banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové diskuze

Celkem 2 585 příspěvků

Musím se vám k něčemu přiznat. Celý život jsem měla odpor k olomouckým syrečkům a dalším pochutinám podobného typu. Taky jsem je nikdy neochutnala. Ani vlastně nevím proč.Až jsem tajně ochutnala od Cukříka. Bože, to je dobrota a já jsem byla pěkný trdlo, že jsem je zatracovala.Jen mě docela překvapila jejich poměrně vysoká cena.Co vy, taky máte něco, čemu jste přišly/i na chuť až léty?

Moje jogurtové eperimentovaní

Zjistila jsem,že nevím který jogurt mám kupovat.Nejvíc mi chutná řecký s medem,ale 3 lžíce za 18kč to už je teda moc.Řekla jsem si,že opráším jogurtovač a začnu si dělat svůj.Jenže ten se mi moc nedaří a výrobní náklady na litr jsou kolem 30kč.A taky co s litrem jogurtu ,aby byl furt čerstvý.Začala jsem kupovat jogurt bílí nejlepší a nejlevnější je v Lídlu.Tam stojí 400g 12kč. Tak,že 1200g za 36kč. Stačí otevřít jeden a udělat mu příchuť. Nejvíc nám chutná čoko banánek.To je kakao,cukr a banánové granko. Nebo příchuť esíčka-kakao,cukr a skořice.Ty 3 velké jogurty máme tak na týden.Jíme jogurt každý den a moc nás to nestojí.

růžičková kapusta

Máte rády? Vaříte z ní?Já ji od dětství nenáviděla, brr..Jenže se ukázalo, že jsem ji znala jen ze zmražené směsi do polívky.V poslední době jsem si víckrát ověřila, že zmražená je pro mě nepoživatelná a čerstvá dobrá a chutná mi. Si ji teď teda děláme často..

Zelenina ve vývaru

To je asi nejčastější téma hádek v Prostřeno.Jak jí děláte vy?Já jí nevařím s masem,ale přidám až na poslední půl hodinku.No a někdy ji nechám v celku na velké kusiska,někdy nastrouhám,někdy nakrájím na kolečka.Moje mamka denně vaří polívku a zeleninu krájí na pořád stejné kostičky.Že jí to baví.

Majonezové salátky

Včera jsem šla koupit ségře vajíčkový salát do takové mléčné jídelny.Ten ona má nejraději.Sami se je tam dělají. Koukala jsem kolik jich tam mají druhů a samé lákavé.Škoda,že to nejím,kvůli diety,hned bych si jich pár koupila.Chutnají mnohem líp než ze supermarketu.Kupujete si občas něco takového?Jaký máte nejraději?

tvarůžky

Jak jsme si tu psaly o sýrech, napadlo mě, máte rády tvarůžky?Chlap je jí na můj vkus až moc často a nechává je uzrávat (naštěstí) v ledničce, tolikrát už se mi stalo, že jsem hledala, kde je co zkaženýho nebo jinak nechutnýho..až se ukázalo, že to smrdí tvarůžky. Taky si je speciálně vozí s sebou na různý akce, jako na vodu, tvargle má 5 dní v barelu a 6.den ráno je obřadně jí - nechápu, jak někdo může jíst něco, co tak strašně smrdí, že i ve venkovních prostorech lidé v určitě okruhu omdlévají..a z tohoto, z toho mám děs a hrůzu:http://recepty.centrum.cz/recepty/predkrmy-a-chutovky/syrove-pochoutky/staticky/recepty/nakladane-tvaruzky/

Čočková polévka

jak jí vaříte? Já ji ještě nikdy nevařila a chtěla bych jí zkusit uvařit.Děkuji

Čaje a čajíčky

Kolik máte doma druhů, příchutí?My asi 15. Různé ovocné, od různých výrobců. Ale i z různých bylinek. Jsme na čaje úchyláci. Minulý týden jsem koupila čaj s příchutí perníku a jablkového závinu. Je znát, že zima se blíží. Přes léto takové zásoby doma nemáme.

čínská polévka

jo, mluvím o tech nechutne umelych nezdravých... kupujete je nekdo? obcas na chut ci tak? ja na ni semtam dostanu chut..miluju kureci:Dje tu este nekdo takove \"cune\" ze to pozre a chutna mu to?:D

Hermelín

Svýho času jsem byla živá plísňových sýrů, hlavně hermelínů a spol. V těhotenství jsem to omezila, později úplně vynechala a nevrátila jsem se k nim, protože mi přestaly chutnat. Takhle, chutnají mi, ale nepreferuji je. Asi před měsícem byl u alberta k hermelínu šmoula navíc (!!), tak jsem ho koupila. Včera jsem ho v ledničce objevila, už byl pár dní prošlej. Říkala jsem si paráda, ten bude uzrálej...ale prd, vypadal jako úplně normální nezralej, nudnej sýr. Oni už teď hermelíny neuzdrávají??

Rekord

Máte nějaký rekord,že jste něčeho snědli hodně?Třeba 10 knedlíku nebo 1kg masa.

Jednohubky

Kdy jste měli naposled klasické jednohubky z rohlíku a pomazánek?Ted jsou v módě různé předkrmy na lžičku,různé paštičky,závitky a kdo ví co ještě a jednohubky už jsou v zapomnění. Alespon u nás.Někdy to napravím a udělám celý tác jednohubek.Které máte nejraději?

Pečení v silikonové formě

Ahoj holky, chtěla bych Vás poprosit o radu, dostala jsem od ségry k narozeninám silikonovou formu na bábovku, ale ještě jsem s ní nikdy nepekla. A mám z toho trochu obavy...poslala mi tady ten odkaz: https://www.dommo.cz/Magazin/Clanky/Peceme-v-silikonovych-formachale tam je jen takový základ. Jsem zvyklá péct ve skleněné formě. Je třeba ten silikon vymazávat?? Nejraději děláme tvarohovou bábovku, a bylo by mi líto, kdyby se mi roztrhla. A nějaké zkušenosti s dobou pečení, a stupni??Díky moc Lucka

Dyne Hokaido

mate s ni zkusenosti? Nejaky osvedceny recept? Dekuji

Hrnce

Jsem ted musela vyklidit skřínku,kde mám hrnce a mám je na zemi a je jich jen hromádka.3 pánve,3 rendlíky,wok,3hrnce,2 velké na polívku a jeden ten keramický co se na něho sbíralo v Albertu.To už forem na pečení mám víc než hrnců.Co Vy?Kolik jich máte a kolik jich použivate a který nejraději?Jsem prvních 10 let věci nakupovala a ted je přes 10 let vyhazuji a furt mám všeho hodně.

hody a řepa

máme hody. to je zas žráádla, ALE mám tu dost řepy- co s tím.. já znám ze sk. jidelny jen \"kompot\" mám to povarit, nakrájet, a dát do misek? nebo co s tíím??

Bagety

máte na ně nějaký osvědčený recept?Děkuji

zelené fazolky

Urodilo se mi letos dost fazolek. Dáváme to pod maso ještě s další zeleninou a pak je chci zkusit na omáčku. Ale dál mě nic nenapadá. Nemáte nějaký receptík na fazolky?

Dýně hokaido

Koupila jsem si dnes po cestě dýni hokaido. Chci z ní udělat polévku a nevím, zda se loupe nebo ne.Jak to děláte vy?Díky za rady.

Šunkové koleno

To je teda věc.Mám takové obří.Pekla jsem ho celé odpoledne,ale stojí to za to.To bude dobrota.Dneska jsem si celkově krásně zavařila.Samá příjemná práce.

Mražák

To odmražování mražáku je taková hnusná práce.Všude plno vody.Všechno až na nové maso co bylo zvlášt jsem vyhodila.Všechny moje zásoby,které už stejně nikdo nechtěl.Ještě hodinku tomu dám a zase ho pustím.Už ho mám umytý na čisto.

V kolik grilovat?

My tady na chalupě o půl jedné obědváme,teda tatka.Pak je odpolední program.V 5 jde chystat ohen ,on si dělá sám uhlíky ze dřeva to trvá tak hodinku.Pak se kolem 6-7 začne dělat maso než se udělá je kolem půl 8-8 a to je na mě pozdě sníst večer 200g masa plus nějaký chleba,zeleniny atd.Nějak by to chtělo lépe časově vychytat.Tak kolem 3 začít jenže to jsou všichni po obědě a každý něco dělá nebo spí,pijeme káfíčko a jíme sladké.Kdy grilujete vy?

Cheesecakes

Ahoj děvčata, jedla jsem teď na výletě v Praze úžasný jahodový cheesacakes http://www.cukrarna-hajek-hajkova.cz/vyrobky/cheesecakes/cheese-cake-jahoda-zele/. Na pěčení, vaření jsem tele, ale ten bych se chtěla naučit. Myslím, že zrovna teď do horkých letních dnů se hodí ke kávičce. Nemáte někdo nějaký dobrý OSVĚDČENÝ recept??

To bude sranda

Budu jen s dětmi 14 dní v malé chaloupce.Budu muset každý den vařit.Jenže jsme všichni nejedlíci a stačí nám sušenky.To by neprošlo přes naše.Budou se chodit dívat co jíme.U nich je jídlo nejdůležitější téma na světě.Kdybych byla doma jen malýma tak by jsem vařila tak 5x a to ještě jen večeře.Už tak budeme obědvat kolem 4-5 večer.To bude řečí.Co vy máte taky jiné zvyky než jiní lidi,když s někým někde jste.My jsme jako děti často jezdili takhle někde ,kde si naši vařili.A i jiní lidi si vařili.A já těm cizím strašně záviděla.Jedli si guláše,řízky,buchty a my makrobiotiku.Zrní a hrách.Ted to bude my co budeme mít ty řízky a naši furt ten svůj hrách.

chvála remsosce..stali se z nas kamosky:o)

koprovka

z vody? ci z mlika? ja z mlika a davam tam i smetanu..

To mě vytáčí

Zuzanka dělá čistku v ledničce. Dáva tam nový nákup a šílí z Gabule. Ta má ve zvyku nechávat všeho jednu lžičku,jeden kus,jeden plátek salámu,jeden hlt pití.Aby pak nemusela vyhazovat obaly.Uklízet to po ní je děs.Dělá vám to doma někdo?Vadilo by vám to?

Co v kuchyni neumíte?

Tento týden jsem si uvědomila, že si neumím nabrousit nože. Ostuda, co?Nekamarádím ani s brouskem, ani s ocílkou. Mám takový blbý ostřič, který pomůže jen na chvilku. Co neumíte vy?

meruňková marmeláda

Holky potřebuji poradit s meruňkovou marmeládou, která je řidká. Dá se znovu vyklopit do hrnce a převařit? Použila jsem sice Gelfix 3:1, ale asi málo. Nezníčí se to novým převařením úplně? Mám použít další Gelfix? Děkuji za rychlou opověď nebo jakýkoliv dobrý nápad. Mirka

Led

Jak chytře udělat led?Je na to nějaký fígl?Mám plastovou krabičku,klasickou.A jak do ní liji vodu tak mi to prská,když liji pomalu a pak pomalu tím hýbu tak to mám zas plné jen do půlky.Takové ty sáčky nechci,už jsem je měla a blbě se to z toho dáva pryč.Další úskalí ledu je ho narvat do moji přeplněné mrazničky,tak abych ho půlku nevylila.Když nevylijí rovnou tak určitě,když to zavírám.Další problém je jak ho vytahují z krabičky,bud mi padnou na zem,nebo do dřezu,kde je nádobí.Člověk by si řekl-taková blbost a mě to vždy tak potrápí.

Totálka

Asi před 15 lety jsem úplně všechno jídlo co jsme měli doma včetně koření,kompotu prostě všechno i všechno z mražáku vyhodila a vše vymyla a koupila nové. Ted už né tak razantně to dělám tak 1 ročně.Znám paní co 1 měsíčně všechno vyhodí a obnoví.Děláte to někdy a jak často?

zelenina

Jak dlouho máte zeleninu,když je dobře skladovaná?My totiž máme s Gabulí spor-ona si myslí,že i když to je to v pořádku tak se má zelenina stejně po týdnu vyhodit.Vlastně si to myslí i u ovoce.Taková blbost-třeba takové jablko vyroste na podzim a rok se skladuje než je zase další.Jak zeleninu a ovoce skladujete at vydrží co nejdéle?

umeocet

Já používám jako zálivku na salát i umeocet a olivový olej. Vynikající kombinace, nikdy jsem netušila, že to může být tak dobré.

Velký návrat

Po více než 10 letech,možná 20 jsem se vrátila od vaničkového k normálnímu tvarohu v kostce.Ten vaničkový už byl čím dál tím mín tvarohový a třeba náplň do koláčů tak tu jsem z něho neudělala ani za nic. Ted jsem potřebovala na knedlíky a jo,je výborný i když v kostce.Děti to viděli poprvé v životě ani nevěděli co to je.Co vy,který používáte?Ten vaničkový budu dál používat ,ale už né na vše.

dresing na saláty

přes léto máme rádi různé zeleninové saláty, vždycky tápu jakou zálivku.....vetšinou dělám bílý jogurt + trošku kvalitní hořčice+ olivový olej + sůl. Chtělo by to změnu. Bez zálivky to není ono .Tak pokud máte někdo nějakou oblíbenou tak sem sní.

poprve

v zivote delam ryzový nákyp:D a beda jak to nebudou jíst.. je to jejich prání.já to moc nemusim....

zdrave susenky

holky,Alex bude mit narozeniny,dejte mi tip na nejake rychle zdrave susenky,co mam upect do skolky..nemaji nosit bonbony a sladkosti,tak nejakou zdravejsi verzi..tahat do skolky 30 jablek se mi faaaakt nechce..diky

Začínám \"blbnout\"

V úterý jsem dělala z 1,5kg jahod marmošku, dneska jsem zavařila 20sklenic (malých) třešní... Už se těším až budou meruňky, broskve a švestky, neb zásoby se nějak tenčí :-D

Kašovitá a měkká strava

prosím napište mi co vás napadá. Peťa má jít na krční mandle a tak přemýšlím co mu budu vařit. Zatím mě napadá, rajská a k tomu asi rozmixovat těstoviny pak špenát, bramborová kaše a sekaná, krupičná kaše a možná nějaká masová omáčka rozmixovaná.

Pstruzi na lávovém kameni

O víkendu chceme dělat pstruhy na lávovém kameni, chci se zeptat a nějaký osvědčený recept od Vás, na netu jich je spousta, ale chtěla bych znát názor někoho kdy s tím má zkušenost, děkuji za rady

Kam se na mě hrabe Hruška

A jeho levné vaření z polotovaru.Včera jsem koupila v Lídlu sekanou (30kč)sáček zelí (20kč) a hotový knedlík(to nevím asi 30)Tak,že 80kč a udělala jsem z toho bez práce 4 fakt plné talíře.Všem moc chutnalo.Jsem si říkala,že lepší než kupovat vaničky nebo alobaly.Děláte taky něco takového mega rychlého a dobrého z polotovaru?

Další lever

Tralala naučila jsem se dělat ztracené vajíčka.Předtím jsem si na ně netroufla.Někteří kuchaři to ukazují jako strašně těžkou věc.Kuchař v kuchařské pohotovostí ukázal,že se to nemusí ani míchat,ani dávat ocet,nic.Jen nechat uvařit vodu,kydnout do toho vajíčko,vodu vypnout a nechat 3min dojít pod pokličkou.Dala jsem si ho to zeleninového salátu.Jak děláte ztracená vajíčka vy a do čeho je používáte?

rohliky bez pekarny

Zkusene kucharinky, jdu k vam pro radu. Za necele dva mesice odletame na dlouhou dobu do Egypta a ja se pevne rozhodla,ze tam budu vyrabet svoje vlastni pecivo, protoze to jejich sladke neni pro me pozivatelne a kazdorocne hladovim. Potrebuju recept,ktery by byl polopaticky, pro skoroblondynu,ktera nema moc zkusenosti s kynutym testem a hlavne bez pekarny, tu tam mit nebudu. Chtela bych to odzkouset jeste doma na necisto. Dekuji za rady

zítra budu péct dort

poprvé v životě!! já, taková patla! tato zodpovědná činnost na mě padla jen proto, že všichni moji přátelé jsou natolik zaměstnaní, že na pečení dortu si nejsou schopni najít chvilku. to jsem teda fakt zvědavá, jak to dopadnebudu dělat tentohttp://www.janinyblog.com/2014/04/cokolado-jahodovy-dort.htmlnebo tentohttp://www.janinyblog.com/2012/03/jahodovy-dort.html

Mléčná bílkovina

Třeba mi to někdo vysvětlí obsahuje hera mléčnou bílkovinu či ne? Zaujal mě dort bez mléčné bílkoviny a v surovinách je pak hera která přeci nějaké to mléko či jeho složku obsahuje.

Nakládané pochoutky

Co máte rádi nakládaného?Mám moc ráda nakládané plněné papriky,nebo grilované a pak naložené.Hmm,to bych jedla ke všemu.

Jaké máte rádi polívky?

Ja skoro všechny,protože jsou pro mě vzácnost.Skoro je nevařím.Nejraději mám vývar a pak krémové.Ty dělám z čehokoliv,né jen těch pár známých.V Prostřeno většinou nikdo nemá rád ty krémové,že to je jak pro miminka.V podstatě nemám ráda jen rajskou polévku.

tak jsem si zadala

do gůglu \"hruška recept\", protože jsem chtěla chytit inspiraci, co s hruškama.A už vím, co je to pan Hruška za kuchaře

Kytičkový med

Loni Liberte myslím psala že taťka dělá medík z pampelišek bez vaření, dělá ho ještě někdo nebi Jaru nemohla bys prosím zjistit jak ho dělá? chci ho letos udělat ale chci aby mu zůstal nějaký vitamín a ne je všechny vyvařit

Jak to uchovat?

Tím ,že jsou Velikonoce v pondělí jsem každoročně nevěděla kdy jít nakoupit salám,maso,pečivo.To už jsem celkem vychytala.Všimla jsem ,že už všichni pečete beránka,jidáše,mazance -jak to uděláte,aby to vydrželo čerstvé i v pondělí?

musím se vám přiznat

Že od té doby, co chodím do práce, mi moc chybí vaření. Není tolik času, občas uvaří i Cukřík a občas padám únavou. Těším se na volné dny, že se v kuchyni vyřádím.

holky, mate zkusenost s telecim masem? jakou cast kupujete, jak ho delate?vcera jsem si u reznika vsimla, ze ho maji (asi diky velikonocum, je sice drazsi, ale docela bych to zkusila)

Zeleninové saláty

Jaké nejčastěji děláte?

Soutěžní vaření

Má svého vítěze je to Honza.Holky se nakonec šíleně pohádaly.Už chápu ,proč se hádají v Prostřeno.To fakt chce nakonec všecko si vyříkat.Máme přes sebou druhé kole.Vyhlásila jsem,že to musí být české menu,musí být i polívka a celodenní jídlo pro 4 osoby se musí vejít do 500kč.Co by jste uvařili vy?

Chlapská party

Pepa tu bude mít pár chlapů - max. 5, na chlapskej pokec o práci. Budou u toho opíkat buřty, chlastat nebudou. Jaký byste jim udělali moučník? Co mají chlapi nejraději? Pepa mi řekne, že ode mě je všechno dobré, ale mi je jasné, že jáhový moučník s čerstvým ovocem asi neocení.

Co místo kávy?

Po tom co bylo zle tak nesnesu kafe a ani Caro.Tak asi budu mít Grankoa nebo máte nějaký dobrý tip na dobrou čokoládu?Děkuji

Ryby

Zaujalo mě,že často děláte lososa.U nás se nedá moc snadno koupit.Když je naporcovaný na tácku chlazený tak je pro mě v blbém balení a ještě není na výběr,u nás je tak 1 balíček v celém obchodě.Někdy je v Lídlu,ale tam zas moc často nechodím,abych to vychytala.Zmražený celý bez hlavy je taky jen občas a není moc dobrý.Kostky 100procent masa mají v Tesku,ale taky moc často né.Pak je mražený v Makru ,ale to balení stojí 1000kč a je tam 20- 200g kousku,nebo tak nějak.To kupují naši.Mi by to nevešlo do mražáku.Rybí prodejnu tu asi ani nemáme.

Kouzelné bylinky

Koukaly jste v neděli na Kouzelné bylinky na ČT1? Je to nový pořad, první díl byl o kašli a nachlazení. Kdo neviděl a zajímá ho to, je to tady http://www.ceskatelevize.cz/porady/10744345634-kouzelne-bylinky/

lasagne

nebo jak se to pise:D:D koupila sem si je v obchode..a jelikoz sem je videla porpve v zivote:D a budu je delat porpve v zivote, a besamel( v receptech- vidim poprve v zivote) napiste mi nekdo recept, kterej delate, (prosim postup jak pro debila) at doma muzu zazarit:D:D:D a kterej dobre smakuje:o)

Oběd

V kolik obědváte?Ja neobědvám nikdy,nebo né oficiálně,beru si oběd až jak se mi chce.Naši jí přesně o půl jedné.K tomu přizpůsobují celý den.Mamka z toho celý život šílí,ale nezmění to.

Dort pro ročňáka

Holky, prosím poraďte mi dort pro Vašíka, pozítří bude mít rok.Respektive dort asi vím, budu dělat klasicky z šlehačky, kys. smetany, piškotů a ovoce. Je to jednoduchý a chutná i nám dospělým. Ale řeším jaký ovoce můžu ročňákovi dát.Přiznám se, že trochu tápu. Jak není nic moc sezónního teď a ještě se vyhýbáme citrusům, tak Vašík teď v podstatě jí jenom jablka a banány - nic moc teda...ale to je do toho dortu málo - teda jablka se mi tam nějak nehodí vůbec a jen s banánem je to na prd. Může už v roce jahody??? To je silnej alergen, ale nevím jestli v roce už je to v pohodě. A když tam frknu trochu kiwi??? Ono se asi prd stane, žejo - sní toho trochu. Tak ale obecně, jak ovoce jedí vaši prcci v tomhle ročním období - pokud máte taky takováhel batolata?

ovocno masovy tyden

si uzivaji ted deti...v pondeli svickove steaky a omacka ze susenych svestek, vcera kureci prsia a broskvovomerunkove pyre,dneska veprove steaky a tvorh vyslehany z mrazenyma jahodama,zitra bude zralok a ovocny salat z exotickeho ovoce s kokosovym mlekem a v patek pecene kure a pomerancova omacka a pomerancovy sorbet...proste nemame zadne prilohy ,protoze je nechteji a tatinek chudak trpi jak zvire a stravuje se po hospodach

Od čeho začít?

Gabka má kamarádku co má 20 let a ted se odstěhovala ke klukovi a neumí vůbec vařit.Od čeho by tam měla začít?Ja radím od polívek,pak něco smaženého obalovaného,palačinky,saláty...

měké maso

Poprvé v životě jsem udělala super měké odpadávající maso. Nejdřív jsem udělala takový základ něco jako na svíčkovou, ale z řapíkatého celeru, hodně cibule a rajčatového protlaku, na to jsem položila do hrnce okořeněnou krkovici v celku a dala na tři hodiny do trouby na 150-180. A holky to byl orgasmus. Tak měké maso jsem nikdy neudělala. Jsem do toho bodla vidličku a projela jako máslem......Nami.....Už vím jak na to a teď se rozjedu.Už umím udělat super vývar.....a trvalo to dlouho. Teď jsem odhlalila i záhadu měkého masa.....Co objevím příště?

Příprava

Minulí týden na chalupě jsem pozorovala naše jak vaří.Oni vaří hodně ze zeleniny a denně podle mě spotřebují tak pul kg cibule. Ja být mamkou tak si normálně před vařením dělám přípravu-do misky nakrájím tu cibuli na celý den a pak si ji odebírám.Oni totiž vaří oba,mamka i tatka a ještě ráno ,v poledne,večer.To samé třeba s mrkvičkou atd.Fakt bych ráno nakrájela zeleniny a pak už jen vařila.Doma to nedělám,zas takovou spotřebu nemám a mám různé mixery a kráječe a používám zmrzlou zeleninu.Ale někdy,když mě čeká velké vaření tak si suroviny nachystám na stůl a neuklízím je v průběhu vaření,ale až dovařím.Co vy-děláte si někdo přípravu jak v restauraci?Mimochodem,otázka mě napadla při dívaní se na Svátu Kuřátka a i když jsem to viděla po letech už loni,tak letos se mi to zdá příšerné to jeho vaření,až nechutné.

Když margarín -tak jaký?

Ja většinou Ramu.Občas něco jiného jako Floru,že podlehnu reklamě,ale to mi nechutná.A když né Ramu tak Zlatou Hanu.To mám doma asi nejčastěji.Občas Ramu bonjur.A máslo kupujete jaké?Když byl doma Martin tak jsem kupovala máslo Prezident ten osolený.To mu chutnalo.Taky máme pořád doma pomazánkové máslo-tam je mi to jedno,když už tak mám ráda křenové.Bohužel děti né.

Dort, co se musí uležet a navíc se dobře převáží

Příští neděli budeme v Rožnově slavit narozky moji maminky.Chtěla bych jí udělat dort, ale z provozních důvodů ho můžu udělat jen ve čtvrtek, a navíc doma, takže by pak jel 200 km autem.Který dort je lepší po třech dnech a ještě neutrpí převozem?Napadá mě jen medovník. Je ještě něco? (Nic proti medovníku, samozřejmě)

maslo

zkouseli jste doma udelat sami maslo nejakym zpusobem?a jak se zadarilo?

Nějaký dobrý, osvědčený recept na medovník? :)

Omáčka k těstovinám

Kuchařinky, prosím o receptíky. Míšovi teď zachutnaly všelijaké omáčky, nejraději je baští s těstovinama, ale zdá se mi, že pořád jedu těch svých pár receptů a ráda bych vyzkoušela něco nového. Poradíte?

Domácí müsli

Delate si nekdo? Podelite se o recept? Dekuji.

pekárna mi testo zamícha.ale testo v ni nekyne jak by melo.stale je nechutne dole, nenadychane a nic:( napred sem si rikala blby drozdi.ale dela to pokazdy,takze predpokladam ze v drozdi ani mouce chyba nebude.. asi nejak nehreje ci co...kazdopadne uz je po zaruce..takze se asi musim poohlidnout po jine:((:(

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

27 %
19 hlasů

68 %
48 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici