banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Kapřík - diskuze

7 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Když už ho některá jíte-tak to ho kupujete živého a pak zabijíte?A kdo to u vás dělá?A kde ho máte?Ve vaně?Naši ho kupují až na poslední chvíli a pak ho živého vezou na chalupu.Tam je tak dva tři dny ve vaně a pak ho zabijou.Tchýně kupuje už z kraje prosince.Zabíjí ho tchán a pak ho ještě do vánoc mrazí.
U nás musí být živý,zabiju,oškrábu,vykuchám a naporcuju sama.Není problém.Za léta praxe už to umím tak,že to dělám v kuchyni a vůbec si jí nezasviním.A musí být šupinka do peněženky.
U nás to funguvalo tak,že když byl můj taťka tak zabíjel kapra on,pak ho zabíjela babička a taky ho měla vždy ve vaně,abychom se na něj přišli podívat.A babička to dělá do teď.
JJ, naši taky vždycky mají živého. My zatím nekupujem, ale berem si těch pár kousků od našich.
u nás to funguje tak, že já peču tchánovcům cukroví a oni nám kupujou a porcujou kapříka. Cca 22. - 23.12.
Naši musí mít vždy živýho a plave ve vaně nebo venku v bečce. A my jsme si tu tradici nechali, kupujeme tak 22.12, jeden den ho necháme plavat ve vaně a pak ho manžel zabije, nasolí a tak vydrží do 24. Zabíjí manžel, ale umím to taky, kdyby nebyl doma tak to kliďo udělám.
my mívali doma taky živého kapříka a byl uloženej dole v prádelně ve vaně, a chodili sme se na něj dívat a taky ho chtěli někdy s klukama osvobodit. Jinak ho pak taťka odnesl ke známému, který nák ho zabil, vykuchal i oškrábal. Později až sme byli už velicí, tak ho nesl rouvnou k němu, už doma neplaval. Jinak doma teď kapra nekupuju, můj to nechce, že tam jsou kosti, ale letos sem si říkala, že bych si ze dvě podkovičky koupila a ještě dodatečně k lososovi usmažila.
jo a říkali přes týden Kluci v akci, že kapr by se neměl mrazit ani porcovat před Štědrým dnem, pokud ho zabijete dřív než 24.12., tak se má nechat v lednici vcelku (samozřejmě vykuchaný) a naporcovat až ten den, kdy se bude jíst Teda říkal to tam nějaký rybář a odborník na úpravu ryb.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

26 %
19 hlasů

68 %
50 hlasů

5 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 73 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici