banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové diskuze

Celkem 2 585 příspěvků

Rýž.nákyp už hotový

Takže jsem dala program džem a jak skončil,tak jsem dolila ještě mléko,přidala meruň.marmeládu a ještě jednou pustila džem,ale už jen na půl hodky.Zdálo se mi,že po okrajích se to připaluje nebo to tak okorává.Nebyla ta rýže úplně měkká,ale to mi nevadilo.Dám ten recept tady-je to úplně jednoduché.1l mléka200g rýže,ale ne parboleidcukr podle chutitrochu másla,skořice

Rýžový nákyp

Zrovna dělám rýž.nákyp v DP,že prý se má dát 2x program džem,dělaly jste ho některá?

koláčky

Holky, poraďte mi prosím nějaký jednoduchy recept na koláčky (chci udělat s puding. náplní). Nejlépe se sušeným droždím, v receptech zde jsem nic moc nenašla...

Časopis o DP

Jak jsem ted ve vychytávkách objevila od tygřímámy,že vyšel časopis o dom.pekárnách,ale já ho vůbec nemůžu najít ani ty prodavačky mi nebyly schopny poradit.Kdy vychází,nevíte někdo a jak se jmenuje?

15.2

Dnes vařím kuřecí polívečku a sýrovouomáčku se šunkou,nivou a těstovinama,rychlovka

muj druhy chleba

ahoj všichni dělala sem druhy pokus cleba recept od tygřímámi a povedl se dala sem program klasik,barvu tmavou.chleba byl dobrej ale ta kurka byla svetla.Porad te mi jak deláte tu kurku aby byla tmava?

muj prvni chleba

dnes sem skoušela svuj první chleba a bohužel se nezdařil tak sem poslala tatu pro mouku a kvasnice a bude druhy pokus.až bude hotovy znova vam napišu jak to dopadlo.doufam že se podaří

Kynute testo na strudl

Prosim, prosim o nejaky ten receptik na kynute testo na strudl, chci ho udelat tchanovi on je ma moc rad a uz mu to slibuju od leta. DIky moc

Koblížky

Máte někdo dobrý recept na koblížky z kynutého těsta?Já bych si ho nechala vymýchat pekárnou.Vždycky v unoru dělám koblížky,ale nejsou nic moc.Chtělo by to lepší recept.

Koblížky z tvarohového těsta

Možná je znáte, u nás hodně oblíbené dětmi. Dala jsem do recptů (moučníky)

puding

Asi jsem teda neobjevila nic nového ale...dnes jsem smíchala vanilkový puding s jahodovou domácí marmeládou a teda kam se hrabe jahodový kupovaný..JE PERFEKTNÍ

Kynutí

Co mám pekárnu,tak mám pocit, že pořád něco peču,jím,ochutnávám,takže nějak nenápadně přibírám,kynu jak to těsto.Ještě jak je to třeba vlažné a člověk už se nemůže dočkat... co vy s pekárnou,nemáte taky takový dojem???

Technika

Tak dnes jsem strávila v kuchyni skoro 5h,od 10h jsem dělala v pekárně těsto na knedlíky,pak buchtu s piškoty,pudinkem a strouh,jablky od Tygřímámy-výborná,a ještě bagetky se zelím a masem,polévku-krůtí vývar s masem,zeleninou a nudlemi,guláš v troubě,co se nemíchá,všechno jsem to vyfotila a jak se mi včera podařilo ty fotky stáhnout z mobilu do PC,tak dnes prostě NE.Tak jsem naštvaná,asi jsem se včera přechválila,jak mi to jde.Kdybyste některá věděla,jak na to,zkuste nějak poradit,moc díky!

mužu používat do DP klasicky mouky nebo nejaky specialni

kmin lucni

Holky jaky je rozdil mezi kminem lucnim a normalnim kminem? Ja dnes koupila "cumin" s tim,ze o ma bejt kmi a zda se mi to koreni nejak extra navonene - jak pepermintove

Kysané zelí

Já mám zelí moc ráda.Dělala bych ho i častěji,ale musím pokaždé koupit.Tak jsem nad tím přemýšlala,že kdysi si každý dělal doma svoje zelí.Naši teda né,my pro něho jezdily k babičce.Dala nám ho 10 sklinek a pokaždé jak byla chut,bylo i zelí.Jak to máte vy?Má ještě někdo svoje zelíčko?A dá se to udělat i v nějakém malém sudu,třeba velké sklince od okurek?

parní hrnec

Ahojky, používáte někdo parní hrnec? Potřebovala bych nějaké receptíky , abych nepařila furt jen zeleninku :-) díky

pekarna

byla sem rozhodnuta si pořidit DP-eta maxima.tet sem znova koukala na pekarny a nasla sem jeste jednu ,tak tet nevim jestli eta maxima nebo eta delicca prosim poradte mi

Babicové kuchyně

Holky,omlouvám se,ale zase budu štourat.Přijde mi totiž divné,jak on vaří u těch ženských.To,že v popředí ma svuj pultík s dvojplotýnkovým sporákem,to chápu.To kvuli kamery.Co mi,ale vadí,že ty kuchně jsou takové nezabydlené.Vypadají,jako někde v obchodě,nebo ve studiu.Nevšimly jste si toho taky?Beztak je to jen celé reklama na ty kuchyně.Jinak co se týče vaření,to je běs,děs.A ani on není pro mě kdoví jak sympatický.Pořad je vymýšlený dobře,jen by to chtělo mladšího,pěknějšího kuchaře.A hlavně modernější recepty.To se pořád točí kolem té české klasiky a knedlíku v mikrovlnce.

Suroviny na chleba?

Ahoj holky, možná se vám bude tento dotaz zdát směšný, ale?.... jak tak čtu vaše příspěvky, začala jsem uvažovat o domácí pekárně. Značku bych už měla vyhlídnutou, ale s manželem jsme diskutovali na tému, z čeho že se ten chlebíček peče. To se kupují nějaké směsi, nebo tam dávám jednotlivé suroviny? A kde se dají koupit? Ta má "vyhlídnutá" pekárna umí i sekanou a džemy, jak se to vlastně dělá? Díky za radu.

stolní gril

Máte někdo doma takový ten stolní gril, co vypadá jako toustovač (zavírací)? Chtěla bych manželovi, steakovému maniakovi, koupit k narozeninám, ale co jsem zatím viděla, tak mě žádný neoslovil. Prosím poraďte značku a typ, případně v kterých prodejnách jsou k dostání.. Cenu jsem si představovala do 1500.

Zase pekárna

Tak koukám, holky, že přišel čas se přiznat.jak se tu tak podrobně pořád debatuje o pekárnách.máme jí už celkem dlouho, ani nevím, snad k výročí svatby?_to by tak odpovídalo, takže od lonského července.A ted to jádro pudla-ještě jsem v ní nic nepekla.Manžel asi třikrát chleba.když tu tak čtu vaše příspěvky, se tedy poněkud stydím a slíbila jsem si, že o víkend holt vyhrabu někde návod a prostuduju a pokusím se tedy něco spáchat.Fakt mi to nic neříká.manžel a starší dcera přes týden nejsou vůbec doma, já pečivo jím kvůli dietě minimálně, a pro Jiříka, který obědvá ve škole a malou mi tři housky nebo čtvrtka chleba stačí.Takže tak je to u nás-zabíračka místa.A bez úšklebků prosím

Bujon v kostce

Vitana uvedla na trh novou řadu "Natur". Jedná se o bujonové kostky (polévka, vývar), různé druhy příchutí, ale jde o to, že oproti běžným "masoxům" obshuje mořskou sůl, a to ve sníženém obsahu, olivový olej a žádný přidaný glutamát.Nejsem sice příznivcem "instatní kuchyně", ale je to, myslím, lepší varianta, než "obyčejné kostky".

Kombinace

U Gabky si v rodinné výchově vykládaly co jí doma.A jedna taková šprtka co musí mít vždycky pravdu.Tak ta říkala,že měli doma včera rýži a volské oko.A Gabka zvyklá papat moje vynikající jídlo na celou třídu zařvala-Fuj to já bych nejedla.Tak nevím,jsem pro každou kombinací.Volské oko jíme k leččemu,ale jen tak se suchou rýži,to neznám.Dám si ho raději na biftek,nebo k čočce,nebo na topinku.

Mouka

Holky,vy co máte pekárnu Moulinex,potřebovala bych poradit s moukama.Jak je k tomu ta kniha receptů,tak tam jsou 4 mouky: bílá mouka, hladká mouka, celozrnná mouka a žitná.Ale přijde mi to takové hodně neupřesněné.Třeba,když tam napšou jen bílá mouka,tak já už nevím,jestli mají na mysli hladkou nebo polohrubou,pšeničnou nebo žitnou,atd.Zrovna tak i ty ostatní-celozrnná taky nevím,jestli normálně pšeničná nebo jiná..Víte,co myslím?Zatím teda chleba vždycky vyšel dobře,ale mám v tom trochu zmatek..

Odšťavňovač

Holky máte doma? A spokojenost je?

no nedá mi to..

Holky tak furt čtu o těch vašich pekárnách a jakoby docela snad závidím.=o))..Prosím,řekněte mi jak to chodí...Umíchám tam nějak těsto v něčem co potom vyndám a dám tam něco jiné a v tom to těsto peču??Nebo???Nikdy jsem to neviděla tak proto ty otázky..A dá se to umazané mýt v myčce??A vymazává se to něčím aby se to nepřipálilo???Možná se mi někdo vysměje ale když jsem teď četla jokože i bábovka a i škvarky a prostě jen to nej tak si jí vážně asi pořídím,tak ať nejdu jako blbec do obchodu,budu radši za blbce tu mezi vámi...

Clebíky z pekárny

Dívaly jste se některá na Receptář? tam říkali,že chleba z pekárny se nemá prý jíst pořád kvůli toho kynutí,že je rychlé a nesvědčí to organismu.Ale jaké rychlé,vždyt to kyne třeba i hodinu?? A co ty rohlíky a chleby v obchodech,všude mají rychlokvásky.

škvarky

Dle návodu na internetu jsem dnes vyzkoušela škvarky v pekárně. Je to luxus.V podstatě bez práce a ta dobrotaSnad zůstanou do zítřka i na pomazánku.

bábovka

Holky,dělaly jste v pekárně bábovku?jakou konzistenci má mít to těsto?jako na chleba-koule?A mouku polohrubou,ne? Já mám zrovna ted hodinu v pekárně a moc nekyne a to jsem dala cellou kostku droždí,ořechy a rozinky v rumu,možná ještě vyskočí nebo ten rum ji srazil.Ttak uvidím,až bude,díky za rady.

Tak jsem si až do nedávna myslela,že ze všech vymožeností,které mám v kuchyni,by mi nejvíce scházel ponorný mixér a elektrický šlehač.K mému překvapení jsem před několika měsíci jsem zjistila,že mám jiného favoritu.Pardon,vlastně favoritku-PEKÁRNU.Je to fantastická věc,která mi moc usnadňuje práci.A rodina moje výtvory chválí,což mě samozřejmě těší.Zapomínají,že hlavní část té jejich pochvaly patří mojí Etě.

prosim o radu

ahoj chtěla bych poradit.chci si koupit pekarnu,koupila bych si tu ktera nedela do chleba do prostřed diru ale nevim ktera značka je nelepši abych sni nemusela hned na reklamaci a kolik asi stoji diky ta radu,nekteři už v tom mate skušenosti.miša

Droždí do pekárny

Holčiny,když dáváte do pekárny klasické kostičkové droždí,vyndaváte ho z lednice dřív,aby mělo pokojovou teplotu nebo z ledničky klidně šup do pekárny?

Já mám smůlu...

Ták jsem si s nadšením přivezla vytouženou pekárnu.Měla jsem ji 3 dny a už je na reklamaciProdavačka jen kroutila hlavou,že na tuhle značku fakt ještě reklamaci neměli.No někdo musí bejt první(ale proč zrovná já.Tak doufám,že pak už bude vše ok a budu píct a píct

Už ji mám doma krasavici!!

Tak konečně mám taky vytouženou pekárničku a jsem naprosto nadšená!!Je to Moulinex Home Bread XXL a právě peče svůj první chlebík.Už se nemůžu dočkat,těsto vypadá dobře, tak doufám,že to bude mňamka!!

vinná klobása

Holky,neznáte nějaký recept,jak jí zapéci?Já to nechci smažit,pak to u nád dva dny smrdí,nojo panelák... Tak mě napadlo,že to musí někdo dávat o do trouby???Díky Veru

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

26 %
19 hlasů

68 %
50 hlasů

5 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 73 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici