banner

Postup

380ml vlažné vody, 10g octa nebo tekuté kyseliny citronové, 10g oleje, špetka pepře, lžička kmínu, 2 lžičky soli, lžička cukru, 200g žitné chlebové mouky, 400g hladké mouky, 20g droždí. 

1. Těsto si připravíme v domácí pekárně.

2. Vykynuté těsto přendáme na plech vyložený pečícím papírem a uděláme bochánek. Mě se osvědčilo vyválet plát o šířce plechu a zavinout jako roládu. Necháme na plechu ještě 30 minut kynout.

3. Chléb potřeme solí rozmíchanou v troše vody a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Před pečením můžeme ještě na povrchu naříznout, např. do kříže nebo podélné řezy. Pečeme 40 minut. 

4. Chleba můžete samozřejmě péct i v domácí pekárně.

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Pekáč líné manželky

Následující recept:

Hrnečkový smažák

Chleba - diskuze

Zatim nejlepsi chleba co se mi tu v USA podarilo upect.Fakt dobry a chutna jako cesky,mekky uvnitr a krupava kurka.
S tim rolovanim je to dobry napad - udelala jsem takovou sisku a vypada super
Super

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

17 %
8 hlasů

77 %
37 hlasů

6 %
3 hlasy

Celkem hlasovalo 48 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici