banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové reakce

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové reakce

Celkem 2 586 příspěvků

Najednou?

100%
@moninif

Děkuju
@tygřímáma

tak okurky zrovna nezavařuji, ale ovoce tam dávám na cca 10minut, ty okurky bych asi dala stejně.
@moninif

Moni, jak dlouho zavařuješ okurky?

dělám už léta, zavařovací hrnec nevlastním
@tygřímáma

taky tak zavařuji. Dám troubu na 80°, na hluboký plech utěrku a trochu vody a je to. Délka se mění podle toho co zavařuji.

Povídej postup

Okurkový salát

Mám nejradši klasiku, okurky+voda+sůl+pepř+cukr+ocet

Jíte ovoce-jen tak živé?

jé, a to já se na to těším celý rok, mám to úplně jako obřad když si dávám do úst letošní první meruňku, třešeň, jahodu, broskev....miluju to !!!!!!!!!!!! Mám ráda ovoce i zeleninu ale i upravenou. Kyselé okurky, kompoty, ovoce v kombinaci s masem (mňam)...no zkrátka ANO !!!!!!!!

Zázvorová limonáda

hmm, dobrý nápad

na grilování

přesně jak radí holky, při grilování (a vysedávání u pivečka ) se toho sní víc, takže bych počítala dva plátky na osobu, do zásoby pro sichr klobásy, já ráda dělám ještě zeleninové špízy (cibule,žampiony,cuketa,paprika), každý si dá plátek masa + špíz, a pak další maso dle chuti, marinované maso se dá zamrazit, klobásy taky, takže přebytků bych se nebála, horší když je toho málo
@zuzka83

na grilování

Tak to se pak blbě plánuje Počítala bych s variantou maximálního počtu lidí a podle toho nakoupila. Co se nesní, zmrazíš a časem zužitkuješ. Pořád lepší toho mít víc, než aby chybělo No a v případě nejvyšší nouze můžete opékat brambory
@zuzka83

na grilování

To je rozmezí 10 lidí,tak první budou mít a ten 23 už bude jen oblizovat talíře,měl přijít dřív.
@zuzka83

na grilování

Počítala bych na osobu tak dva plátky masa tedy asi 50 plátků, přinejhorším co zbyde sníte a nebo se dá zamrazit. Do zásoby bych koupila ještě nějakou tu klobásu.
@Sphinx

na grilování

dík. tak nějak jsem to čekala, ale stejně, ajaja - vono právě není úplně jistý, kolik lidí dojde, pohybujeme se mezi 15-25

na grilování

Beru to od oka, ale taky hodně. Milujeme grilované maso a moře zeleniny.

na grilování

Tak asi 2x víc než obvykle.A stejně je vždy málo.

na grilování

Já to beru spíš od oka, většinou máme k masu ještě nějaké klobásky, zeleninu, sýr... Taky záleží na složení zúčastněných (ženské a děti toho zvládnou méně, než někteří žraví chlapi), ale počítala bych průměrně tak kolem 300g na osobu. Při grilování se toho sní víc, než když to doma položíš na talíř.

Zázvor

Nic nemuzu ho ani citit :) Honza si z nej dela caj nebo odvar kdyz je nemocnej

Zázvor

Odvar při nemoci, pak ho přidávám ke směsy, když dělám kuřecí s ananasem, někdy doo marinády. Je to moc dobrý v masových jídlech na sladko, ale neznám moc lidí, co to mají rádi...

Zázvor

Já ho mám ráda jen do asijských jídel a marinád. Třeba čaj nebo limonádu bych nevypila Ale moje babička pekla se zázvorem i vánoční cukroví - zázvorky... ovšem ani to mi nechutnalo.

Zázvor

jen čaj. a limonádu.a jednou jsme dělali podle receptu brambory se zázvorem, bylo to fakt vostrý (ale dobrý)

Jíte ovoce-jen tak živé?

syrove a ovoce vitezi
@foREVer

Zázvor

Tak to zní moc dobře

Zázvor

Teď jsem dělala dobrý salát.Mrkev nastrouhat na jemno, přidat nakrájené čínské zelí, ale v poměru je více mrkve, toho zelí jen trochu, pak dát rozinky, nastrouhaný čerstvý zázvor, cukr a citronka.
@chezzie

olej ve spreji

jojo, pěknej mrak
@HankaŽ

olej ve spreji

Hani a taky ti to u toho nastrikavani dela takovej oblak? jsem to predevcirem poprve pouzila a byla jsem prekvapana z toho \"smradu a dymu\"

olej ve spreji

nemám přímo tenhle, ale mám, používám ho na pekáče při pečení sladkého, nemusí se vymazávat a vysypávat, jen nastříkám a je to, skvěle pak vše vyklopím a vyndám

Indukční deska

má ji švagrová a je spokojená, a já jsem ji na to koupila takovou podložku, se kterou tam může dát i normální hrnec, prodávali ji v tv products

Zázvorová limonáda

dnes nakoupím a zítra vyzkouším, dostala jsem na ni chuť
@Zuzbr

Zázvorová limonáda

Mám ho normálně v ledničce - my ho spotřebujeme hodně rychle... Jinak když bys ho uchovávala delší dobu, tak se doporučuje zabalit ho do papírové utěrky a dát do mikrotenového sáčku do ledničky. Dá se taky mrazit nebo usušit.

Zázvorová limonáda

Už limonádu budu mít za chvilku hotovu.Jen se zeptám:jak potom ten zázvor na další věci uchováváš? díky

Zázvorová limonáda

to zní dobře Vyzkoušíme.

Zázvorová limonáda

Díky za tip, Nadi

Zázvorová limonáda

To zní dobře
@chezzie

Indukční deska

Zkusím se po tom poohlédnout a porovnám, co by vyšlo lépe. Díky.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

27 %
19 hlasů

68 %
48 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici