Vaření - nové reakce

Pro tuto akci musíte být přihlášení
Nové reakce
Celkem 47 302 příspěvků
Svíčková
Tak já prošpikuji maso a naložím ho do zeleniny, kterou upravím tak, že osmahnu cibulku pak dám zamraženou nebo čerstvou kořenovou zeleninu a taky osmahnu. Zaliji vodou dám celý pepř, nové koření, bobkový list, sůl, trochu octa achvilku povařím. Když to vychladne zaliji tím maso a nechám den odležet. Pak to dám do trouby a upeču. Když je maso měkký tak ho vytáhnu zeleninu přecedím rozmixuji, ale vyndám tedy bobkový list před mixováním a aby toho bylo víc tak ještě dávám mouku. Rozmixovanou zeleninu dám zpátky do hrnce zapráším moukou a zaleji slitým vývarem a ještě doliji další vodu a povařím. Nakonec přidám smetanu. Kdysy jsem svíčkovou dělala úplně jinak. Maso na plátky a naklepat, osolit. Zprudka opéct a pak na výpeku osmahnout pokrájenou cibuli a zeleninu. Přidala jsem osmahnuté maso, bobkový list, celý pepř a nové koření a zalila vodou a dusila do měkka. Pak jsem maso vyndala, zzeleninu přepasírovala přes sítko, protože jsem neměla mixér. Zahustila jsem moukou povařila a dochutila. Na závěr jsem opět dala smetanu.Co se peče neuteče
Ja myslím,že tady jo.I když Gabka taky na mě čuměla,že takhle to snad nikdy nejedla.Ja jsem to kdysi hodně vařila Martinovi.U nás se to hodně jedlo v jídelně nebo i u babiček a i doma.
Co se peče neuteče
U nás se sekaná dělá i k rajské omáčce.Teda néééééééééé v naší rodině,ale tady na Strakonicku
Co se peče neuteče
Sekaná, zelí a knedlík je klasika? To jsem asi v životě ani neslyšela. U nás se jí sekaná s bramborem nebo s hořčicí a pečivem, eventuelně ještě se svíčkovou. Fakt mě to překvapuje.
Co se peče neuteče
Sekaná, zelí a knedlík je klasika? To jsem asi v životě ani neslyšela. U nás se jí sekaná s bramborem nebo s hořčicí a pečivem, eventuelně ještě se svíčkovou. Fakt mě to překvapuje.
Chlapsky vareni
To bych si taky nechala líbit
Co se peče neuteče
pěknýSvíčková
Prošpikuju maso dám do pekáče, přidám pár kostiček slaniny,mrkev, celer, petržel, bobkový list, jalovec, nové koření, celý pepř, sul, plátek citronu bez šlupky mírně podleju a peču do měkka. Vyndám maso, koření a vše rozmixuju, už smetanu ani mléko nedávám, nám chutná bez toho .Svíčková
Ja neodležuju.Dám do hrnce cibuli,zmraženou směs na svíčkovou-já dávam francouzkou s porkem do toho šoupnu maso,zaleju vodou a vařím.Osolím,opepřím.Pak vytáhnu maso,rozmixuji ten základ a přidám smetanu,povařím a dochutím.Ani nezahuštuji.Mám ji tak akorát hustou.Myslím si,že není potřeba to na začátku hodinu restovat,nebo dokonce nakládat,když se to dobře ochutí.Ochucují hořtici,citronem a troškou cukrem.Po ochucení ještě chviličku vařím.Svíčková
Ja ten zacatek delam stejne,ale to maso nechavam 24 hodin odlezet. Pak to cele soupnu do trouby a to maso pecu dokud neni mekke. Hodim na sporak, vyndam koreni a maso, rozmixuju zeleninu,dam smetanu s rozmichanou moukou, povarim, dochutim, ale ocet nedavam.Brněnský dort
No prave jsem si predstavila jak motam toho sneka... To mi prijde dost pracny, to uz mi lehci prijde dort sachovnice
Pro tchýni
No má asi strach,že jí otrávíš,když to u vás není vše dezinfekční.


Brněnský dort
Dobrý,no piškot s krémem.Jde o ten efekt při rozkrojení.Je to strašná piplačka vyrobit z plátu těsta a krému toho šneka co se dáva dovnitř.Mi je to furt rozjíždělo.Brněnský dort
Přijde mi to docela piplačka,asi bych se do něj ani nepouštěla. Je vážně tak dobrý, stojí za to?Související články
Aktuální soutěže
Aktuální testování
Těhotenská kalkulačka
Vypočtěte si v naší těhotenské kalkulačce, kdy Vás čekají ultrazvuky, kdy obdržíte těhotenskou průkazku, kdy se podrobíte triple testu, kdy se vyšetřuje streptokok, kdy se provádí amniocentéza, kdy byste si měla nachystat věci do porodnice, kdy nastupujete mateřskou dovolenou.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?
26 %
19 hlasů
69 %
51 hlasů
5 %
4 hlasy
Celkem hlasovalo 74 unikátních návštěvníků