banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové reakce

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové reakce

Celkem 2 586 příspěvků

levné vaření 2

levné vaření 2

no vidíš jaká jsi šikovná hospodyňka, já věděla že to zvládneš
@medox

levné vaření 2

jj taky jsem měla obálkový systém a všechno rozdělené, zbytek nákupů jsem si zapisovala :) teď taky frkám z kreditky a nechápu, kam ty peníze mizí, asi to budu muset zase zavést naštěstí já mám teď jenom mateřkou a alimenty na účtě, z toho platím jenom školku a menší nákupy, zbytek je můj, ale skoro nic neušetřím
@Courtney

levné vaření 2

tak to jsme na tom podobně. Já ted mám obálky a na každé nápis na co peníze jsou a v tom peníze. jakj to tak vidím, tak jsem schopná s tím hospodařit lépe. Pak mám přesné rozpisy co na co.Ale jen tak to frkat z kreditky, to mi jd emoc dobře.
@medox

levné vaření 2

já jsem se to taky naučila až když jsem byla v nouzi, jinak jsem hooodně utrácivý člověk, mám takovou povahu, peníze jsem si musela sama před sebou schovávat
@Liberte

husty bujon

je super, ze ho to donutilo alespoň jíst, určitě mu chutná :)
@Liberte

husty bujon

je super, ze ho to donutilo alespoň jíst, určitě mu chutná :)
@Liberte

levné vaření 2

jj, já vůbec nemyslela hospodárně....možná i proto nemáme finančníé rezervu...tak jsem ráda že to vim.

levné vaření 2

levne a dobre varit je super zkusenost a uz se ji jen tak nezbavis...prave ze vis,ze je to chutne,ze je skoda vyhazovat jidlo apod..az budou penize,tak akorat prestanes nakupovat ve velkem a nebude tolik zbytku,protoze uz budes umet koupit treba drazsi,vybornou sunku,ale vezmes ji tak akorat na jidlo ten den a ne at se pak vyhodi apod...
@Courtney

husty bujon

mam ten bez pridaneho glutamatu...je fakt vybornej..dneska si deti vyzadali opet polevku a to oni zeleninu nechtej ani videt a jak se pro zmenu ladovali hovezim bujonem s lusky,hraskem a kukurici a mrkvi..a nas nejedlik snedl dokoce uz skoro cely talir a pak si rekl o michane vajicko..ja malem upadla,to dokaze snist tak za cely mesic a ne najednou a dva dny po sobe
@Courtney

levné vaření 2

jojo na toto je to dobré. Se skoro bojím, že až budou peníze zase stloustnu. Ale tyhle nabyté vědomosti jak levně uvařit se budou hodit i ve finančne štědrém období, to jsem ráda. Jinak bych e to nenaučila.
@medox

levné vaření 2

právě, já byla jako proutek, asi zavedu nouzový režim znova :D
@Courtney

levné vaření 2

i na tondovi pamlsky mám pamlskový fond :-) má 300kč na měsíc na to to se v tom může i koupat
@Courtney

levné vaření 2

já mám už 5 kg dole a to se fakt něják neomezuju. Jen menší porce a to jídlo je myslím zdravější.

levné vaření 2

jsi šikula, říkala jsem, že se to dá, mě to sice krutě nebavilo, ale když jsem musela, tak to šlo :) a navíc, byla jsem daleko štíhlejší jelikož jsem se nepřecpávala a jedla víc zdravě za chvíli to úplně vymakáš a už ti to ani nepřijde :)

husty bujon

kupuju hustý tekutý bez glutamátu teda, a taky je dobrý, nepoužívám ho často, ale občas jo :)

Pomazánkové máslo

kupujeme a chutná nám, ale jen neochucené. Dávám ho převážně do pomazánek. Tvaroh nebo lučinu si třeba do rybiček nebo česnekové pomazánky nedovedu představit. Ale dáváme si i na chleba. Třeba na to zeleninu, mňam.

husty bujon

Bujon z kalisku davam bezne, to neni zadny zverstvo, prodavaji se uz i bez prisad. Hlavne ze chutnalo.

Pomazánkové máslo

sunkovy paprikovy i pazitkovy a i obyc- do pomazanek... a je mi znacka jedno:D my nejsme vybiravi.my snime vse:o)

Pomazánkové máslo

Moc nekupuji, ale dost mi chutná vanilkové.

Pomazánkové máslo

raději mám lučinu nebo žervé, ale chutná nám a občas kupuji, bez příchutě nebo křenové, obyčejné používám na pomazánky, výborná je avokádová

Zavařování přesnídávek

taky jsem našla recept kde se horké lije do skleniček a jen otočí dnem vzhůru, ale vzhledem k tomu, že je to pro mimi raději jsem zavářela
@stankag

Zavařování přesnídávek

Chci malému udělat přesnídávky hlavně z ovoce, které prostě přes zimu není, budem teď začínat s ovocem, tak aby třeba na měruňky nečekal bůhví jak dlouho, apod. Tak díky za radu.
@stankag

Zavařování přesnídávek

Plísně byli,ale prostě se seškrábli z vrchu a dál se to jedlo.Blééé.

Zavařování přesnídávek

Lepší je zavařit. Méně se to pak kazí. Zvlášť věci, které mají tendenci kvasit a plesnivět. Dřív se třeba marmelády dávaly jen pod celofán, ale buď už to neumíme tak, jak to dělaly naše babičky nebo je těch plísní všude nějak víc. Delší vystavení vysoké teplotě zase bohužel nesvědčí vitamínům . Tak si vyber . Dětské ovocné zavařeniny se snažím spotřebovat do jara. Pro dospělé do roka, ale jedli jsme i starší. Dělala jsem i pár masozeleninových příkrmů, ty jsme spotřebovali do měsíce.
@Honafa

Zavařování přesnídávek

No mě to taky právě přišlo divný, když vařím prckovi oběd na dva dny, tak nechám vychladnout a na druhý den schovám do lednice, nikdy nezavírám, když je to ještě horké .... tak já radši zavařím. už mi k mému nápadu chybí jen ty skleničky :o)

Zavařování přesnídávek

Podle mě raději zavařit-konzervovat.Když horké dáš do sklenic tak se ti to,orosí a zkvasí.Ale jsem laik.
@zajic

Pomazánkové máslo

Chutná. Tušila jsem, že někdo napíše, že je to hnus.

Uvařit broskové pyré,potom ho svařit s pudinkovým práškem v poměru jako by pyré bylo mléko.Nasypat tam piškoty,zamíchat a vlít do formy.Dobře vychladit.

Pomazánkové máslo

Kupuji.Pořád mám nějaké doma.Většinou obyč Albertovské.To vaše pizzové nemělo chybu,bohužel už není ani u nás.Mám ráda křenové,čerstvý chleb a Hermelín na tom.Bohužel křenové jim u nás jen já,tak,že ani moc nekupuji.

Pomazánkové máslo

kupuju vetsinou Madetu nebo Chocensky, a kdyz neni tak do rybickovy vezmu zavdek i Aro (nejhorsi je snad Karlova koruna z Penny). Pouzivam hlavne do pomazanek. Zkousela jsem i do kremu na buchtu. Ja mam rada bez prichute, manzel s krenem.A co mam rada je cerstvy rohlik, na to pomazankovy a na to sunku :-) na tom ujizdim posledni dobou docela dost...

Broskve pomixovat s jogurtem a šlehačkou (na jednu broskev lžicu jogurtu, na 5 broskví jedna šlehačka), dle vašich chutí docukřit a zmrazit na zmrzlinu.Já mám ráda i klasiku kuřecí prso s broskví a sýrem.Nebála bych se dát do pekáčku celé kuře a obskládat to broskvema a upéct dohromady.

Pomazánkové máslo

Fakt Ti to chutná? Mi to připadá echt hnusné. Má to ráda moje maminka. Já to nemůžu ani do pomazánky.Jsem fanoušek lučiny

Pomazánkové máslo

Moc nekupujeme,a když už tak jen Choceňské

Pomazánkové máslo

Kupuju od Madety nebo Chocenske, ale pouzivam ho vlastne jen do rybickove pomazanky. Jinak ho nejime.

Pomazánkové máslo

jedině choceňské to bych snad mohla jíst i samotné, jak je dobré.. a potom občas nějaké obyč do česnekové pomazánky

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

27 %
19 hlasů

68 %
48 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici