Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

Pro tuto akci musíte být přihlášení
Nové diskuze
Celkem 2 587 příspěvků
Řecké cukroví
Já se dnes pustím do pečení cukroví z různých koutů světa. Naše perníčky jsou sice geniální, ale proč si trochu nezaexperimentovat, že :) A pokud hledáš nepečené cukroví, tak doporučuji Řecké. to vypadá móóc pěkně :)Marcipánová figurka na dort
Rozhodla jsem se malému vymodelovat na dort mašinku. Nemám s tím žádné zkušenosti, mám různé barvy marcipánu, ale nevím si rady se šedivou. Myslíte, že když smíchám trochu černého a bílého, dá to šedou? A ještě, jak se jednotlivé dílky dávají k sobě? Drží to samo, nebo se to musí nějak "lepit". Děkuji za rady.Šlehačka - jak na ni
Nedaří se mi už delší dobu pořádně ušlehat šlehačku. Je jedno, jakou koupím, prostě ať šlehám, jak šlehám, je pořád hrozně řídká. Ztužovač teda nedávám a nechci. Zkoušela jsem vše - pořádně vychladit, pár kapek citronu... Prostě nic nezabírá.Poradíte někdo, jak na to? Může to být i tipem šlehačky a s jakou máte případně dobrou zkušenost? Předem díky za rady.
Další level
Holky, je něco, co jste nikdy nevařily nebo nepekly a chystáte se na to? Já jsem třeba nikdy nedělala suši. Hrozně bych si ho dala, ale mám trochu strach, abych to nezvorala a bylo to poživatelný.
tefal clipso
holky, vy co mate tlakac tefal clipso za jak dlouho jste menily tesnici gumu? kdyz chci varit v tlakaci tak posledni mesic dva pozoruju, ze s natlakovanim je problem - nechce se natlakovat nebo aby vylitl ten cerveny cudlik tak musim tu poklici nekde primacknout rucne nebo utika para z mist pod poklici, pak staci poklici otevrit, vyndat a znova vratit gumu a natlakuje se hned.. takze predpokladam, ze je po 4 letech co ho mam, pryc ta tesnici guma...Květák, možná nic nového, tak jen pro ty co neznají
Máme rádi smažený květák, ale smažit to na pánvičce je piplačka, friťák mám, ale pak zase slívat olej....Jsem dostala nápad: Neuvařený květák jsem rozebrala na růžičky (spíš větší), odřezala z nich stopky, osolila je(ta sůl tam moc nedží, ale neva, mi to stačilo i tak), obalila klasicky v trojobalu(vajco solím a dávám do něho olej, i do masových řízků, je to lepší). Vymazala jsem plech tukem na pečení, asi není nutné, já jen tak pro jistotu, naskládala na to obalený květák a jednotlivě každou růžičku polila smetanou ke šlehání. A dala péct do vyhřáté trouby. Ale měla jsem ji na horkovzduch na 200 st. a za chvíli se připaloval od spoda tak jsem ubrala na 175, dala horní ohřev a dopekla do zlatova. K tomu brambory s tatarkou. Kurnik, to je román, ale bylo to dobré.Domácí chlebíčková veka
Ahojky děvčata, prosím nezná některá recept na domácí veku, kde v těstě je 100ml majolky +ostatní přísady.... Našla jsem na netu, vytiskla, ale neuložila, Výtisk skončil v ručkách Cipíska, nelze již přečíst. Děkuji všem za pomoc.
vedro a vareni
nejak nejde dohromady...ja jsem schopna udelat akorat salat,pripadne brambory na kyselo..daji se jist i studene a vari se kratce,cimz se eliminuje narust teplaapod.jidla...a hopik chce po me kureci nebo hovezi polevku a domaci testovinyto proste nejsem schopna..mame v byte 30 a to patri mezi chladne byty tady ve meste..na stinne strane..kde se to vedro bere nechapu...co varite vy?Formy na pečení
Zdravím, plánuji si pořídit formy na pečení z http://www.zelezarstvi-urotta.cz/peceni-1/ prosím o radu, který materiál je nejlepší.Hlavně by mě zajímalo, jak se peče se silikonem oproti jiným materiálům.DěkujiAlbert magazín
V novém čísle jsou pizza buchty.Tak to by mě nenapadlo a to dělám-pizzu,pizza šátečky,záviny,šneky,mafinky,dokonce i pizza chleba.Ale pizza buchty by mě nenapadli.Přitom na cesty ideální.Už se u nás pečou.Co všechno pizza děláte vy?A jak často děláte kupujete u vás pizzu?U nás je něco pizzového minimálně 1 týdně.
květák v trojobalu
Dělám květák v trojobalu a mám ho celkem dost.Jsme na to jen tři lidi a druhý den už dobrý není,není nad čerstvě usmažený.Proto se chci zeptat,jestli ho můžu takhle povařený,obalený v trojpbale-neusmažený zamrazit?Děláte to někdo,je potom dobrý,když se usmaží vlastně hned ještě mražený?Určitě bych ho asi nerozmražovala a rovnou házela do rozpáleného oleje.Vlastně bych si i na příště ušetřila kousek času s tím patláním :)Vzpomínate?
Na dobu ,kdy se nedali koupit chlazené a porcované kuřata a bylo jen to zmrzlé kuře,nebo zmrzlé kuřecí řízky nebo ještě stehna na tácku po 2ks. To byl hnus jak to rozmrzlo.Jsem to vykládala Gabce.Ona totiž nešáhne na celé kuře,štítí se toho.A to chlazené je krasavec proti tomu co pak rozmrzne.
Co vaříte nejraději?
Holky, máte něco, co fakt vaříte nejvíc rády? Těšíte se na to? Hlavně neříkejte, že vodu na kafe nebo na čaj .Já strašně ráda porcuju syrové maso. Takže takový guláš, roštěnky nebo řízky, to je pro mě prostě nádhera.Pokud bych měla jmenovat jídlo, hrozně ráda vařím svíčkovou. To mě přijde taková klasika a vrchol české klasické kuchyně.
maso
jaké maso u vás doma jíte?Jakému dáváte přednost? Kde ho kupujete?Kupujete třeba i králičí,krůtí a hovězí i když je to poměrně dražší než třeba vepřové?Co třeba vnitřnosti,jíte je?Máte představu,kolik utratíte za maso za měsíc?U nás doma jíme nejvíce vepřové,kuřecí a pak až to hovězí,krůtí a občas i králíka,ale to je opravdu jednou za čas :) Nakupuji většinou u řezníka.Nejčastěji vepřové raději libovější,občas koupím nějaké přední hovězí na omáčku a pak krůtí a kuřecí.Méně často kupuji hovězí zadní a třeba králíka. Třeba ryby u nás jím snad jen já a tak je ani moc nekupuji,ale občas koupím pro mě a dceru aspon filé. Vnitřnosti u nás moc nejdou,játra na cibulce jíme třeba opravdu tak dvakrát do roka,takže vnitřnosti spíše nejíme. Na vývary potom střídám,občas vyříznu kost z vepřového masa,nebo hovězí žebro,kuřecí i krůtí. Většinou si nakupuji maso na těch 14dní do mrazáku,nabalíčkuju a popíšu si to :) Většinou se vejdu do 2000Kč.za měsíc.
predni hovezi
zasadne nekupuji,ale obcas mi ho i pres muj vyslovny zakaz donese mamka..nejlepe tak 2 kilovy kus a zmrzly...a to se stalo ve stredu,ja dneska rano v polospanku vytahla maso a az v poledne jsem zjistila,ze je to tohle..juj...musela jsem vypreparovat libove maso at mame teda gulas a zbytek uvarit polevku,,,s jednim papinakem zabitej cas 3 hodiny..a presne proto to nekupuji...nikdy ani v sebe lepsi akci..tak misto litani po venku zpracovavam blbe maso,protoze je mi lito to vyhodit,zadneho velkeho psa v okoli neznam a nechci at se to zkaziVaření, pečení....
Tak teda nevím, ale znám dost lidí, co je to "na staré roky" chytlo a vaří, pečou, experimentují... Já mám naopak pocit, že čím jsem starší, tím míň mě to baví, kdybych nemusela tak snad ani nevařím :-)Co vy? Baví vás to, experimentujete, nebo vaříte jen že musíte?Další level pokořen
A to čokoládová pěna.Nad tou slintají děti,když to někdo dělá v Prostřeno.Já pěny moc ráda nemám.Děti si je dávají v restauraci nebo u moře jak jsme byli.Zdálo se mi to vždy těžké na výrobu a hlavně kalorie,kalorie-celé máslo,šlehačka,čokoláda,vajíčka....Jenže jsem našla recept na pravou francouzskou pěnu a to je jen 2 čokolády,3 vajíčka,cukr,a lžička másla.Dávala jsem to na dort a bylo to tekuté.Už jsem skoro zaplakala,ale do ráno to ztuhlo a je to výborné.Tak,že pěnám 3 zdar-NAZDAR!Jakou děláte vy?Ach ty líčka
Tatka je koupil na chalupu,mamka uvařila a nic moc.Neměla to moc dochucené.Jednou jsme je měli v restauraci.Tak jsem Gabku poslala do Makra ,že nastal čas ,abych trumfla mamku i restauraci.Zajela ,koupila,ale ta cena.315kč za 1,160 líček.Na to,že je to odpadní maso.Pro nás to bude na jeden oběd.Koupila i celou roštěnku ta nás stála 415kč a bude na 4 obědy.Už z ní mám udělané španělské ptáčky a 3 další balíčky jsou zmražené.Takový nepoměr co se týká ceny.No nevím nevím jestli to budu ještě někdy kupovat.Co vy,kupujete je,vaříte,dávate si je v restauraci?
ušlehanej bílek
zase mám úplně blbej dotaz - když v receptu píší, že mám do těsta OPATRNĚ zamíchat vyšlehaný bílky..jak jako opatrně?? Abych to tam zamíchala dokonale, tak se mi zdá, že to opatrný není...a pak třeba, když dělám dvoubarevnou bábovku a až po opatrném vmíchání bílků to rozdělím na dvě části, do kterých pak dávám další věci..parní hrnec
halelujááááá! že já se mu tak bránila, a myslela si že to bude bez chuti? jede u nas skoro pořád. theinka díky němu jí příkrmy- z vody ji to nechutná.. dneska byli karbose- a na to ze jsou z páry luxus.. i chlap je jedl:o))Domácí pekárna
Dobrý den, právě koukám po nějaké domácí pekárně. Líbí se mi tato: https://www.dommo.cz/Pekarny/Domaci-pekarna-s-bezlepkovym-programem-PC-5040. Máte s ní někdo zkušenosti? Případně máte tip na nějakou jinou? Děkuji.úspěšná premiéra
aneb já a tlakáč , super, nevím proč jsem se ho tak bála, zkusila jsem v něm svíčkovou (neb nemám momentálně troubu ale jen dvě elektrické plotýnky), nejdřív jsem vařila na dvojku, no moc se mi to nezdálo, ale za 15 minut to bylo dost měkké, tak jsem to dala na čtyřku a pak to začalo konečně vařit tak jak si představuji že tlakáč vaří, a za chvilku bylo maso měkoučký, ovšem když jsem ho otevírala tak jsem zavřela oči a otočila hlavu kdyby to náhodou bouchlo , a svíčková jedna báseň, já ji vždy jen pekla v troubě, takže tlakáč je super, už aby byla hotová kuchyň, teď na vaření nemám prostor a moc mi to chybíČervená řepa
Už byla zmiňovaná.Ale ráda bych se podělila o pár tipu jak si jí dělám já.Řepa je dobrá s křenem,ale ještě lepší je s česnekem.Je dobrá s kozím sýrem,ale stejně dobrá je i s tvarohem,nebo tvarohovým sýrem ,třeba lučinou.Je dobrá na tenké plátky,ale taky je dobrá nastrouhaná půl na půl s mrkvi a dochucená.Klidně se dá dát řepa do zeleninové polévky,nejen do boršče.
Parní hrnec
Jaký máte? Na co si dát při koupi pozor? Využíváte ho hodně?tlakový hrnec
tak jsem se v rámci modernizace kuchyně, která nastane za 14 dní, a na základě diskuze s některými z vás, rozhodla si ten tlakový hrnec přeci jen koupit, ale holky, jestli mi tady v nově zrekonstruované kuchyni bouchne máte mě na svědomí už jsem ho objednala, přijde za týdenteď ještě najít dost receptů na vaření v něm, našla jsem na netu knihu 100 receptů pro tlakový hrnec, ale už ji nelze objednat, nemáte ji některá doma? nebo nevlastníte někdo v pc formě nějaký soubor receptů pro tlakový hrnec?Ryze
Kdyz uz ji rozebirame v jine kolonce,tak by me zajimalo,jak ji varite vy. Me teda dost prekvapilo zjisteni,ze tady v CR vari vetsina lidi ryzi ve varnem sacku . Nedivim se potom,ze to neni zrovna nejoblibenejsi priloha,protoze takto upravena ryze pro me neni k jidlu.Ja delam ryzi nasledovne. Proplachnu, do hrnce dam olej, na nem osmahnu ryzi, podliju stejnym mnozstvim vody (hrnek ryze-hrnek vody), osolim, privedu k varu a kdyz bubla, prikryju, prendam na nejmensi horak, ktery dam na minimum a necham ji dojit 20 minut.Egyptska verze teto dusene ryze je:1. cast (ai 1/6) premyte ryze smazime na oleji az dokud nezhnedne (spali se), pridame zbytek, zalijeme vodou a dal jak je psano vys.2. na oleji osmahneme vlasove nudle do hneda, pridame premytou ryzi a dal jak je psano vys.3. na oleji osmazime nakrajenou cibuli do hneda, pridame ryzi a dal jak je vyseparní hrnec
tak mi ho opravily.. a decka- to je vam lahodny jidlo.. thea diky nemu zacla jist.preci jen ta zelenina je lepsi z parniho hrnce nez z vody.. a ja poprve ochutnala brokolici s bamborem a mnam- normalne sem to snedla:))ryze a brambory sou taky super... Jo jsem s nim spokojenáá:DCo vám doma chybí?
Za surovinu,co zapomínáte koupit?Mi pořád chybí rajský protlak.Vždy chci něco vařit a nemám rajský protlak.Koupím si jich asi v Makru celou krabici a bude to.Taky mi chybí cibule i když jí furt kupuji.Zajímavé je to s tvarohem.Když ho mám tak přemýšlím kam ho šoupnout,co z něho udělat,aby neprošel.A když ho nemám tak přemýšlím co dělat bez tvarohu.Zrovna,když není bych si dala tvarohové buchty,nebo pomazánku a tvaroh nikde.
parní hrnec
chtela sem ho.. a jezisek nadelil... ovsem- nevim zda neni rozbitej:D:D:D chrci jen chvili, ryzi sem po hodine delani hodila do hrnce a byla za chvili, brambory sem vyhodila po 40minutach. a stale byli tvrdýý.. takze kdyz varite v tom hrnci? hrci vám to(jakoby bubla ta voda?celý cyklus?nebo jen prvních pár minut a pak je to tichý..Rekapitulace
Co se vám na svátcích nejvíce povedlo v kuchyni,co naopak byl propadák,co mile překvapilo a co budete dělat častěji?Největší hit byli letos sýrové rolády,ty jsem dělala několikrát.Taky slanový milé překvapilo.Cukroví celkově nic moc.Naštěstí ho bylo málo.Chlebíčky jednohubky a všechno slané bylo výborné i hezky nazdobené.Propadák byla kačena.Nevím co na to lidi mají.Upekla jsem ji dobře,ale celkově jako jídlo nám to nechutnalo.Takové těžké s tím zelím a knedlíkem.Související články
Aktuální soutěže
Aktuální testování
Těhotenská kalkulačka
Vypočtěte si v naší těhotenské kalkulačce, kdy Vás čekají ultrazvuky, kdy obdržíte těhotenskou průkazku, kdy se podrobíte triple testu, kdy se vyšetřuje streptokok, kdy se provádí amniocentéza, kdy byste si měla nachystat věci do porodnice, kdy nastupujete mateřskou dovolenou.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?
27 %
19 hlasů
68 %
48 hlasů
6 %
4 hlasy
Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků