banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Prase aneb inspirace od Lucie73 - diskuze

48 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Kdyby jste dostaly na stůl půlku prasete, dokázaly by jste si s ní poradit? Rozbourat, naporcovat na balíčky a využít vše?Já bych s tím problém neměla, jsem holka z vesnice a prase zabíjíme několikrát do roka.
U mě by to bylo jasné zvedla bych telefon a zavolala rodičům velké SSSSSS.OOOO.SSSS.Sama bych si stím určitě neporadila, mě dělá problém maso i nakrájet na plátky
Já sama ne, manžel ano
ani náááhodou. si dokonce myslím, že bych neměla ani komu zavolat. opravdu doufám, že nikdy půlku prasete nepotkám
Vůbec, když my jsme zabíjeli, tak jsem byla malá. Ani špejlovat jitrnice jsem se nestihla naučit. Ani bych to nespotřebovala, vepřový dělám málo.
No, já odchovaná na zabijačkách a k tomu pracuju v kuchyni...., přesto bych na to koukala a přemýšlela, jak a kam zakrojit, aby nebylo více škody než užitku :-)
jasně!!!! s radostí bych si poradila a už by se o víkendu grilovalo masíčkoco by mi dělalo problém, stáhnout třeba králíka (nebo micnout), to musí manžel.. ale v případě nouze, kdybych musela asi bych si radši pozvala na to nějakého souseda
U nás vše porcuje Lojza, já bych měla asi problém i s kuřetem.
Já ani náhodou
@Evulik25 Tak to je u nás stejnéAni kuře nedávám
@veverka77 A položit mi někdo na stůl půl prace, tak se nad ním asi rozbrečím, radějiho ho kupuju po kouskách a snažím se nepředstavovat jak jako pašík vypadal.
Ne.
@Evulik25 PřesněMně z toho důvodu vadí to kuře vcelku.
Ač zabíjíme každý rok, ani náhodou, na to máme řezníka, který nám to \"předkouše\" Doporcovat na balíčky do mražáku to už pak zvládnu :-D
pěkně mi zvedáš sebevědomí ale jako Silvinka jsem měla pocit že to strašně kur.ím, jako Evulík jsem se málem rozbrečela, jako Ježurka jsem chtěla grilovat ale není počasí,jako Ady jsem volala tobě SOS, jako Zuzka doufám že půlku prasete už nepotkám a jako všechny ostatní jsem měla hrůzu ale nakonec je to tam. No co, já z toho budu vařit a že jsem rozpižlala kejtu ???? Nevadí, stejně to dostaneš na talíř už jako řízek tak mě nevydědíš
jo a ještě dodám, že bych to taky využila beze zbytku kdyby nebylo zbytí. Něčím bych nakrmila psa (to je ušlechtilé, že ?) a z kůže bych spíchla zástěrku a krkavici (nebo co to bylo) by jsme mohli použít jako bublifuk nééé, fakt to není sranda a jsi dobrá že to zvládáš, je to určitě o cviku ale na to že jsem to dělala prvně tak to šlo!
neměla bych problém...u nás se to dělalo často
v nouzi nejvyšší ano. zúčastnila jsem se hodně prasečích zabijaček, tak by se mi snad něco vybavilo. ale určitě bych to hrozně \"doprasila\", rozhodně by to nebylo žádné elegantní bourání masa
Jasne bez problemu, nasi si jeste pred par lety pulku prasete jednou rocne brali, takze jsem zvykla porcovat
Ne. Mamka dělá prodavačku v řeznictví a dvakrát ročně pro nás bere půlku prasete, mají to za pár korun. Ona to rozporcuje a popíše každý balíček, co to je a někdy i na co to mám použít. Já už si jen dojedu s taškou a hotové zmrzlé naskládám dovnitř. Ještěže tu mou maminku mám.
Měla bych s tím problém.Kuře naporcovat ještě zvládnu,ale prase bych nedala.
určitě bych s tím měla problém, nějak bych to rozpižlala
na co bych namáhala, dva dědové a šereda jsou řezníci
zabíjeli jsme prase každý rok, ale tohle bych nedala. Většinou jsme byli ženské v kuchyni, venku jsem maximálně chytala a míchala krev a nalévala chlapům štamprle. Už jsme do kuchyně dostali maso naporcované. Udělat tlačenku, omáčku, jitrnice, to bych snad zvládla, pokud bych to dobře ochutila, ale půl prasete rozporcovat, to ani náhodou.
Ne,nemám problém ani s celým prasetem.Pravda,nejsem řezník takže občas něco upižlám naprosto neodborně,ale stejně se to použije a sežere.Jedinej problém s mrtvým masem který jsem kdysi měla,byla objednaná krůta,kdy jsem si naivně myslela,že si dojedu pro mrtvou vykuchanou potvoru a ten blbec to přede mnou zabil(což mě ještě tolik nevadilo)a pak mě oznámil,že ted už je to celé moje.Přitáhla jsem si domů 25kg opeřenou bestii,pohodila jí do vany(jinam se nevešla),povzbudila se pomyšlením,že prapředci dokázali vykuchat i mamuta a za 3hodiny (s přestávkama)jsem z toho měla mnoho poživatelného masa.
Uměla a ráda bych se v něm rochnila. Takový domácí čuníkorgasmusMinulý rok jsem měla 10 kg domácího telecího...to byla paráda a ta vůněPetr se mi smál, chodila jsme za ním s kusama masa a rozplívala jsme se nad nímNo a minulý týden jsme se dostala k pulce jehněte...taky parádička, vynikající práce a chuť masa.Miluju práci s masem...vykošťování porcování následné balíčkování do mrazáku
@Zavadilka Terko, líp bych to nenapsala. Masový orgazmus
já bych měla problém jen se na ten stůl s prasetem podívat
Sama jsem to ještě nedělala, ale dřív se u nás zabíjelo tak třikrát do roka, takže maso naporcovat umím a na \"dílo\" (tak se u nás říká té směsi na jitrnice a prejt) mám napsaný recept, takže bych to snad taky zvládla.
Jo,přinejhorším.Prase je určitě hezčí než kuře.Jednou jsme si napůl koupili s někým tele,ale ke mě přišlo už v balíčkách.
@Makyna K. byli ženské opravuju na byly
No to vubec. Ale vedela bych, komu zavolat. Vnivec by masicko rozhodne neprislo.
Ani omylem. Maximálně rybí hlavě vyrvu žábry a vydloubnu oči, jinak nic. Celého kapra bych už nevykuchala, bála bych se žluči. Ale nemyslím, že bych měla umět všechno... ani mě to moc neláká.
Jednou v životě jsem byla na zabíječce, to mi bylo asi tak 10. Kdybych dostala půlku prasete, ani bych nepoznala co je co a co z toho jako má být :)) Ani bych nevyužila vše - jitrnice prejt ani nic podobného vůbec nejím, nekupujeme ani bok ani nic takového. Neumím z toho vařit, nikdy jsem to nedělala. A teď už se to učit asi nebudu
pokud bych mela nastroje,tak rozbourat a naporcovat ano...jen bych mela potiz co se spoustou zbytecnosti u nas doma jako bucek,zebra,plecko apod..asi by se mi to pro ty dva az 3 kousky co bych chtela neoplatilo
V případě nejvyšší nouze bych to asi nějak rozpižlala Ovšem, vzhledem k námi konzumovaného množství vepřového a k tomu, že z prasete jíme tak akorát kotlety, panenku a krkovici.... nemělo by to vůbec žádný smysl.
Kolik tak je balíčku z půlky prasete?Nemám představu-tak 15,nebo víc.Přemyšlím jak dlouho by se to asi u nás jedlo.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
17 hlasů

69 %
47 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 68 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici