banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Knedlíky - diskuze

8 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Ahoj holky, asi se mi posmějete, ale ve svých 35 letech poprvé dělám knedlíky. Na druhý svátek vánoční dělám doma obvykle kachnu a můj drahý si po letech požádal o domácí knedlík ( vždycky jedl kupovaný ). Protože si tedy netroufám na knedlík kompletně z domova, pořídila jsem si na radu kámošky knedlík práškový s tím, že do něj přidám nakrájenou housku. Chci si ho udělat v předstihu a dát do mrazáku, abych ho pak 26. vytáhla. Jenže mám problém. První jsem vařila podle návodu 20 minut a po rozkrojení jsem zjistila, že je uvnitř ještě syrový. Teď jsem udělala druhý, ale vůbec nevím, jestli ho mám nakrájet, nebo ho nechat v celku. Podle návodu jsem ho svrchu propíchala špejlí a teď tady na něj civím. Myslíte, že až vychladne ho mám zabalit do igelitu a šoupnout do mrazáku, nebo ho mám rozkrájet a pak rozkrájený dát do sáčků a zamrazit? Díííky za rady ( a moc se mi nesmějte:-))))
Vařím tady z receptů. Z každé strany 8 minut, nikdy se nestalo, že by nebyly uvařené.Do mrazáku nechat úplně schladnout. Já mrazím vcelku a pak rozmrazuju v mikrovlnce, normálně zakryju poklopem a dám příslušný rozmrazovací program.
Já neporadím, taky jsem ještě knedlík nedělala, ale osobně mám vyhlídlé recepty tady z bolu, tak snad dopadnou.
já knedlíky zamrazuju vcelku. Pokud si nejsi jistá jestli už jsou hotový asi bych je překrojila nití napůl, v případě potřeby je dala dovařit a dala do mrazáku ty půlky. Z prášku jsem nikdy nedělala. Občas dělám domácí.
Rozhodně nemrazit v celku-protože to bude dlouho rozmrzavat a na povrchu to muže seschnout nebo zplesnivět.Už se mi to stalo.Jak to bude nakráte na kolečka strčíš to rovnou na páru a bude to dřív.Jinak to zkoušení taky nevím,ale ted jak píšou holky,propíchat špejlí tak využiji.Taky dělám ty práškové.
@tygřímáma taky tak
Já vařím knedlíky normálně ve vodě.Pokud mám pochybnosti,píchnu do něj špejlí jako buchty.Po uvaření bych propíchala vidličkou,aby vyšla pára,nechala úplně zchladnout,celý dala do pytlíčku a šup do mrazáku
ja varim knedlik v pare..mam plenu na hrnci a zakryte poklici...po 20 minutach rozriznu niti a pokud neni uvnitr hotovy,coz vetsinou je,vrazim zpatky...knedliky rozkrajuji niti kdyz jsou horke....i tycojdou do mrazaku alespon prepulim...akrajim nozem az po rozmrazeni
jo a ještě.....máte nějaký fígl na to jak zjistit, jestli je ten knedl už vařený? Mám do něj píchat špejlí jako když se peče buchta? A vadilo by hodně, kdybych ho prostě vařila třeba o 10 min déle? Může se ten knedl dlouhým vařením nějak znehodnotit?

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

27 %
19 hlasů

68 %
48 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici