banner

Vaření - nové reakce

Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové reakce

Celkem 47 303 příspěvků

@lucka82

Škvarky v domácí pekárně

Míchat né.Je to tam nenechat dost dlouho. Hlídat čas.Klidně i dřív vypnout.Jak píšu ,ja to davám na dvakrát poprvé to ještě není a podruhé už hlídam.A hlavně pozor at se nespálíš-bude to strašně horké-ty škvarky a to sádlo.
@Honafa

Škvarky v domácí pekárně

To se také může spálit i v pekárně? A jak tomu mám předejít? To jako mám průběžně také míchat?
@tygřímáma

pondělí

smažíš ve friťáku ???
@lucie73

pondělí

Pro 4 tygry je akorát
@tygřímáma

pondělí

no tak jestli byl velkej aspoň jako moje hlava, tak to celkem jde :DDDDD
@lucie73

pondělí

Kupovala jsem za 24 v Tescu

pondělí

to jsme dlouho neměli:D květák je drahej jako pes

Škvarky v domácí pekárně

Dělám.A tak ,aby se to vešlo-to nenabyde spíše se to smrskne.Pozor jen at se ti to nespalí.Ja to davám na program marmeláda-2x.
@tygřímáma

pátek

Jde to udělat i bez těch našlehaných bílků... vajíčka se tam zamíchají celá a pak se jen přizpůsobí množství mléka a hrubé mouky, aby se to pěkně spojilo, ale nebylo to ani moc tekuté, ani tuhé.

Brokolice

nejvíce polévku,omáčku nebo brokolici s těstovnami.
@Zuzbr

Tak pak dej vědět jak to klukům chutnalo
@antara

teda tak to zkusím koupit.
@tygřímáma

Uplne si na nem pomlaskaval :)
@Zuzbr

Jojo normalne veprovy jazyk uvaris a pak jeste kdyz je teply jen sloupnes takovou tu vrchni blanku, je to prave uzasne libove masicko, do te rajske a pro deti idealni, podle me lip stravitelne nez hovezi. Nebo jak ho ma rada tygrice s krenem :) ja se na nej taky zezacatku netvarila, ale je to opravdu dobre maso

sobota+neděle

tak jazyk jsem ještě nejedla.To jsi ho jen uvařila?
@Terča80

To by se Baruška asi napapala. Ona miluje bramoborovou kaši, pokud je k tomu řízek, sežere vše v okolí 50 metrů :)

Svíčková

Nasekám si zeleninu - celer petržel a mrkev, přidám maso vcelku, podleju vodou a přidám bobkový list, nové koření a celý pepř, sůl. Nechám 24 hodin odležet. Pak druhý den vařím do měkka, vytáhnu maso, vyndám koření, přidám zakysanou smetanu a ještě povařím, přidám smetanu na vaření s moukou. Nakonec všechno rozmixuju, je to taková až pěna, cukr ani ocet nepřidávám. Miluju to takhle

Vašík je můj člověk

Brněnský dort

toz jo, zvladla bych to, ale ver, ze na to je teda muj cas drahy.

Ke snídani míchaná vejce na sádle a škvarečkách, chléb

mňam

slintám

mňam

neděle

dobrota

Chlapsky vareni

neděle

Mnamy:)

Ty budu delat ja zitra. Tatovi z krkovicky (za ty bramboraky) a nam z kureciho, mame to radsi. K tomu kase a okurky.

Svíčková

Tak já prošpikuji maso a naložím ho do zeleniny, kterou upravím tak, že osmahnu cibulku pak dám zamraženou nebo čerstvou kořenovou zeleninu a taky osmahnu. Zaliji vodou dám celý pepř, nové koření, bobkový list, sůl, trochu octa achvilku povařím. Když to vychladne zaliji tím maso a nechám den odležet. Pak to dám do trouby a upeču. Když je maso měkký tak ho vytáhnu zeleninu přecedím rozmixuji, ale vyndám tedy bobkový list před mixováním a aby toho bylo víc tak ještě dávám mouku. Rozmixovanou zeleninu dám zpátky do hrnce zapráším moukou a zaleji slitým vývarem a ještě doliji další vodu a povařím. Nakonec přidám smetanu. Kdysy jsem svíčkovou dělala úplně jinak. Maso na plátky a naklepat, osolit. Zprudka opéct a pak na výpeku osmahnout pokrájenou cibuli a zeleninu. Přidala jsem osmahnuté maso, bobkový list, celý pepř a nové koření a zalila vodou a dusila do měkka. Pak jsem maso vyndala, zzeleninu přepasírovala přes sítko, protože jsem neměla mixér. Zahustila jsem moukou povařila a dochutila. Na závěr jsem opět dala smetanu.
@nadule1

Co se peče neuteče

Ja myslím,že tady jo.I když Gabka taky na mě čuměla,že takhle to snad nikdy nejedla.Ja jsem to kdysi hodně vařila Martinovi.U nás se to hodně jedlo v jídelně nebo i u babiček a i doma.
@nadule1

Co se peče neuteče

U nás se sekaná dělá i k rajské omáčce.Teda néééééééééé v naší rodině,ale tady na Strakonicku

Co se peče neuteče

Sekaná, zelí a knedlík je klasika? To jsem asi v životě ani neslyšela. U nás se jí sekaná s bramborem nebo s hořčicí a pečivem, eventuelně ještě se svíčkovou. Fakt mě to překvapuje.

Co se peče neuteče

Sekaná, zelí a knedlík je klasika? To jsem asi v životě ani neslyšela. U nás se jí sekaná s bramborem nebo s hořčicí a pečivem, eventuelně ještě se svíčkovou. Fakt mě to překvapuje.

Chlapsky vareni

To bych si taky nechala líbit

Co se peče neuteče

pěkný

Svíčková

Prošpikuju maso dám do pekáče, přidám pár kostiček slaniny,mrkev, celer, petržel, bobkový list, jalovec, nové koření, celý pepř, sul, plátek citronu bez šlupky mírně podleju a peču do měkka. Vyndám maso, koření a vše rozmixuju, už smetanu ani mléko nedávám, nám chutná bez toho .

Svíčková

Ja neodležuju.Dám do hrnce cibuli,zmraženou směs na svíčkovou-já dávam francouzkou s porkem do toho šoupnu maso,zaleju vodou a vařím.Osolím,opepřím.Pak vytáhnu maso,rozmixuji ten základ a přidám smetanu,povařím a dochutím.Ani nezahuštuji.Mám ji tak akorát hustou.Myslím si,že není potřeba to na začátku hodinu restovat,nebo dokonce nakládat,když se to dobře ochutí.Ochucují hořtici,citronem a troškou cukrem.Po ochucení ještě chviličku vařím.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

26 %
19 hlasů

69 %
51 hlasů

5 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 74 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici