banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Jak to máte s masem? - diskuze

12 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Umíte si maso naporcovat nebo si ho necháte u řezníka naporcovat přesně dle vašich požadavků?Kamarádka se štítí na maso sáhnout a doma se o maso stará její muž.Já si masíčko klidně sama naporcuju.Nemám problém ani s usmrcením,očištěním a vykucháním ryby.
Kupuju u řezníka většinou kilo daného konkrétního kusu, ten v pohodě nakrájím, ale neumím vykostit kuře.
Sama ho rozkrájím. Rozporcuji i krocana co má 2O kilo, sice vypadá větší než já, ale vytáhnu různý nože a už fikám. Rybu taky zabiju, vykuchám, naporcuji. Dřív jsem se masa štítila jako děcko a teď je mi to fuk.
@lucie73 ale rybu bych nezabila ani nevykuchala. leda by byla dlouho mrtvá a ani se nehnula a ani to možná ne. V životě jsem nebyla na zabijačce a nikdy jsem neškubala slepici ani husu. Městská holka se ve mě nezapře
maso mi nevadí,klidně porcuju všechno včetně jater,s těma je to nejhorší,hodně krve taky nemusím ale na cibulce už je to dobrota u řezníka si nechávám sekat pouze kotlety na kusy a uříznout maso na roládu. To neumím
Nedela mi to problem, rada porcuju maso. Dokazu i vykuchat drubez. Jen ne zabit. Ale verim, ze kdyby slo o zivot, tak bych to asi prekonala.
Kupuju maso takové jaké potřebuju, ale moc toho není, tak většinou jen kuřecí prsa a nebo mleté maso. Když potřebuju krkovičku, tak řeknu mýmu tátovi, ten to koupí i naporcuje a  já si pak domů odnesu zabalíčkované maso.Syrového masa se docela štítím,ale kvůli Ondrovi ho kupovat musím.
porcuji si sama,vetsinou nikde neporcuji treba platky atd...jasi koupim jake se mi libi,hned ocistim,porcuji a balickuji...na jedno jidlo,na vetsi porce atd...a pak taham dle popisku...s rybama nemam problem...naucili meto rybari v chorvatsku a sama jsem si lovila obedy ci vecere a cele udelala...
kapra dělá Martin,ale jinak porcuju já (někdy i on) ale od těhotenství s Matym nemusím kuře a jak ho mám na porcovat tak sice to udělám ale nevidíte můj ksicht :(,proč ho nemám stále ráda?
Můj je původně vyučený řezník, takže většinou porcuje on, co bych se s tím hrála. No a pokud není doma, jsem z dědiny a výcvik mám od mamky, zvládnu to sama, i kdyý to déle trvá. tedy, pokud je to usmrcené. Pokud není, není maso k jídlu. Nedělá mi problém drůbež, ryby ani vykuchnout králíka. A něco jiného jak drůbež bych tedy neporcovala, tedy prase, kozu, ovce a skot.
Tak zatím jsem nic nezabíjela, ale porcovat maso mi potíže nedělá.
@Honafa Já to dělám ráda.Jsem prostě masožrout.
U tebe je to povinost.Ja jako čerstvá novomanželka jsem rozmrazila kuře(chlazené nebyli) a vyhodila jsem ho do koše.Fuj,to se skoro hýbalo.Od té doby už uteklo hodně let a už to teda dělám,ale,že bych si v tom libovala?I když ted jsem nedávno koupila kuře a mělo přes 2,5kg a to bylo jak miminko tak to taky nemusím.A husa je tež pro mě hnus.Díky bohu za kuřecí řízky.U řezníka si to dělat nenechávam kupuji balené.Nebo u řezníka vcelku.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
17 hlasů

69 %
47 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 68 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici