banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Jak se to dělá, aby bylo na Vánoce cukroví? - diskuze

21 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
To se musí dobře schovat, co?My už jsme sežrali perníčky, rohlíčky a vánočku. Momentálně likvidujeme pusinky a vaječný koňak.A zas si něco upečeme. A sníme.
u nás se to dělá tak, že se peče pouze vzorek tří druhů pro návštěvy, neb stejně to nikdo nějak ve velkém nejí. A zpravidla to zbyde i do nového roku
my mame docela stesti ze toho moc nejime:D teda nedelame:. takze od kazdeho se poji trochu a trochu schova(jak se to schova, na to se zapomene raz dva...
Upeču, schovám od každého trochu na Štědrý den. Ostatní je nechám sníst a mám radost, když to zmizí :)
u nas tak,ze sestrenice udela vyborne a krasne cukrovi a bud si pro nej zajedeme kdyz je snih,kdyz ne,posle balicek ,dorazi tak do 22 a je v lednici..a deti si pecou a zdobi prubezne cely prosinec a pak se to vetsinou nosi kachnam..neb to stejne nikdo moc neji...to od sestrenice se postupne vyji...mame vzdy tak 15 druhu a par kousku a vynikajici
Noo to je otázka.Kdysi jsme pekli předvánoční pečení-co se upeklo se hned snědlo.Ted už pár let pečeme a schováváme.Ale i tak to nepřeháníme a na silvestra už většinou nemáme nic.
Vaječňák jsme zlikvidovaly včera. Musela jsem dnes koupit jiný, který asi do vánoc nedožije. Pak udělám domácí, poctivý.
@nadule1 Já mám právě taky radost, že se to jí.Prostě to spolu s holkama upečeme a sníme si to k svačině, pokud zbude, tak nabalím na druhý den do školy na sváču.Je fakt, že moje maminka pekla třeba ze tří dávek, já dělám jen z jedné, aby nás to vykrajování a tak ještě bavilo. A třeba si i klidně dáme druhé kolo. Včera si holky vybraly vykrajovátka koňa a žirafu, tak perníky dáme určitě ještě jednou. I když teda mám obavu, že žirafa po upečení jako žirafa vypadat nebude.
@tygřímáma My teď pijeme vaječňák a jako druhý dělám karamelák.V podstatě to samé, jednou je to salko \"syrové\", podruhé svařené na karamel.
@zajic Hmmmm, dobrý nápad.
@zajic A už jsi viděla někde recept na tekuté kaštany,to je pecka.Bohužel né pro mě dietáře.Ale jsou to rozpuštěné 3x kaštany,šlehačka,salko a rum .Nebo tak nějak.
@tygřímáma A už jsi měla kupovaný pistaciový?Já ho viděla jen v letáčku,ale v obchodě ještě né.Až uvidím -koupím.
My upečeme, dáme do garáže a postupně to jíme. Vždycky, když nějaký druh dochází, schovám ho, aby byl na Štědrý den, ale jinak to normálně jíme. Dříve jsem schovávala a pak to nikdo nechtěl, tak teď jsem ráda, když se to jí a chutná jim to. Vaječňák jsem nikdy domácí nedělala. A Vánočku peču až před Štědrým dnem a další dávku 25. nebo 26.12.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

27 %
19 hlasů

68 %
48 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici