banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové diskuze

Celkem 2 587 příspěvků

Domácí pekárna

Dobrý den, právě koukám po nějaké domácí pekárně. Líbí se mi tato: https://www.dommo.cz/Pekarny/Domaci-pekarna-s-bezlepkovym-programem-PC-5040. Máte s ní někdo zkušenosti? Případně máte tip na nějakou jinou? Děkuji.

úspěšná premiéra

aneb já a tlakáč , super, nevím proč jsem se ho tak bála, zkusila jsem v něm svíčkovou (neb nemám momentálně troubu ale jen dvě elektrické plotýnky), nejdřív jsem vařila na dvojku, no moc se mi to nezdálo, ale za 15 minut to bylo dost měkké, tak jsem to dala na čtyřku a pak to začalo konečně vařit tak jak si představuji že tlakáč vaří, a za chvilku bylo maso měkoučký, ovšem když jsem ho otevírala tak jsem zavřela oči a otočila hlavu kdyby to náhodou bouchlo , a svíčková jedna báseň, já ji vždy jen pekla v troubě, takže tlakáč je super, už aby byla hotová kuchyň, teď na vaření nemám prostor a moc mi to chybí

Červená řepa

Už byla zmiňovaná.Ale ráda bych se podělila o pár tipu jak si jí dělám já.Řepa je dobrá s křenem,ale ještě lepší je s česnekem.Je dobrá s kozím sýrem,ale stejně dobrá je i s tvarohem,nebo tvarohovým sýrem ,třeba lučinou.Je dobrá na tenké plátky,ale taky je dobrá nastrouhaná půl na půl s mrkvi a dochucená.Klidně se dá dát řepa do zeleninové polévky,nejen do boršče.

Jogurt

Holky jogurtovačky,jaký kupujete jogurt na výrobu domácí jogurtu? A cca za kolik?

Parní hrnec

Jaký máte? Na co si dát při koupi pozor? Využíváte ho hodně?

tlakový hrnec

tak jsem se v rámci modernizace kuchyně, která nastane za 14 dní, a na základě diskuze s některými z vás, rozhodla si ten tlakový hrnec přeci jen koupit, ale holky, jestli mi tady v nově zrekonstruované kuchyni bouchne máte mě na svědomí už jsem ho objednala, přijde za týdenteď ještě najít dost receptů na vaření v něm, našla jsem na netu knihu 100 receptů pro tlakový hrnec, ale už ji nelze objednat, nemáte ji některá doma? nebo nevlastníte někdo v pc formě nějaký soubor receptů pro tlakový hrnec?

Ryze

Kdyz uz ji rozebirame v jine kolonce,tak by me zajimalo,jak ji varite vy. Me teda dost prekvapilo zjisteni,ze tady v CR vari vetsina lidi ryzi ve varnem sacku . Nedivim se potom,ze to neni zrovna nejoblibenejsi priloha,protoze takto upravena ryze pro me neni k jidlu.Ja delam ryzi nasledovne. Proplachnu, do hrnce dam olej, na nem osmahnu ryzi, podliju stejnym mnozstvim vody (hrnek ryze-hrnek vody), osolim, privedu k varu a kdyz bubla, prikryju, prendam na nejmensi horak, ktery dam na minimum a necham ji dojit 20 minut.Egyptska verze teto dusene ryze je:1. cast (ai 1/6) premyte ryze smazime na oleji az dokud nezhnedne (spali se), pridame zbytek, zalijeme vodou a dal jak je psano vys.2. na oleji osmahneme vlasove nudle do hneda, pridame premytou ryzi a dal jak je psano vys.3. na oleji osmazime nakrajenou cibuli do hneda, pridame ryzi a dal jak je vyse

parní hrnec

tak mi ho opravily.. a decka- to je vam lahodny jidlo.. thea diky nemu zacla jist.preci jen ta zelenina je lepsi z parniho hrnce nez z vody.. a ja poprve ochutnala brokolici s bamborem a mnam- normalne sem to snedla:))ryze a brambory sou taky super... Jo jsem s nim spokojenáá:D

Co vám doma chybí?

Za surovinu,co zapomínáte koupit?Mi pořád chybí rajský protlak.Vždy chci něco vařit a nemám rajský protlak.Koupím si jich asi v Makru celou krabici a bude to.Taky mi chybí cibule i když jí furt kupuji.Zajímavé je to s tvarohem.Když ho mám tak přemýšlím kam ho šoupnout,co z něho udělat,aby neprošel.A když ho nemám tak přemýšlím co dělat bez tvarohu.Zrovna,když není bych si dala tvarohové buchty,nebo pomazánku a tvaroh nikde.

Chtěla bych už tak 8 let tlakáč, ale pořád se bez něho obejdu. Má to vůbec cenu si jej pořizovat?

parní hrnec

chtela sem ho.. a jezisek nadelil... ovsem- nevim zda neni rozbitej:D:D:D chrci jen chvili, ryzi sem po hodine delani hodila do hrnce a byla za chvili, brambory sem vyhodila po 40minutach. a stale byli tvrdýý.. takze kdyz varite v tom hrnci? hrci vám to(jakoby bubla ta voda?celý cyklus?nebo jen prvních pár minut a pak je to tichý..

Rekapitulace

Co se vám na svátcích nejvíce povedlo v kuchyni,co naopak byl propadák,co mile překvapilo a co budete dělat častěji?Největší hit byli letos sýrové rolády,ty jsem dělala několikrát.Taky slanový milé překvapilo.Cukroví celkově nic moc.Naštěstí ho bylo málo.Chlebíčky jednohubky a všechno slané bylo výborné i hezky nazdobené.Propadák byla kačena.Nevím co na to lidi mají.Upekla jsem ji dobře,ale celkově jako jídlo nám to nechutnalo.Takové těžké s tím zelím a knedlíkem.

perníčky

tak jsem po mnoha letech opět vyzkoušela upéct perníčky, kdysi se mi totiž nepovedli neb nezměkly, tak teď jsem vyzkoušela recept na zaručeně hned měkké, vypadají dobře, že i měkké skutečně budou, večer je Nikča nazdobí, mám jen otázku, vydrží až do vánoc? tedy musela bych je asi schovat, aby je nesežrali hned udělala jsem i pár netradičních tvarů, koupila jsem si totiž vykrajovátka Hello Kitty a Mickey Mouse, a vypadají fakt skvěle

Uzená polévka

Včera vařil Honza,uvařil jí výbornou.Já jsem mu říkala co a jak.Gabka byla překvapená-děláme takovou,že se uvaří vývar a pak se tam dáva zelenina jako do vývaru a pak bud kroupy nebo brambory na kostičky.Gabka jí jedla různě po návštěvách a vždy jen vývar,brambory a maso.Bez zeleniny.Já zase v dětství u babičky nesnášela uzenou polévku,protože do ní babička lila studené mléko.Bléé.To byl jen horký uzený vývar a studené mléko.Jakou děláte vy?

Musím se vám k něčemu přiznat. Celý život jsem měla odpor k olomouckým syrečkům a dalším pochutinám podobného typu. Taky jsem je nikdy neochutnala. Ani vlastně nevím proč.Až jsem tajně ochutnala od Cukříka. Bože, to je dobrota a já jsem byla pěkný trdlo, že jsem je zatracovala.Jen mě docela překvapila jejich poměrně vysoká cena.Co vy, taky máte něco, čemu jste přišly/i na chuť až léty?

Moje jogurtové eperimentovaní

Zjistila jsem,že nevím který jogurt mám kupovat.Nejvíc mi chutná řecký s medem,ale 3 lžíce za 18kč to už je teda moc.Řekla jsem si,že opráším jogurtovač a začnu si dělat svůj.Jenže ten se mi moc nedaří a výrobní náklady na litr jsou kolem 30kč.A taky co s litrem jogurtu ,aby byl furt čerstvý.Začala jsem kupovat jogurt bílí nejlepší a nejlevnější je v Lídlu.Tam stojí 400g 12kč. Tak,že 1200g za 36kč. Stačí otevřít jeden a udělat mu příchuť. Nejvíc nám chutná čoko banánek.To je kakao,cukr a banánové granko. Nebo příchuť esíčka-kakao,cukr a skořice.Ty 3 velké jogurty máme tak na týden.Jíme jogurt každý den a moc nás to nestojí.

růžičková kapusta

Máte rády? Vaříte z ní?Já ji od dětství nenáviděla, brr..Jenže se ukázalo, že jsem ji znala jen ze zmražené směsi do polívky.V poslední době jsem si víckrát ověřila, že zmražená je pro mě nepoživatelná a čerstvá dobrá a chutná mi. Si ji teď teda děláme často..

Zelenina ve vývaru

To je asi nejčastější téma hádek v Prostřeno.Jak jí děláte vy?Já jí nevařím s masem,ale přidám až na poslední půl hodinku.No a někdy ji nechám v celku na velké kusiska,někdy nastrouhám,někdy nakrájím na kolečka.Moje mamka denně vaří polívku a zeleninu krájí na pořád stejné kostičky.Že jí to baví.

Majonezové salátky

Včera jsem šla koupit ségře vajíčkový salát do takové mléčné jídelny.Ten ona má nejraději.Sami se je tam dělají. Koukala jsem kolik jich tam mají druhů a samé lákavé.Škoda,že to nejím,kvůli diety,hned bych si jich pár koupila.Chutnají mnohem líp než ze supermarketu.Kupujete si občas něco takového?Jaký máte nejraději?

tvarůžky

Jak jsme si tu psaly o sýrech, napadlo mě, máte rády tvarůžky?Chlap je jí na můj vkus až moc často a nechává je uzrávat (naštěstí) v ledničce, tolikrát už se mi stalo, že jsem hledala, kde je co zkaženýho nebo jinak nechutnýho..až se ukázalo, že to smrdí tvarůžky. Taky si je speciálně vozí s sebou na různý akce, jako na vodu, tvargle má 5 dní v barelu a 6.den ráno je obřadně jí - nechápu, jak někdo může jíst něco, co tak strašně smrdí, že i ve venkovních prostorech lidé v určitě okruhu omdlévají..a z tohoto, z toho mám děs a hrůzu:http://recepty.centrum.cz/recepty/predkrmy-a-chutovky/syrove-pochoutky/staticky/recepty/nakladane-tvaruzky/

Čočková polévka

jak jí vaříte? Já ji ještě nikdy nevařila a chtěla bych jí zkusit uvařit.Děkuji

Čaje a čajíčky

Kolik máte doma druhů, příchutí?My asi 15. Různé ovocné, od různých výrobců. Ale i z různých bylinek. Jsme na čaje úchyláci. Minulý týden jsem koupila čaj s příchutí perníku a jablkového závinu. Je znát, že zima se blíží. Přes léto takové zásoby doma nemáme.

čínská polévka

jo, mluvím o tech nechutne umelych nezdravých... kupujete je nekdo? obcas na chut ci tak? ja na ni semtam dostanu chut..miluju kureci:Dje tu este nekdo takove \"cune\" ze to pozre a chutna mu to?:D

Hermelín

Svýho času jsem byla živá plísňových sýrů, hlavně hermelínů a spol. V těhotenství jsem to omezila, později úplně vynechala a nevrátila jsem se k nim, protože mi přestaly chutnat. Takhle, chutnají mi, ale nepreferuji je. Asi před měsícem byl u alberta k hermelínu šmoula navíc (!!), tak jsem ho koupila. Včera jsem ho v ledničce objevila, už byl pár dní prošlej. Říkala jsem si paráda, ten bude uzrálej...ale prd, vypadal jako úplně normální nezralej, nudnej sýr. Oni už teď hermelíny neuzdrávají??

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

27 %
19 hlasů

68 %
48 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici