banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Domácí rohlíky - diskuze

18 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Tak jsem poprvé vyzkoušela upéct domácí rohlíky. Nevím, co jsem udělala špatně, ale při pečení byli tvrdé jako kámen, po vytáhnutí z trouby tedy trochu změkly. A uvnitř byly takové hutné, ne tak nadýchané jako z obchodu. Nevíte, kde se stala chyba?Recept jsem si našla na netu (voda, olej, sůl, hl.mouka, droždí, cukr). Kynout se nechává přes noc v lednici. Před pečením jsem je namazala olejem. Mají se mazat i po upečení? A čím?
@Zavadilka
@tygřímáma Jsou super, Stella do sebe tlačí už 3xVyndala jsem je v 19min. je to asi troubou..a houstičky se ještě pečou. Chuťově jsou perfektní, tvary podivné.... díky za receptík
@Zavadilka Jak to vypadá aktuálně?
@tygřímáma Ani rohlíky právě těd peču...v troubě jsou už 13 min a nic se s nimi neděje, stále jsou světlé...recept jsem trochu pozměnila podle aktuálního stavu mouky, 300 hl. + 200 polo, jinak stejné, kynutí v pekárně....strouba nastavena na 200...a stále nic, uvidíme výsledek
@ Hmm, tak tady je vidět, že jsem nešikovná já.Jj, pekla jsem je celou dobu na velký výkon. Mám doma starý sporák s plynovou troubou a ta peče fakt hodně. Leckteré buchty zespoda připálím.Já včera zase zkoušela recept od tygřímámy (viz.výše odkaz) a ty se mi už povedly. Tak budu péct ty.Díky za vyzkoušení, alespoň vím, že to nebylo receptem.
@lucka82 Takže sdělím poznatek. Šla jsem podle receptu do chvíle potírání olejem, to jsem udělala těsně před pečením, dala jsem troubu na 220° a pekla, jenže už po cca 5 minutách pečení začínaly moc vonět a tmavnout, tak jsem ztlumila na mých obvyklých 180° a pekla ještě dalších 5 minut a byly dobré. Pokud jsi dělala celou dobu při těch 220° tak je možné, že jsi je vysušila. Ona každá trouba je jiná, já mám teda tu maličkou 34 litrovou a peču v ní na horní i na dolní ohřev a vždy na 180°, na těch 220° to bylo fakt moc. A ještě tam píšou nepředehřátou, tu já předehřívám, to už mám rutinu, nastavím ji na 20 minut, položím na ni plech s připraveným vyváleným pečivem a ono to kyne.
@tygřímáma Tak dnes jsem ty tvoje rohlíky prubla a musím říct, že jsou opravdu výborné a hlavně MĚKKÉ.Možná příště tam zkusím dát trošku více cukru, ale jinak jsou moc dobré.Díky za recept. Mám vyzkoušeno, napíšu si ho do svého \"deníčku\" a jiné rohlíky už nedělám.
@lucka82 ja uz je mam vykynute a smotane a pak je damdo lednice...oni dalnekynou a rano je dam do trouby a za par minut mame krupave rohliky
@Liberte Hmm, tak to nevím, kde jsem udělala chybu. Vypadá to, že je to mou nešikovností. Vypadá to totiž, že je to podobný recept jako jsem dělala já.
@ http://www.recepty.cz/recept/rohliky-na-rano-8691Tak tady je. Možná se ti povedou a vada je jen v mé nešikovnosti.
bezne nechavam testo v lednici...pekarna mi udela testo,i vykyne a pak je spletu ,dam na plech pod folii a rano je dam do trouby...v receptech http://www.babyonline.cz/maminka/recepty/domaci-pekarna/=/v/3421
@lucka82 Ty jo, tak to je divné... Mám nad čím přemýšlet.Víš co? dej odkaz na recept a já je zkusím. Ale napíšu až zítra, jak to dopadlo, jo? Mě to zajímá.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
17 hlasů

70 %
47 hlasů

4 %
3 hlasy

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici