banner

Vaření - nové reakce

Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové reakce

Celkem 47 300 příspěvků

pátek

Budeme mít úplně to samé Jen Honza bude mít ty brambory bez zakysanky, protože tu nejí

Pro tchýni

no tchýně...jak ta moje posledně jsem ji zvala na oběd dělala jsem pivní tokáň a ona že nechce...tak ať si naprdnou že...my jsme si pochutnali

Pro tchýni

mňam já bych si dala

Pro tchýni

Ta tvá tchýně je ale trdlo

mňáááááám

Ražniči bych si dala

Snad se tatínek polepší

slintám,jen si to představím

Ještě mužeš udělat špercle-jsou to 4 vajíčka,mouka a voda,aby to mělo konzistenci jak haluškové těsto.Chutná a vypadá to potom podobně a přes tu brynzu to ani nepoznáš,že to nejsou halušky.Jestli máš ovšem tu brynzu.

Brokolice

já už z ní dělám vpodstatě jen polívku. nebo zapečenou s bramborama. dřív jsme ji hodně jedli jen v páře uvařenou, se sýrem nebo sýrovou omáčkou.
@Sphinx

Tak mě právě udivuje že jednotlivé ingredience mmi chutnají a musaka jako celek ne. Asi jsem fakt narazila jenna špatné kuchaře. Jedla jsem to zatím jen v řecku a dvakrát

čerstvé droždí

kupuju jen Fala, ty se mi osvědčili v pekárně a onehdá sem koupila v tesku a just, chleba mi vůbec nevyšel
@medox

Záleží na kuchaři, ne každá musaka musí být stejná a tím pádem dobrá Ta moje je výborná

Jeje řecké jídlo miluji. Ale zrona musaka je snad jediná co mě nechutná

čtvrtek

výborný

čtvrtek

Domácí chléb

že bych ho taky někdy zkusila

Losos odřezky

Ja to přidavám do vaječiny.
@sazicka

Losos odřezky

Určitě šlo.
@sazicka

Losos odřezky

Určitě, já jsem ho taky někdy zapékala, naházela jsem odřezky lososa, zeleninu a těstoviny nebo brambory a zapekla, ke konci zalila smetánkou a sýrem, mňam... Okořenit to můžeš dle své chuti, hodí se sůl, pepř, bylinky - teda ty spíš u těstovin.
@stankag

Losos odřezky

Šlo by to i bez česneku?

Losos odřezky

Orestovat na olivovém oleji s česnekem, osolit, opepřit, přidat trochu tymiánu, zalít smetanou, nechat probublat do mírného zhoustnutí, přelít přes těstoviny a pěkně si pochutnat.

Brokolice

Brokolicovou krémovou polívku, zapečenou s bramborem a žampionama, případě i s kuřecím, placičky, obalovanou, těstoviny s kuřecím a brokolicí a sýrovou omáčkou,u přátel jsem ji jedla v nádivce,občas ji dávám i na pizzu, do quiche..víc už mě asi nenapadá
@tygřímáma

dnes

Ja jí mám taky ráda.Ono celkově je to tu poslední dobou sama exotika.

Musaku mám ráda.

Brokolice

brokolicovou polívku, zapečenou brokolici s bramborem, obalovanou brokolici, brokolici se sýrem, různé kuřecí směsi s rýží a brokolicí.
@tygřímáma

plán

hmm, poslední dobou se zase nějak vyžírám takhle se těch špeků na břiše nikdy nezbavím
@tygřímáma

Já na ní mám chuť už tak 3 dny :))

plán

Takové dobroty,mňáááááááám

Dnes mě na čočkovku lákala Eva.

ááááááá,lovecká

dnes

no teda
@Zuzbr

já taky ne, budeme mít premieru, ale vypadá to skvěle, že to bude určitě mňamka

já sushi ještě nikdy nejedla
@tygřímáma

Už ho Tom donesl, tak je to dobrý :))
@nadule1

To celkem chápu.Taky ho mám raději
@tygřímáma

Povedly. Ale přiznám se, že na tom oleji se mi smažily nějak líp.

Povedly se na másle?
@chezzie

čtvrtek

Není,juknu do svých chytrých papírů

čtvrtek

Anicko, ten receptik uz tu nekde je?

dnes

chybí mi tady slintající smajlík
@Honafa

slepovaný perník

díky.
@corelia

slepovaný perník

Honza jí miluje na čemkoliv.Bud dělám-jeden bílek,cukr až do zahuštění a pár kapiček citronu.Musí se hodně promíchat,ale né zas tak dlouho.Ztuhne to i tak.Nebo jen štávu z citronu a cukr.To pak není třeba tolik toho cukru.Cukr musí být moučka.Ta s tím bílkem je taková hutnější lepší.
@Honafa

slepovaný perník

jé a jak ji děláš prosím tě? já mám ráda ty kupované perníčky právě s citronovou polevou, mi nenapadlo to zkusit, ale na perník by se opravdu hodila. Já ho většinou dělám jen suchý, ani marmeládlou nepromazávám (to jen někdy).

Domácí chléb

Taky dělam svuj.A je vždy ok.
@nadule1

slepovaný perník

U nás na perník frčí citronová poleva.

@luciasek84

200 ml vlažného mléka125 g zakysané smetany1 vejce2 lžičky solišpetka cukru500 g hladké mouky25 g droždíProgram těsto. Nechat jen umíchat, pak předělat do větší nádoby vysypané moukou, poprášit i z vrchu, zadělat sáčkem(pro prostor na kynutí) a nechat minimálně 4 hodiny v lednici kynout. Pak si uždibovat a smažit placky jak velké chceme. Těsto vydrží v lednici i 4 dny a čím je starší tím je lepší . JSOU OD POLOVY a jsou moc dobré, dělala jsem je ve wok pánvy
@luciasek84

slepovaný perník

Přesně tak. Já teda když už to něčím vylepšuju, tak vršek poleju hořkou čokoládovou polevou. ;)

Pondělní Prostřeno

jojo, to mě taky dostal, 5 cm maximálně 5 cm a jeden milimetr

středa

Dobrý nápad už vím co bude u nás o víkendu děkuji.

slepovaný perník

mazu dzemem apreliju cokoladovou polevou...ana vrch poleva a kokos adrzi vse uzasne
@zanlena

Pondělní Prostřeno

Jj,podle pravítka,to byl mazec

pivní chleba

http://www.fler.cz/blog/jak-se-pece-domaci-chleba-v-troubeZkus tenhle :)

pivní chleba

http://www.fler.cz/blog/jak-se-pece-domaci-chleba-v-troubeZkus tenhle :)

Borec Honza

Pondělní Prostřeno

to jako fakt podle pravítka. Na to se budu muset kouknout.

jaké děláš langoše? Že bychom také zkusili. A to se dá normálně na pánvičku nebo do friťáku?

slepovaný perník

Já budu zase xtrémně vtipná, marmeláda perník pouze kazí, takže můj fígl je namazat si vršek nebo jí tam vůbec nedávat :D

slepovaný perník

Já radila taky povidla

slepovaný perník

tak to nevím, my ho stačíme sníst, ještě než se to vsákne

slepovaný perník

Ja pecu dva tenky platy a skladam na sebe,a to nevpiji,takze nevim

slepovaný perník

Soráč blbě jsem četla místo prokrojím pokropím.Ještě přidám,že máš mazat horní pulku,nebo dolní a pak to otočit.

slepovaný perník

a mažeš to až když je perník studený? Asi blbej dotaz, určitě ano. Ale to je jediný, co mě napadá

slepovaný perník

Mazat povidlama a pořádně přitisknout.Nebo ho nekropit a dát do marmelády tošku vody rozmíchat jí at je tekutější a líp se to maže.Nebo celou marmeládu dát i se skleničkou trošku rozehřát do mikrovlnky,ona povolí a pak se na tu pulku perníka rozteče a pak zas stuhne.Jen bacha at se nespálíš.

obalená brokolice +brambor s máslem a petrželkou

taky dobrota

rychlovka

dobrota

Klidně tam můžeš dát jen tu zakysanku bez čokolády.

Můžeš nahoru nastrouhat a prosladit jablko s troškou skořice,nebo to udělat bez polevy

Borec Honza

Třeba už to bude příště dělat v pohodě
@Honafa

Pondělní Prostřeno

Opava hadr,že?
@Honafa

jojo nějak to zkusím a uvidím jak to dopadne, díky
@corelia

bez čokolády jinak stejně
@corelia

Tak to muže být bez polevy.
@Honafa

jé já nemyslím zebru, ale ten druhý. S tou buchtou dole, pudinkem uprostřed a kysanou smetanou nahoře

Pondělní Prostřeno

To byla sranda.Podobný magor ve vaření je Martin-mu říct,že má nalámat špagety přesně na 5cm tak je fakt naláme.On je Monk.Jednou krájel maso na guláš přesně na kosty 3x3cm a dělal to celý večer.Co nevyšlo přesně to vyhodil.Dokážeš si představit naše soužití,když já nic neměřím a nevážím.

Tak mě napadá jedině čím jiným udělat zebru-dát tam jahodový pudink a budeš mít zebru bílo červenou.

Asi bych upekla něco jiného, v tomhle případě to budeš těžko nahrazovat, jediné co mě napadlo je skořice. Anebo javorový sirup smíchat s tou zakysankou, jen nevím jestli by to ztuhlo

Tohle vypadá na těžkou romantiku

mňáááááááám

U nás už jsou šneci pečení a jsou moc dobrý

Jéééééééééé,indiánky bych si dala

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

26 %
19 hlasů

68 %
49 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 72 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici