banner

Postup

specialne pro Rencu:-)

Usmazime na tuku cibulku do ruzova, muzeme i s trochou cukru, aby zkaramelizoval. Pak pridame nahrubo nastrouhanou cuketu (mlada muze byt i se slupkou, starsi a vetsi cukety okrajet, vnitrek stare cukety vydlabat). Zajijeme troskou vody, osolime, okminujeme a varime. Staci jen chvilka, cuketa je hned hotova, aby z toho nebyla kase. Potom zahustime moukou s vodou a chvili zavarime. Na zaver dochutime jako bezne zeli - ocet, dosolime a dosladime. Chutna velmi jemne, kazdy si ochuti, jak ma rad. Jen je dulezite neprevarit, opravdu staci chvilicka.

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Dýnové zelí

Cuketove zeli - diskuze

Tohle zelíčko mě naučila dělat moje mamča,když je nouze nejvyšší a zelí není po ruce,cuketa to nahradí...chutná to skvěle,kdo to neví,nepozná..
Jé, Jani, tisíceré díky
Vypadá to jednoduše, rychle a chutně, moc díky za receptík.
Tak mě napadá - dá se ještě teď cuketa koupit nebo už je po sezoně a musím si rok počkat?
jé,to musí být super

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

24 %
16 hlasů

71 %
47 hlasů

5 %
3 hlasy

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici