banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové diskuze

Celkem 2 587 příspěvků

Rekord

Máte nějaký rekord,že jste něčeho snědli hodně?Třeba 10 knedlíku nebo 1kg masa.

Jednohubky

Kdy jste měli naposled klasické jednohubky z rohlíku a pomazánek?Ted jsou v módě různé předkrmy na lžičku,různé paštičky,závitky a kdo ví co ještě a jednohubky už jsou v zapomnění. Alespon u nás.Někdy to napravím a udělám celý tác jednohubek.Které máte nejraději?

Pečení v silikonové formě

Ahoj holky, chtěla bych Vás poprosit o radu, dostala jsem od ségry k narozeninám silikonovou formu na bábovku, ale ještě jsem s ní nikdy nepekla. A mám z toho trochu obavy...poslala mi tady ten odkaz: https://www.dommo.cz/Magazin/Clanky/Peceme-v-silikonovych-formachale tam je jen takový základ. Jsem zvyklá péct ve skleněné formě. Je třeba ten silikon vymazávat?? Nejraději děláme tvarohovou bábovku, a bylo by mi líto, kdyby se mi roztrhla. A nějaké zkušenosti s dobou pečení, a stupni??Díky moc Lucka

Dyne Hokaido

mate s ni zkusenosti? Nejaky osvedceny recept? Dekuji

Hrnce

Jsem ted musela vyklidit skřínku,kde mám hrnce a mám je na zemi a je jich jen hromádka.3 pánve,3 rendlíky,wok,3hrnce,2 velké na polívku a jeden ten keramický co se na něho sbíralo v Albertu.To už forem na pečení mám víc než hrnců.Co Vy?Kolik jich máte a kolik jich použivate a který nejraději?Jsem prvních 10 let věci nakupovala a ted je přes 10 let vyhazuji a furt mám všeho hodně.

hody a řepa

máme hody. to je zas žráádla, ALE mám tu dost řepy- co s tím.. já znám ze sk. jidelny jen \"kompot\" mám to povarit, nakrájet, a dát do misek? nebo co s tíím??

Bagety

máte na ně nějaký osvědčený recept?Děkuji

zelené fazolky

Urodilo se mi letos dost fazolek. Dáváme to pod maso ještě s další zeleninou a pak je chci zkusit na omáčku. Ale dál mě nic nenapadá. Nemáte nějaký receptík na fazolky?

Dýně hokaido

Koupila jsem si dnes po cestě dýni hokaido. Chci z ní udělat polévku a nevím, zda se loupe nebo ne.Jak to děláte vy?Díky za rady.

Šunkové koleno

To je teda věc.Mám takové obří.Pekla jsem ho celé odpoledne,ale stojí to za to.To bude dobrota.Dneska jsem si celkově krásně zavařila.Samá příjemná práce.

Mražák

To odmražování mražáku je taková hnusná práce.Všude plno vody.Všechno až na nové maso co bylo zvlášt jsem vyhodila.Všechny moje zásoby,které už stejně nikdo nechtěl.Ještě hodinku tomu dám a zase ho pustím.Už ho mám umytý na čisto.

V kolik grilovat?

My tady na chalupě o půl jedné obědváme,teda tatka.Pak je odpolední program.V 5 jde chystat ohen ,on si dělá sám uhlíky ze dřeva to trvá tak hodinku.Pak se kolem 6-7 začne dělat maso než se udělá je kolem půl 8-8 a to je na mě pozdě sníst večer 200g masa plus nějaký chleba,zeleniny atd.Nějak by to chtělo lépe časově vychytat.Tak kolem 3 začít jenže to jsou všichni po obědě a každý něco dělá nebo spí,pijeme káfíčko a jíme sladké.Kdy grilujete vy?

Cheesecakes

Ahoj děvčata, jedla jsem teď na výletě v Praze úžasný jahodový cheesacakes http://www.cukrarna-hajek-hajkova.cz/vyrobky/cheesecakes/cheese-cake-jahoda-zele/. Na pěčení, vaření jsem tele, ale ten bych se chtěla naučit. Myslím, že zrovna teď do horkých letních dnů se hodí ke kávičce. Nemáte někdo nějaký dobrý OSVĚDČENÝ recept??

To bude sranda

Budu jen s dětmi 14 dní v malé chaloupce.Budu muset každý den vařit.Jenže jsme všichni nejedlíci a stačí nám sušenky.To by neprošlo přes naše.Budou se chodit dívat co jíme.U nich je jídlo nejdůležitější téma na světě.Kdybych byla doma jen malýma tak by jsem vařila tak 5x a to ještě jen večeře.Už tak budeme obědvat kolem 4-5 večer.To bude řečí.Co vy máte taky jiné zvyky než jiní lidi,když s někým někde jste.My jsme jako děti často jezdili takhle někde ,kde si naši vařili.A i jiní lidi si vařili.A já těm cizím strašně záviděla.Jedli si guláše,řízky,buchty a my makrobiotiku.Zrní a hrách.Ted to bude my co budeme mít ty řízky a naši furt ten svůj hrách.

chvála remsosce..stali se z nas kamosky:o)

koprovka

z vody? ci z mlika? ja z mlika a davam tam i smetanu..

To mě vytáčí

Zuzanka dělá čistku v ledničce. Dáva tam nový nákup a šílí z Gabule. Ta má ve zvyku nechávat všeho jednu lžičku,jeden kus,jeden plátek salámu,jeden hlt pití.Aby pak nemusela vyhazovat obaly.Uklízet to po ní je děs.Dělá vám to doma někdo?Vadilo by vám to?

Co v kuchyni neumíte?

Tento týden jsem si uvědomila, že si neumím nabrousit nože. Ostuda, co?Nekamarádím ani s brouskem, ani s ocílkou. Mám takový blbý ostřič, který pomůže jen na chvilku. Co neumíte vy?

meruňková marmeláda

Holky potřebuji poradit s meruňkovou marmeládou, která je řidká. Dá se znovu vyklopit do hrnce a převařit? Použila jsem sice Gelfix 3:1, ale asi málo. Nezníčí se to novým převařením úplně? Mám použít další Gelfix? Děkuji za rychlou opověď nebo jakýkoliv dobrý nápad. Mirka

Led

Jak chytře udělat led?Je na to nějaký fígl?Mám plastovou krabičku,klasickou.A jak do ní liji vodu tak mi to prská,když liji pomalu a pak pomalu tím hýbu tak to mám zas plné jen do půlky.Takové ty sáčky nechci,už jsem je měla a blbě se to z toho dáva pryč.Další úskalí ledu je ho narvat do moji přeplněné mrazničky,tak abych ho půlku nevylila.Když nevylijí rovnou tak určitě,když to zavírám.Další problém je jak ho vytahují z krabičky,bud mi padnou na zem,nebo do dřezu,kde je nádobí.Člověk by si řekl-taková blbost a mě to vždy tak potrápí.

Totálka

Asi před 15 lety jsem úplně všechno jídlo co jsme měli doma včetně koření,kompotu prostě všechno i všechno z mražáku vyhodila a vše vymyla a koupila nové. Ted už né tak razantně to dělám tak 1 ročně.Znám paní co 1 měsíčně všechno vyhodí a obnoví.Děláte to někdy a jak často?

zelenina

Jak dlouho máte zeleninu,když je dobře skladovaná?My totiž máme s Gabulí spor-ona si myslí,že i když to je to v pořádku tak se má zelenina stejně po týdnu vyhodit.Vlastně si to myslí i u ovoce.Taková blbost-třeba takové jablko vyroste na podzim a rok se skladuje než je zase další.Jak zeleninu a ovoce skladujete at vydrží co nejdéle?

umeocet

Já používám jako zálivku na salát i umeocet a olivový olej. Vynikající kombinace, nikdy jsem netušila, že to může být tak dobré.

Velký návrat

Po více než 10 letech,možná 20 jsem se vrátila od vaničkového k normálnímu tvarohu v kostce.Ten vaničkový už byl čím dál tím mín tvarohový a třeba náplň do koláčů tak tu jsem z něho neudělala ani za nic. Ted jsem potřebovala na knedlíky a jo,je výborný i když v kostce.Děti to viděli poprvé v životě ani nevěděli co to je.Co vy,který používáte?Ten vaničkový budu dál používat ,ale už né na vše.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

27 %
19 hlasů

68 %
48 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici