Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

Pro tuto akci musíte být přihlášení
Nové diskuze
Celkem 2 585 příspěvků
nepečené cukroví..
..holky kdy děláte vosí hnízda?rafaela a jiné nepeč.cukroví?jestli ho třeba můžu udělat už ve středu a nějakou dobu to vydrží nebo radši až 23?Vánoční perníčky
Ahoj bolenky,chtěla jsem se zeptat jak to máte s vánočníma perníčkama - potíráte rozšlehaným vajíčkem před/po upečení a nebo vůbec? V každé kuchařce píší něco jiného. Ráda bych pak perníčky nazdobila bílkovou polevou.Díky moc za rady :)Formy na dorty
Tak teď jsem se zasnila, co bych mohla klukům upíct, mají nádherné formy...ale ty ceny, to je hrůzahttp://www.nordic-ware.cz/peceni-pro-detiMražené kuře
Kupujete ještě někdo?Už si vůbec nedokážu představit,že bych ho koupila.Kupuji chlazené a pak si ho doma,když tak mrazím.Většinou,ale né,kupuji jen to co sníme.
cukroví na Vánoce
Holky,jaké cukroví pečete na Vánoce?Já moc nepeču,jen linecké a perníčky,ale ráda bych letos udělala i nějaké další dva,tři druhy.Receptů je všude plno,ale ráda bych věděla,co děláte vy a máte to osvědčenéDěkuji za tipyMrkvový dort
Neděláte někdo? Podělíte se o dobrý ne příliš sladký recept?Cookies bez čokolády
Děláte je někdo? Já je teď jedla bez čokolády s rozinkami a byly moc dobré. Tak bych je ráda zkusila. Pokud je máte hodně sladké, je možné dát méně cukru nebo třeba vůbec?
Pomóc
kdo mi napeče vanilkové rohlíčky?????Holky já už nemůžu,udělala jsem už 4 těsto a rohlíčky se mi totál roztekly.prostě ne a ne je upéct.2 těsta byl špatný recept od mé mamky,pak jsem zkusila recpt jiný(dala jsem trošku vanilkové esence)a taky nic, teď vyzkoušela recept odsud a opět rozteklé.Dělám bez oříšků,prostě jen čisté.Použila jsem u všeho Stelu.Odpoledne zkusím ještě upéct z Hery,ale myslím,že to dopadne stejně.No asi budeme tentokrát bez rohlíčků.Domácí listivé těsto
Děláte o někdo? A podělíte se o recept?Já se priznám, že jsem domácí nejen nedělala, ale ani nejedla. Ovšem ráda bych zkusila.Aničko dušičko
Prosím ,prosím dej tu zase recept na tvé perníčky.Nechtějí se mi hledat.Děkuji Gábinka.Je v to nějaký rozdíl?
Muškátový KVĚT a OŘECH.. Používá se to stejně? Já měla vždy jen muškátový ořech a včera jsem omylem koupila květ.Dýně v kuchyni
Tak máme letos obrovskou úrodu dýní. Prosím nemáte nějaké zajímavé recepty, co s ní. Už mi dochází fantasie:)Fuj mafinky
Psychika je strašná věc.Udělala jsem na strašidelný večer pár ochucených mafinku.Dala jsem do nich bud česnek,sůl,nebo pepř.Fuj to bylo odporné.Nejhorší byl pepřový.A i když jsem věděla v kterých to je a není tak jsem ty ostatní nemohla jíst.Taky mi rvalo srdce ničit tak dobré jídlo.

šípky
Sbíráte někdo?A jak je sušíte?Já bych letos chtěla nasbírat a dělat z nich čaj,protože jsem zjistila,že obsahují fakt velké množství vitamínu C.Akorát teda budu muset najít u nás nějaké \"naleziště\" a doufám,že jsem nepropásla dobu,kdy zrajícelozrnné rohlíky
Peču celozrnné rohlíky v troubě, ale něco dělám špatně. Jsou z té trouby hrozně tvrdé, malá je ani nechce jíst, že neukousne tu kůrku kolem, uvnitř jsou měkké. Je jedno jestli je potřu olejem nebo ne. Máme horkovzdušnou troubu, dávám na 200 cca 10-15 min., pak na 175 cca 60 min a případně dopékám na 150. Rohlíky jsou z celozrnné žitné nebo pšeničné mouky, ale je jedno jestli dám půl obyčejné a půl celozrnné, jestli peču z droždí nebo z kvásku. Nějaká rada..... Štve mě, že je dcera nemůže jíst. Chuťově jsou dobré.
Plánování vaření
Podle čeho plánujete vaření?Podle chuti, stavu lednice, stavu peněženky, chutí strávníků, podle času, nálady, podle akcí v okolních marketech?Já podle stavu zásob a občas podle přání holek.Ovoce a zelenina
Jíte doma ovoce či zeleninu kdy vás napadne a napadne vás to si ji vzít? Nebo až když ji někdo nachystá na stůl očištěnou nakrájenou?Mě to napadlo v poslední době, doma je všeho dost, ale jak to nenachystám k jídlu nebo jen na talířek umyté nakrájené tak nikdo si toho na stole nevšimne. Teď máme dost jablíček, jak je dám nakrájené na stůl tak i Ondra zobe a zobe a ostatním div nedává příděly
slavnostní levný oběd
A jsem tu zase já chudá strávnice Potřebovala bych pohostit hosta. A potřebovala bych poradit co tak udělat lepšího a hlavně teda inovativnějšího za rozumnou cenu udělat.Host bude někdo na kom mi záleží a není to člověk co by vychytával chyby nebo hledal nedostatky či cenovou úroveň. Hlavně ať je to moc dobré (jeho strana) a at na to mám (mám strana).Ale já bych přecijen ráda něco trošku jiného než knedlo vepřo....Napadá vás něco?( Jen pro přehled normálně už dokážu uvařit jídlo za cca 15 kč a porci a jsem tak štědrá že do hosta vrazím dvojnásobek ).díky
Olej ve streji
Jsem si zakoupila nedávno a jsem maximálně spokojená.Žádné zbytečné maštění, ale jen jemná olejová mlha.Zakoupila jsem i mamině. Tak snad bude stejně spokojená.
teleci maso ..danajsky dar
dostala jsem teleci...super..jenze zmrazene a v celku pres 2,5 kg...to bylteda opruz to cistit...to radeji zadne telecino,ale uz se vari ,pece,smazi
Struhadlo
jaké používáte struhadlo? Já jsem měla z kaufu,ale po pár umytích to vždy zrezne a letí do koše.Teď doma žádné nemám a chci koupit,jen fakt nějaké dobré,co nezrezne a vydrží dlouho.Plastové nechci.Dáte nějaké tipy?Děkujíííhrachova kaše
porpvé v životě ji dneska udělám..chrach mám namočený, tak snad to bude doma nekdo jííst:d
jehněčí
jak dlouho se peče jehněčí? dostala jsem od našich jehněčí přední nohu, pry je omytá v tom čem má být (nevím jestli mlíko nebo ocet nebo čím se to dělá), mám to jen hodně počesnekovat, osolit, opepřit, upéct a dát k tomu knedlík, špenát..Hrnce
Jak máte velké hrnce a pro kolik lidí jste schopni uvařit najednou oběd v jednom hrnci?Ja ted budu vařit segedín pro 12 lidi na víkend.Mám na to 3kg masa,4 zelí,pul kg cibule no to bude masakr.Nevím v čem to uvařit snad se mi to vejde do hrnce,nebo to namícham pak na dvakrát.Nejvic jsem vařila u babičky guláš z 10kg masa pro 20 lidí asi.Vařila jsem v zavařovacím hrnci,tak to šlo.Největší nádobu tu mám Wok,ale v tom asi segedín neuvařím.Spor
Máme s Veverkou bramborový spor.On tvrdí,že brambory na salát se vaří oloupané nakrajené na kostičky.Že se to dělá ze syrových brambor,které se uvaří. Ja je nejdřív vařím ve slupce pak oloupu a nakrájím. Popravdě dělat to z vařených brambor vařených bez slupky to slyším poprvé.co vy na to?Taky jsem se zbláznila :)
Také to tak máte, že vždy nasbíráte/vypěstujete hromady ovoce, zeleniny a hub a pak hodiny a hodiny děláte marmelády, zavařujete a sušíte? :)A ve spíži se kupí zásoby na 3 roky dopředu? :)Letos jsem se asi zbláznila - už mám hotový meruňkový a jahodový džem, zavařené okurky, včera jsem dělala 3 hodiny do noci špendlíkovou marmeládu, protože sousedka donesla špendlíky a dnes místo toho, abych si lehla když spí děti, tak vyrábím houbové chutney, protože donesla i hromadu hub a do mrazáku se mi už nevejdou.Ovšem kdo to všechno bude jíst, to nevím.:) Taky jste tak střelení?zbláznila jsem se:D
...dělám spousty marmelád,přesnídávek,peču buchty,zkouším vařit nové věci a moooc mě to baví,a hlavně příští rok rozšířím svoji bylinkovou zahradu a budu si dělat sirupy, sušit bylinky ...nevím proč,ale takhle jsem hrozně spokojenej člověk
Bramboráky
Dnes jsem do bramborákového těsta nasekala libeček. Řeknu vám, to byla dobrota.Co raději
Máte na jídlo raději kluka nebo holku?Ja raději,když to nevím a když to vím tak kluka.Včera jsem odřezávala kůži z bůčku a ona měla prsa,tak,že to byla holka.Mi to přijde nechutné,kluk by mi nevadil.No nic,už je to pryč,už je to jen maso.
Domácí pekárna z LIDLU
Včera hned po ránu jsem naklusala do Lidlu, abych si koupila tu vyhlášenou pekárnu. Mám doma 1 hákovou z Tesca a já chtěla 2 hákovou. Po vybalení a přečtení jsem se dozvěděla, že se tam dává max.700g mouky. Já myslela, že když je 2 hákovou, že to je na 1kg mouky. Kolik mouky tam prosím dáváte Vy? Děkuji
levné vaření 2
Před měsícem jsem se tu ptala jak vystačit s málo financema a levně uvařit. nechápala jsem jak vůbec lze vyjít s tak malou částkou na jídlo (3500/měsíc). Teď zase nechápu jak jsem byla schopná utratit několikanásobek této částky. Mám teda ještě ve svém umu levně vařit určité rezervy. Ale na to jak jsem vařila a nakupovala před tím to je nebe a dudy.Zmenšila jsem porce, neb jsem je fakt dělala megaveliké. Dávám méně ingrediencí a je to stále tak dobré, dávala jsem jich fakt asi moc. Nakupuju v akcích. A to co je fakt levnější nakoupím ve větším. Potom si jídelníček promýšlím abych zůžitkovala vše. A přijde mi, že si jíme skoro lépe než dřív. Míváme polívky, hlavní jídla, někdy se podaří i napéct (bábovka vyjde na stejnou cenu jak jeden koláček) a Tonda rád sladkou pečenou snídani. jako je to trochu těžší na plánování a je třeba sleovat nabídky slev apod. Ale nemám vůbec pocit, že bychom jedli něják podřadně nebo tak.A za měsíc jsem nevyhodila ani kousek jídla. Když to srovnám s tím kvantem co se vyházelo kdysi když by bylo zbitků moc dělám zbytkové rizoto nebo zbytkovou pizzu (zrovna je v roubě) není to nic závadného jen potraviny otevřené v lednici co by už něbyly brzo k jídlu a jinak je nevyužiju a je to moc chutné.Tak jsem chtěla jen dát echo.
husty bujon
neni to nic pro ty co dlaji zasdne bio stravu,ale ja po rozhovoru s nasim pediatrem ,ktery pracoval 12 let ve vyzkumnem ustavu metabolickych poruch,jsem zahodila veskere zabrany a vcera ho zkusila..musim rict,ze tak rychla a dobra polevka a lehka ,jen se po ni u vsech zaprasilo,se bezne neudela...stacilo mi na to 1 kalisek kureciho bujonu,na lzici masla podusenou mrazenou vyberovou zeleninovou smes,voda a na zahusteni jedno vajicko a za 10 minut byla polevka s vybornou chuti na svete...a co je dulezite,jedl ji i stumpajzlik...prave kvuli nemu resime s pediatrem jidlo,protoze on ji prave jen ruzne korenene a ochucene veci a tady porad je strasak glutamanu,a nevim ceho...ale v rozumne mire to proste neskodi a navic,je mnohem vic humusu v ruznych sladkostech nez v jedne takove polevce ci gulasi
Zavařování přesnídávek
Holky, radila jsem se tu, jak na to. Teď jsem někde četla, že když povařím, horké naliju do sklenek, otočím a jde to taky a nemusím zavařovat v troubě/hrnci. Otázka zní, co je lepší - zavařit nebo povařit. A jak mi to vůbec dlouho vydrží?
Pomazánkové máslo
Kupujete? Chutná? A s jakou příchutí? Nebo proč nekupujete?Vím, že to s máslem nemá nic společného, ale já kupuju. Chutná nám snad každé. Dřív dělali od Madety s příchutí pizza, to byla mňamka, teď jsem ho pěkně dlouho neviděla.
Sodastream
holky kdo ho máte doma, jaký máte typ a jak jste s ním spokojené? Jsem rozhodnutá nám nějaký pořídit, ale nemůžu si vybrat

na grilování
kolik tak počítáte masa na osobu?dík!
Zázvorová limonáda
Jak si Hani minulou sobotu stěžovala, že jí bolí v krku, tak jsem pojala potřebu narvat do ní zázvor (máme s ním výborné zkušenosti), ale v těch horkách mi čaj se zázvorem nepřišel jako nej nápad, tak jsem začala lovit recept na limonádu. Po několika pokusech Vám předkládám verzi, se kterou jsou děti spokojené:Cca 2 cm nastrouhaného (najemno) zázvoru zalít vroucí vodou, přidat 3 lžíce medu - nechat cca 15 - 30 minut vyluhovat (při 30 minutách je tam ten zázvor už dost cítit, takže pokud nejste zvyklí, nechte jen těch 15. Mezitím si vymačkejte šťávu z citronů. Radím 1,5 - 2 (aby to nebylo moc kyselé, pak to děti nechtěly). Zázvorový výluh scedit do džbánku (mám 1,5 litrový), k tomu přidat citron a studenou vodu (můžete i perlivou, pokud vám to děti pijí). Ti, co je bolelo v krku to dostávali teplejší jinak nejlepší je to samo vychlazené z ledničky. Tahle verze je dost sladká. Kyselé to dětem nechutnalo. Pro dospělé je možné ubrat med a přidat citron :))Je to osvěžující.
Indukční deska
Máte někdo zkušenosti s indukční varnou deskou? Zajímají mě kladné i záporné . Jaké na to používáte případně nádobí? Naše sklokeramická dosluhuje, plyn v kuchyni nemám, tak řešíme, co dál. Poradíte?Související články
Aktuální soutěže
Aktuální testování
Těhotenská kalkulačka
Vypočtěte si v naší těhotenské kalkulačce, kdy Vás čekají ultrazvuky, kdy obdržíte těhotenskou průkazku, kdy se podrobíte triple testu, kdy se vyšetřuje streptokok, kdy se provádí amniocentéza, kdy byste si měla nachystat věci do porodnice, kdy nastupujete mateřskou dovolenou.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?
27 %
19 hlasů
68 %
48 hlasů
6 %
4 hlasy
Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků