Celkem 24 příspěvků

Zobrazit příspěvky podle:
Já dělám hovězí polévku s játrovýma knedlíčkama,bramborový sálát a řízky
my jíme večer houbouvou polévku s jáhlama, tak je zvyklý můj chlap z domu, tak sem mu chtěla udělat radost a již 3 rokem ji máme a budu ji dělat pořád
Rybí polívku,smaženýho kapra a br.salát-všichni...Jen Tobulí bude mít lososa s bramborama a mrkví ALA MIXER

U nas

Doma jsme vzdycky meli k obedu zelnacku a k veceri pak rybi polevku a kapr s bramb salatem. Manzel je zas zvykly jist rybi polevku uz k obedu. Tak ji delam uz na obed a k veceri pak smazeny kapr a bramb salt. deti nejedi ani jedno, tak budou mit kureci rizek a bramb kasi. Ale Anicka uz si letos rybu mozna da, zacina to jist. No a jako dezert jsme doma meli vzdycky ovocny salat(mandarinky, pomerance, jablka, hroznove vino, kiwi, banan, vse nakrajene a pak polite trochu griotkou a ozdobene slehackou). Delam i ted. No a pak cukrovi.
Jinak jsme se doma taky vzdycky postili, ke snidani jen chleba, obed zelnacka a pak az slavnostni vecere, vanocka se jedla az po veceri nebo na Bozi hod. Holky, ja uz se taaaak tesim
U nás je to taky klasika. Rybí polévka, kapr a bramborový salát. Já o kapra nestojím, ale jeden kousek vždycky přežiju a pak si dělám ze zbytku strouhanky a vajíčka placku. Markétka jí všechno z toho, takže ani nemusíme dělat řízek.
A již několik let porušujeme tradici vidění zlatého prasátka a chodíme do naší restaurace (letos asi naposledy-budou končit) na oběd. Jsme již stálými hosty a tak holky budou mít řízek se salátem a já asi Kubu, ale bez hub (vždy mi ho kamarád kuchař dělá zvlášť)..no a k snídani začínáme vánočku a cukroví až večer po vybalování dárečků.
Ahojky
u nás je to bez polévky, Anetka má bramb. kašičku s kuř. masíkem, já kuřecí se salátem a manžel salát s krkovičkou

polévky

Tak manža rybí,tu si nosí od tchýně ajen si doma smaží krutóny,já bych se totiž u toho vaření pobli... a já s dcerou máme zelňačku
U chlapových rodičů to je vždycky rybí polívka, řízek z kapra a br. salát. U našich to samé, ale bez polévky. Rodiče střídáme ob rok. Letos to bude bez polévky, jsme na večeři u našich.
K snídani samozřejmě vánočka, letos jsem se rozhodla, že ju zkusím upéct sama, i když si s kynutým těstem moc nerozumím. K obědu se mi moc líbí ta zelňačka, jak tady několikrát padla. To bych mohla letos zavést

7 chodů, tři masa

přípitek
předkrm - sýrová roláda
polívka hrachová
telecí řízky, kapr, klobása s br. salátem
druhý chod hubník
dezert - zmrzlina
ovoce - kousek rozpůleného jablíčka
Tak jak koukám podle mého tradičního jídla se moc nepodává.. My máme přípitek knedlíčkovo polívku pak jde na řadu salát s tímm ,že si vybere každý co chce ..máme na výběr z (vinná klobása,rybí file,kuřecí řízek,vepřoví řízek.)Na dezert a podobné věci se u nás nehraje. Pak si dá kdo na co má chuť cukroví chlebíčky jednohubky...
u nas to byla vzdycky cockova polevka a bramborovy salat s file

štědrovečerní večeře

Kdysi jsme taky měli přípitek,ale teď už ho nedělám. Rybí polévku jsme dělali,ale co je máma dva roky pryč,tak už ji nedělám,stejně ji nejím. Babička nám dá 2-3 talíře do sklenice pro toho kdo chce. Pak jíme houbovou omáčku a k tomu vánočku a nakonec kapra s br. salátem,ale toho už taky moc nejíme. Už druhý rok dělám lososa s bramborama a letos byl losos s br. kaší přelitý smetanovožampionovou omáčkou. Bylo to dobrý.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
17 hlasů

70 %
47 hlasů

4 %
3 hlasy

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici