banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Kynuté ovocné knedlíky - diskuze

15 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Co dělám špatně? když vytáhnu uvařený knedlíky z vody, jsou krásně nadýchaný, ale během chviličky se scvrknou, kde je chyba??
@káče Tak to fakt vypadá, že je to tím druhem mouky, že jsem si to myslela dobře.
@mtina já míchám půl na půl hrubou a polohrubou. Dělávala jsem jen z polohrubé a bylo to jak píšeš, po vytažení nádherný, za chvíli zdrclý. Pak mi tchyně poradila namíchat a je to lepší. A taky jsou mnohem lepší od té doby, co těsto dělám v pekárně
@mtina Jestli můžu svoji vychytávku... Některé hrubé mouky jsou konzistencí hodně podobné polohrubé, v tomto případě dávám hrubou mouku a hrubou krupici.
Knedlíky by neměly moc dlouho kynout, dělám je v páře a dávám je do lehce nahřáté máslem vymazané misky (stačí, když bude miska na plotně, tam se nahřeje) a teplou, máslem mazanou, špilkou propíchám a potřu teplým máslem (knedlíky se pak k sobě nelepí). Mám vyzkoušené, že pak zůstaly pěkně nadýchané.
@mtina Hustý těsto,chce to hrubou mouku,nebo krupici,dělám půl polohrubé půl krupice
@mtina Vařím 8-10 min záleží jestli jsou menší nebo větší. Až je budeš dělat tak mi dej info, jak to dopadlo. Zajímalo by mě jestli to může fakt být tou moukou.
@zanlena aha, dělám z polohrubé, tak zkusím hrubou děkuju. A jak dlouho vaříš ve vodě?
To máš možná divný těsto Moje nevlastní matka dělala knedlíky z polohrubé mouky a když jsem je tahala z vody a i skoro v té vodě píchala tak se mi vždy scvrkly. Já dělám těsto z hrubé mouky a stačí když dím do mísy a pak propíchám a jsou krásný nescvrklý. Tak třeba jestli na tom nemá vinu mouka. Těsto na knedlíky dělám z 0,5 kg hrubé mouky, 1 kostky droždí, 1 lžička cukru, trošku soli, 1 vejce a 1/4l mléka někdy dám vodu.
@mtina Aha... Tak to nevím co s tím.
@tygřímáma Aničko v parním hrnci mi to udělalo to samý
@ Právě že je propíchávám..
Já teda dělám jedině v páře, z vody mi přijdou strašně tvrdý :(

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

26 %
19 hlasů

68 %
50 hlasů

5 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 73 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici