banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

jak vařit fazole - diskuze

16 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
asi su blbá,a le neumím uvařit fazole. dělám fazolovou polévku, kupuju od lagris, měla sem ty malé, pak střední, teď mám takové ty velké fialovo strakaté. včera sem je v 17h namočila, dnes v 9h sem je dala do hrnce, pak přihodila brambory, zeleninu a je 11h a fazole sou pořád tvrdé. já to nechápu, ještě sem neudělala fazolovou polívku, aby byly měkké. tak v čem dělám chybu??
Ja se přiznám,že kupuji v konzervě už uvařené.Mamka děla dobrou polívku-zeleninovou a dáva tam do ní ty velké fazole,jen trochu.Pak uvařené jsou.Asi musíš ještě předvařit mimo polívku tak 2h a potom ještě vařit v té polévce.
já fazole vařím hrozně dlouho úplně samotné, teprv pak je hodím do polívky nebo k těm polotvrdým fazolím teprv přihazuju zeleninu, ale nedávám všechno naráz do hrnce. Potom mám rozvařené brambory a fazole tvrdé.
@Gastrica vařila sem je hodinu a půl samotné a teprve pak hodila brambory, mrkvičku a ochutila.
@Honafa Gábi,naposled sem je vařila 4h a to sem je měla den pčed tím namočené a stejně byly tvrdé, že sem se naštvala a vylila je do záchodu
@ivulisek tak zkus do vody při vaření nasypat jedlou sodu, to urychluje měknutí :)
@Gastrica ted sem je zkoušela a už trošku změkly, ale není to jak má moje mamka. malý mu je nakrájím, jsou to takový ty veliký, tak se to ztratí
@ivulisek no tak tam příště přisyp lžičku jedlé sody a mělo by ti to změknout dřív, než za dvě a půl hodiny :))
Zeptám se, když jsi je dala vařit, osolila jsi je? Luštěniny by se neměly solit při vaření, až když změknou. Můžeš je vařit ještě v tlakovém hrnci, to je rychlejší.
Vařím fazole docela často a tohle se mi nestalo. Bílé kupuji také od Largis, ty fialovočerné žíhané mám ze zahrádky. Já nechávám přes noc namočené v dostatečném množství vody, ráno je dám do papiňáku NESOLÍM a vařím asi tak 1,5nevím přesně. Pak je dávám do jídla....se sodou nemám zkušnost.Je ale pravda, že čím jsou fazole starší vaří se déle. Jednou jsme na chalupě na kamnech vařili fazole 3/4 a stejně byly tvrdé
Já když chci vařit fazolovou polévku, tak kupuji už jen fazole v konzervě.
@softinka nesolím, to vím a tlakáč nemám. ale je pravda, že pak sem k nim došla a byly měkkčí. ale i tak, ještě se mi nepodařilo ani jednou je uvařit tak aby byly jak mají
varim v papinaku a nesolim..jsou do 30 min hotove

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
17 hlasů

70 %
47 hlasů

4 %
3 hlasy

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici