banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Chtěla bych už tak 8 let tlakáč, ale pořád se bez něho obejd... - diskuze

18 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Chtěla bych už tak 8 let tlakáč, ale pořád se bez něho obejdu. Má to vůbec cenu si jej pořizovat?
dobrej urcite ma..kureci polevka 45 min,nepredmacene fazole ci cocka 30 min..hovezi gulas..30min,vep[rovy 20/30min,hovezi polevka maximalne 60 min ,vse na upne nejmensim pidi plaminku,kdysi na sklokeramice na stupni 1,mala plotynka,ktera se zhruba ve 2/3 casu vareni vypla a dojela zbytek vypnuta...uspora jak hrom,vse stavnate,krehke, zelenina v polivce je vlastne nad masem na paraku,delana v pare,vyborna,mam tefal clipso nebo jak,a je proste uzasnej..mam uz dobrych 7,8 let, pred tim jsem mela starodavny,a s tim jsem se bala,v nem varil jen manzel
no nevím. my si ho pořídili, že budeme šetřit čas a energii. Jenže luštěniny dělám minimálně a vývar dělá většinou chlap, kterej zjistil z kulinářských pořadů, že je lepší ho vařit dýl a pomalu, tak už ho zase dělá v obyčejným hrnci. Takže u nás se využije leda na vaření řepy, to je u nás taková hitovka teďkom.Ale jedna moje kamarádka dělá v tlakáči snad všechno - i svíčkovou na smetaně. HOdně vaří tak, aby to měla v jednom hrnci a nemusela u toho stát.
Já využívám celkem hodně.
taky nad ním pořád přemýšlím jestli bych ho využila, ale já se ho i bojím, mám od dětství vsugerováno že bouchne
@HankaŽ Já taky, Hani
Já se ho naučila používat a chtěla bych ještě jeden.Protože u toho prvního mi kluci trošku rozebrali to víko, chybí tam takové to černé,ale funguje i bez toho a dobře-víko si chci nechat opravit.Už se bez něj neobejdu.Hlavně maso je v něm raz dva.
mam, taky jsem to tu resila tak 3r zpatky, stejne jako liberte mam tefal clipso, mamka v nem varila dost ale ja se bala, poprve kdyz jsem v nem pak varila ho musel jit otevrit manzel, ted uz bez nej ani ranu - dneska jsem v nem delala spanelakymam 6litr ale chtelo by to i nejaky mensi treba 4 litr (nekdy mi pro nas prijde 6l zbytecne velky, ale ono se srovna az kluci vyrostou a budou jist poradne porce)
@zuzka83 Řepu já peču v troubě.Vždycky,když se něco peče -šoupnu tam na rošt řepu v alobalu.Až se to upečené vytáhne,řepu tam nechávám klidně do druhé dne.Ona si pěkně dojde a nic mě to nestojí.Jí řepu obden.Taky je to hitovka.Jak ji potom ochucujete?
Hani, dlouho jsem přemýšlela, jestli tlakáč koupit nebo ne, až to za mě vyřešil můj muž a dal mi ho loni k Vánocům a zatím si ho nemůžu vynachválit, dělám v něm všechno, dostala jsem dva hrnce, jeden větší, jeden menší a na obě pasuje ta tlaková poklice + je k tomu ještě i normální poklička a fakt to využiju :-)
@Courtney To je praktické. To by se mi taky líbilo. Co je to za značku, Lucinko? A byly drahé?
@Honafa v toubě ji taky někdy dělám. sme si tu o tom snad i kdysi psali. jen mi to prostě vychází spíš tak, že ji koupím a rovnou hodím do papiňáku.Kluk ji jí jen tak, ani mu to nesolím. Já si ji polívám oliváčem a balzamikem, solím, pepřím, a na to dávám, když je, balzamikem ochucenej sýr cottage. nebo s různýma jinýma, spíš slanýma sýrama.
@HankaŽ Když ho nebudeš otevírat sekyrou, tak nebouchne

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

27 %
19 hlasů

68 %
48 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici