Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

Pro tuto akci musíte být přihlášení
Nové diskuze
Celkem 2 585 příspěvků

levné vaření 2
Před měsícem jsem se tu ptala jak vystačit s málo financema a levně uvařit. nechápala jsem jak vůbec lze vyjít s tak malou částkou na jídlo (3500/měsíc). Teď zase nechápu jak jsem byla schopná utratit několikanásobek této částky. Mám teda ještě ve svém umu levně vařit určité rezervy. Ale na to jak jsem vařila a nakupovala před tím to je nebe a dudy.Zmenšila jsem porce, neb jsem je fakt dělala megaveliké. Dávám méně ingrediencí a je to stále tak dobré, dávala jsem jich fakt asi moc. Nakupuju v akcích. A to co je fakt levnější nakoupím ve větším. Potom si jídelníček promýšlím abych zůžitkovala vše. A přijde mi, že si jíme skoro lépe než dřív. Míváme polívky, hlavní jídla, někdy se podaří i napéct (bábovka vyjde na stejnou cenu jak jeden koláček) a Tonda rád sladkou pečenou snídani. jako je to trochu těžší na plánování a je třeba sleovat nabídky slev apod. Ale nemám vůbec pocit, že bychom jedli něják podřadně nebo tak.A za měsíc jsem nevyhodila ani kousek jídla. Když to srovnám s tím kvantem co se vyházelo kdysi když by bylo zbitků moc dělám zbytkové rizoto nebo zbytkovou pizzu (zrovna je v roubě) není to nic závadného jen potraviny otevřené v lednici co by už něbyly brzo k jídlu a jinak je nevyužiju a je to moc chutné.Tak jsem chtěla jen dát echo.
husty bujon
neni to nic pro ty co dlaji zasdne bio stravu,ale ja po rozhovoru s nasim pediatrem ,ktery pracoval 12 let ve vyzkumnem ustavu metabolickych poruch,jsem zahodila veskere zabrany a vcera ho zkusila..musim rict,ze tak rychla a dobra polevka a lehka ,jen se po ni u vsech zaprasilo,se bezne neudela...stacilo mi na to 1 kalisek kureciho bujonu,na lzici masla podusenou mrazenou vyberovou zeleninovou smes,voda a na zahusteni jedno vajicko a za 10 minut byla polevka s vybornou chuti na svete...a co je dulezite,jedl ji i stumpajzlik...prave kvuli nemu resime s pediatrem jidlo,protoze on ji prave jen ruzne korenene a ochucene veci a tady porad je strasak glutamanu,a nevim ceho...ale v rozumne mire to proste neskodi a navic,je mnohem vic humusu v ruznych sladkostech nez v jedne takove polevce ci gulasi
Zavařování přesnídávek
Holky, radila jsem se tu, jak na to. Teď jsem někde četla, že když povařím, horké naliju do sklenek, otočím a jde to taky a nemusím zavařovat v troubě/hrnci. Otázka zní, co je lepší - zavařit nebo povařit. A jak mi to vůbec dlouho vydrží?
Pomazánkové máslo
Kupujete? Chutná? A s jakou příchutí? Nebo proč nekupujete?Vím, že to s máslem nemá nic společného, ale já kupuju. Chutná nám snad každé. Dřív dělali od Madety s příchutí pizza, to byla mňamka, teď jsem ho pěkně dlouho neviděla.
Sodastream
holky kdo ho máte doma, jaký máte typ a jak jste s ním spokojené? Jsem rozhodnutá nám nějaký pořídit, ale nemůžu si vybrat

na grilování
kolik tak počítáte masa na osobu?dík!
Zázvorová limonáda
Jak si Hani minulou sobotu stěžovala, že jí bolí v krku, tak jsem pojala potřebu narvat do ní zázvor (máme s ním výborné zkušenosti), ale v těch horkách mi čaj se zázvorem nepřišel jako nej nápad, tak jsem začala lovit recept na limonádu. Po několika pokusech Vám předkládám verzi, se kterou jsou děti spokojené:Cca 2 cm nastrouhaného (najemno) zázvoru zalít vroucí vodou, přidat 3 lžíce medu - nechat cca 15 - 30 minut vyluhovat (při 30 minutách je tam ten zázvor už dost cítit, takže pokud nejste zvyklí, nechte jen těch 15. Mezitím si vymačkejte šťávu z citronů. Radím 1,5 - 2 (aby to nebylo moc kyselé, pak to děti nechtěly). Zázvorový výluh scedit do džbánku (mám 1,5 litrový), k tomu přidat citron a studenou vodu (můžete i perlivou, pokud vám to děti pijí). Ti, co je bolelo v krku to dostávali teplejší jinak nejlepší je to samo vychlazené z ledničky. Tahle verze je dost sladká. Kyselé to dětem nechutnalo. Pro dospělé je možné ubrat med a přidat citron :))Je to osvěžující.
Indukční deska
Máte někdo zkušenosti s indukční varnou deskou? Zajímají mě kladné i záporné . Jaké na to používáte případně nádobí? Naše sklokeramická dosluhuje, plyn v kuchyni nemám, tak řešíme, co dál. Poradíte?
olej ve spreji
holky, znate - mate - pouzivate nektera olej ve spreji? dostala jsem to od tchyne, podle netu je to docela draha sranda /jako 125Kc/300 ml - bych fakt nedala/ pri jakem vareni, peceni a jak to pouzivate?http://www.olejedokuchyne.cz/olejedokuchyne/eshop/1-1-Slunecnicove-oleje-ve-spreji/0/5/6-Easy-Cook-slunecnicovy-olej-ve-sprejiJíte ovoce-jen tak živé?
Ja skoro né,děti taky né a Zuzka jo.A mě překvapuje,že sní třeba merunku. Ja ho jím jen nějak upravené.A co máte raději ovoce nebo zeleninu?Okurkový salát
Jaký dělate vy?U nás to moc chutná Honzovi-jen nastrouhat,osolit,opepřit,kapku octa a zakysánku.Včera to dělal bez mého dozoru a nastrouhal to na ty pidi nudličky,to se nedalo jíst,nešla tam ta okurka téměř citít.Mu to tak chutnalo.Ja raději tzaziky.
Balsamikový ocet
Holky poraďte kam ho použít...Nejlíp jestli nemáte s ním přímo nějaký recept, protože já nemám dost fantazie a odvahy na to, abych ho jentak někam zkusila prsknout Nebo pokud ho některá z vás vyloženě používá, tak můžu za nějakou kačku zaslat, protože jinak mě se tady bude nejspíš válet 10 let a pak to vyhodim
nove brambory
holky, jak skrabete - loupete nove brambory? jen tak pro zajimavost?ja je bud umeju kartackem a varim tak, nebo jsem zvykla od mamky, je vzit nozem (jakoby tu slupku z nich nozem seskrabat, takze jsou bramobory krasne hladoucke - mam sice od toho spinave ruce, trva to, ale mam rada kdyz jsou takove pekne kulatoucke, coz po skrabce nejsou...)Horkovzdušná trouba
Holky, je k něčemu horkovzdušná trouba, když nepeču maso? Maso skoro nejíme, ale nějakou buchtu apod. dělám poměrně často (cca 1x týdně). Já se v těch funkcích pečících vůbec nevyznám a musím si do nové kuchyně koupit novou troubu. Ty levnější horkovzduch nemají a tim, že vůbec nevim, k čemu je ten horkovzduch dobrý, tak nevim, jak se rozhodnout :-)Dík všem za rady!!!cukety cukety
naka naduroda:-! znam jen pomazanku, polivku, smazeny, nadivku,buchty, a nic vic z toho nedelam... jo este na grilu:o))) co vy delate nejradsi z cuketY??
omáčky na těstoviny
Prosím vám, napište mi sem co nejvíc receptů na omáčky na těstoviny. Kdo nebude znát recept tak třeba jen názvy a já recept dohledám.Ale já znám jen rajskou a sýrovou a Toník teď jí jen těstoviny a já už nevím co na to dávat.DěkujuA ještě podotázka, kde se kupuje potravinové potravinové barvivo?Co s jídlem?
Tohle je pro mě taky docela nová situace.Ted tu nebudu a nakoupila jsem plno jídla.Většina má delší trvanlivost,ale třeba v pátek jsem já blb koupila 30dkg nakrajené vysočiny,tu rozhodně nesníme(dá se to zmrazit?)Nebo zelenina,ovoce.Vždycky když jezdím pryč tak poberu sebou to jídlo,ted to nejde.Řešíte to nějak preventivně?At vím pro příště.Nejlepší nenakupovat,jenže já jsem chodila furt ven něco přikupovat tak jsem u toho koupila i nějaké jídlo a to mi tu ted straší.Šlehačka
Celoživotně mám problém ušlehat dobře šlehačku.Začalo se mi to dařit až na radu tygřice přidávat trošku alkoholu a šlehala jsem tyčovým mixerem.Včera ani tyhle rady nezabrali a ani jedna ze tří se mi nepodařila vyšlehat.Vždy se z tekuté změnili na zdrcnuté.Dala jsem je do kastrolku rozehřála a uvařila v nich pudink a z něho pak krém,kterým jsem potřela dort,místo tou šlehačkou.Bylo to hezké a dobré,ale stejně mě to naštvalo.Čím to mohlo být?Už kupuji tu hodně procentní,byla vychlazená,no nevím nevím.Alkohol do vaření
Ahojky, chtěla bych poprosit zkušenější kuchařky o radu. Jak je to s alkoholem v jídle, vypaří se, když se např. hodinku to jídlo vaří? Chci dělat zítra origoš lasagne a tam je červené víno, tak řeším, jestli jsou teď vhodné jednak pro mě v těhotenství a druhak jestli je můžu dát bez výčitek i malému (2,5 roku). Předem díky za rady.\"Založila\" jsem si na
ořechovku. Po dvou letech. To bude v zimě bašta. Jinak aktuální stav domácích sirupů: akátový, mátový, meduňkový, bezový,šantový a na lipový se chystám zítra. Od každého 5 litrů, kromě bezového, kterého jest dvojitá dávka, tedy 10 litrů.
zmrzlinovač
chlap se zbláznil, objednal nám zmrzlinovač!! takovej nějakej ten drahej. do domácnosti, kde na pekárnu na chleba už přes rok padá prach..ale každopádně zřejmě budeme toto léto vyrábět rozličné zmrzliny a mé předsevzetí omezit sladký tím bere za svý..máte někdo zmrzlinovač? jak často děláte zmrzlinu?Karbenátky
Jak často je jíte?Dneska v Prostřeno(mimochodem vařila strašně)měla v menu karbanátky a oni jak to četli tak se ušklíbali,že karbanátky moc není.Ja proti karbanátkům nic nemám-takový karbanátek s bramborovou kaši s cibulkou a zeleninovým salátem je dobrota.Hlad
Minulí týden v Prostřeno odešly ty baby do restaurace,že se jim nechce čekat a mají hlad.A to snědly předkrm a polévku.Chápu ,že čekání je nepříjemné,ale to se nedá ovládnout?Jak vy dokážete ovládat svůj hlad?Ja super čím mám větší tím je mi líp.Rozhodně,když se prostě najíst nemůžu tak přežijí.Chápu,že někdo musí co 2h jíst,jinak je mu špatně.Ale po předkrmu či polívce už tak strašně trpět nikdo nemůže.Jamie Oliver
Holky nemáte někdo náhodou recept na jeho koláčky polité karamelem?Nemůžu ho nikde najít na netu a v tý telce vypadaly táááák lákavě Děkujuuuu„Vařte jako šéf - Škola vaření Zdeňka Pohlreicha“
holky nemate nekdo tuto knihu?chtela bych se neco optat...
zavařovací hrnec
chci si koupit,ale nevím,jaký..prosím ,jaký máte vy.díkyTrdelník
Dělala jsem dnes poprvní trdelníky podle tohohle receptu http://recepty.vareni.cz/tradicni-trdelnik/ těsto mi tedy přišlo dost řídké a tak jsem ještě přisypala nějakou mouku na víc. Píší tedy, že se má rozválet plát a užíznout pás, který se omotá. Místo plátu jsem těsto rozválela na delší válečky (jakoby hady) a omotala jsem kolem formičky na trubičky a pak jsem celým dokola ještě přejela po desce, aby se to omotané těsto rozpláclo a scelilo. Nejprve jsem postavila nachystané trdelníky na pečení na plech, ale padalo mi to jak jsem to dávala do trouby a tak jsem trubičku navlíkla na špejli, kterou jsem dala přes hlubší plech. Z vrchní strany to bylo sice tmavší, ale i spodní strana byla propečená. Našla jsem ještě další návod http://vanoce-silvestr.cz/vanocni-recepty/trdelnik/ kde píší, že se těsto může obtočit třeba na zavařovací sklenice, váleček, ale musí se omotat alobalem. Zřejmě, aby se těsto nepřichytlo.Jinak se trdelníky vcelku povedly. Chuťově dobrý, ale první várka tedy nic moc tvarově, ale ta druhá už vypadala pěkně. Doufám, že časem vychytám mouchy a budou přímo vzorový.
vajicka
omejvate vajicka pred varenim???ja domaci jo..vetsinou na nich je nejakej humus,a ja bych nesnesla ,kdyby to u vareni ruplo to jist..dneska u zname varila vajicka a fakt ze zadelana desive a neomyla to,pak je oloupala a nabizela detem,nasi si nevzali,dost podezrivave koukali na to jak je nemeje a nejak jim to docvaklo...ja si nedala ani chlebicek ,na kterem to vejce byloNej menu
Dnes jsme měli pro nás perfektní menu-vánoční kuřecí vývar,řízky,salát,koláče a chlebíčky.A jsem si řekla,že tohle je moje nej menu-to se mi vždy povede,vždy to chutná i rýpalum. Hlavně to chutná nám.Dělám ho jen občas tak se nepřejí,na druhou stranu to není nic složitého,dají se koupit lehce suroviny.Co je vaše nej menu-na čem si pochutná celá vaše rodina?Související články
Aktuální soutěže
Aktuální testování
Těhotenská kalkulačka
Vypočtěte si v naší těhotenské kalkulačce, kdy Vás čekají ultrazvuky, kdy obdržíte těhotenskou průkazku, kdy se podrobíte triple testu, kdy se vyšetřuje streptokok, kdy se provádí amniocentéza, kdy byste si měla nachystat věci do porodnice, kdy nastupujete mateřskou dovolenou.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?
27 %
19 hlasů
68 %
48 hlasů
6 %
4 hlasy
Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků