banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové diskuze

Celkem 2 585 příspěvků

čočková polévka

Máte na ni nějaký dobrý recept? Děkuji

Tip pro vás

Dělala jsem donátky a mám jich vždycky tak 100ks a nebaví mě to mazat čoko polevou tak to do ní namáčím.Někdy to dělám i s lineckým.Je to pak o hodně rychlejší.A ještě jeden-došla mi poleva a zůstalo mi pák kousku,tak jsem je potřela nutelou,byli ještě horké a nutely jen trošku a ono to ztuhlo.Napadlo mě,že by se tím dala potřít i třeba bábovka.

cukroví

jestli se povedou, bude tou nás hit letošních vánoc vánoční myšihttp://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/vanocni-cukrovi/snehove-mysky-preji-vesele-vanoce/a další klasické receptyhttp://www.ireceptar.cz/vanocni-cukrovi-recepty/#utm_source=nws-cukrovi&utm_medium=email&utm_campaign=xmas12

Jíte rychle nebo pomalu?

Ja mám malé porce tak,že je mám rychle snězené. U nás jí nejpomaleji Zuzka,ja ji klidně nechávám at si jí jak dlouho chce.Gabka teď byla u těch Řeků a oni podle ní -jí extra pomalu.Třeba talíř polévky jedli 20min,Gabka to tajně stopovala.Dokonce jak v neděli spěchala na vlak tak oni jedli tak pomalu,že skoro zuřila.Měli ražniči a každé sousto ještě půlili a čtvrtili,a žvýkali.....

Holky nemáte někdo recept na opravdu dobré perníky?na vánoce chci upéct ať si doma můžem s Lucinkou zdobit a naši perníky nedělají a nevím které recepty jsou dobré a které nedíky za rady

kónický louskáček na ořechy

.. nechápu, jak jsem mohla bez něho existovat je mnohem mnohem lepší než ten klasický, stojí skoro stejně a umí s ním louskat i eliška, je to superzlepšovák http://www.vybav-dum.cz/tescoma-konicky-louskacek-na-orechy-presto.html

kalendář s Pohlreichem 2013

máte někdo? jsou tam dobré recepty? jestli si ho mám pořídit do kuchyně nebo radši koupit klasiku se zvířátkama

Recepty z časopisů

Že je to baví,pořád a pořád dokola před vánocemi vydávat zaručeně nejlepší recepty na cukroví.Stejně už nevymyslí nic nového.Co vy-inspirujete se v nich?Ja když chci něco speciálního upéct ,co má daný recept tak se podívám na net.Ráda si v těch časopisech listuji a dívám se na obrázky,to zas jo.Za poslední roky jsem ke svojemu cukroví přidala jen perníčky od tygřice.

Slaný závin

Možná to znáte, já do receptů nekoukala, ale dneska jsem na listové těsto dala šunku, natenko nakrájená rajčata a lehce posypala balkánským sýrem a upekla. Teď jsem to zkoušela je to fakt dobré.

Zlatopramen Zimní

pěknej humus, vážení :) Studený se to nedá pít vůbec, horký je to o něco lepší. Ale teda na to, jakou to má reklamu.... Zatím jsem měla višňovej, ale ještě mám v ledničce nějakej se skořicí nebo co, tak jsem zvědavá na ten ...

sem s recepty na bagety

holky, zítra tu dojdou dvoji známí, bude to sice k příležitosti mých narozek, ale pojmeme to jako košt vína a budu k tomu chystat sýrové mísy a chtěla bych k tomu nějaké dobré bagetky, tak kdo máte ozkoušený receptík, prosím sem s ním

zeptám se jako blbec

Jaký program musí mít pekárna aby mi udělala kynuté těsto (dám suroviny, nechám kynout, vytáhnu, šoupnu na plech a budu mít mazanec:D)? A jaký program musí mít abych měla jen prostě promíchané těsto na cukroví ale bez kynutí? Děkuji děkuji :)

Červená řepa

Holky jaká děláte jídla z červené řepy? Kromě zavařené.

Strašně dobrej čaj

Dilmah s karamelem a višněma, černý.S cukrem a mlíkem

dort

me deti uz prisli na to,ze na svete existuje dort a darky..dobra kombinace,jen kdybych to nemusela na utery zajistit..a dort musi byt z piskot,slehacky,jahod a muze byt lehce tvarohu a jogurtu..a ted babo rad,jak se s tim poprat...predstavu teoreticky mam,ted jen prakticky zjisitit jak to vse drzi spolu pohromade...jeste ze to maji jen jednou v roce

Tibetská houba

holky mate nekdo zkusenosti s pripravou domaciho kefiru z tibetske houby?je to dobre?ten postup a vsechno mam nactene,jen mne zajimaji vase poznatky..pily to deti?lepsi nebo stejny jako kupovany chutove?atd..diky

pařížské kostky

Hledala jsem mezi recepty nějaký dobrý moučník a asi zkusím udělat ty pařížské kostky,vypadá to luxusněAkorát mám asi blbý dotaz,ale stejně se radši zeptám - do toho krému jsou psané 2 kaštany.Myslí se tím dvě celé tyčinky nebo jen dvě kostičky?

Neco pro tygra aj pre vás holky

Zemiakovy fantasticky chlieb jak pernik.Výborne sa pracovalo s cesto,jednoduchý postup.Zemiaky sa dávajú samozrejme varené a ja som použila múku univerzal.Podarilo sa to na prvý krát a bol moc dobrý.Nemám čas vkladať recept ani fotku tak to tako nehanebne skopírujemhttp://varecha.pravda.sk/recepty/fenomenalny-zemiakovy-chlieb/31682-recept.html

Co myslíte????

Holky, když jsem tady četla vaše příspěvky o dortech a před časem příběh Evulíka, napadlo mně, že by se možná hodila do receptů rubrika přímo na dorty. Co vy na to?

cukrář analfabet potřebuje pomoc!

Holky, dělám svůj první dort v životě (když nepočítám ten paskvil nedávno, kterej byl tvrdej jak šutr, krému v něm byla asi milimetrová vrstvička a ani kakao se mi na něj nepodařilo nasypat, aniž bych to nepos...), jako nijak zvlášť mi na tom nezáleží, jenom jsem teď zjistila, že nevím, jak na to nakydat želatinu. Věc se má takhle - udělala jsem piškotový korpus (a ano vím, že krájet se má druhý nebo třetí den, na to jsem se vyprdla), na to tvarohový krém (smetana, tvaroh, máslo, ztužovač, van. cukr). Krém jsem dala dovnitř a i jsem tím omatlala celej dort. Ovšem už mi nedošlo, že tím pádem jsem si pod sebou asi podřezala větev, protože tam teďka nemám jak dát želatinu - mám nahoře na krému ještě broskve a chci je zalít. Tím, že jsem si ten krém naplpala i po okrajích, tak na dort nemůžu nasadit formu (beze dna, mám tu rozkládací) a nalít želatinu nahoru. Achjo, asi to budu muset jenom tak popatlat... Chápete mě?No, tento dort holt nedopadne podle představ, ale jak se to teda dělá, když chcete ovocnej dort se želatinou? Máte jen piškot pomazaný nahoře trochou krému, ovoce a pak dáte kolem korpusu něco, čím zadržíte želatinu, aby se nevylila okolo a zůstala hezky rovně..? A pak tu zábranu sundáte a dozdobujete? Mažete něčím pak i kolem dokola? Jsem blbá a vůbec na to nemám talent, tak to potřebuju polopaticky :) Díky

dortík

poslední dobou opravdu ráda peču různé zákusky a dortíky a tak.... pro rodinu a spol. Minulý týden jsem upekla dort babičce, je nemocná tak jen tak pro radost. No a včera mi psala na FB přítelkyně mého bratrance, že ho kousek jedla a že byl výborný. No prostě ho chválila a chválila a jestli prý dělám i na objednávku... no nedělám, ale ráda jí takový udělám. Mě to holky udělalo takovou radost, že jí opravdu tak chutnal, že si ho ode mne nechá udělat jen tak, k žádným narozeninám, nebo podobně. A tak mě čeká pečení prvního dortu \"na kšeft\" . Moc se těším a musím vychytat ještě ty vzhledové nedostatky.....fakt z toho mám hroznou radost.

Pšenice

Holky, jak jste na tom se pšenicí? Jíte ji? Máte nějaké dobré recepty? Já znám jen jeden recept na pšenici s uzeným, ale ráda bych vyzkoušela i něco jiného...Koupila jsem trochu víc špaldy a nevím co s tím... Poraďte

Zvěřina

Jíte zvěřinu? A proč případně néééé?Já ji mám moc ráda, je to lahůdka. Alespoň pro mně

buchta s tvarohem a povidlama

chtěla jsem dnes dělat buchty, ale chlap mi zabavil droždí na pizzu.. tak jsem našla tenhle recept a je fakt výborný a strašně rychlý chutná to skoro jako valašský frgál http://www.toprecepty.cz/recept/23141-rychla-tvarohova-buchta-s-povidlim-jako-hanacke-kolace/

Štědrovečerní večeře

Je tu někdo, kdo na Vánoce nejí salát s rybou a má třeba nějaké úplně jiné jídlo? Já celej život trpěla, protože nesnáším brambory ve slupce a z brsalátu se mi dělá zle (i proto, že je v tom majonéza, kterou taktéž zrovna nemusím). Naši mě do toho v podstatě nutili, protože to je \"tradice\" a na Vánoce se tohle jídlo prostě jí! Včera jsme se bavili s Jardou, co si uděláme na večeři tento rok, protože já salát prostě dělat nechci. Navrhla jsem šťouchané brambory nebo brkaši a k tomu nějaké dobré maso, což nemusí být ani ryba. Já bych si třeba udělala panenku, nebo biftek a nemusela bych k tomu mít ani přílohu. No a Jarin, ten je z domu zvyklej na šneky z vinné klobásy, které já odmítám dělat (první rok jsem si opařila těhotenské břicho, když jsem se snažila ten flák otočit na pánvičce a loni jsem to zase nedopekla, takže to měl syrové). Tudíž vznikla hádka a letos to asi bude tak, že já si udělám svoji večeři a on si udělá svoji, včetně toho salátu On prostě není schopen žádného kompromisu, prostě musí mít salát a klobásu....

Jídlo na návštěvách

Včera jsme měli buřtguláš a tak jsme debatovali jestli to jí ten Gabčin Řek. Gabka říkala,že neví co ona by dělala,kdyby dostala u nich něco co nejí,nebo něco hnusného.Co děláte v tu chvíli vy?Třeba,kdyby vám dal někdo něco zkaženého?

Domáci zemiakovy chlieb

Bez pekárničky.Holky prosím nemáte nekdo nejaký dobrý,zaručený recept?

Pistácie

miluju je strasne moc..jen ta jejich cena nákej dobrovolník co by mi je sponzoroval?? na posezeni snim klido kilo a vic:o)

Trochu jiný pudink

Včera jsem uvařila klasický vanilkový pudink. Nechala ho trochu pod potravinářskou folií vychladnout. Poté jsem do něj vmíchala 1 zakysanku. Teda, to byla dobrota. Já pudink moc nemusím, ale tohle jsem zbaštila rychlostí blesku. Mohu jen doporučit

jablka co děláte?

?

jablka co děláte?

Budu mít bedničku jablíček ale spíš na zpracování než na jídlo. Tak už jsem vymyslela štrůdl, hraběnku, jablečnou bábovku, jablečný dort s piškotama. Máte nějaký další nápad? Co máte nejraději?Musím to během listopadu zlikvidovat:D

upozorneni

1. rostou houby jak svina, je docela teplo, a nikdo to nesbira. my se vcera napakovali...2. je sezovna cerstveho olivoveho oleje, takze milovnice salatu a pizzy, nezapomente si zajit do oblibene zdrave vyzivy.ja jsem si koupila z Toskanska a je to tak dobre, ze bych to pila jen tak

Vaječina(míchaná vajíčka)

Z kolika vajec se tak průměrně dělá na porci? Ja myslím,že tak ze 4ks.Děcka by nejraději každý z 10ks,né ale z 5 sní Honza v pohodě.

Kun-pao

Či jak se to píše.Jediné to čínské jídlo za komunistu.Děláte to někdo?Ja jsem to nikdy ani snad nedělala,vím jen,že na konci se tam dali arašídy.To by mě dnes asi zabilo.

Muze se repkovy olej zkazit?

Prijde mi,ze ma takovou divnou chut - jak olej do autamam ho uz dlouho normalne ve spajzu.Datum na nem zadny neni. Ted jsem ho dala do housek

Ořechy

My máme doma zase vážný spor.Mamka měla na chalupě nevloupané vlašské ořechy,děti moc bavilo ji je louskat.Dělali to moc pěkně.Mamka jim to zakázala,že do vánoc daleko,a ,že se ty ořechy zkazí,zežluknou.Podle mě je to blbost.V obchodech je prodávají celoročně a mají záruku snad rok.A už ted prodávají vylouskané ořechy na trhu.To už nezežlukne.

cibule

Máte nějak rozdělené, kdy krájíte cibuli najemno, nahrubo, na kolečka, na měsíčky?(Pokud to není uvedeno přímo v receptu.)

špagety carbonare

Holky, jak je děláte? Máte nějaký vyzkoušený recept? Chtěla bych je zkusit.Díky za vaše postřehy

Výzva

Abych motivovala Gabku chodit se Zuzkou na zumbu tak jí mezitím připravuji studenou kuchyni -lahůdky.Už jsme měli chlebíčky,ruské vajíčko s domácím salátem(saláty jsou tímto vyčerpané téma)Dnes jsme měli šunkovou rolku,aspiky nejí.Mísy máme pořád.Teplé to být nemuže,to máme ve čtvrtek.Ještě těstovinový salát a pak nevím.Co se ještě dá udělat?

losos

objednala jsem si lososa a před vánocema mi ho dovezou rovnou z Norska, tak se moc těším, letos bude na vánoce ryba. :-)

Zdobení pizzy

Ahoj holky,navazuji na příspěvek viz. níže :-)Poraďte mi prosím jak nazdobit pizzu, čím se potírá těsto atd. Jsem v tomhle úplný laik, ale zaujal mě recept na těsto na pizzu od Liberte tak ho chci zkusit, doufám, že to mohu dát vše do DP Moc díky předem.

Pizza

Holky, nemáte některá osvědčený recept na pizzu, která bude chutnat jako z italské restaurace? Nejlépe Margaritu.Ríša pizzu a těstoviny miluje, ale je hodně kritický, tak nemohu selhat :-).Děkuji moc,Jana

houby, hřiby

Holky, jak zpracováváte houby z lesa?Mám je očištěné, nakrájená a chtěla bych si dát do mražáku. Dělala jsem minule podle babičky-povařit, slít, propláchnout a pak dát podusit a vychladlé zamrazit.Mrazíte někdy i nepodušené?A když si teď chci přidat pár těch čerstvých do jídla, stačí jen podusit a pak přidat a nebo to tam hážete rovnou?Díky :-)

odešla mi pekárna,ale je divný že jí zapojím do elektriky a normálně svítí čudlík na zapnutí,ale pokud ho zmáčknu tak nereaguje myslíte že je definitivně pryč?

droždí

4g čerstvého droždí je kolik g sušeného, díkyblbá otázka co?

svíčková z papiňáku

někde na netu jsem u receptů na svíčkovou z papiňáku četla, že to je barbarství... no ale ale měla jsem mrazáku králičí hrudí, tak jsem to šoupla do papiňáku a udělala dneska ráno svíčkovou, nejenže to bylo raz-dva ale teda takhle dobrá se mi ještě nepovedla (když teda dělám klasicky v troubě). Kdo ji taky dělá v papiňáku?

Patizon

holky a ještě jeden dotaz, volal manžel z práce že dostal patizony, co s nima děláte? Znám jen že se obalují, ale my smažené nejíme.Díky

Lis na těsto

Holky máte někdo zkušenost s lisem na těsto takové to tvořítko na sušenky, přemýšlím o tom že si koupím, ale chci vědět jestli to stojí za to..díky

Křečkování

Tak jsem na jaře tvrdila jak zavařování a celkové křečkování není nic pro mě. Nakonec mám zavařené lečo a broskve, usušené 3 sklenice hub, zamrazené jablka na zkoušku, rajčata, houby a po dnešku i hromadu petrželky. Jsem zvědavá jaká budu za rok

listové těsto

chci udělat domácí listové těsto a pak z něho trubičky... poměry mám, ale co pořád nějak nechápu je to skládání a překládání, všude v receptu je to sice popsáno, ale není k tomu to správné vyobrazení tak si nejsem jistá, jestli to chápu dobře.. v jedné kuchařce je to sice krásně a detailně popsané, ale bez obrázků a tak si nejsem jistá jak to má být...nemáte někdo nějaký fotopostup toho skládání? Díky moc.

Jak na steak?

Já to umění snad nikdy nepochopím, většinou to dopadne tak, že mám maso buď nedopečené nebo vysušené. Zkoušela jsem hovězí, vepřovou panenku, krkovičku a nikdy nic moc. Nakládám přes noc a stejně to nepomůže. Máte nějaký zaručený postup???

kuskus s kuřetem, citrónová bábovka

cuketové zelí

Holky, jak se dělá? Jako normální? Díky za vaše rady.

hihi všude tu mám sklenice s přesnídávkama,ted dělám hruškové povidla a už mám zaděláno na závinnějak jsem se do toho dala a dost mě to baví

Jablečný mošt

zavařovali jste někdy? Nebo co s ním? Sešlo se mi tady přes pět litrů...

Jablka

Holky mrazíte někdo jablka? Mám jich poměrně hodně bedýnku, nejsme schopni to vše sníst a zavařovat se mi to nechce-neumím, nemám už sklenice a podobné výmluvy. Napadlo mě to nakrájet tak jak na jablkový koláč co dělám a pak zamrazit. stane se tomu něco?

Objednávky

Ja mám jasno co musím upéct.Co už mají děti objednané.Citronové mafinky,žabí uši,strouhanou buchtu,makovec,perník,babovku,perníkový chleba, domácí vánočku,větrníky......Podle čeho se rozhodujete vy -co uvařit nebo upéct.

budu experimentovat, mám chuť vařit a péct novinky

A k tomu potřebuji Vaší pomoc:) Vyberte si Váš úplně nejoblíbenější recept zde na BOLu (může jich být víc) a do reakce vložte přímo i link na něj (vyhledávač mi moc nefunguje, dodnes mi zůstaly utajené mufiny od Andělky). Děkuji všem kdo se zúčastní

pekárna už slouží jinde

prodala jsem jí a paní mi napsala jak moc je spokojená a peče skoro denně. Až jew mi z toho trošku smutno, tak trochu jsem doufala že to bylo pekárnou a né mou nešikovnostíno nic, budu to zase mlátit růčo

Kuřecí salát

Holky, máte nějaký dobrý, osvědčený recept? Ráda bych ho zítra udělala. Děkuju moc

domácí rohlíky

Neznáte nějaký recept na rohlíky? Dostala jsem pekárnu, chleba se mi daří, už jsem jich upekla spoustu druhů a super. Ale rohlíky jen dvakrát a pokaždý byly tuhý, těžko stravitelný, pro Káju už vůbec ne. A to byly \"zaručený\" recepty. Nevím, kde dělám chybu. Děkuju vám

Papriky

Mám spouuuustu paprik,, nevíte o nějaké dobré čalamádě nebo něčem podobným??

poprvé jsem viděla pořad MasterChef u Tygřice a musím říct že jsem se na něj s chutí dneska koukala i doma. A bavila jsem se. Krásnýýýýý

Tak jsem si myslela

že si začnu chodit pro obědy do jídelny,jenže jsem zjistila že se mi nechcechodit 3x ze schodů a do schodů do 3.patra se mi fakt nechceTakže budu i nadále vařit.Čest domácí stravě

ořechy

vypadalo to bídně..ale je jich až až.takže uz jen loupu loupu- půlku sním-miluju ty čerstvé ořechy co se musí sloupnout celé:d a na Vánoce taky zbyde a bábovky:D

tak sem si dneska poprvý namlela sama maso doma a nemá to chybu fakt paráda,už nekoupím mletou,ale bude domácí

Dyne

A jeste mam jeden dotaz.Mate nejakou elegantni metodu, jak nakrajet dyni? Ja mam pocit, ze s tim vzdycky hrozne zapasim.Jde mi hlavne o to, jak oddelit slupku od duziny, zrnicka vypucuju hrave.

taaak

1. Zkouknete, jake jsou tady dortiky. DObry, co?http://ona.idnes.cz/dorty-sylvie-weinstock-0sj-/recepty.aspx?c=A120919_151356_recepty_jobAle verim, ze tady by to nektere aj zladly.2. Myslite, ze kdyz ususim hrozno na kamnech, tak budu mit hrozinky?Nebo co jineho s hroznem? Stavy mam litry, marmaledu zas tak nejime, na vino je toho malo, ani nevim, jak bychom to jako delali.

pekárna

já už teda pekárnu nemám, ale zajímalo by mě, k čemu všemu je dobré, když je dobré, aby měla ty dva háky ?? Proč mají být dva když to zvládne i jeden ???

mám kančí maso,co s tím?

Nevíte náhodou?

Jestli dá udělat odpalované těsto a až později tak za 3 dny naplnit?

úterní Prostřeno

Holky, dívaly jste se včera? Co jste říkaly slečně Monice? Já žasla. Salát vyhodila oknem, slovník má horší než kopáč a to její vaření taky žádná hitparáda.

jablečná marmeláda

Má prosím něktrerá opravdu vynikající a vyzkoušený recept dopekárny???Jsme zavalena jablky

Vaříme přesnídávku

Holky, posílám vám odkaz na výrobu přesnídávky. Musím říct, že jsem dlouho hledala na netu nějaký, který by se mi líbil a co víc, který by chutnal Márovi. Nakonec jsem použila část z jednoho a část z druhého a výsledek je .... MŇAM :o). Tak kdybyste chtěl někdo udělat prcíkovi přesnídávku - dyk máme období jablíček a švestek, hrušek vlastně taky - mohu jedině doporučit!!http://www.tehotnicek.cz/denicek/40394/clanek/98

Soutěže

Ja bych neprošla ani prvním kolem,protože bych nevěděla co uvařit.Aby to bylo to nej.U nás doma asi nejlíp ze všeho dělám lasaně a potom hovězí gulaš na pivu,byla nečekaná dobrota.Co je vaše TOP nej jídlo co by jste uvařili přísné porotě?

bramborovej gulas:(((((((((((((

ja nejsem uchar!! neumim to a nevavi me to.ale varit musim... ale ja nikdy nedochutim gulas-bramborovej, zbytek nedelam, dela si je chlap...ale proc??? tak jednoduchy jidlo, a ja to mam takovy bez chute.:(:( to zas bude reci..ja i tobca jsme odmalicka vedeni ze se sezere vsecko..ale chlap?? to je rozezranec prvni tridy...

Hmotnost výrobků

Inspirovala mně nedávná diskuze na facebooku o dodržování hmotnosti čerstvého droždí. Ivulisek si tam stěžoval, že kostička droždí nikdy neváží 42g, jak je uvedeno. V sobotu jsem zkusila převážit 1kg mouky, cukru, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr. Jedním slovem katastrofa. Všechny výrobky neměly uvedenou gramáž, vždy bylo o něco méně. Když si vezmu, kolik se těchto potravin prodá ročně, přijdou si výrobci na pěkné prachy a nás zákazníky berou pěkně na hůl.

Moderní jídla

Nebo spíše nemoderní jídla.Co máte rádi a víte ,že už je to úplně out?Nebo co jste měli rádi jako děti a ted už by jste to nejedli?Narážím na soutěž na nově-že plno lidí vařilo italské rizoto,že to je in a naopak jak někdo udělal něco komunistického tak ho seřvali a hlavně to vůbec neochutnali,že to oni do huby nedají.Přitom by jim to i chutnalo,ale není to in,tak to nejí.To mi připomnělo školní jídelnu a dušenou mrkev-mi by chutnala,ale nejedl ji nikdo,tak jsem ji nemohla jíst ani já,bo bych byla za prase.

Mám tady dost rajčat, tak dnes vyzkouším místní radu a zkusím je zamrazit, předtím je ale oloupu.

Barvení marcipánu

Nesehnala jsem hnědou a černou barvu, nevíte čím bych si mohla pomoct? U hnědé mě napadlo kakao, ale nejsem si jistá a v kombinaci jiných barev docela pokulhávám. Poradíte mi, zkušené cukrářky?

mléko z automatu

musím ho převařit když zněj chci dělat palačinky???nebo je to zbytečný...díky

vepřová panenka + příloha ?

Holky, o víkendu přijedou naši a mně se nechce nějak složitě vyvařovat, takže mě napadlo udělat k obědu panenku. Úpravu masa zvládnu, koneckonců dělám si ji docela často, ale netuším, co se k nějakému tomu stejčku hodí za přílohu? Já jsem totiž prase a panenku pojídám zásadně samotnou Nejsem expert přes přílohy celkově, já jsem vždycky skončila maximálně u šťouchaných brambor (a to už je co říct, když je udělám, většinou totiž jedu na vařených), kari rýže nebo obyč těstovinách. Poradíte?

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

26 %
19 hlasů

69 %
51 hlasů

5 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 74 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici