banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Meruňková marmeláda - diskuze

21 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Přiznávám bez mučení,že jsem ji nikdy nedělala a tak jdu na radu.Jak na to?Do pekárny nebo na sporák?Prosím návod jako pro úplného blbce.Děkuju moc,holky
jé, já ji taky nikdy nedělala, ale byla jsem na dovolené a teta mi tady nechala meruňky, tak se na ně zítra vrhnu, ráno sjedu do krámu pro želírovací cukr a přečtu si na něm návod - moje sestra meruňky jen rozmixuje, uvede do varu, dá tam ten gelfix a je to, ještě projdu recepty na netu, v kuchařce jsem našla nějaký složitý recept
tak jsem našla tohle:Na meruňkovou zavařeninu jsou nejlepší hodně zralé meruňky, zvlášťě v kombinaci s přípravkem GELFIX 3+1, který vyžaduje přidat málo cukru. Meruňky samozřejmě omyjeme, odpeckujeme a pokrájíme na čtvrtky. Vložíme je do hrnce s širokým dnem a na mírném plameni je rozvaříme. Samozřejmě mícháme, aby se ovoce nepřipálilo. Gelfix promícháme se 2 lžícemi cukru a zamícháme do ovoce. Společně povaříme asi minutu. Potom přidáme 350 g cukru, promícháme, přivedeme do varu a za stálého míchání vaříme asi 5 minut.Hotovou zavařeninou naplníme čistě vymyté a nejlépe ještě teplé sklenice, uzavřeme víčky a otočíme na 5 minut dnem nahoru.Tipy pro začátečníky:Máte-li ovoce více, připravujte postupně jednu dávku za druhou.Pro zavařeniny můžete použít skleničky s víčky od majonézy, nakládané zeleniny či jiných potravin. Vše však musí být velmi dobře vymyté v horké vodě. Dá se použít myčka, kde se vše včetně víček nechá umýt na co nejvyšší teplotu.Hotovou zavařeninu si označte štítkem s druhem zavařeniny a rokem. Časem se vám to bude velice hodit.
@HankaŽ Hani,díky,to je přesně recept pro mě,marmeládovýho začátečníka
@tygřímáma tak ať se nám dílo vydaří
@HankaŽ děkuju
Já jsem teď na meruňky použila Gelfix 2+1 a taky dobrý. Dělám to jako Hanka a je napsané i na Gelfixu.
@tygřímáma Na tom želírovacím cukru je to napsané, jak na to. To zvládneš, já dělala vloni třešňovou a zvládla jsem to. Takže když jsem to dala já, tak ty levou zadní! Mimochodem, meruňkové jsou nejlepšejší..
@sazicka Dovolím si nesouhlasit, u mně v současnosti vede višňová :-))) Ale já mám ráda všechny domácí marmelády - meruňkovou, jahodovou, rybízovou, třešňovou
@twigginka Já višňovou ještě domácí nejedla, takže nemohu oponovat..
@sazicka je taková příjemně pikantní, nakyslá, nepřeslazená ... i moje sýrmilující dítě sní ke snídani dva chleby s marmeládou místo jednoho se sýrem
@twigginka Višňová je skvělá, ale my nedáme dopustit na marmeládu z lesních malin, žádná tak nevoní.
Já jsme se sprvu bála dělat marmeládu v pekárně, ale skusila jsem a je to uplně super,nic nemusím míchat a stát celou dobu u plotny a nic nepřipálim, jen dám vypeckované ovoce a suroviny do pekárny a ona vše udělá za mě. Je to moc dobrý pomocník! Naplním sklínky a obrátim je aby chytli víčka.
@Adulka děkuju moc
@Adulka prosim te nemas nejaky recept dobry na tu marmosku v pekarne?taky jako predpis pro blby?budu delat poprve,diky
@Andrea81 Andej,já bych to podle toho popisu na Gelfixu nandala do pekárny a děj se vůle boží.Program marmeláda,pak do skleniček a postavit dnem vzhůru.Honafa je ještě na dovče,ona by poradila
@tygřímáma no vis co,ja potrebuju vedet presne jak ceho,asi bych to nedala od oka no..koupim ten gelfix a prectu si to.
@Andrea81 Na tom Gelfixu je vše napsané.
@tygřímáma a kdy se dava ten zelirovaci cukr nebo nejaky ten cukr 2:1 ? jaky je mezitim rozdil?
@Andrea81 Dělala jsem na sporáku dle návodu Gelfix 3:1.Do pekárny bych dala ovoce,Gelfix a cukr a pustila.
Ahoj Tygří mámo. Nejlepší je fakt na kamnech. Je to rychlý ale stačí dodržet jedno ze základních pravidel - po malých množstvích a rychle. Dám je povařit a míchám šťouchadlem na brambory s občasným šťouchnutím :-) Džemuláda pak neztratí chuť a barvu a když jsou meruňky dost zralé, tak není potřeba ani přidávat gelfix nebo podobný přípravky.
@JarkaVosecka Jsem ráda, že jsme se shodly.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
17 hlasů

70 %
47 hlasů

4 %
3 hlasy

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici