banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Top 10 - diskuze

53 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Možná už jsem se o tom bavili,ale tohle se často mění.Kterých je vašich Top 10 jídel co nejčastěji vaříte?Ja si od ledna píšu do kalendáře a jsou jídla co uvařím určitě jednou za měsíc,možná i 1 týdně.U nás to je-těstovinový salát,holandáky-nebo čevabčičí,řízky,obyčejné špagety se sýrem,selská amoleta,pečený Hermelín,buřt guláš,steaky jen tak na pánvičce,čínské řízky,pizza.
To u nás letí hlavně tortilly, boloňské špagety, guláš, zeleninové rizoto, pizza, řízky,, koprovka, rajská, svíčková a nově taky pangasius podle tohoto receptu - http://www.grilykrby.cz/recepty-na-grilovani/ryby-na-grilu/grilovany-pangasius-s-olivami/ :) V létě jsme si ho připravovali na grilu a teď v zimě ho dělávám normálně v troubě.
Takže škubánčí TOP byl donedávna tento: - pečené kuře (nebo jeho části) - nejoblíbenější je, když jsou do něj vloženy ruličky anglické a v ní tvarůžky - řízky (vedou přírodní, páč je rychlejší příprava) - dušené maso na nejrůznější způsoby (nej: na houbách) - omáčky všeho druhu TY MILUJEME - fazolové lusky, koprovka, na paprice, svíčková, česneková, sýrová apod. - již výše zmiňované špagety - zapečené brambory i těstoviny na nejrůznější způsoby - guláše, bramboráky, vepřo, knedlo... - ze zdravot. hlediska ne moc oblíbené ryby - jsme polívkoví, takže bez polívky ani ránu - nějaká ta zelenina - květákové řízečky apod.Kupodivu máme rádi i to nezdravé, takže ujedeme čas od času na smažených tvarůžcích z Nowaca, nebo mi chutnají i babiččiny knedlíky s uzeným masem, ale není to jako domácí Ale bez práce
@Zuzbr U nás též
@zuzka83 to jo.Jenže tam jsou kolikrát ta nová jídla tak zajímavá, že je radši nevyzkoušíme. Třeba si neumím představit, že bych na oběd udělala suši - kdo by to jedl? Řasu s pidikouskem ryby. A pak to zas sjede k tomu, že jestli je to vepřové s dušenou mrkví nebo kuřecí s dušenou mrkví - je to pořád maso s mrkví. Nic extra objevného nevymyslíš.Ty věci z Apetitu vyzkoušíme, ale dost často třeba jen jednou, zatímco ty oblíbené jídla máme třeba každej týden.
@zajic a zrovna tebe jsem z toho chtěla vyjmout, myslela jsem, že hodně experimentuješ s apetitem, takže každej měsíc máte x nových jídel.
@zuzka83 Je to tak, s drobnýma obměnama, prostě do kari dáš sezónní zeleninu a maso, co bylo zrovna pěkné, ale pořád je to to samé kari.Na špagety nastrouháš jednou nivu, podruhé goudičku, potřetí parmazán a hned jsou 3 jídla
@danicka84 to jo. ale zdá se mi, že většina lidí to má tak, že nakonec jídla hodně točí. dokud to chutná, tak není až takový důvod to měnit, ne?
@lucie73 mnnnnaaaam, já už slintám....
@danicka84 tak to máme podobné ... tedy s tím, co rád jí manžel. Ale naštěstí sní všechno, co udělám,... i když se to třebas zrovna nepovede.
@lucie73 jojo, palačky jsou top večeře, děláme každý týden, nděkdy i dvakrát...
@zuzka83 nápodobně. Špagety prostě nezklamou ....
@zuzka83 no jo, ale vem si, že tohle jede furt dokolečka, žádná inovace Každý týden 5-6 stejných jídel...
@danicka84 Tak to vaříš více jídel než já
@danicka84 nekuchařku?? ti napíšu, jak vypadá top 10 nekuchařky - těstoviny se sýrem, s kečupem, nebo i se sušenýma rajčatama, nebo s boloňskou omáčkou, \"pizza\" z listovýho těsta, pečený kuře. tečka.
@Courtney mě z omáček vyléčilo, že je pak jím sama. a o kolik je to jednodušší s tím hnusným kupovaným kečupem...třeba z toho jednou vyroste.
@danicka84 Stázinka byla v tomhle zlatá, Igouš mi už začíná vise na noze obstojně, ale já jsem neobměkčitelná
@Courtney já právě že s dítětem na to nemám moc čas, musím vařit skoro denně se závěsem na noze a to je dost vysilujicíí. Snad to časem přijde :-)
@danicka84 mě to začalo bavit od té doby co mám děti, ale taky mě to baví jenom občas, kdybych měla vařit denně, tak by mě asi trefilo, kdovíjakou lásku k tomu nemám...zlepšuje mi to trochu můj muž, který to po mě všechno pomývá
@Courtney Luci, pro mě je vaření nutné zlo. Stále čekám, kdy začnu být kreativní a začne mě to bavit...
@danicka84 prý nekuchařka a takový výčet
@Honafa Ja ho nejcasteji kupuji v Makru nebo Ikee. Idealne, kdyz je v akci. ;)
@Evulik25 já je dělám k snídani
kuře na papriceřízek s bramboremšpagety po milánskupečené kuřečína s rýžírajskágulášbramborákyvepřové v mrkvišunkofleky
pro mě jako nekuchařku je tohle skvělá otázka Takže já dělám často knedlíky s vejcem, bramborový guláš, vepřové nebo hovězí na houbách s rýží, pečené kuře (buď celé, nebo jen stehna či čtvrtky), krupicovou kaši, vepřové plátky na způsob steaku, to samé s kuřecím, pečená kachna s knedlíkem, vývary, bramboračka, zeleninové polévky, těstoviny nebo špagety s hotovými omáčkami Panzani nebo dělám vlastní, těstoviny se zeleninou, tuňákem a podobně, pečený losos, pstruzi, šunkofleky, smažený sýr (ten já moc nejím, ale manžel by ho mohl mít denně), karbanátky či mleté řízky, masové a zeleninové špízy... hmmm, já mám hlad jako pes Kdybych měla říct manželovo nej, tak je to: svíčková (tu nedělám), smažený sýr, jaternicový prejt, uzené, klobásy a podobné blafy.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
17 hlasů

69 %
47 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 68 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici