banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové diskuze

Celkem 2 585 příspěvků

Nedělní obědy

Celý život jsem byla zvyklá, že v neděli byl lepší a slavnostnější oběd než celý týden. Dlouho jsem toto dodržovala i já. Až poslední dobou to občas poruším. Jak to máte vy, vaříte v neděli o level lepší jídlo?

těsto pekárna

Potřebovala bych prosím radu:) Dělala jsem již podruhé makovky. A minule byly krásně nadýchané, takové jemné. A teď, ačkoliv jsou ze stejného receptu úplně stejně udělané, nejsou vůbec nadýchané ale takové hutné jakoby, když do toho kousnu tak to těsto je takové nahňácané. Rozumíte co tím myslím? Čím to je? Stejné droždí, stejná mouka... i ty čokorohlíčky od tygřímamky nebyly vůbec nadýchané ale přesně takhle hutné:( V čem je chyba?

krém

dneska sem koupila třívrstvý korpus uz nás v akci za 12 kč,je čokoládový a má 3 vrstvy a poradte jaký krém,jen vám řeknu máme rádi něco jako pařížskou šlehačku a taky mandošky,poradte jak byse to k sobě hodilo???co třeba na první vrstvu atak...

pecene livance

holky prosim,daji se livance upect pripadne v muffinove forme????jsem lina smazita formu na livance nemam,babicka nam je pekla a byly vyborne...

Turecká kuchyně

Zuzanka bude mít narozeniny a dárečky jsou ve stylu turecké princezny.Tak mě napadlo,že udělám i turecké menu.Kromě toho,že se tam používá všude lilek o tom nic nevím.Neznáte nějaké turecké jídla a zákusky?Ja snad jen Musaku.

makovky forever!!!

Teda to je žrádlo. Kdo neznáte, zeptejte se Rowdynky. Nevím, proč nám dodnes tajila recept Mě tedy chutnaly i víc než čokorohlíčky od tygřímamky

svickova v papinaku

nikdy jsem poradne nevarila svickovou jako svickovou...az vcera a hned v papinaku..a musim rict,ze parada..chut super,a vse je hotove za 30 minutvsem chutnala a dneska dojedi co zbylo

palačinky

Kolik jich sníte? S čím je máte nejraději? Jaké děláte těsto? Kolik jich děláte?Těsto dělám od oka (vejce, mléko, hladká a špetka soli)...minule na paprice byla Iveta Fabešová ( z té soutěže ) a dělala těsto , že na 0,5litru mléka dala 2vejce a 300 mouky což na mě to byla hustá kejda...Co se týče počtu já sním tak maximálně 4kusy ( pánev mám průměr 16cm) a dělám hodně tenoučké.Petr klidně 20, Stella 2 a Viktorka dneska slupla 4 placky

listové saláty

my se po nich můžeme utlouct...máme rádi polníček, baby špenát, lolo salát, rucolu, čekanku....jsou naprosto dokonaléjíte je? jak a s čím je kombinujete?Nejoblíbenější kombinace našich holek je mix salátu, bylinková sůl, balsamico, tenké plátky parmazánu, losos( gril nebo uzený), černé olivy...mě zas moc chutná když si přidám opražený sezam nebo slunečnicové semínkasušené masko, uzenou rybku, šunku a nebo jen dobrý tvrdý sýr....

Keramické nože

Koupila jsem si sadu keramických nožů. Jednou větou:Miluje je! Jak jsem dosud mohla žít bez nich, nechápu.

nádivky

Čím nadíváte kuřecí, důběží, vepřové rolády, křepelky? Chtěla bych zkusit něco zajímavého. Díky!

Jak (do čeho) naložit kuřecí masíčko ke kuskusu? má někdo nějaký tip? :)

Řapíkatý celér

Došel už i ke mě.No za mě zatím dobrý.Jsem nevěděla jestli ho mám nějak vařit nebo loupat a nakonec jsem ho jedla jen tak a jo.Dala jsem ho i do bramborového salátu.

zmražený tvaroh

vím, že některé z vás to nedělají, ale já jo :D Koupila jsem nedávno 4 tvarohy a 2 jsem si radši dala do mrazáku, páč mě nenapadlo, že bych ze všech naráz mohla něco udělat. Ale dneska jsem si vzpomněla na tvarohovou zebru, tak jsem si na to připravila suroviny, všechno mám, akorát ty dva tvarohy v mrazáku. Myslíte, že to můžu hodit do mikrovlnky rozmrazit? Zatím rozmražuju ve vodní lázni, ale na to taky můžu čekat až do večera :DD

ještě jednou k chlebu

http://www.vitalia.cz/clanky/rozhovor-pekar-chleba/velmi zajímavý rozhovor s pekařem panem Mervartem ...

Kupujete exotické ovoce?

http://ona.idnes.cz/exoticke-ovoce-013-/dieta.aspx?c=A130103_105739_dieta_petJá teda z vyobrazeného jen ananas, mango a občas kiwi. A mimo to už asi jen kaki a z takových těch méně znamých pomelo.

Chlebík

Zcela bez návaznosti na poslední příspěvek jsem se dnes rozhodla upéct domácí chleba. Stráááášně moc se povedl. Jak řek manžel, je monumentálně dobrej. Udělala jsem rybičkovou pomazánku a půlka je pryč. http://blog.babyonline.cz/o-zlatickach/fotogalerie/album/15971

Pečete si samy chlebík?

http://www.rouming.cz/roumingShow.php?file=vyborny_chleba.jpgA projděte si i diskuzi

Neznáte někdo tenhle recept

V nějakém časopisu jsem zahlídla recept jak udělat veku, ale nevím co vše tam bylo za přísady. Pamatuji si, že veka se obalila ve vejci a možná ještě v něčím a pakse osmažila a obalila se ve skořici. Nejsem si jistá, ale bylo to nějaké národní jídlo, možná i vánoční. Přišlo mi to jako že by to mohlo být dobrý a tak jsem si říkala, že bych to zkusila z rohlíků.

Já ho strašně chci

zkusím si ho vymrkat k narozeninám....ale pochybuju, cena všeho co bych k němu chtěla není příliš přívětivá....http://www.armaghelectrical.com/blog/wp-content/uploads/KitchenAid_Artisan_Food_Mixer_Belfast.jpg

Stýskalo se mi

Po svátcích po naprosto normálním vaření. Dnes už je to zase v pohodě, huráááá

Kvásková mapa

Co říkáte na tohle? http://hobby.idnes.cz/zitny-kvasek-na-chleba-06o-/hobby-domov.aspx?c=A121228_133749_hobby-domov_bmahttp://www.cuketka.cz/kvasek/kvasek.htmlZatím peču bezkváskový chleba, ale musím říct, že tohle mě silně láká, vždy jsem ho chtěla zkusit, jen se mi nechtělo vytvářet ten kvásek...takže podle mapy, tu máme spřízněnou kváskou duši, tak asi příští týden se do toho pustím :)

Nová pekárna i u nás

Přála jsem si jí a Ježíšek nezklamal. Už upekla 2 chleby, bagety, umíchala těsto na čerstvou várku perníčků, croissanty (na výběr s nutelou, pudinkem nebo skořicí) a knedlíky. Všechno se povedlo, tak budem asi kamarádky.

ŠUP na to

Kdo máte nové pekárny.http://www.babyonline.cz/maminka/recepty/domaci-pekarna/=/a/1

Pekárna.

Aničko tak rohliky jsou skvělý.Jen jsem je musela schovat aby byli k snídani.Bylo mi řečeno proč si ráno nedojedu do krámu.Ale přece když už mám tu pekárnu tak se nepotáhnu kilák pro rohliky.Recept jsem si našla na domacipekarny-dama a fakt super.

Pekárna.

Tak jsem dostala od jéžíška pekárnu a už v ní zadělávám na rohliky.Nechce se mi do města.No doufám,že se povedou.

Kapr

Letos jsem se rozhodla, že si kapra udělám sama. A můžu říct, že jsem z toho měla trochu strach a ani nevím z čeho. Přišlo mi to všechno v pohodě, nenáročné, teda až na čas, ten to trochu zabralo. Před chvílí jsem dovařila polívku a musím se pochválit, že se povedla, i syn říkal mňam. Ještě jsem zvědavá, jestli fakt těch pár řízků bude bez kostí :-)

hura

vanocka krasna 9 pramenu,3 strudly se pecou ..makovy,jablecny,orechovy,brambory a vajicka se vari..jen polevka porad nic..tatinek hraje formulky,ale ta me netlaci..ji ji jen ona uz jen dat nohy na stul a mam az do konce roku klidek

miska kyska

znate to??/ja pouzivam kolikrat jeste ted i kdyz mam pekarnu..smicham vse na testo,jen tak zptlam vareckou,necham stat,lupne viko,obratim vytvorene testo,zavru a zase necham do lupnuti stat a testo je nadherne a bez prace...stala kolem 100 kc,ale testo kyne jedna basen a je super

Těsto v robotu

Najde se tu ještě nějaký exot co nemá pekárnu a nezadělává těsto v ruce, ale v robotu? Já i mamka zcela běžně, ale je pravda že všechno pečeme z poloviční dávky, ať to do toho robotu vleze. Mamka dělá těsto po staru, kvásek zvlášť a pak pro pocit ještě těsto domíchá rukou, já do robotu vše nahážu jak do pekárny, zamíchám a nechám kynout. A nikdo ani cizí si zatím nestěžovali :-)

Vánočka 2

A kdy tu vánočku uděláte?Ptala se mě segra,říkala jsem,že v neděli večer.Ona říkala,že mamka říkala,že by se měla uležet.No nevím at zase neztvrdne.

nemluvím se svojí maminkou

Dává mi na vánoce tu pekárnu, jenže nedovolila abych jí dostala už teď a tedy musím vlastnoručně udělat vánočku. Svou první v životě. Nesmějte se, já a kynuté těsto se prostě nemilujeme, naopak k sobě máme vzájemnou averzi a nikdy jsme se nespřátelili. Tudíž vás prosím, holky moje, můžete mě někdo prosím napsat PŘESNĚ JAK PRO DEBILA co mám krok za krokem udělat aby bylo těsto výborný a dokonalý? Podotýkám, stačí aby mi trochu nakynulo a nebylo cítit droždím - moje stávající zkušenosti. Pro Gabku a spol - ne, od oka ne!!!

Pstruh

jak ho děláte, kromě pečeného na másle. Objevila jsem totiž v mrazáku hodně kousků.

Jak jíte mezi svátky?

Snídáte normální snídaně a pak pokračujete jak normálně jen k tomu jíte cukroví a dobroty?Ja né,já jím cukroví místo snídaně.Stejně normálně snídám sladké.Místo večeři pak dělám chlebíčky či mísy atd.Tak,že nakonec to není takový nápor na zažívaní.

Horký nápoj pro děti 2

Děkuji,že jste mi předtím tak dobře poradili.Ještě jsem si díky vám vzpomněla,že existuje Melta a Bikáva,že jsem to v 7 třídě ráda pila.Můžou tu Bikávu i děti a prodává se to ještě?A ještě otázku pro mladochy-víte co je KARO?

zmrazeny losos

dneska jsem prinesla domu chlazeneho lososa - celou filetu (rozdelili jsme se o ni s tchyni), protoze se musi do 21/12 snist, tak jsem ho naporcovala a dala do mrazaku... jak dlouho ho tam muzu max mit? (zatim jsem ho jeste ani nezamrazovala, koupili jsme a hned snedli)

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

26 %
19 hlasů

69 %
51 hlasů

5 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 74 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici