banner

Vaření - nové reakce

Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové reakce

Celkem 47 300 příspěvků

@nadule1

To celkem chápu.Taky ho mám raději
@tygřímáma

Povedly. Ale přiznám se, že na tom oleji se mi smažily nějak líp.

Povedly se na másle?
@chezzie

čtvrtek

Není,juknu do svých chytrých papírů

čtvrtek

Anicko, ten receptik uz tu nekde je?

dnes

chybí mi tady slintající smajlík
@Honafa

slepovaný perník

díky.
@corelia

slepovaný perník

Honza jí miluje na čemkoliv.Bud dělám-jeden bílek,cukr až do zahuštění a pár kapiček citronu.Musí se hodně promíchat,ale né zas tak dlouho.Ztuhne to i tak.Nebo jen štávu z citronu a cukr.To pak není třeba tolik toho cukru.Cukr musí být moučka.Ta s tím bílkem je taková hutnější lepší.
@Honafa

slepovaný perník

jé a jak ji děláš prosím tě? já mám ráda ty kupované perníčky právě s citronovou polevou, mi nenapadlo to zkusit, ale na perník by se opravdu hodila. Já ho většinou dělám jen suchý, ani marmeládlou nepromazávám (to jen někdy).

Domácí chléb

Taky dělam svuj.A je vždy ok.
@nadule1

slepovaný perník

U nás na perník frčí citronová poleva.

@luciasek84

200 ml vlažného mléka125 g zakysané smetany1 vejce2 lžičky solišpetka cukru500 g hladké mouky25 g droždíProgram těsto. Nechat jen umíchat, pak předělat do větší nádoby vysypané moukou, poprášit i z vrchu, zadělat sáčkem(pro prostor na kynutí) a nechat minimálně 4 hodiny v lednici kynout. Pak si uždibovat a smažit placky jak velké chceme. Těsto vydrží v lednici i 4 dny a čím je starší tím je lepší . JSOU OD POLOVY a jsou moc dobré, dělala jsem je ve wok pánvy
@luciasek84

slepovaný perník

Přesně tak. Já teda když už to něčím vylepšuju, tak vršek poleju hořkou čokoládovou polevou. ;)

Pondělní Prostřeno

jojo, to mě taky dostal, 5 cm maximálně 5 cm a jeden milimetr

středa

Dobrý nápad už vím co bude u nás o víkendu děkuji.

slepovaný perník

mazu dzemem apreliju cokoladovou polevou...ana vrch poleva a kokos adrzi vse uzasne
@zanlena

Pondělní Prostřeno

Jj,podle pravítka,to byl mazec

pivní chleba

http://www.fler.cz/blog/jak-se-pece-domaci-chleba-v-troubeZkus tenhle :)

pivní chleba

http://www.fler.cz/blog/jak-se-pece-domaci-chleba-v-troubeZkus tenhle :)

Borec Honza

Pondělní Prostřeno

to jako fakt podle pravítka. Na to se budu muset kouknout.

jaké děláš langoše? Že bychom také zkusili. A to se dá normálně na pánvičku nebo do friťáku?

slepovaný perník

Já budu zase xtrémně vtipná, marmeláda perník pouze kazí, takže můj fígl je namazat si vršek nebo jí tam vůbec nedávat :D

slepovaný perník

Já radila taky povidla

slepovaný perník

tak to nevím, my ho stačíme sníst, ještě než se to vsákne

slepovaný perník

Ja pecu dva tenky platy a skladam na sebe,a to nevpiji,takze nevim

slepovaný perník

Soráč blbě jsem četla místo prokrojím pokropím.Ještě přidám,že máš mazat horní pulku,nebo dolní a pak to otočit.

slepovaný perník

a mažeš to až když je perník studený? Asi blbej dotaz, určitě ano. Ale to je jediný, co mě napadá

slepovaný perník

Mazat povidlama a pořádně přitisknout.Nebo ho nekropit a dát do marmelády tošku vody rozmíchat jí at je tekutější a líp se to maže.Nebo celou marmeládu dát i se skleničkou trošku rozehřát do mikrovlnky,ona povolí a pak se na tu pulku perníka rozteče a pak zas stuhne.Jen bacha at se nespálíš.

obalená brokolice +brambor s máslem a petrželkou

taky dobrota

rychlovka

dobrota

Klidně tam můžeš dát jen tu zakysanku bez čokolády.

Můžeš nahoru nastrouhat a prosladit jablko s troškou skořice,nebo to udělat bez polevy

Borec Honza

Třeba už to bude příště dělat v pohodě
@Honafa

Pondělní Prostřeno

Opava hadr,že?
@Honafa

jojo nějak to zkusím a uvidím jak to dopadne, díky
@corelia

bez čokolády jinak stejně
@corelia

Tak to muže být bez polevy.
@Honafa

jé já nemyslím zebru, ale ten druhý. S tou buchtou dole, pudinkem uprostřed a kysanou smetanou nahoře

Pondělní Prostřeno

To byla sranda.Podobný magor ve vaření je Martin-mu říct,že má nalámat špagety přesně na 5cm tak je fakt naláme.On je Monk.Jednou krájel maso na guláš přesně na kosty 3x3cm a dělal to celý večer.Co nevyšlo přesně to vyhodil.Dokážeš si představit naše soužití,když já nic neměřím a nevážím.

Tak mě napadá jedině čím jiným udělat zebru-dát tam jahodový pudink a budeš mít zebru bílo červenou.

Asi bych upekla něco jiného, v tomhle případě to budeš těžko nahrazovat, jediné co mě napadlo je skořice. Anebo javorový sirup smíchat s tou zakysankou, jen nevím jestli by to ztuhlo

Tohle vypadá na těžkou romantiku

mňáááááááám

U nás už jsou šneci pečení a jsou moc dobrý

Jéééééééééé,indiánky bych si dala
@HankaŽ

Ještě jsem zapoměla

U nás se včera snědl celý.Byla to taková rychlovka.Jiný než na vánoce a Gabka říkala ,že je 100krát lepší.Tak nevím.Chyběla tam polovina věcí.

úterý

jéžíš to bych si dala

Ještě jsem zapoměla

hmm, ve čtvrtek budu dělat řízky (i manželovi na cestu), že bych k nim udělala salát? docela bych si dala

ne a pondělí

Nákyp mám hrozně ráda

martinko mňam mňam

úterý

teda ty mi dáváš!!! mám jazyk jak bernardýýýn a co ty šneky to mě zajímá srdíčko už jsem neměla ani nepamatuji musím to udělat...

neděle

fíííí ha jsem nadšená!!!díky za tip

úterý

hmmmmmmmmm

Tento týden taky v plánu, já osobně se ho můžu přežrat
@Zuzbr

Cibule + pórek nakrájím, osmažím na másle a zapráším moukou, doleju vodou přidám dvě menší brambory na kostičky a zjemním mlékem. Z koření jen sul a pepř. Po uvaření přidávám lžičku octu.

pondělí

Ještě jsem zapoměla

mňam,samé dobroty.jak děláš tu polévku?

mňam

Ještě jsem zapoměla

pondělí

No tak to bych si taky dala.Jen mi chybí suroviny na lečo a krám ve vesnici není au.

pondělí

mňam lečo

mňam
@Honafa

Segedýnský gulášek z domácího zelí,

Super, diky
@Bea-Matyas

Segedýnský gulášek z domácího zelí,

Ještě ti dám tip z kterého nakrmíš 10 lidí.Udělat segedín s kuřetem.Uvařim ve vodě celé kuře jen rozčtvrcené.A pak z toho masa udělám segedín.Celé to kuře do toho zelíčka oberu a nakrájím.To je toho potom fakt mega a je to taky moc dobré.Nejlepší druhý den.
@Bea-Matyas

Segedýnský gulášek z domácího zelí,

V Ostravě je to Segedyyyyn.
@Dana S

Segedýnský gulášek z domácího zelí,

V pohode Mame ho kotel, jak rika moje kamaradka, to je takove jidlo - za malo penez hodne muziky

taky asi budu dnes dělat kuřecí vývar, něco na mě leze a vůbec nemám chuť na jídlo, takže tohle bude ideální
@ka-ro-li-na-kaja

pivní chleba

Tak ho nahrad droždím.Už sehnat chlebový kvas je kumšt a ještě pivní.To by jsi musela fakt do pivovaru.
@Honafa

pivní chleba

to tam je taky, ale ještě navíc ten pivní slad
@Bea-Matyas

Segedýnský gulášek z domácího zelí,

Já tě vůbec nechtěla opravovat. To mělo být, jako že se olizuju nad představou toho segedínu (a je mi úplně fuk, jestli je s měkkým nebo s tvrdým i )

To bych si taky dala
@Dana S

Segedýnský gulášek z domácího zelí,

Asi jsem to napsala spatne, je tam mekky, ale to neva, uvarila jsem bez chyby
@nadule1

Děkuji, ale to by se mi nevyplatilo. Nejblíž máme Penny a to 15 km. Auto snad do zítřka nepojízdný a po zbytek příštího týdne denní program narvaný.
@zanlena

V Albertu mají Madetu za 16,90 a v Penny Karlovu korunu za 10,90 ;)

Segedýnský gulášek z domácího zelí,

Mňam, segedín

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

27 %
19 hlasů

68 %
48 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici