Celkem 24 příspěvků

Zobrazit příspěvky podle:

knedlíčková

polívku máme každoročně knedlíčkovou, nikdy jinak!!!
My jíme,kuřecí polévku s játrovými knedlíčky.
Poměrně mě překvapuje, že hrachová polévka má v ankete samostatnou kolonku, to jsem nikdy neslyšela. My děláme hovězí vývar.
U nás se jí řízky, většinou kuřecí k tomu bramborový salát. K uzobnutí cukrový. Zvláštní je že já jsem z domova zvyklá celý den nejíst abych viděla zlaté prasátko a u přítele nejedli jen maso, ale k obědu si dali třeba tousty nebo smažený sýr s hranolky nebo tak. Mě to víc vyhovuje nejíst hladovět a až patologicky se těšit na večeři.
U našich to byla vždy rybí plévka,ryba a kuřecí řízek s bram.salátem.
A my bez polévky a kuřecí řízek,pangas obalovaný a bram.salát.
Příští rok zkusím rybí polévku.
Rybí vývar moc nemusím, takže dělám vývar s játr.knedlíčky. Jinak přes den nehladovíme, dopoledne vždy trávíme v lese a to docela vyhládne. Takže máme u maminky zelňačku a vánočku :-)
u nas se dela zelnacka...slovenska ,vanocni...moc dobra...a rybu mame lososa...marinovaneho...jako predkrm

Letos změna - do hlasování se mi to nevejde

Klasika - rybí polévka, bramb. salát a kapří řízek.
Protože ale od těhotenství s martínkem mi ryby - sladkovodní - vůbec nejedou a kapří řízek mi už pár let kazí večeři, budu rebel (ostatně jako vždy ) a udělám si řízeček kuřecí. Nakonec kluci mají ryby rádi, takže ty už ovlivňovat nebudu a vadit jim můj řízek snad nemusí, ne?
Holky, jak já se už na ten řízek těším...

štedrá večera u nás:-)

Tak u nás je to naozaj štedrá večera. Najprv sú oplatky s medom, potom hríbová polievka, kapustnica, klobása a nakoniec ryba ( u nás je už dlho hitom amur) s br.kaší, alebo šalátom. Samozrejme, z každého rožka troška, inak by sme praskli ako bomby:-))) pekný den> M
Tak polévku máme rybí, jím ji já a děti, manžel dostane na talíř taky trochu, ale jí ji jen jako, aby ji neprotivil dětem. Potom máme na jednom talířku trochu hrachu, čočky a Kuby- je to jídlo z jahel a hub- tento chod přinesl do naší rodiny manžel, já na to zvyklá nejsem, ale sním to ráda a děti taky. A pak obalovaný kapr a bram. salát.
Jo a k obědu na Štědrý den máme vždy zelnačku.
U nás zatím bez polévky. Rybí miluju, ale neumím jí... musím si letos říct o recept u Tomovo strejdy - ti dělají nejlepší, co jsem kdy jedla :-)))

A k večeři už taky nedělám rybu ani řízky se salátem. Na svátky pak jezdíme po rodičích a tam vždy salát a spol. dostaneme a většinou ještě i s sebou domů, takže loni jsem dělala vinnou klobásu s br. kaší a letos si to zopakujeme (i když ještě uvažuju nad lososem nebo pangasem).
Dělám rybí polévku, kapra a bramborový salát.Markétka nejí nic z toho a tak bude mít řízek a brambory a v mrazáku mám připravenou hovězí polévku.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
17 hlasů

70 %
47 hlasů

4 %
3 hlasy

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici