banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové diskuze

Celkem 2 585 příspěvků

Co vaříte dětem,když jsou nemocné?

Kluci jak jsou teď nemocní tak moc nechcou jíst.Proto se ptám.Děkuji

V sobotu jsem vyzkoušela nový recept na medovník a musím říct že je jednodušší než můj ale stejně dobrý. Co mě ale štve, že Martin by ho nejradši snědl na posezení

domácí máslo

včera jsem viděla pořad jamieho olivera a on tam dělal domácí máslo. tak, že přešlehal šlehačku, pak vylil syrovátku a zase šlehal a bylo máslo. von z toho byl takovej vysmátej, jak je to zábavný, úžasný, jednoduchý...a mě se to nechce věřit, že se toto může povést fakt mi to vrtá hlavou..asi budu muset koupit šlehačku a vyzkoušet tozkoušela jste to někdy některá?

uzené kuře

co sním? péct? vařit? nic?

Staří jídla

Ja staré jíte svoje jídlo,co se uvařilo u vás doma?Ja jsem dneska váhala jestli jíst oběd ze soboty,nakonec jsem ho převařila a bylo výborné.Naši jí polívku i klidně týden starou.

Krabí tyčinky

Musí se nějak tepelně upravovat? Já s nimi žádnou zkušenost nemám. Dělala jsem dnes polévku, kam se jich pár dává a pak bylo napsáno, že máme nechat dvě tyčinky na ozdobu jako syrové. Já jsem to tedy neudělala, tak se raději ptám.

pečený čaj

holky, kdo delate pečený čaj dáváte tam ovoce oloupaný? a může se tam dát třeba i banán?

holky chci zítra udělat nějaké dobré lasagne,ale ne ty tradiční ty máme často..nějaké nápady?

Nechci to dávat do receptů,

protože je to fakt prkotinka, ale včera jsem dělala na véču klobásku v listovém těstě a byla to super rychlovka, navíc výborná. Je dobré koupit opravdu libovou klobásu, třeba šunkovou, podél rozříznout, ale ne až do konce, narvat dovnitř klobásy co nejvíc kysaného zelí, naplněnou klobásku obalit listovým těstem, potřít vajcem a posypat kmínem a trošku hrubé soli.

kuchyňské načíní

převládá u vás dřevo plast nebo silikon?Ze silikonu mám formu na bábovku ( ta je super ) a peroutku ( ta je na hovno) zlatý peříJeště bych si chtěla dokoupit silikonovou podložku a univerzální pokličku.Vařečky mám dřevěný a asi 4 kusy plastových, naběračky a metulu z kovu.Co bych si časem chtěla vyměnit jsou prkýnka. Ty bych chtěla plastový.Jak jste na tom vy?

Stesk po vaření

Jsem tu tu moji mamku pomluvila a nakonec vařila samé dobroty.Od rizota ,přes květák až k jehněčímu.Každý den byla polívka.Po dvou dnech jsem přišla na to,že se mi nestýska po mojem jídle,ale po mojem vaření.Ja dvakrát týdně peču něco z kynutého těsta,několikrát i jiné dobroty.Každý den sice nevařím,ale tak 3 krát týdně jo.Hlavně mě baví to vymyšlení a kombinovaní.A jak to nedělám tak se mi stýska. Stýska se vám někdy po vaření?

umíte si představit, že by jste nesměli jíst řízky, kuře, čokoládu...apod ???

Trošku to rozeberu:-).Měla jsem na návštěvě tchyni a tak nějak došla řeč na to, že neví, co má vařit. Tak jsem jí řekla, že má na oleji(já dělám zásadně na sádle) posmažit najemno cibulku, na to dat osmažit maso, posolit, popepřit a pak zakryt pokličkou, zeslabit na co nejmíň a nechat vydusit pořádně šťávu z toho masa. To je základ, ten jsem jí jasně zdůraznila a pak jsem jmenovala obměny, jako že na sůl s pepřem ještě jiné koření, jindy takové, jindy zase jiné. Jednou cibulku dohněda, jindy jen do sklovata. Jednou přidat i česnek třeba na plátky, jindy zase pár hříbků. Různé kombinace. Ono to má v kuchařkách i svoje názvy, ale pro mě to jsou prostě omáčky a název je mě putna. No a pak zalit vodou, případně dokořenit pokud bude jalová, pomalu povařit, aby se spojily chutě a zahustit, to podle mě znamená zaprášit polohrubou nebo hrubou moukou, nikoliv kvedlat ve vodě mouku a pak to okřeněné zase ředit další vodou. Tchyně sedí, poslouchá až domluvím a dorazila mě dotazem, jestli tu vodu pak cedím. Se pak nedivím, že neumí udělat guláš, Protože když si tak vybavím co jsme u nich kdy jedli omáčky byla to jen opaprikovaná a zahuštěná jalová voda a v tom plavaly tři kousky tuhé kostičky z kotlety. No a další věc je to maso... Ona nekupuje jiné než kýtu nebo kotletu a z toho dělá všechno, já na omáčky kupuju buď krkovičku nebo plec, podle toho, které se mi v masně víc líbí. Taky ředíte omáčky?A jaké masa na ně používáte?

Jídlo na chalupě

Všichni lidi jezdí se k babičkám najíst.Babičky pečou buchty,smaží řízky atd ,ale u nás to nehrozí.Už sice překonali období makrobiotiky,to bylo v mém dětství,ale ani ted to s výběrem jídla nepřehánějí.Točí 5 jídel.Buchty a moučníky nebo nedejbože dort mamka snad v životě neupekla.Ted nemůžu ani nic přivést,většinou totiž vozím domací dobroty. Ted tam pojedeme na skútru a máme povoleno každý jen jeden batoh.Jak to je u vás,když by jste bydleli týden u vašich,čím by vás hostili?

Cukrárny u vás

Kde kupujete zákusky? Já vím,že všichni pečete,ale když už by jste je šli koupit tak kam?U nás normálně v okolí není žádná cukrárna.Až v schopinu.A to jich tu bylo alespon 10.Pravda ani já jsem v cukrárně nebyla 100let,tak se nedivím,že je museli zavřít.I v Albertu už nemají pult se zákusky,ale jenom ty v krabicích.Naštěstí jsem náhodou jela kolem Globusu a tak mám zákusky za vízo od nich.Jinak bych snad musela péct.No toto.

záměna mouky

holky, prosím, můžu, když chci péct takovej dort, dát místo obyčejné hladké mouky hladkou celozrnnou mouku? bude to poznat na chuti? nebo s mi vůbec nepovede to těsto???dík..

lilek

co všechno děláte z lilku, nejlépe aby v tom nebylo vajíčko......Dělám akorát zapečený s bramborem, sýrem, někdy přidám i maso a chtělo by to nějakou inovaci. Zítra se na něj chystám

Ajaj

Byli jsme dnes na návštěvě a hostitelka jen pro nás upekla kynutou čokoládovou bábovku.Nádherně se jí povedla.Jenže místo cukru dala sůl.A ona to nevěděla.Jedli jsme ji jen my.Teda nejdříve já,dva kousky,jsem se s tím prala celou tu náštěvu. A pak děti,taky nic neřekli až potom doma mi.Řekli by jste to?Že mám šikovné děti,že nehnuli brvou,jen poděkovali,že už nemůžou.

pro milovnice ovesných vloček

Dneska jsem si namixovala zcela novou kombinaci zdravé svačinky a tak moc mi chutná, že bych ji snad sežrala kiloTakže: 3lžíce ovesných vloček, 1 bílý jogurt, trochu mléka na rozředění, 1lžíce kokosu, 1 kostička kvalitní čokolády ( já měla 70%), trochu vlašských ořechů a lžička medu...ochutnej te

starý chleba

co vše děláte ze starého chleba..mám ho to dost často hodně. a pro dobytek se še schovavat neda..a delam jen syrove topinky,klas. topinky a chleba ve vajicku... hodte mi naky napady jak zuzitkovat chleba k jidlu:D

moje postřehy o dýňové polévce

Když se v receptu co si člověk vyhledá vyskytnou Batáty-sladké brambory, není vůbec nutné je tam dávat. 500g stojí kolem 50 kč, jsou to dvě velké brambory. V chuti to není vůbec znát. Já dávám místo batátů brambory a chutná mi to i víc....Je hodně důležité dát česnek, to chuti hodně přidá.Můj pocit je že bez muškátového ořísku to nejde.Když je v receptu napsáno Curry, tak dvě lžičky na litr mají vliv na barvu, ale na chuť vůbec. Barva bude žlutší a veselejší.Když chcete fakt curry chuť, tak je nutné dát aspoň 5 polévkových lžic.Já dělám za 300g dýně, 400g brambory, litru vody....2 lžičky curry, 5 lžiček curry, pepř sůl, a 2 kuřecí bujony :)

po roce...

Po roce jsem došla k jednomu závěru, co se stravování u nás v práci týče.Máme výběr ze 4 jídel, k tomu je jeden zeleninový talíř s něčím k tomu a jedna specialita na objednávku.Pokud je jedno z těch 4 jídel s hranolkama, amerikama a nebo něco smaženého, nemají ostatní jídla šanci. Pokud je na oběd bramborák s ohnivou směsí a nebo plněný kuřecím prsem, strhne se vlna šílenství.Závitky a nebo špízy-taky velký zájem.V těsném závěsu za těmito jídly je kuře v jakékoliv podobě, pokud právě není na paprice s těstovinou, to pak chce každý měnit přílohu. Dále následuje v tom žebříku oblíbenosti zelí a k němu bud pečená krkovice a nebo nějaký karbenátek a brambory nebo knedle. Pokud je na oběd srbské rizoto, jen se po něm zapráší, ostatní rizota nemají šanci. Stejně tak čočka s klobásou boduje. Co se týče omáček ke knedlíkům, tak vede svíčková, rajská, oblíbená je i koprová, guláše jsou taky v kurzu a segedin je na špici.A teď ke sladkým jídlům-bavorské vdolky, buchtičky s krémem a buchty kynuté a nebo knedle na páře-a to je velký zájem a vzhledem k tomu, že se to velké množství dělá všechno poctivě ručně, jsou sladké pátky naše noční můry. Ti lidi si ty jídla neberou na talíř, ale i po 5-ti porcích domů, proto je toho tolik. Jsou to prostě stovky.Jídla, která obsahují nějakou zeleninu můžou být sebelepší, ale nikdo je nechce. Co se těch zeleninových talířů (kapitola sama pro sebe)týče-pokud dělám dušenou zeleninu s kuřecí čtvrtkou, jde to na dračku, stejně tak jako těstovinový salát s kuřecím masem. Pokud je nějaký zeleninový karbenátek a něco v podobném duchu, nechce to skoro nikdo.A ted se dostávám ke specialitám na objednávku. Vedou smažené kuřecí kapsy, smažený sýr se šunkou, smažené sýrové špízy, plněné bramboráky hermelínem... Dále vepřová panenka bud jako plněná a nebo medailonky a i losos a hlavně v bylinkové omáčce jde na dračku. Dále jsem vypozorovala, že jsou lidi, co jí pořád to samé a když je vidím přicházet, je mi jasné, co si dají. Pak jsem si všimla, že jsou skoro všichni jak cvičené opičky naučené jen na jedno a nechutí vyzkoušet cokoliv nového.

ŘÍZKY

Je tu někdo kdo nemá rád řízek?Vedeme s Gabkou diskuzi,že snad všichni lidi mají rádi řízek.

Rebarbora

holky objevila jsem v mražáku ještě relativně velkou zásobu rebarbory, kterou jsem tam uskladnila v létě..já z ní ale dělám jenom kynutý koláč, nic jiného jsem nezkoušela, ale kynutého máme za tento týden až až, tak chcu poradit, co ještě děláte z rebarbory? Ideálně nějaký moučník či tak

Nedělní obědy

Celý život jsem byla zvyklá, že v neděli byl lepší a slavnostnější oběd než celý týden. Dlouho jsem toto dodržovala i já. Až poslední dobou to občas poruším. Jak to máte vy, vaříte v neděli o level lepší jídlo?

těsto pekárna

Potřebovala bych prosím radu:) Dělala jsem již podruhé makovky. A minule byly krásně nadýchané, takové jemné. A teď, ačkoliv jsou ze stejného receptu úplně stejně udělané, nejsou vůbec nadýchané ale takové hutné jakoby, když do toho kousnu tak to těsto je takové nahňácané. Rozumíte co tím myslím? Čím to je? Stejné droždí, stejná mouka... i ty čokorohlíčky od tygřímamky nebyly vůbec nadýchané ale přesně takhle hutné:( V čem je chyba?

krém

dneska sem koupila třívrstvý korpus uz nás v akci za 12 kč,je čokoládový a má 3 vrstvy a poradte jaký krém,jen vám řeknu máme rádi něco jako pařížskou šlehačku a taky mandošky,poradte jak byse to k sobě hodilo???co třeba na první vrstvu atak...

pecene livance

holky prosim,daji se livance upect pripadne v muffinove forme????jsem lina smazita formu na livance nemam,babicka nam je pekla a byly vyborne...

Turecká kuchyně

Zuzanka bude mít narozeniny a dárečky jsou ve stylu turecké princezny.Tak mě napadlo,že udělám i turecké menu.Kromě toho,že se tam používá všude lilek o tom nic nevím.Neznáte nějaké turecké jídla a zákusky?Ja snad jen Musaku.

makovky forever!!!

Teda to je žrádlo. Kdo neznáte, zeptejte se Rowdynky. Nevím, proč nám dodnes tajila recept Mě tedy chutnaly i víc než čokorohlíčky od tygřímamky

svickova v papinaku

nikdy jsem poradne nevarila svickovou jako svickovou...az vcera a hned v papinaku..a musim rict,ze parada..chut super,a vse je hotove za 30 minutvsem chutnala a dneska dojedi co zbylo

palačinky

Kolik jich sníte? S čím je máte nejraději? Jaké děláte těsto? Kolik jich děláte?Těsto dělám od oka (vejce, mléko, hladká a špetka soli)...minule na paprice byla Iveta Fabešová ( z té soutěže ) a dělala těsto , že na 0,5litru mléka dala 2vejce a 300 mouky což na mě to byla hustá kejda...Co se týče počtu já sním tak maximálně 4kusy ( pánev mám průměr 16cm) a dělám hodně tenoučké.Petr klidně 20, Stella 2 a Viktorka dneska slupla 4 placky

listové saláty

my se po nich můžeme utlouct...máme rádi polníček, baby špenát, lolo salát, rucolu, čekanku....jsou naprosto dokonaléjíte je? jak a s čím je kombinujete?Nejoblíbenější kombinace našich holek je mix salátu, bylinková sůl, balsamico, tenké plátky parmazánu, losos( gril nebo uzený), černé olivy...mě zas moc chutná když si přidám opražený sezam nebo slunečnicové semínkasušené masko, uzenou rybku, šunku a nebo jen dobrý tvrdý sýr....

Keramické nože

Koupila jsem si sadu keramických nožů. Jednou větou:Miluje je! Jak jsem dosud mohla žít bez nich, nechápu.

nádivky

Čím nadíváte kuřecí, důběží, vepřové rolády, křepelky? Chtěla bych zkusit něco zajímavého. Díky!

Jak (do čeho) naložit kuřecí masíčko ke kuskusu? má někdo nějaký tip? :)

Řapíkatý celér

Došel už i ke mě.No za mě zatím dobrý.Jsem nevěděla jestli ho mám nějak vařit nebo loupat a nakonec jsem ho jedla jen tak a jo.Dala jsem ho i do bramborového salátu.

zmražený tvaroh

vím, že některé z vás to nedělají, ale já jo :D Koupila jsem nedávno 4 tvarohy a 2 jsem si radši dala do mrazáku, páč mě nenapadlo, že bych ze všech naráz mohla něco udělat. Ale dneska jsem si vzpomněla na tvarohovou zebru, tak jsem si na to připravila suroviny, všechno mám, akorát ty dva tvarohy v mrazáku. Myslíte, že to můžu hodit do mikrovlnky rozmrazit? Zatím rozmražuju ve vodní lázni, ale na to taky můžu čekat až do večera :DD

ještě jednou k chlebu

http://www.vitalia.cz/clanky/rozhovor-pekar-chleba/velmi zajímavý rozhovor s pekařem panem Mervartem ...

Kupujete exotické ovoce?

http://ona.idnes.cz/exoticke-ovoce-013-/dieta.aspx?c=A130103_105739_dieta_petJá teda z vyobrazeného jen ananas, mango a občas kiwi. A mimo to už asi jen kaki a z takových těch méně znamých pomelo.

Chlebík

Zcela bez návaznosti na poslední příspěvek jsem se dnes rozhodla upéct domácí chleba. Stráááášně moc se povedl. Jak řek manžel, je monumentálně dobrej. Udělala jsem rybičkovou pomazánku a půlka je pryč. http://blog.babyonline.cz/o-zlatickach/fotogalerie/album/15971

Pečete si samy chlebík?

http://www.rouming.cz/roumingShow.php?file=vyborny_chleba.jpgA projděte si i diskuzi

Neznáte někdo tenhle recept

V nějakém časopisu jsem zahlídla recept jak udělat veku, ale nevím co vše tam bylo za přísady. Pamatuji si, že veka se obalila ve vejci a možná ještě v něčím a pakse osmažila a obalila se ve skořici. Nejsem si jistá, ale bylo to nějaké národní jídlo, možná i vánoční. Přišlo mi to jako že by to mohlo být dobrý a tak jsem si říkala, že bych to zkusila z rohlíků.

Já ho strašně chci

zkusím si ho vymrkat k narozeninám....ale pochybuju, cena všeho co bych k němu chtěla není příliš přívětivá....http://www.armaghelectrical.com/blog/wp-content/uploads/KitchenAid_Artisan_Food_Mixer_Belfast.jpg

Stýskalo se mi

Po svátcích po naprosto normálním vaření. Dnes už je to zase v pohodě, huráááá

Kvásková mapa

Co říkáte na tohle? http://hobby.idnes.cz/zitny-kvasek-na-chleba-06o-/hobby-domov.aspx?c=A121228_133749_hobby-domov_bmahttp://www.cuketka.cz/kvasek/kvasek.htmlZatím peču bezkváskový chleba, ale musím říct, že tohle mě silně láká, vždy jsem ho chtěla zkusit, jen se mi nechtělo vytvářet ten kvásek...takže podle mapy, tu máme spřízněnou kváskou duši, tak asi příští týden se do toho pustím :)

Nová pekárna i u nás

Přála jsem si jí a Ježíšek nezklamal. Už upekla 2 chleby, bagety, umíchala těsto na čerstvou várku perníčků, croissanty (na výběr s nutelou, pudinkem nebo skořicí) a knedlíky. Všechno se povedlo, tak budem asi kamarádky.

ŠUP na to

Kdo máte nové pekárny.http://www.babyonline.cz/maminka/recepty/domaci-pekarna/=/a/1

Pekárna.

Aničko tak rohliky jsou skvělý.Jen jsem je musela schovat aby byli k snídani.Bylo mi řečeno proč si ráno nedojedu do krámu.Ale přece když už mám tu pekárnu tak se nepotáhnu kilák pro rohliky.Recept jsem si našla na domacipekarny-dama a fakt super.

Pekárna.

Tak jsem dostala od jéžíška pekárnu a už v ní zadělávám na rohliky.Nechce se mi do města.No doufám,že se povedou.

Kapr

Letos jsem se rozhodla, že si kapra udělám sama. A můžu říct, že jsem z toho měla trochu strach a ani nevím z čeho. Přišlo mi to všechno v pohodě, nenáročné, teda až na čas, ten to trochu zabralo. Před chvílí jsem dovařila polívku a musím se pochválit, že se povedla, i syn říkal mňam. Ještě jsem zvědavá, jestli fakt těch pár řízků bude bez kostí :-)

hura

vanocka krasna 9 pramenu,3 strudly se pecou ..makovy,jablecny,orechovy,brambory a vajicka se vari..jen polevka porad nic..tatinek hraje formulky,ale ta me netlaci..ji ji jen ona uz jen dat nohy na stul a mam az do konce roku klidek

miska kyska

znate to??/ja pouzivam kolikrat jeste ted i kdyz mam pekarnu..smicham vse na testo,jen tak zptlam vareckou,necham stat,lupne viko,obratim vytvorene testo,zavru a zase necham do lupnuti stat a testo je nadherne a bez prace...stala kolem 100 kc,ale testo kyne jedna basen a je super

Těsto v robotu

Najde se tu ještě nějaký exot co nemá pekárnu a nezadělává těsto v ruce, ale v robotu? Já i mamka zcela běžně, ale je pravda že všechno pečeme z poloviční dávky, ať to do toho robotu vleze. Mamka dělá těsto po staru, kvásek zvlášť a pak pro pocit ještě těsto domíchá rukou, já do robotu vše nahážu jak do pekárny, zamíchám a nechám kynout. A nikdo ani cizí si zatím nestěžovali :-)

Vánočka 2

A kdy tu vánočku uděláte?Ptala se mě segra,říkala jsem,že v neděli večer.Ona říkala,že mamka říkala,že by se měla uležet.No nevím at zase neztvrdne.

nemluvím se svojí maminkou

Dává mi na vánoce tu pekárnu, jenže nedovolila abych jí dostala už teď a tedy musím vlastnoručně udělat vánočku. Svou první v životě. Nesmějte se, já a kynuté těsto se prostě nemilujeme, naopak k sobě máme vzájemnou averzi a nikdy jsme se nespřátelili. Tudíž vás prosím, holky moje, můžete mě někdo prosím napsat PŘESNĚ JAK PRO DEBILA co mám krok za krokem udělat aby bylo těsto výborný a dokonalý? Podotýkám, stačí aby mi trochu nakynulo a nebylo cítit droždím - moje stávající zkušenosti. Pro Gabku a spol - ne, od oka ne!!!

Pstruh

jak ho děláte, kromě pečeného na másle. Objevila jsem totiž v mrazáku hodně kousků.

Jak jíte mezi svátky?

Snídáte normální snídaně a pak pokračujete jak normálně jen k tomu jíte cukroví a dobroty?Ja né,já jím cukroví místo snídaně.Stejně normálně snídám sladké.Místo večeři pak dělám chlebíčky či mísy atd.Tak,že nakonec to není takový nápor na zažívaní.

Horký nápoj pro děti 2

Děkuji,že jste mi předtím tak dobře poradili.Ještě jsem si díky vám vzpomněla,že existuje Melta a Bikáva,že jsem to v 7 třídě ráda pila.Můžou tu Bikávu i děti a prodává se to ještě?A ještě otázku pro mladochy-víte co je KARO?

zmrazeny losos

dneska jsem prinesla domu chlazeneho lososa - celou filetu (rozdelili jsme se o ni s tchyni), protoze se musi do 21/12 snist, tak jsem ho naporcovala a dala do mrazaku... jak dlouho ho tam muzu max mit? (zatim jsem ho jeste ani nezamrazovala, koupili jsme a hned snedli)

Strouhanka

Holky, kupujete nebo si jí děláte doma?Já zásadně doma. Každou chvilku zbyde rohlík či houska, tak to aspoň zužitkuju. Jinak tvrdé pečivo vozím rodičům pro králíky. Ti pak skončí u nás na talíři.

co vše dáváte do bramborového salátu?

každý má ten svůj nejlepší, tak se pochlubte, co vše dáváte do toho svého? Já dávám brambory, mrkev, celer, petržel, kyselé okurky, šunku a majonézu. To je vše. Mám ráda salát spíš sušší, ne moc majonézový. Připravujeme ho večer 23. a děláme ho společně s manželem. Je to taková naše každoroční tradice.

Vaření o svátcích

Holky co máte v plánu vařit o svátcích k obědu? Nějak mě nic nenapadá.

dostaly sme včera králíka celýho,už je naporcovaný a mezi svátky ho upeču a s kouskem bučku mnam

pochvala

dneska sem vařila dva guláše z kance ,jeden pro mě a děti takový normální a Martinuv na červeným víne s houskovým knedlíkem,dělala sem z kila mouky a musím říct že ta moje rodina jedla až se jí dělaly boule za ušima,jen chválila a Maty snědl 4,5 knedlíku stále opakovaly jak sem šikovná a jak je to výborný a ještě sem jim uklea biskupský chlebíček politý čokoškou a posypaný ořechama

poraďte prosím

Co se zbylými žloutky? Mám jich nějak moc, bohužel víc máme rádi cukroví kde žloutky moc nejsou a tak teď nevím co s nima - buď něco jednoduchého upéct nebo klidně uvařit... děkuju

Úlková manufaktura aneb peče celá rodina

Pečete doma s rodiči či dětmi? U nás dnes pomáhali tři generace. Babička udělala těsto, děda ho rozpracoval a vytvářel kuličky, Ondra vhodil kuličku těsta do formičky na úlek a lehce ho rozdělal a já nakonec dodělala. Případně se Ondra vynechal. šlo nám to od ruky a za necelé dvě hodinky jsme měli kolem 100úlků ze dvou druhů těst, z jednoho dodělám tučňáky. Jo a Martin nám do toho kybicoval

Králík

holky koupila jsem si včera v Kaufu králíka mraženého.V balíčku jsou stehýnka a hřbet.A teď přemýšlím jak ho udělat.Poradíte?

Uzeniny

kupujete čerstvé a necháte si je zabalit a nebo vakuované a do zásoby?

dneska elli dopekla

jeste sehnat zdobici tubicky a mame misku auticek,rybicek,vlacku,panacku,veverek,medvidku a kotatek...letos vse vykrajovali...zadne pracny,zadne lepene..jen vykrojene oblibene veci...celkem mame 6 plechu,coz je necakny vykon k memu presvedceni nepect nicale je to jejich prace a snad si to i snedi

rychla akutni rada

holky prosim vas,kdyz nemam do pernicku sodu,cim to muzu nahradit?obe sousedky nedostupne abych si pujcila

Ztracené recepty

Holky prosím nemáte některá KATKA SPECIÁL? Koupila jsem takový menší časopis asi před měsícem a podle toho jsem pekla laskonky a jsou boží, jenže někam jsem ten časopis zandala a nevím kam :-( Myslím, že ten recept byl od Ivety (příjmení si nebudu pamatovat nikdy, byla v jedné kuchařské soutěži)V časopise bylo chronoligcky seřazeno co se kdy peče a někde v sekci \"2 týdny do vánoc\" byly laskonky a madlenky, ty jsem chtěla taky vyzkoušet.Kdybyste prosím některá vlastnila ten časopis, pošlete mi ty dva recepty. Děkuju!

Kofola vanilková

sladka jak cicek

Zdobicí trubičky od dr. Oetkera

Dostala jsem od jedné paní zdobicí trubičky - na perníčky a spol. Normálně je musím pochválit. Hlavně pro děti je to ideální, nikde jim to nahoře nepřetejká, nejsou v tom žádné žmolečky... Netuším teda, kolik to může v krámě stát. Mám bílé i barevné a s těmi barevnými se zdobí trošku hůř. Zdají se mi tužší.

ještě žiju

Ovoce

Mám doma tolik ovoce z těch mikulášských balíčku co kluci dostali,že to je mazec.Mám hlavně jablka,pomeranče a mandarinky.Maty ten ovoce nechce,ale za to Tobi ten je mandarinkovej, a baští mandarinky jak o život

Horký nápoj pro děti

Každou adventní neděli děláme nějakou speciální.Mimo tématické jídlo bych ráda zavedla i pití.Kakao už bylo,pak bylo horké jablko.A jiný teplý nápoj,kromě čaje neznám.Myslím pro děti.Poradíte?

uz nikdy nebudu delat polevu na cukrovi z ledovych kastanu, jak jsou plnene, tak ted mam tu polevu takovou nevzhlednou, jako samej zmolek. Zlata normalni cokolada. To jsem se zas dala do neceho ukecat

kde máte doma kečup, hořčici, olej, ocet???

rada prosim

cim prilepit ozdoby na cukrovi..potrebuji na masinku dat po upeceni barevne bonbonky a nevim cim lepitdekuji...uz mame 3 plechy lineckeho ...ze to neumim delat v malinkatych davkcah..teda spis elli....pece jak diva

jen tak pro zajímavost

právě jsem rozdělala mozzarellu která měla trvanlivost do 17.11.2012, a vůbec nic jí nebylo, takže jsem jí snědla

Bílky

Dají se spotřebovat bílky jinak než na pusinky a podobné?Mám jich zase hromadu...

soutěž

mám nápad !!!()co si zvážit všechno svoje vánoční cukroví a prozradit nám výsledek ???Mám na mysli promazené, naplněné, prostě finále (i s krabicí).Někomu poslouží váha digitální kuchyňská, někomu osobní...nikdo tady snad nebude potřebovat váhu co je na poště

nechápu jak můžete dělat v pekárně těsto na cukroví. Já když dělám těsto tak je to taková hrouda, která by se mi do pekárny nevlezla ani omylem

priznejte se, kdo uz prisel diky vanocum a peceni k nejakemu urazu? ja jsem se dneska rizla 2x pri vymazavani formicek na pracny a jednou spalila o plech

svačiny - večeře

když se to řešily polévky, co takhle vaše nejoblíbenější večeře, nebo svačiny...... trocha inspirace neuškodí. U nás je nejčastěji pečivo s nějakou pomazánkou nebo s medem, sýrem, zeleninou.... nebo palačinky, nebo smaženky, pizza, ....Díky za vaše tipy.

Mám to za sebou!!! :-)

Holky, uuuuuuf, bylo to náročné, od rána jsem kmitala jako blázen, ale nic jsem nezkazila a holky byly z mého Prostřeno fakt nadšené! Já mám fakt obří radost.

Formičky na rohlíčky

Můžu se tě ještě zeptat na vosí hnízda? Vloni jsem je dělala poprvé (jako vlastně všechno cukroví), recept byl tady z bolu od tebe. Už nevím, co s těstem bylo, ale vím, že jsme u toho nadávali (já i manžel). Nebo to těstem nebylo ale rukama. Asi se nám trhalo a nevyklápěly se nám celé úlky. Sypali jsme formičky moučk.cukrem ale šlo to špatně. Ty je máš vždy v pořádku? Mělo by být těsto takové mastnější nebo sušší?

Zázvor

Čeho je zázvor kořen,zázvoru?Mohla bych nejít na netu,ale třeba to víte z hlavy.Třeba budu překvapena,že to je kořen růže nebo tak něco.

tmavé cukroví

A ještě poslední dotaz. Potřebuju nějaké kakaové nebo tmavé cukroví, klidně do formiček, klidně vykrajovací, prostě jen ať je to dobré a tmavé. Třeba jsem nikdy nedělala pracny, máte dobrý recept? Nebo jiný tip?

rafaelo

Máte někdo odzkoušený dobrý recept? Slíbila jsem mamince že letos udělám, tak sháním nejúžasnější

polévky

Barča je děsně polévková a mě už došly i nápady, i inspirace. Prosím, napište pokud možno co nejvíc lidí :) 5 nejčastějších polévek, které děláte a které máte nejraději...u nás vede mrkvová s krupičkou, zeleninová se sýrovými nočky, vývar, porková, rajskáA to furt dokola

Rychlost pečení

O sobě si myslím,že peču dost rychle.Pečení cukroví jednoho druhu mi zabere tak hodinu.Udělání těsta,vyvalení,vytvarovaní, upečení.V Albertovém magazínu jsou vanilkové rohlíčky a píšou doma přípravy 20min. a to tam pišou,že z toho množství jsou 3 plechy.To jsou mega rychlíci.Kolik času vám zabere příprava jednoho druhu tak na 3 plechy?

Formičky na rohlíčky

Letos se chystám opět péct a zase potřebuji Vaši radu. Tentokrát chci zkusit udělat pařížské rohlíčky. Koupila jsem si na ně formičky (plechové). Můžete mi poradit nějaký fígl, jak to z nich pak po upečení dostanu? Než tam budu ňahňat to těsto, tak je nejdříve vymažu nebo po upečení je nechám úplně vystydnout než je vyklopím? A nebo to jde úplně bez problémů a nemusím s nimi nic dělat? Děkuji.

Jsem kuchařský neznaboh

Nemám ráda,když se dělá tiramisu z pom.másla a podobné české náhrady. Uplně šílím z názvu bramborová pizza nebo pizza z lískového těsta.Dělám dětem žabí uši,je to těsto bez cukru.Dá se i na slano-dělají se tak sýrové tyčinky.Nechtěla jsem jíst sladké tak jsem si do kulaté formy udělala,že si udělám sýrový koláč.A on je tak výborný-lepší pizzu jsem nejedla.příště tak zkusím udělat normálně pizzy.Och,se stydím to tu psát.

Prosím, prosím!

Poraďtě mi nějaký mňamózní nápad na jednohubky, já potřebuju v sobotu oslnit!!! A sama většinou dělám jen klasiku, česnekové na to ořech, nebo hroznové víno na sýrech... Děkuji!

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

26 %
19 hlasů

69 %
51 hlasů

5 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 74 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici