banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Kun-pao - diskuze

13 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Či jak se to píše.Jediné to čínské jídlo za komunistu.Děláte to někdo?Ja jsem to nikdy ani snad nedělala,vím jen,že na konci se tam dali arašídy.To by mě dnes asi zabilo.
@ivulisek nedělám
dělám, nemám to ráda
Občas to dělávám,ale myslím,že opravdové kung-pao to asi není,když tam dávám zeleninu,co dům dal.S těmi arašídami jsem nedělala dlouho,díky za tipMám to ráda
@Honafa jo a muzes dat mandle ,kdyz nerada arasidy
@Honafa nejlepsi jsou na to jamajske papricky,ale ty asi nesezenes..jinak bez zeleniny...kdyz das zeleninu,udelas z toho vietnamskou kuchyni maskovanou za cinskou...a to je skoda..
miluju ho úplně moc moc, já jsem schopná si udělat čínu - naložené maso, zeleninu a zasypat to celým pytlíkem oříšků a pak to sníst...jeeeej já mám úplně sliny
@Liberte Téda,to vyzkouším.A G mi tam chybělo,ja tušila,že tam chybí písmenko,ale nevěděla jsem jaké.
Recept na kuře Kung Pao (2 porce) 400 g kuřecí maso krájené na kostky 1 lžička máčeného škrobu sůl na půl lžičky 1 rozšlehané vejce podzemnicový olej nebo sádlo na smažení (2 vrchovaté lžíce) sušené chilli papričky vcelku (6 ks) vyloupané burské oříšky (50 g)zálivka: 1 a ? lžíce čínského rýžového vína (nahradit lze portským nebo sherry) 1 lžíce sójové omáčky \"fermentované\" ? lžičky wej-su (MSG, tzv. glutamát sodný)Osolené maso promícháme s máčeným škrobem, ve kterém jsme rozmíchali 1 vejce a necháme odležet. Na velmi horkém woku na polovině množství sádla (nebo podzemnicového oleje) orestujeme za stálého prohazování 1 porci masa, tzn. 200 g. Všechny kousky musí být propečené stejně a měli bychom to stihnout v časovém limitu 2 až 3 minut. Na poslední minutku přidáme chilli papričky a burské ořechy, zalijeme promíchanou zálivkou z vína, sójové omáčky s wej-su a servírujeme na dobře nahřátý talíř. Aby v mase zůstala všechna šťáva, je potřeba opékat vždy jen malé množství masa ve velké pánvi. Stačí na to skutečně jen pár minut, tak své kung pao neuspěchejte a dejte mu to, co mu patří.wej-kchou-chao - dobrou chuť
delam,miluji arasidy a neni tam zeleninachodila jsem na nej i v praze,kdyz jsem bydlela na muzeu..delali tam moc dobre a do krabicky sebou
Já dělám takovou naši upravenou \"čínu\" takto.NejradĚji krůtí masko, červenou čerstvou papriku, žampiky ( tohle všechno jen na prutko aby vše křupkalo) a místo buráků přidávám slunečnicové a dýňové semínka. Z koření jen sůl a pěpř... bez sojovky a bez solamylu.
Nemám ráda buráky
Jo dělávám, ale vesměs je to prostě klasická čína, jen s opraženými buráky...taky když je mám, tak je to kung-pao, když ne tak je to obyč čína :)

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

26 %
19 hlasů

69 %
51 hlasů

5 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 74 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici