banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

šílený rozdíly - diskuze

65 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
holky všímáte si, že i v této \"moderní\" době sou neustále velké rozdíly v chování prodonic, doktorů a všeho. Třeba níže, jak se starat o pipky těch našich princezen, nemělo by to v této době být už vše sjednocen0??? jeden to dělá tak, druhý tak. mě to přijde ujeté, že na to není stejný názor
toho se nedozijem nikdy.. to by museli byt vsichni stejne stary.vsichni stejnou skolu atd atd... a navic-kollikrat sem rada ze ma kazdej jinej nazor a ja si muzu vybrat..
@amalie2011 jako to je mi jasný, ale víš jak, všichni chodej na školení, učí se novým věcem a stejně jsou pořád jiný názory
Asi záleží na zkušenostech. Já se naopak setkala ohledně jedné věci se stejným názorem od více doktorů.
No, a to si vem, že mi sestřička v porodnici říkala, že Marušku mám po kojení dávat na boček, aby při ublinknutí to steklo a ona se tím neudusila. A za 3 roky mi ta samá sestřička řekla, že Aničku mám pokládat na zádíčka, aby se z bočku nepřešulila na bříško a neudusila se.
jo, to máš pravdu, ale je to stejné jako v tom, že se všude píše že u batolete jsou některé potraviny těžko stravitelné a stejně jsou i tady pořád maminky, které ti řeknou, no a co....já po tom taky neumřela tak co by to nemohlo dostat moje dítě. A dají mu svíčkovou s knedlíkem. Takže nač se teda dělají výzkumy, knihy o matce a dítěti, nutriční tabulky, osvětové přednášky o výživě u batolat apod. A stejné je to se vším.
@lucie73 já nevím, co všichni máte proti svíčkové s knedlíkem Vždyť je to jenom rozmixovaná zelenina a maso. A knedlík? Když si ho udělám sama, tak mouka, vajíčko a kvasnice. Co je na tom tak šíleně krutého? Ocet ani smetanu tam cpát nemusíš, cukr a pepř taky ne...
@zajic pak si vyber
@Gastrica mluvím o svíčkové jako o svíčkové, zelenina, koření, mouka, smetana, sůl
@lucie73 a knedlík k tomu to je rychta, to tomu chuďátku musí v žaludku udělat takový ródeo, že mu břicho div né praskne
@ivulisek Všichni určitě ne, starýho psa novým kouskům nenaučíš a staří doktoři se ti na školení vyprdnou, ti vědí všechno nejlíp.
@lucie73 no s tím knedlíkem nevím, mi to přijde totálně neškodné. Áda první knedlík se svíčkovou (pravou, i se smetanou, akorát koření nedávám ani nám, takže bez koření) dostala v 10 měsících nebo tak nějak, ještě jí nebyl rok. Nejen, že přežila, ale zachutnalo jí to tak, že se naučila jíst i kousky (do té doby se mi dusila i sušenkou). Břicho jí neprasklo, prdy neměla
@lucie73 a echem, mouka ve svíčkové? To tam fakt někdo dává?
@Gastrica http://www.zdenekpohlreich.cz/soutezici/56
@lucie73 no, že to tam dává polreich ještě neznamená, že to tam budu rvát taky :) Svíčková je hustá sama o sobě, když rozmixuju zeleninu, naopak ji většinou ještě ředím, než abych ji zahušťovala moukou
@Gastrica dala jsem příklad, hodně lidí zahušťuje svíčkovou moukou, podle mě to získá takový krémový vzhled. Já jí ale nevařím protože jí nejím, takže jsou to informace jen z netu a z doslechu
@lucie73 no tak to se pak nedivím, že bys to nedala děcku, když to sama nevaříš :)
@Gastrica víš co, tam jde hlavně o tu mouku, prostě bych svému dítěti (takhle malému) nedala omáčku zahuštěnou moukou, nedala bych mu ani bramborovou kaši, ani vývar z hovězího a podobný blafy. Šetřila jsem je od podobných prasáren, jako jsou knedlíky, kterých se najedí za svůj život až dost. Hele ty si mu dávej klidně vepřovou se šesti, je to tvoje dítě, a ty mu nastavuješ jeho budoucí stravovací návyky já jen píšu, že mě zaráží, že byť to všude píšou, stejně se tím někdo jako ty neřídí. Tak je to zbytečné.
Jsi mi připomněla porod. Na hekárně byly k dispozici míče. Přišla sestřička a říkala nám: Proč nehopsáte, uspíšíte si tím porody. Všechny jsme začaly hopsat. Zachvíli přišla jiná a říká: ježiši nehopsejte omotáte miminkům pupečníky kolem krků. My vyděšeně přestaly hopsat a začaly jsme se bát.Přišla další a říká: musíte na těch míčích sedět a houpat se ze strany na stranuDo ted pamatuju na jednu maminku, už fakt hekající a s bolestma (mě v té chvíli ještě bylo hej). Co řekla: seru na míče jdu rodit
@Gastrica Já zahuštuju moukou. Rozkvedlám mouku ve smetaně a to potom naleju do omáčky....
@lucie73 dobrý, já jen, že jsem teda nikde nečetla, že by se to nesmělo, beru to tak, že svíčková je prostě mixlá zelenina :) A mouka, to jsem zase brala, že když se může od půl roku lepek, tak se může od půl roku už cokoliv z mouky. Vždyť i v blbým rohlíku je mouka a nikoho to neštve a každej to děckám rve, aby si nacvičovali kousání. Ale je fakt, že já jsem nikdy fanaticky nehledala, jaké jsou dnešní trendy ve stravování, nikdy jsem nehledala, jakou zeleninu může a jakou ne a nikdy jsem neřešila jestli trocha mouky v omáčce může děcku uškodit
@lucie73 Tyjo jak děláš bramborovou kaši?Já jen brambory, máslo a mléko. To mi nepřijde školdivé.Teda já to dala až když začal pít mléko, takže v roce a půl. Ale zase takový sajrajt to není ne?
@medox já to taky dělám, zahušťuju moukou, ale teda ne svíčkovou... Holt moje dítě bude kretén, protože jednou za měsíc dostane roštěnou s bramborovou kaší nebo rajskou s knedlíkem no, musím se na to připravit...
@Gastrica tak já jsem to taky fanaticky nehledala, jeno jsem si logicky řekla, že čím později jim začnu sladit čaj, dávat zahuštěný jídla moukou, čím později ochutnají sušenky a čokolády a párky, tím je to pro ně přínosnější do života.
@lucie73 mě by docela zajímalo, čím teda děcka krmíš, když vývar je humus, kaše je humus, knedlíky jsou humus. I těstoviny jsou humus, tam je jak mouka, tak třeba i vajíčko. Nechápu, ale asi dobře mi tak :)

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
17 hlasů

69 %
47 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 68 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici