banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

zdobení cukroví - diskuze

15 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Můžete mi poradit, jak se dělají takové čokoládové cákance na cukroví? Tady jsem našla př., co mám na mysli: http://www.toprecepty.cz/recept/13724-donut´s/.Zkoušela jsem to tou čokoládovou polevou v pytlíku, jak se dá do vody a měla by se rozpustit, ale nerozpustila a byla z toho taková hustá kaše, která vůbec nešla přes dírku ven a když, tak to nebyla tenká čárka, ale tlustá čára, která byla přes celé cukroví. Tak celá čokoládová poleva letěla do koše a já si řekla, že už mi tohle nikdy nesmí do baráku.
a co normální čokoládu rozpustit s trochou tuku? Já dělám mléčnou a je to normální :)
delam maslo +cokoladu rozpustit.. a nebo ty sacky cokoladove.. a pak to strikam:D
čokoláda + máslo(nebo 100% tuk)
Dělám čokoládu na vaření s tukem.Poměr asi 250g čokolády a 15 dkg tuku třeba omega (ber orientačně, protože to mám z receptů na šohajky, na pocákání cukroví stačí míň). To rozpustím v hrníčku na sporáku a pak nabírám lžičkou a dělám ty cákance.
Používám jen ty pytlíky... Nevařila se ti ta voda, ve které jsi to rozpouštěla? Tím to může zhoustnout. Musí být jen teplá, chvíli to v tom nechat a průběžně zkoušet prohmatat A nebo jsi to měla nedostatečně rozpuštěné.
@tygřímáma To jsem také zkoušela, ale nevím, čím ty cákance mám udělat. Malou lžičkou mi to taky nešlo nebo jsem prostě jen nešikovná. Měla jsem také tlusté čáry.
@Sphinx Přiznám, že voda se vařila. A jsem zase chytřejší, že se voda na tu polevu nesmí vařit. Já jsem to prohmatávala pořád a pořád se mi to zdálo husté, tak jsem to tam právě nechala dlouho a zvýšila plamen.
@zanlena Tak dělám všechny polevy a zkoušela jsem tím dělat i ty cákance, ale lžičkou mi to nešlo. Vždy jsem to měla takové, že první dotyk lžičky s cukrovím vznikla loužička polevy a od ní šla kraťoučká čárka místo dlouhé čárky bez loužičky. Já to ani neumím popsat.
@lucka82 Vezmi nový igeliťák,dej do něj rozpuštěnou čokoládu,ustřihni malilinko růžek a cákej.
@lucka82 Jestli jsem to dobře pochopila tak se dotýkáš lžičkou cukroví. Tohle nedělám a lžičkou mávám nad cukrovím.
@zanlena Jj, pochopila jsi to správně. Tak to zkusím se nedotýkat a nebo zkusím ten fígl s igeliťákem. Díky
@tygřímáma Díky, zkusím. To mě fakt nenapadlo.
@lucka82 Já dělám tak, že uvařím vodu v rychlovarce a dám do většího hrnečku a do toho ponořím tu polevu a nikdy jsem neměla problém. Pak teda ještě člověk nesmí přepísknout tu dírku :))
@nadule1 To je taky dobrý tip. Díky, taky vyzkouším.
Taky to dělám v rychlovarce a pytlíkem. Cukrovíčko si narovnám těsně vedle sebe a pak jedu pytlíčkem těsně nad cukrovím sem tam

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
17 hlasů

69 %
47 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 68 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici