banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Maso do příkrmů - diskuze

30 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
vaříte maso jen tak nasucho ve vodě, nebo základ jakoby na normální omáčku (na cibuli posmažit a pak dodusit)? Já kuřecí vařím jen tak ve vodě bez ničeho, ale teď jsme Ádě zkusili dát hovězí z omáčky (ze svíčkové), které bylo dělané normálně na cibuli a hrozně jí to šmakovalo :) Tak nevim, mi to hovězí maso hrozně smrdí, když se to dělá jen tak ve vodě... jak to děláte vy?
na vode...od 8 mesice ryby na trosce masla a kure obcas take..ja zase miluji varene hovezi jen tak a nenavidim dusene a varene kure a nasi taky tak
@Liberte no tak to, co dělám já, je taky spíš vařené, než dušené Ryby nejím, tak ty mě ještě ani nenapadlo koupit. Ale mi to maso smrdí všeobecně, když se vaří, nebo dusí bez koření a bez soli :) Na té cibuli to aspoň ten puch trochu ztratí
@Gastrica vis co,pokud das zelene koreni a nespalis a nedas tuk..teda hodne a neosolis,tak muze jist jak nasi od 10 mesice normalne rajskou,zapecene testoviny..misto smetany jsem dala mleko s jogurtem apod a proste vse..jen nam jsem dosolila zvlast a pepr jsem davala kulickovej pro vuni..malinkato..i ted nepouzivam pepr normalni a solim minimalne......a pecene kure a pak dodano jen na dopeceni troska masla je nezabilo,naopak sezrali ho malem i s kostma
Vařila jsem ve vodě
všechno vařím ve vodě,ale přidávám tam kousek másla nebo olivový olej. to věřím, že jí šmakovalo, měla jsi vidět jak byl Vašík nadšenej, když dostal ode mě kousek pečeného kuřete
@antara že? Jak to, co jim odpíráme, jim chutná nejvíc :))
@Gastrica Vašík už hrozně somruje, když jíme a on ne já se mu ani nedivím, pořád má to samý, mě už by to taky lezlo krkem
@antara já se Ádě právě snažím vařit tak, aby neměla furt to samé :) Dneska třeba jsem jí uvařila řepu s bramborem, hovězí maso (to budu míchat už do hotovýho, vařím to vždycky zvlášť), zeleninovou polévku s hráškem a zítra se chystám na těstoviny se špenátem, rajskou omáčku s rýží a brokolici asi taky s těstovinama Ale přiznám se, občas zahřeším a tomu nebohému dítěti dám i věci, které ofiko nesmí :)
taky vařím ve vodě. Jen párkrát jsem jim dala třeba kousek kuřecích prsou, zprostředka, co jsme měli my pečený kuře a bylo málo slaný. A minulej týden mi sežrali 1/4 lososa A třeba mletý hovězí jsem jim taky udělala na pidi kousku cibule na pánvičce, s prolisovanýma rajčatama a těstovinama a to jim taky jelo, ani pak neprděli ale je jim 10 měsíců, tak už to tak nehrotím.
@hopik já už to právě nehrotím ani teď v 8,5měsících :) Hov. maso jsem vždycky kupovala ve skleničce v DM, takže jsem to nikdy nevařila, ale že jsem našla v mrazáku kvalitní, tak jsem se rozhodla to doma udělat. Nakonec jsem to stejně udělala na cibulce Ona už měla kdeco, i smetanu a nezabilo ji to :) Jinak na ryby se taky chystám konečně, ať má změnu :)
Vařila jsem jen ve vodě. Z omáčky by to měl osolené.
@angieblack já myslela, že bych jí udělala tu omáčku spešl pro nic bez soli bez ničeho, jen prostě to maso, že by bylo udělané na cibulce.
@Gastrica Nevím, já to prostě vařila a jedl to taky. Předpokládám, že když to bylo z vaší omáčky, tak to bylo slané a proto jí to chutnalo.
@angieblack tak samozřejmě trochu osolené to bylo, ale ne tak, jak to solíme normálně. Mi ale nejde o tu sůl, jako o tu přípravu - osmažit na cibuli a dodusit nebo jenom povařit. Pro mě to vařené je prostě hnusné, to s cibulkou chutná líp. A v hodně receptech pro děti jsem se setkala s tím, že na cibuli se maso normálně dělá, tak proto ten dotaz .)
@Gastrica Tak vidíš, dělej to jako oni. Mě by to teda nechutnalo, jen s cibulí. Fuj.
@angieblack no, tak nedostane jen samotné maso, že
@Gastrica Já vím, ale vylepšené cibulí, na to bys mě teda neukecala. Já mu dělala třeba špagety, tu omáčku jsem udělala na cibulce, ale maso vařené.
ve vodě a chutnalo jí,nějak jsem to neřešila, taky si ale myslím, že Adě to maso chutnalo proto, že bylo z tý omáčky ochucený,né proto, že se dělalo na cibuli
@Majjda01 o tom mase to není, ona to stejně měla zamíchaný v klasickým příkrmu, kterej nebyl nijak ochucenej :) A stejně to maso nebylo nijak zvlášť ani samo o sobě ochucený, jen trocha soli. Mi šlo spíš o to, jestli se to na té cibuli dá dělat i těm malým špuntům, já totiž v hodně receptech čtu, jak \"zpěníme cibulku\" apod. Ádě chutná všechno, co jí uvařím, ta není vybíravá :)
@Gastrica Jasně,že mužeš.A nech to trošku před koncem vyštavit.To ji bude šmakovat i neosolené.
@Honafa no vidiš, to jsem chtěla slyšet Já jsem to teda dneska přesně takhle udělala, ale ještě jsem jí to do příkrmu nevmíchala :)
@Gastrica no to víš, že jí to můžeš udělat na cibulce, proč by ne
vařila jsem malý vše jen ve vodě, co jí byl rok,jí naše jídlo a neřeším to.já moc nesolím a když chci tak si to dosolím a dopepřím na talíři.nejvíc ji taky šmakuje svíčková s hovězím nebo rajská s knedlíčkemprostě ocení moji kuchyni
@Gastrica většinou vařím, ale na cibulce už taky měla, taky jsem jí udělala květákový mozeček na másle a cibulce a měla boule za ušima jak baštila

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

26 %
19 hlasů

69 %
51 hlasů

5 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 74 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici