Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Používáte kupované příkrmy nebo vaříte? - diskuze

47 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Co Vás k tomu vedlo?
Oboje, vařím i kupuji. Když někam jedeme, tak koupím skleničky. Mám jich pár i doma, když se mi někdy vařit nechce nebo nestíhám, ale většinou doma příkrmy vařím.
Tak nějak na střídačku. Snažím se co nejvíc vařit, ale vždy mám v zásobě nějakou koupenou \"skleničku\". Kupované příkrmy se určitě hodí při výjezdu na hory nebo dovolenou - nemusím mít strach o skladování...
u Adama kupovane az do roku,domaci mi nechtel jist. U Rianky jsem jeste nezacala s prikrmama,ale asi zas budu kupovat,me se s tim nechce babrat
Ze začátku skleničky. Jak se rozjedl, tak jsem vařila. Teď skleničku má tak jednou do týdne, když jsme někde venku přes oběd a nemám hotový svoje.
Od první lžičky vařím doma.Kupovanou nechtěl,musela jsem ji nakonec smíchat s domácí zeleninou,aby se vůbec snědla.Sice mám něco koupeného kdyby bylo někdy narychlo třeba,a nebylo uvařeno a ani v mrazáku,ale zatím jsem mu jí vícekrát nedávala.
@Francouzka Jo a ještě chci dodat, že mi nevadilo vařit tu mrkev s tím, že to třeba jenom zkusíme. Je to jedna mrkev v trošce vody, mám malinký kastrolek, naopak by mi bylo \"líto\" otevřít relativně velkou skleničku za dost peněz a pak ji nevyužít. Navíc jsem se taky musela tu mrkev naučit správně udělat. Ta moje první byla strašná, postrouhaná a podušená, a nedalo se to pořádně jíst. Pak už jsem dělala pyré, ale jednou moc husté (brambory se dost lepí), jindy moc řídké... no ale teď už mám na to všechno oko a tím, že každý den dám 2 až 4 suroviny od oka, to má každý den přeci jen trochu jinou chuť. Obě dcery celkem brzo začaly ty moje experimenty jíst a zdá se, že jim i chutná.
Vařím. I přes svoji lenost a nelibost k vaření obecně. Vede mě k tomu to, že mám lepší pocit z toho, že domácí jídlo je čerstvé. Samozřejmě by se dalo mluvit o tom, jestli koupené suroviny jsou kvalitní, ale minimálně brambory a mrkev mám ze zahrádky od babičky a bylo by škoda to nevyužít. A musím říct, že při prvním dítěti jsem to brala jako hrozně náročnou věc (kolik věcí se u toho zašpiní, teď to načasování bylo problematické,...), ale u druhého mi to vůbec nepřijde. Načasování zvládám a opláchnout těch pár kousků nádobí... zásadně nic nesteriluju. Stejně olíže kde co, když se plazí po zemi
Když jsme s příkrmy začínali,tak jsem vařila.Mrkev,cuketu,pastiňák,dýni...Ale když jsem postupně začala do zeleniny přidávat maso,malá to nechtěla.Já,místo,abych vytrvala a zkoušela dál,jsem se rozhodla vyzkoušet skleničky.A ty malé zachutnaly okamžitě.Taky jsme se jich dlouho nemohli zbavit,malá pak chtěla jenom je
Vařila jsem a varit budu, nedělalo mi to problém nic těžkého v tom nevidím. Skleničky jsme používali jen na cestování.
Vařím a to proto, že z toho pak mám radost a že mě to baví. Kupovala jsem jen na dovolenou. Jinak kupuji ovocné skleničky. Když byla sezona, tak jsem dělala i domácí přesnídávky
většinou vařím,ale když nestíhám nebo jsme na návštěvě,má skleničku..
u první dcery jsem jenom vařila ale u druhé(4 měsíce) mám v plánu to střídat.Tak jsem zvědavá kterým dá přednost
Od začátku vařím domácí. Dcera hned na poprvé snědla skoro celou dávku. Když jsem poprvé dala kupovanou, tvářila se dcera, že ji chci otrávit. Vařím, i když jedeme mimo domov (navařím si doma a vezu si v krabičkách). Pokud tam není možnost správného uskladnění, pak se zásobím skleničkami. Je fakt, že ty příkrmy pro starší mimina jí šmakují víc. Vše, co bylo označeno jako první lžička, více méně odmítala.
Já jsem od začátku vařila. Chutnalo mu vše. Měla jsem zeleninu od našich, to bylo skvělé. Skleničky jsou moc drahé a beru to jako konzervu, prostě na cesty.
@Honafa Nooo, ty samozřejmě taky nejím. Ale tuhle mě naštval kamarád, vrátil se z Austrálie a hned se mi musel pochlubit, že jedl klokana.
Ze začátku jsem dávala skleničky, z důvodu ušetření času, rozmanitosti druhů zeleniny, sama jsem pro sebe chodila pro oběd tak mě to nenutilo vařit doma. Když už Ondra mohl víc věcí začala jsem vařit, ale ze začátku jsem musela míchat se skleničkama a ty postupně ubírala. Samotné skleničky zůstali jen na výlety a to do doby než si mohl dát něco na jídlo v restauraci.
U nás skleničky jedla jen Gabka a to v té době stali 50kč a ona by snědla s klidem najednou dvě i tři tak to zas moc často neměla.
@luciasek84 Fakt??To se musím zeptat bráchy ten je toho taky schopen.Jeho holky mají 8 a 5 let spí obě dodnes s chůvičkou,pijou večer z flašky tak beztak jí ji skleničky.
@Evulik25 A co s delfíny?
Vařila jsem. Kupované příkrmy jsme měly jen na cestování
@Zuzbr Já příkrmy kupovala do 1 roku. Co jsem do té doby uvařila, Markétka odmítala. Po 1. roce začala postupně jíst jídlo jako my.
@luciasek84 no jo no, mně se hodně změnilo vnímání vůní a chutí po porodu. Co mi z těhotenství zůstalo, je záliba ve vůni benzínu
@danicka84 No mě to taaak strašně smrdí to se divím že zrovna tobě nevadí :) Já když byla těhotná a rozdělávala Barče skleničku tak jsem myslela že vrhnu
já od začátku střídám koupené a domácí. Honzíkovi víc chutná domácí, dřív toho snědl hodně, teď poslední dobou zas stagnuje a moc toho do sebe nedostane a potřebuje ještě zapít mlékem.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
17 hlasů

70 %
47 hlasů

4 %
3 hlasy

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici