banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové diskuze

Celkem 2 587 příspěvků

Cheesecakes

Ahoj děvčata, jedla jsem teď na výletě v Praze úžasný jahodový cheesacakes http://www.cukrarna-hajek-hajkova.cz/vyrobky/cheesecakes/cheese-cake-jahoda-zele/. Na pěčení, vaření jsem tele, ale ten bych se chtěla naučit. Myslím, že zrovna teď do horkých letních dnů se hodí ke kávičce. Nemáte někdo nějaký dobrý OSVĚDČENÝ recept??

To bude sranda

Budu jen s dětmi 14 dní v malé chaloupce.Budu muset každý den vařit.Jenže jsme všichni nejedlíci a stačí nám sušenky.To by neprošlo přes naše.Budou se chodit dívat co jíme.U nich je jídlo nejdůležitější téma na světě.Kdybych byla doma jen malýma tak by jsem vařila tak 5x a to ještě jen večeře.Už tak budeme obědvat kolem 4-5 večer.To bude řečí.Co vy máte taky jiné zvyky než jiní lidi,když s někým někde jste.My jsme jako děti často jezdili takhle někde ,kde si naši vařili.A i jiní lidi si vařili.A já těm cizím strašně záviděla.Jedli si guláše,řízky,buchty a my makrobiotiku.Zrní a hrách.Ted to bude my co budeme mít ty řízky a naši furt ten svůj hrách.

chvála remsosce..stali se z nas kamosky:o)

koprovka

z vody? ci z mlika? ja z mlika a davam tam i smetanu..

To mě vytáčí

Zuzanka dělá čistku v ledničce. Dáva tam nový nákup a šílí z Gabule. Ta má ve zvyku nechávat všeho jednu lžičku,jeden kus,jeden plátek salámu,jeden hlt pití.Aby pak nemusela vyhazovat obaly.Uklízet to po ní je děs.Dělá vám to doma někdo?Vadilo by vám to?

Co v kuchyni neumíte?

Tento týden jsem si uvědomila, že si neumím nabrousit nože. Ostuda, co?Nekamarádím ani s brouskem, ani s ocílkou. Mám takový blbý ostřič, který pomůže jen na chvilku. Co neumíte vy?

meruňková marmeláda

Holky potřebuji poradit s meruňkovou marmeládou, která je řidká. Dá se znovu vyklopit do hrnce a převařit? Použila jsem sice Gelfix 3:1, ale asi málo. Nezníčí se to novým převařením úplně? Mám použít další Gelfix? Děkuji za rychlou opověď nebo jakýkoliv dobrý nápad. Mirka

Led

Jak chytře udělat led?Je na to nějaký fígl?Mám plastovou krabičku,klasickou.A jak do ní liji vodu tak mi to prská,když liji pomalu a pak pomalu tím hýbu tak to mám zas plné jen do půlky.Takové ty sáčky nechci,už jsem je měla a blbě se to z toho dáva pryč.Další úskalí ledu je ho narvat do moji přeplněné mrazničky,tak abych ho půlku nevylila.Když nevylijí rovnou tak určitě,když to zavírám.Další problém je jak ho vytahují z krabičky,bud mi padnou na zem,nebo do dřezu,kde je nádobí.Člověk by si řekl-taková blbost a mě to vždy tak potrápí.

Totálka

Asi před 15 lety jsem úplně všechno jídlo co jsme měli doma včetně koření,kompotu prostě všechno i všechno z mražáku vyhodila a vše vymyla a koupila nové. Ted už né tak razantně to dělám tak 1 ročně.Znám paní co 1 měsíčně všechno vyhodí a obnoví.Děláte to někdy a jak často?

zelenina

Jak dlouho máte zeleninu,když je dobře skladovaná?My totiž máme s Gabulí spor-ona si myslí,že i když to je to v pořádku tak se má zelenina stejně po týdnu vyhodit.Vlastně si to myslí i u ovoce.Taková blbost-třeba takové jablko vyroste na podzim a rok se skladuje než je zase další.Jak zeleninu a ovoce skladujete at vydrží co nejdéle?

umeocet

Já používám jako zálivku na salát i umeocet a olivový olej. Vynikající kombinace, nikdy jsem netušila, že to může být tak dobré.

Velký návrat

Po více než 10 letech,možná 20 jsem se vrátila od vaničkového k normálnímu tvarohu v kostce.Ten vaničkový už byl čím dál tím mín tvarohový a třeba náplň do koláčů tak tu jsem z něho neudělala ani za nic. Ted jsem potřebovala na knedlíky a jo,je výborný i když v kostce.Děti to viděli poprvé v životě ani nevěděli co to je.Co vy,který používáte?Ten vaničkový budu dál používat ,ale už né na vše.

dresing na saláty

přes léto máme rádi různé zeleninové saláty, vždycky tápu jakou zálivku.....vetšinou dělám bílý jogurt + trošku kvalitní hořčice+ olivový olej + sůl. Chtělo by to změnu. Bez zálivky to není ono .Tak pokud máte někdo nějakou oblíbenou tak sem sní.

poprve

v zivote delam ryzový nákyp:D a beda jak to nebudou jíst.. je to jejich prání.já to moc nemusim....

zdrave susenky

holky,Alex bude mit narozeniny,dejte mi tip na nejake rychle zdrave susenky,co mam upect do skolky..nemaji nosit bonbony a sladkosti,tak nejakou zdravejsi verzi..tahat do skolky 30 jablek se mi faaaakt nechce..diky

Začínám \"blbnout\"

V úterý jsem dělala z 1,5kg jahod marmošku, dneska jsem zavařila 20sklenic (malých) třešní... Už se těším až budou meruňky, broskve a švestky, neb zásoby se nějak tenčí :-D

Kašovitá a měkká strava

prosím napište mi co vás napadá. Peťa má jít na krční mandle a tak přemýšlím co mu budu vařit. Zatím mě napadá, rajská a k tomu asi rozmixovat těstoviny pak špenát, bramborová kaše a sekaná, krupičná kaše a možná nějaká masová omáčka rozmixovaná.

Pstruzi na lávovém kameni

O víkendu chceme dělat pstruhy na lávovém kameni, chci se zeptat a nějaký osvědčený recept od Vás, na netu jich je spousta, ale chtěla bych znát názor někoho kdy s tím má zkušenost, děkuji za rady

Kam se na mě hrabe Hruška

A jeho levné vaření z polotovaru.Včera jsem koupila v Lídlu sekanou (30kč)sáček zelí (20kč) a hotový knedlík(to nevím asi 30)Tak,že 80kč a udělala jsem z toho bez práce 4 fakt plné talíře.Všem moc chutnalo.Jsem si říkala,že lepší než kupovat vaničky nebo alobaly.Děláte taky něco takového mega rychlého a dobrého z polotovaru?

Další lever

Tralala naučila jsem se dělat ztracené vajíčka.Předtím jsem si na ně netroufla.Někteří kuchaři to ukazují jako strašně těžkou věc.Kuchař v kuchařské pohotovostí ukázal,že se to nemusí ani míchat,ani dávat ocet,nic.Jen nechat uvařit vodu,kydnout do toho vajíčko,vodu vypnout a nechat 3min dojít pod pokličkou.Dala jsem si ho to zeleninového salátu.Jak děláte ztracená vajíčka vy a do čeho je používáte?

rohliky bez pekarny

Zkusene kucharinky, jdu k vam pro radu. Za necele dva mesice odletame na dlouhou dobu do Egypta a ja se pevne rozhodla,ze tam budu vyrabet svoje vlastni pecivo, protoze to jejich sladke neni pro me pozivatelne a kazdorocne hladovim. Potrebuju recept,ktery by byl polopaticky, pro skoroblondynu,ktera nema moc zkusenosti s kynutym testem a hlavne bez pekarny, tu tam mit nebudu. Chtela bych to odzkouset jeste doma na necisto. Dekuji za rady

zítra budu péct dort

poprvé v životě!! já, taková patla! tato zodpovědná činnost na mě padla jen proto, že všichni moji přátelé jsou natolik zaměstnaní, že na pečení dortu si nejsou schopni najít chvilku. to jsem teda fakt zvědavá, jak to dopadnebudu dělat tentohttp://www.janinyblog.com/2014/04/cokolado-jahodovy-dort.htmlnebo tentohttp://www.janinyblog.com/2012/03/jahodovy-dort.html

Mléčná bílkovina

Třeba mi to někdo vysvětlí obsahuje hera mléčnou bílkovinu či ne? Zaujal mě dort bez mléčné bílkoviny a v surovinách je pak hera která přeci nějaké to mléko či jeho složku obsahuje.

Nakládané pochoutky

Co máte rádi nakládaného?Mám moc ráda nakládané plněné papriky,nebo grilované a pak naložené.Hmm,to bych jedla ke všemu.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

27 %
19 hlasů

68 %
48 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici