Vaření - nové reakce

Pro tuto akci musíte být přihlášení
Nové reakce
Celkem 47 302 příspěvků
Kure na paprice
Anicko, tak pro dva a jedno tygri mlade:)Vepřový jazyk
víš jak funguje česká pošta, zvlášť v tomhle počasí? :) to by přišlo za 14 dní úplně zkažený
Vepřový jazyk
do Prahy to mám krapet z ruky, nešlo by to poslat v ešusu?:-)Vepřový jazyk
tak přijeď, tohle dělám vždycky v obrovským hrnci, takže toho bude dost :)
Vepřový jazyk
proč ne. A nech si to jo? Úplně se mi sbíhají sliny:-)kozi syr
Co teda v práci čučím... Minimálně každý 3. zákazník ten kozí sýr kupuje. Já ho nejedla, ani nevím, jestli zkusím, měla jsem čest za dětsví okusit kozí mléko a větší hnus jsem nepila. To nám tvrdili, že je to zdravé.A jsem neznaboh, jím samotnou Mozzarelu. Smradlavé mám ráda, cokoliv, Hermelín, Camembert, Nivu, Romadur i Tvarůžky, ale manžel to neuznává. Jeho ségra nám kdysi z Holandska dovezla nějaký sýr, prý pravý holandský, nevím co to bylo, tvar a konzistenci to mělo jak tady 45% Gouda a teda... Ten byl tak hnusný a manželovi chutnal.
Kure na paprice
Mám napsáno.Zuzko,je toho pro 4 tygry?Kure na paprice
Neni zac.Vepřový jazyk
Však jsem si na tebe vzpomněla a říkala jsem si,aspoň někdo kdo má jazyk rád:)Vepřový jazyk
Nevíš o co přicházíš, náhodou je to lahůdka a krásně libové masíčko. Já jsem se před pár lety taky vyděsila, když mě tchyně řekla, že to divné v té rajské je jazyk,ale byla jsem donucena ochutnat a musím prohlásit, mňam..rajskou už nikdy jinakVepřový jazyk
By jsi pak mluvila řeči zvířat.Vepřový jazyk
nejím žádné vnitřnosti, ani játra, ani srdíčka, ani ledviny, nic. Ne z přesvědčení, prostě mi to nechutná a nikdy bych to do huby už nestrčila :) Ten jazyk ovšem, ten nesním z přesvědčení
Vepřový jazyk
Znáš mě skvěle.Vepřový jazyk
Jsem si říkala,že pro tebe to bude výzva si ho co nejrychlejí koupit.Vepřový jazyk
A jíš srdíčka?Segra dělá s kuřecích srdíček guláš tak jí vždycky říkam,že kvuli ní muselo umřít alespon 50 kuřat,že se nestydí.
Vepřový jazyk
Dala bych si,s křenem a hořčicí
kozi syr
já jak kdy. asi, když nejsou moc aromatický. myslím, že některý bývají \"silnější\" než jiný.zkrátka, jsem k nim opatrnábabička mi kdysi vyprávěla, jak je kozí mlíko hnusný a odporný, že smrdí, jak ta koza. to mi nepřišlo. jenže pak jsem někde byla a cítila jsem, že koza smrdí jak kozí sýr. od té doby s tím mívám trochu problémy
Kure na paprice
To zní velmi dobře. Píšu si a vyzkouším. Díky moc!Vepřový jazyk
jestli to jíte vy, tak mu to dej taky. Fuj, ale já bych se toho ani nedotklaKure na paprice
2 vejce, 2 lžíce másla, 2 lžíce smetany, 250 g dětské krupičky. Ušleháš máslo se špetkou soli a vejci do pěny. Přidáš krupičku a smetanu a z hmoty dvěma lžícemi proti sobě (nebo lžičkami, pokud chceš menší nočky) tvaruješ noky (lžíce předem namoč ve studené vodě). Házíš je do hrnce s vroucí osolenou vodou 10 až 15 minut, až vyplavou, vyjmeš je děrovanou naběračkou. Hotovokozi syr
Neměla jsem ještě.Taky jsme se zasekli u Hermelínu a brie.Kupodivu mi dětí jí nivu,protože si myslí,že to je sýr se špenatem.Největší sranda je,že jak jsem jako učenka balila nivu tak jsem si říkala-fuj,které hovada to mužou jíst.A ted mám pořád jednu doma.Ještě mám ráda balkán a mozalelu-to zas není Gabka.Ale uplně nejraději mám Goudáka.Vepřový jazyk
Děkuju, já si právě taky říkám, že je to krásně libovýsobota
taky mě padly hned do oka
Kure na paprice
Jak se dělají domácí noky? Přiznám se, že jsem je ještě nedělala, ale zkusila bych je moc ráda, tak jestli můžu poprosit o návod (jak pro blbýho :)) Díky moc!Vepřový jazyk
Ja myslím,že jo.6e to je ještě lepší stravitelné než normalní masíčko.
Kure na paprice
Makový koláč-tááááááááková dobrůtka.Pro tchýni
no tchýně...jak ta moje posledně jsem ji zvala na oběd dělala jsem pivní tokáň a ona že nechce...tak ať si naprdnou že...my jsme si pochutnaliPro tchýni
mňam já bych si dala
Pro tchýni
Ta tvá tchýně je ale trdlo




čerstvé droždí
kupuju jen Fala, ty se mi osvědčili v pekárně a onehdá sem koupila v tesku a just, chleba mi vůbec nevyšel
Domácí chléb
že bych ho taky někdy zkusilaLosos odřezky
Ja to přidavám do vaječiny.
Losos odřezky
Určitě šlo.Losos odřezky
Určitě, já jsem ho taky někdy zapékala, naházela jsem odřezky lososa, zeleninu a těstoviny nebo brambory a zapekla, ke konci zalila smetánkou a sýrem, mňam... Okořenit to můžeš dle své chuti, hodí se sůl, pepř, bylinky - teda ty spíš u těstovin.Losos odřezky
Šlo by to i bez česneku?
Losos odřezky
Orestovat na olivovém oleji s česnekem, osolit, opepřit, přidat trochu tymiánu, zalít smetanou, nechat probublat do mírného zhoustnutí, přelít přes těstoviny a pěkně si pochutnat.Brokolice
Brokolicovou krémovou polívku, zapečenou s bramborem a žampionama, případě i s kuřecím, placičky, obalovanou, těstoviny s kuřecím a brokolicí a sýrovou omáčkou,u přátel jsem ji jedla v nádivce,občas ji dávám i na pizzu, do quiche..víc už mě asi nenapadá
plán
hmm, poslední dobou se zase nějak vyžírám takhle se těch špeků na břiše nikdy nezbavím
Já na ní mám chuť už tak 3 dny :))




Už ho Tom donesl, tak je to dobrý :))

Povedly. Ale přiznám se, že na tom oleji se mi smažily nějak líp.


slepovaný perník
díky.slepovaný perník
Honza jí miluje na čemkoliv.Bud dělám-jeden bílek,cukr až do zahuštění a pár kapiček citronu.Musí se hodně promíchat,ale né zas tak dlouho.Ztuhne to i tak.Nebo jen štávu z citronu a cukr.To pak není třeba tolik toho cukru.Cukr musí být moučka.Ta s tím bílkem je taková hutnější lepší.slepovaný perník
jé a jak ji děláš prosím tě? já mám ráda ty kupované perníčky právě s citronovou polevou, mi nenapadlo to zkusit, ale na perník by se opravdu hodila. Já ho většinou dělám jen suchý, ani marmeládlou nepromazávám (to jen někdy).Domácí chléb
Taky dělam svuj.A je vždy ok.slepovaný perník
U nás na perník frčí citronová poleva.200 ml vlažného mléka125 g zakysané smetany1 vejce2 lžičky solišpetka cukru500 g hladké mouky25 g droždíProgram těsto. Nechat jen umíchat, pak předělat do větší nádoby vysypané moukou, poprášit i z vrchu, zadělat sáčkem(pro prostor na kynutí) a nechat minimálně 4 hodiny v lednici kynout. Pak si uždibovat a smažit placky jak velké chceme. Těsto vydrží v lednici i 4 dny a čím je starší tím je lepší . JSOU OD POLOVY a jsou moc dobré, dělala jsem je ve wok pánvy

slepovaný perník
Přesně tak. Já teda když už to něčím vylepšuju, tak vršek poleju hořkou čokoládovou polevou. ;)Pondělní Prostřeno
jojo, to mě taky dostal, 5 cm maximálně 5 cm a jeden milimetr
slepovaný perník
mazu dzemem apreliju cokoladovou polevou...ana vrch poleva a kokos adrzi vse uzasne
Pondělní Prostřeno
Jj,podle pravítka,to byl mazecPondělní Prostřeno
to jako fakt podle pravítka. Na to se budu muset kouknout.Související články
Aktuální soutěže
Aktuální testování
Těhotenská kalkulačka
Vypočtěte si v naší těhotenské kalkulačce, kdy Vás čekají ultrazvuky, kdy obdržíte těhotenskou průkazku, kdy se podrobíte triple testu, kdy se vyšetřuje streptokok, kdy se provádí amniocentéza, kdy byste si měla nachystat věci do porodnice, kdy nastupujete mateřskou dovolenou.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?
26 %
19 hlasů
69 %
51 hlasů
5 %
4 hlasy
Celkem hlasovalo 74 unikátních návštěvníků