banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové diskuze

Celkem 2 585 příspěvků

Narozeninové občerstvení do práce

Ahoj holky, manžel bude mít svátek a teď si vzpomněl, že by do práce potřeboval připravit nějaké občerstvení....v práci je kolem 15 lidí.Co připravujete chlapům do práce, když mají narozeniny nebo svátek?

muj mixer

ahoj,ja mám stolni mixér a Když ho zapnu ,Když jdu mixovat udela mi:vrrr-prd,vrrr-prd.má pulročni dcerka se boji mixéru,tak mixuju v koupelne.co mám delat s tím mixerem?

muj mixer

ahoj,ja mám stolni mixér a Když ho zapnu ,Když jdu mixovat udela mi:vrrr-prd,vrrr-prd.má pulročni dcerka se boji mixéru,tak mixuju v koupelne.co mám delat s tím mixerem?

Kvalitní nože

Zdravím,Chtela bych se zeptat, zda nemate nekdo zkusenost se znackou, ktera ma kvalitni noze. Kazdy pul rok tuto otazku resim a neustale si kupuji nekvalitni noze. Kamaradka mi rikala o znacce berghoff, mate nekdo zkusenosti s touto znackou? Dekuju za typy a vase zkusenosti.

Silikonove formy

Zdravim holky,Posilam vam odkaz na silikonovou formu, ktera je fakt paradni a hlavnek kvalitní! https://www.berghoff.cz/produkt/silikonova-forma-na-peceni-srdce/.

Silikonové formy

Zdravím holky,Posilam vam odkaz na skvelou formu kterou sem si koupila od berghoff, moje maminka ji pouziva leta a nemuze si ji vynachvalit!

Silikon

Když peču v silikonu, vyklápím vše až studené nebo podle toho kolik mám času.

Silikon

Silikonové nádobí je nejlepší, perfektně se udržuje, mám už spoustu věcí fakt super.

sirup

Holky vyrábíte si doma sirupy? Nebo raději kupujete? Je nějaký vhodný sirup, když se chci vyhnout bílému cukru? A ještě bych se chtěla zeptat čím nahrazujete bílý cukr, když chcete péct zdravěji. Máte s něčím zkušenost?

Titanová pánev

Ahoj holky,kde bych si mohla koupit nějakou dobrou titanovou pánev?Ráda si připlatím i za kvalitu.

Co máte za sušičku ovoce?

Ahoj už nějakou dobu uvažuju nad koupí kvalitnější sušičky na sušení ovoce.

Kuchyňský robot - prosím o doporučení

Ahoj holky,chtěla bych poprosit, zda některá z vás nemáte dobrou zkušenost s nějakým kuchyňským robotem, který by byl ideálně šlehač, měchač, mixér, strouhač a mlýnek v jednom (ten mlýnek není až tak nutný). Taky bych uvítala, aby se dal použít i jako ruční šlehač - tzn. měl odnímatelnou tu část na šlehání (když budu líná tahat celého robota a budu chtít jen rychle ušlehat šlehačku). V podstatě ho potřebuji na šlehání šlehačky, krémů, míchání těsta, strouhání oříšků, strouhanky, brambor, mixování ovoce, zeleniny...Ideál, aby byl k tomu všemu ještě dobře skladný a něco vydržel :-).K minulým Vánocům jsem totiž dostala robota nejmenované značky a už se s ním pomalu loučím. Nejdřív jsem si dokoupila strouhací příšlušenství, které se při prvním pokusu o nastrouhání brambor rozpadlo :-(. Potom poustupně začaly odcházet další součástky a nyní už jen šlehá na jednu rychlost (když ho dám do zásuvky), protože přestal fungovat vypínač - regulátor rychlostí. Navíc byl velký jak blázen, takže jsem ho měla ve sklepě, protož do kuchyňské linky se mi nevešel :-(.Předem moc děkuji za zkušenosti, nerada bych kupovala zajíce v pytli a zase byla za chvíli bez robota.

Zavařujete, zamražujete?

Nebo všechno kupujete? Zjistila jsem, že tady v tom jsem docela exot. Ano stojí to čas, peníze, ale mě to baví (no baví, spíš bych řekla, nedělám to s odporem). Navíc tím že máme zahradu, tak tím tuplem by byla škoda to nevyužít. Ale já nemám problém klidně tu zeleninu nebo ovoce koupit, v sezoně je celkem za hubičku, a v zimě se to pak hodí. Už mám nějaké sirupy, marmelády, kompot, protlak, v mrazáku dřeně... Nedělám toho kvanta, tak aby se to přes zimu, max dvě, spotřebovalo...

Co se da navarit sebou?

Poradte prosim co navarit a vzit sebou na vikend pro 3 dospele a 4 deti? Ja s timto nemam vubec zkusenosti a co zatim navrhly kamosky (segedin, koprovka) to moje deti nejedi...

Prosím Vás pěkně o vyplnění krátkého dotazníku o zdravé výživě

Krásný den,v rámci marketingového výzkumu pro účely školního projektu na Masarykově Univerzitě bychom Vás rádi požádali o vyplění krátkého dotazníku o zdravé výživě. Jeho dokončení Vám zabere přibližně 2 minuty.https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScE55BwoOswH1-rMemOY_pKRZm1x9zqRvDlM1ivUajxhhVYvw/viewform

Slepice na polévku

Jako fakt slepice, ne kuře... Dá se to vůbec koupit? Já pravda k řezníkovi chodím minimálně, mám vlastní zdroje, ale když už tam jsem, tak nic takového jsem tam nikdy neviděla. Přitom vývar ze slepice je úplně jiný než z kuřete, zvlášť polského

Recept na pařížský salát

Ahoj holky,máte nějaký osvědčený recept na domácí pařížský salát? Na netu jsem receptů našla poměrně mnoho, ale nevím, kde sehnat "pařížský salám", který je všude uveden. U nás jsem ho v obchodě neviděla. Popřípadě, čím ho nahrazujete? Děkuji

Domácí brumíci

Já také velmi ráda peču, mé děti se zamilovali do brumíků, takže je musím stále dokola péct :) Nakonec se mi osvědčil recept na http://www.mimikucharka.cz/domaci-brumici/ . Sladím javorovým sirupem, náplň nedělám čokoládovou, ale z karobu. Chutnají celé rodině, i manžel ujídá :D

Thermomix TM5

Ahoj holky, chci se zeptat, jestli se podle vás vyplatí koupě nového TM5. Máte některá zkušenost? Mám ten "starý", ale uvažuju o novém. Sice dělá pořád skvělou službu, ale vzhledem k tomu jak jsem ho užila, přemýšlím jestli by mi nový model nenabídl ještě víc a starý bych mohla dát mámě. Za každý názor dík!

Králík na smetaně

Holky prosím potřebuji udělat luxusního králíka na smetaně, potřebuju se blýsknout prosím tipy jak děláte... Musí být vážně skvělá

Pomazánka

Tuňákovou pomazánku miluju, ale jelikož jsem fakt hodně vytížená, většinou si ji koupím už hotovou :) Dobrou mají hlavně v Albertu, navíc od zítra ji tam mají ve slevě. Už se těším, až se zase nadlábnu. :D Přikládám odkaz na akční leták https://www.letakomat.cz/albert/aktualni-letak-supermarket-od-stredy-30-08-2017/

pekárna

Nám se osvědčila pekárna http://www.nejlepsi-spotrebice.cz/domaci-pekarna-morphy-richards-48319/. Máme ji asi půl roku, ale stále spokojenost.

indukce

Pokud je možnost jsem určitě a indukci! Už bych neměnila.

Domácí knedlíky

Holky, děláte domácí knedlíky? Já je vždy připravovala, protože jsem na nich vyrostla. Pavel zase na těch kupovaných. Pak jsem připravovala ty ze Zdravého těhotenství, s celozrnnou moukou, dětem domácí - dokonce i ty celozrnné - chutnají. Ale čím dál častěji si to usnadním a koupím. Narazily jste na nějaké podobné domácím? Já tedy ne :-).

Ovoce a jeho sušení

Pěkný večer. Chtěla bych si pořídit sušičku ovoce. Můžete poradit, jakou máte doma a jste s ní spokojené?

úterý

Smažák s bramborem.

pondělí

Bylo lečo. Musíme taky konzumovat zásoby, už brzy budou čerstvé.

kuchyňský robot

ahoj holky, prosím o tipy na kuchyňského robota, chtěla bych si ho pořídit. Předpoklad je, že bude míchat, strouhat, odšťavňovat, mlet maso. Vyhlédla jsem si pro představu ETA 0023 90050 Gratussino Max, KENWOOD KM 285 Prospero. Je to investice na delší dobu tak chci vybrat pořádně. děkuji

Papiňák neboli tkakový hrnec

Holky kuchařinky máte jednoduchý osvědčený recept do tlakáče? Po dlouhých rokách odmítání jsem si ho dnes pořídila a tak by se zaručený recept hodil. PS: jsem antitalent na přípravu masa.

Sušička ovoce

Ahoj. Chtěla bych si pořídit sušičku ovoce. Můžete poradit, jakou máte doma a jste s ní spokojené?

Dort k 1. narozeninám!

Ahoj holky, nechápu, jak to uteklo, ale malá bude mít rok!! Zítra peču dort Už mám nachystaný recept na docela snadný a relativně zdravý.. ale mám z toho hrůzu! Nejsem moc pekařka Nemá někdo zaručený recept na dort, který se povede i antitalentce??!T.

co vy nato?

Ahoj, uvažuji nad koupí nové sady hrnců...Blouzdala jsem po netu a moc se mi líbí výrobky na i-dmacipotreby...Máte s tímto obchodem zkušenosti? Sada je docela drahá, tak chci vážně jistotu, že vše bude ok :)

Velikonoce

Holky, pečete na velikonoce nějakou specialitu? Šup, šup, pochlubte se i s receptem.

Co myslíte

Patří na svíčkovou citron,brusinky a šlehačka?Já myslím ,že jo.V jedné vařící skupině na FB se hádáme ,je to zatím 50 na 50.Odpůrci říkají,že to je komunistický přežitek.No toto.

Slaný štrůdl

Holky poradíte nějaký recept na slaný štrůdl, koláč apod.? Co do něj všechno dáváte?

Odšťavňovač

Ahoj, chtěly bychom si domů pořídit odšťavňovač na ovocné šťávy. Snad pokaždé, když jdu kolem Uga nebo Fruitissima, neodolám a dám si nějakou šťávu. Bylo by fajn si je moct připravovat doma :) máte s nějakým odšťavňovačem dobré zkušenosti? :) děkuju za radu

svačiny

Jak jsme tu hovořily o svačinách, narazila jsem na tento svačinový tahákhttps://www.kucharkaprodceru.cz/svacina-do-skoly/Vážně jsem se totiž musela zamyslet nad tím, že musím svačiny začít řešit trochu líp, protože už to sklouzává k tomu, že je na svačinu ve většině případů něco sladkýho

Mňam

Ahoj holky, neznáte někdo mnam.cz? Moc ráda vařím a tohle mi přijde něco jako prostřeno, ale bez televize :D Sestavíte menu, nafotíte a neceníte .. Pak se na něj může někdo přihlásit a přijít k vám na návštěvu .. V poslední době nepotkávám moc nové lidi .. Ale zároveň mám trochu strach, abych to nepokazila .. Nehostil už někdo někoho tímto způsobem? Chtěla bych vědět, jak to probíhá

marcipán

Někdo si ten marcipán jaksi vytváří. nebo tu bílou hmotu. Já preferuji nákup již hotového marcipánu http://marcipan-vyskov.cz/11-pravy-marcipan . Šetří to čas. Než si doma sama ukuchtím, tak to je na dlouho. A marcipán je pak vždycky dobrej.

Svačiny do školy

Blíží se škola a proto se ptám, jaké děláte dětem svačinky do školy? Ať tu máme trocha inspirace.

domácí pekárna

ja teda bezlepkove nejím, ale koupili jsme domácí pekárnu a chci začít péct sama doma chleba. Dívala jsem se a dá se koupit přimo smes na pecení, kde je uplne vsechno, ale tomu já moc neverím, ze nevím, co v tom je. Co si o tom myslíte vy? koupili byste radeji smes nebo zvlást ingredience....?

Bezlepkové pečivo

Holky, pečete prosím některá bezlepkové pečivo? My s tím teda bojujeme. I když to nějak nakyne, tak je po upečení ta konzistence taková zdrclá, pečivo je hodně hutné, nevím jak to přesně popsat. Tak jestli máte některá nějaký odzkoušený recept nebo rady. Děkuju

Toastovač

Nemáte některá zkušenost s dobrým toastovačem, možná je správně slovo sendwičovač, tím přístrojem na výrobu zapečných toastů?:-) Mám pokaždý problém, že se ty desky dost rychle oprýskají a to ve mě nebudí mnoho důvěry. Dá se koupit nějaký z takového materiálu, který nějakou dobu vydrží? Dík

Noví pomocníci

O vánocích se mi porouchala pekárna, kámoška sloužila 7,5 roku tak měla i nárok, k tomu se přidal i šlehač ten sice sloužil méně ale o to urputněji. Tak jsem si udělala radost a obojí si koupila minulý týdne v Lídlu , už mám i vyzkoušené a super. K tomu nám doma udělal radost tatínek a máme koupil Sodastrem, léta jsme i něm mluvili a pořád váhali.

Perník

Chtěla bych upéct takovou tu perníkovou buchtu. Mám o ní velice jasnou představu, nadýchaný tmavý těsto, nahoře čokoládová poleva.Zkusila jsem to podle dvou receptů, poprvé to bylo úplný fiasko, u toho druhýho si nejsem jistá, jestli jsem neudělala nějakou chybu, chuťově to bylo fajn, ale byla to jen taková teňulinká hutná buchta...Máte nějaký osvědčený recept? Moc by mi to pomohloA ještě dotaz na čokoládovou polevu, takovou tu, jak se rozpustí čokoláda ve smetaně. Jak ji děláte (myslím poměrově)? A jak se dělá to, že to ztuhne? Mně to totiž neztuhlo, po třech dnech to nebylo patlavý, ale tuhý zdaleka ne Nebo je nejlepší a nejjednodušejší koupit nějakou tu hotovou polevu?

Já mám hrozně ráda čokolády Amali,neprodávají se v normálních obchodech ale stojí za to si jí objednat s eshopu www.amalichocolaterie.cz,je z výběrových bobů z vlastní manufaktury a s vanilkou z Madagaskaru a je moje nejmilejší - nejlepší!

Řecké cukroví

Já se dnes pustím do pečení cukroví z různých koutů světa. Naše perníčky jsou sice geniální, ale proč si trochu nezaexperimentovat, že :) A pokud hledáš nepečené cukroví, tak doporučuji Řecké. to vypadá móóc pěkně :)

Marcipánová figurka na dort

Rozhodla jsem se malému vymodelovat na dort mašinku. Nemám s tím žádné zkušenosti, mám různé barvy marcipánu, ale nevím si rady se šedivou. Myslíte, že když smíchám trochu černého a bílého, dá to šedou? A ještě, jak se jednotlivé dílky dávají k sobě? Drží to samo, nebo se to musí nějak "lepit". Děkuji za rady.

Šlehačka - jak na ni

Nedaří se mi už delší dobu pořádně ušlehat šlehačku. Je jedno, jakou koupím, prostě ať šlehám, jak šlehám, je pořád hrozně řídká. Ztužovač teda nedávám a nechci. Zkoušela jsem vše - pořádně vychladit, pár kapek citronu... Prostě nic nezabírá.Poradíte někdo, jak na to? Může to být i tipem šlehačky a s jakou máte případně dobrou zkušenost? Předem díky za rady.

Další level

Holky, je něco, co jste nikdy nevařily nebo nepekly a chystáte se na to? Já jsem třeba nikdy nedělala suši. Hrozně bych si ho dala, ale mám trochu strach, abych to nezvorala a bylo to poživatelný.

tefal clipso

holky, vy co mate tlakac tefal clipso za jak dlouho jste menily tesnici gumu? kdyz chci varit v tlakaci tak posledni mesic dva pozoruju, ze s natlakovanim je problem - nechce se natlakovat nebo aby vylitl ten cerveny cudlik tak musim tu poklici nekde primacknout rucne nebo utika para z mist pod poklici, pak staci poklici otevrit, vyndat a znova vratit gumu a natlakuje se hned.. takze predpokladam, ze je po 4 letech co ho mam, pryc ta tesnici guma...

Květák, možná nic nového, tak jen pro ty co neznají

Máme rádi smažený květák, ale smažit to na pánvičce je piplačka, friťák mám, ale pak zase slívat olej....Jsem dostala nápad: Neuvařený květák jsem rozebrala na růžičky (spíš větší), odřezala z nich stopky, osolila je(ta sůl tam moc nedží, ale neva, mi to stačilo i tak), obalila klasicky v trojobalu(vajco solím a dávám do něho olej, i do masových řízků, je to lepší). Vymazala jsem plech tukem na pečení, asi není nutné, já jen tak pro jistotu, naskládala na to obalený květák a jednotlivě každou růžičku polila smetanou ke šlehání. A dala péct do vyhřáté trouby. Ale měla jsem ji na horkovzduch na 200 st. a za chvíli se připaloval od spoda tak jsem ubrala na 175, dala horní ohřev a dopekla do zlatova. K tomu brambory s tatarkou. Kurnik, to je román, ale bylo to dobré.

Domácí chlebíčková veka

Ahojky děvčata, prosím nezná některá recept na domácí veku, kde v těstě je 100ml majolky +ostatní přísady.... Našla jsem na netu, vytiskla, ale neuložila, Výtisk skončil v ručkách Cipíska, nelze již přečíst. Děkuji všem za pomoc.

vedro a vareni

nejak nejde dohromady...ja jsem schopna udelat akorat salat,pripadne brambory na kyselo..daji se jist i studene a vari se kratce,cimz se eliminuje narust teplaapod.jidla...a hopik chce po me kureci nebo hovezi polevku a domaci testovinyto proste nejsem schopna..mame v byte 30 a to patri mezi chladne byty tady ve meste..na stinne strane..kde se to vedro bere nechapu...co varite vy?

Chut

Když vařím v jiné kuchyni,třeba na chaloupce nebo u babičky,je tam všecko jinak,kolikrát i sůl je jiná.A vše to více chutná než doma a říkají,proč takové dobroty nevaříš doma.Máte to taky tak?

saturejka

Včera jsem dostala saturejku. Holky, kam všude ji používáte?Něco jsem si načetla na netu, ale vaše rady jsou pro mě cennější.

Formy na pečení

Zdravím, plánuji si pořídit formy na pečení z http://www.zelezarstvi-urotta.cz/peceni-1/ prosím o radu, který materiál je nejlepší.Hlavně by mě zajímalo, jak se peče se silikonem oproti jiným materiálům.Děkuji

Albert magazín

V novém čísle jsou pizza buchty.Tak to by mě nenapadlo a to dělám-pizzu,pizza šátečky,záviny,šneky,mafinky,dokonce i pizza chleba.Ale pizza buchty by mě nenapadli.Přitom na cesty ideální.Už se u nás pečou.Co všechno pizza děláte vy?A jak často děláte kupujete u vás pizzu?U nás je něco pizzového minimálně 1 týdně.

květák v trojobalu

Dělám květák v trojobalu a mám ho celkem dost.Jsme na to jen tři lidi a druhý den už dobrý není,není nad čerstvě usmažený.Proto se chci zeptat,jestli ho můžu takhle povařený,obalený v trojpbale-neusmažený zamrazit?Děláte to někdo,je potom dobrý,když se usmaží vlastně hned ještě mražený?Určitě bych ho asi nerozmražovala a rovnou házela do rozpáleného oleje.Vlastně bych si i na příště ušetřila kousek času s tím patláním :)

Vzpomínate?

Na dobu ,kdy se nedali koupit chlazené a porcované kuřata a bylo jen to zmrzlé kuře,nebo zmrzlé kuřecí řízky nebo ještě stehna na tácku po 2ks. To byl hnus jak to rozmrzlo.Jsem to vykládala Gabce.Ona totiž nešáhne na celé kuře,štítí se toho.A to chlazené je krasavec proti tomu co pak rozmrzne.

Co vaříte nejraději?

Holky, máte něco, co fakt vaříte nejvíc rády? Těšíte se na to? Hlavně neříkejte, že vodu na kafe nebo na čaj .Já strašně ráda porcuju syrové maso. Takže takový guláš, roštěnky nebo řízky, to je pro mě prostě nádhera.Pokud bych měla jmenovat jídlo, hrozně ráda vařím svíčkovou. To mě přijde taková klasika a vrchol české klasické kuchyně.

maso

jaké maso u vás doma jíte?Jakému dáváte přednost? Kde ho kupujete?Kupujete třeba i králičí,krůtí a hovězí i když je to poměrně dražší než třeba vepřové?Co třeba vnitřnosti,jíte je?Máte představu,kolik utratíte za maso za měsíc?U nás doma jíme nejvíce vepřové,kuřecí a pak až to hovězí,krůtí a občas i králíka,ale to je opravdu jednou za čas :) Nakupuji většinou u řezníka.Nejčastěji vepřové raději libovější,občas koupím nějaké přední hovězí na omáčku a pak krůtí a kuřecí.Méně často kupuji hovězí zadní a třeba králíka. Třeba ryby u nás jím snad jen já a tak je ani moc nekupuji,ale občas koupím pro mě a dceru aspon filé. Vnitřnosti u nás moc nejdou,játra na cibulce jíme třeba opravdu tak dvakrát do roka,takže vnitřnosti spíše nejíme. Na vývary potom střídám,občas vyříznu kost z vepřového masa,nebo hovězí žebro,kuřecí i krůtí. Většinou si nakupuji maso na těch 14dní do mrazáku,nabalíčkuju a popíšu si to :) Většinou se vejdu do 2000Kč.za měsíc.

predni hovezi

zasadne nekupuji,ale obcas mi ho i pres muj vyslovny zakaz donese mamka..nejlepe tak 2 kilovy kus a zmrzly...a to se stalo ve stredu,ja dneska rano v polospanku vytahla maso a az v poledne jsem zjistila,ze je to tohle..juj...musela jsem vypreparovat libove maso at mame teda gulas a zbytek uvarit polevku,,,s jednim papinakem zabitej cas 3 hodiny..a presne proto to nekupuji...nikdy ani v sebe lepsi akci..tak misto litani po venku zpracovavam blbe maso,protoze je mi lito to vyhodit,zadneho velkeho psa v okoli neznam a nechci at se to zkazi

Vaření, pečení....

Tak teda nevím, ale znám dost lidí, co je to "na staré roky" chytlo a vaří, pečou, experimentují... Já mám naopak pocit, že čím jsem starší, tím míň mě to baví, kdybych nemusela tak snad ani nevařím :-)Co vy? Baví vás to, experimentujete, nebo vaříte jen že musíte?

Další level pokořen

A to čokoládová pěna.Nad tou slintají děti,když to někdo dělá v Prostřeno.Já pěny moc ráda nemám.Děti si je dávají v restauraci nebo u moře jak jsme byli.Zdálo se mi to vždy těžké na výrobu a hlavně kalorie,kalorie-celé máslo,šlehačka,čokoláda,vajíčka....Jenže jsem našla recept na pravou francouzskou pěnu a to je jen 2 čokolády,3 vajíčka,cukr,a lžička másla.Dávala jsem to na dort a bylo to tekuté.Už jsem skoro zaplakala,ale do ráno to ztuhlo a je to výborné.Tak,že pěnám 3 zdar-NAZDAR!Jakou děláte vy?

Ach ty líčka

Tatka je koupil na chalupu,mamka uvařila a nic moc.Neměla to moc dochucené.Jednou jsme je měli v restauraci.Tak jsem Gabku poslala do Makra ,že nastal čas ,abych trumfla mamku i restauraci.Zajela ,koupila,ale ta cena.315kč za 1,160 líček.Na to,že je to odpadní maso.Pro nás to bude na jeden oběd.Koupila i celou roštěnku ta nás stála 415kč a bude na 4 obědy.Už z ní mám udělané španělské ptáčky a 3 další balíčky jsou zmražené.Takový nepoměr co se týká ceny.No nevím nevím jestli to budu ještě někdy kupovat.Co vy,kupujete je,vaříte,dávate si je v restauraci?

ušlehanej bílek

zase mám úplně blbej dotaz - když v receptu píší, že mám do těsta OPATRNĚ zamíchat vyšlehaný bílky..jak jako opatrně?? Abych to tam zamíchala dokonale, tak se mi zdá, že to opatrný není...a pak třeba, když dělám dvoubarevnou bábovku a až po opatrném vmíchání bílků to rozdělím na dvě části, do kterých pak dávám další věci..

Fritéza

holky jakou mi doporučíte?My kdysi měli fritézu-to ještě nebyli děti, pak jsme ji zrušili a teď si ji chceme koupit znovu...hranolek z trouby i když jsou zdravější máme už dosta občas bychom si i dali něco smaženého.Díky

škrob

Mám otázku na vás zkušenéPekla jsem tudle koláč/buchtu a v receptu byla lžička jedlýho škrobu. Docela jsem se divila, že jsem doma škrob našla..Nač se tam dává. Stane se něco zásadního, když to vynechám?

parní hrnec

halelujááááá! že já se mu tak bránila, a myslela si že to bude bez chuti? jede u nas skoro pořád. theinka díky němu jí příkrmy- z vody ji to nechutná.. dneska byli karbose- a na to ze jsou z páry luxus.. i chlap je jedl:o))

Domácí pekárna

Dobrý den, právě koukám po nějaké domácí pekárně. Líbí se mi tato: https://www.dommo.cz/Pekarny/Domaci-pekarna-s-bezlepkovym-programem-PC-5040. Máte s ní někdo zkušenosti? Případně máte tip na nějakou jinou? Děkuji.

úspěšná premiéra

aneb já a tlakáč , super, nevím proč jsem se ho tak bála, zkusila jsem v něm svíčkovou (neb nemám momentálně troubu ale jen dvě elektrické plotýnky), nejdřív jsem vařila na dvojku, no moc se mi to nezdálo, ale za 15 minut to bylo dost měkké, tak jsem to dala na čtyřku a pak to začalo konečně vařit tak jak si představuji že tlakáč vaří, a za chvilku bylo maso měkoučký, ovšem když jsem ho otevírala tak jsem zavřela oči a otočila hlavu kdyby to náhodou bouchlo , a svíčková jedna báseň, já ji vždy jen pekla v troubě, takže tlakáč je super, už aby byla hotová kuchyň, teď na vaření nemám prostor a moc mi to chybí

Červená řepa

Už byla zmiňovaná.Ale ráda bych se podělila o pár tipu jak si jí dělám já.Řepa je dobrá s křenem,ale ještě lepší je s česnekem.Je dobrá s kozím sýrem,ale stejně dobrá je i s tvarohem,nebo tvarohovým sýrem ,třeba lučinou.Je dobrá na tenké plátky,ale taky je dobrá nastrouhaná půl na půl s mrkvi a dochucená.Klidně se dá dát řepa do zeleninové polévky,nejen do boršče.

Jogurt

Holky jogurtovačky,jaký kupujete jogurt na výrobu domácí jogurtu? A cca za kolik?

Parní hrnec

Jaký máte? Na co si dát při koupi pozor? Využíváte ho hodně?

tlakový hrnec

tak jsem se v rámci modernizace kuchyně, která nastane za 14 dní, a na základě diskuze s některými z vás, rozhodla si ten tlakový hrnec přeci jen koupit, ale holky, jestli mi tady v nově zrekonstruované kuchyni bouchne máte mě na svědomí už jsem ho objednala, přijde za týdenteď ještě najít dost receptů na vaření v něm, našla jsem na netu knihu 100 receptů pro tlakový hrnec, ale už ji nelze objednat, nemáte ji některá doma? nebo nevlastníte někdo v pc formě nějaký soubor receptů pro tlakový hrnec?

Ryze

Kdyz uz ji rozebirame v jine kolonce,tak by me zajimalo,jak ji varite vy. Me teda dost prekvapilo zjisteni,ze tady v CR vari vetsina lidi ryzi ve varnem sacku . Nedivim se potom,ze to neni zrovna nejoblibenejsi priloha,protoze takto upravena ryze pro me neni k jidlu.Ja delam ryzi nasledovne. Proplachnu, do hrnce dam olej, na nem osmahnu ryzi, podliju stejnym mnozstvim vody (hrnek ryze-hrnek vody), osolim, privedu k varu a kdyz bubla, prikryju, prendam na nejmensi horak, ktery dam na minimum a necham ji dojit 20 minut.Egyptska verze teto dusene ryze je:1. cast (ai 1/6) premyte ryze smazime na oleji az dokud nezhnedne (spali se), pridame zbytek, zalijeme vodou a dal jak je psano vys.2. na oleji osmahneme vlasove nudle do hneda, pridame premytou ryzi a dal jak je psano vys.3. na oleji osmazime nakrajenou cibuli do hneda, pridame ryzi a dal jak je vyse

parní hrnec

tak mi ho opravily.. a decka- to je vam lahodny jidlo.. thea diky nemu zacla jist.preci jen ta zelenina je lepsi z parniho hrnce nez z vody.. a ja poprve ochutnala brokolici s bamborem a mnam- normalne sem to snedla:))ryze a brambory sou taky super... Jo jsem s nim spokojenáá:D

Co vám doma chybí?

Za surovinu,co zapomínáte koupit?Mi pořád chybí rajský protlak.Vždy chci něco vařit a nemám rajský protlak.Koupím si jich asi v Makru celou krabici a bude to.Taky mi chybí cibule i když jí furt kupuji.Zajímavé je to s tvarohem.Když ho mám tak přemýšlím kam ho šoupnout,co z něho udělat,aby neprošel.A když ho nemám tak přemýšlím co dělat bez tvarohu.Zrovna,když není bych si dala tvarohové buchty,nebo pomazánku a tvaroh nikde.

Chtěla bych už tak 8 let tlakáč, ale pořád se bez něho obejdu. Má to vůbec cenu si jej pořizovat?

parní hrnec

chtela sem ho.. a jezisek nadelil... ovsem- nevim zda neni rozbitej:D:D:D chrci jen chvili, ryzi sem po hodine delani hodila do hrnce a byla za chvili, brambory sem vyhodila po 40minutach. a stale byli tvrdýý.. takze kdyz varite v tom hrnci? hrci vám to(jakoby bubla ta voda?celý cyklus?nebo jen prvních pár minut a pak je to tichý..

Rekapitulace

Co se vám na svátcích nejvíce povedlo v kuchyni,co naopak byl propadák,co mile překvapilo a co budete dělat častěji?Největší hit byli letos sýrové rolády,ty jsem dělala několikrát.Taky slanový milé překvapilo.Cukroví celkově nic moc.Naštěstí ho bylo málo.Chlebíčky jednohubky a všechno slané bylo výborné i hezky nazdobené.Propadák byla kačena.Nevím co na to lidi mají.Upekla jsem ji dobře,ale celkově jako jídlo nám to nechutnalo.Takové těžké s tím zelím a knedlíkem.

perníčky

tak jsem po mnoha letech opět vyzkoušela upéct perníčky, kdysi se mi totiž nepovedli neb nezměkly, tak teď jsem vyzkoušela recept na zaručeně hned měkké, vypadají dobře, že i měkké skutečně budou, večer je Nikča nazdobí, mám jen otázku, vydrží až do vánoc? tedy musela bych je asi schovat, aby je nesežrali hned udělala jsem i pár netradičních tvarů, koupila jsem si totiž vykrajovátka Hello Kitty a Mickey Mouse, a vypadají fakt skvěle

Uzená polévka

Včera vařil Honza,uvařil jí výbornou.Já jsem mu říkala co a jak.Gabka byla překvapená-děláme takovou,že se uvaří vývar a pak se tam dáva zelenina jako do vývaru a pak bud kroupy nebo brambory na kostičky.Gabka jí jedla různě po návštěvách a vždy jen vývar,brambory a maso.Bez zeleniny.Já zase v dětství u babičky nesnášela uzenou polévku,protože do ní babička lila studené mléko.Bléé.To byl jen horký uzený vývar a studené mléko.Jakou děláte vy?

Musím se vám k něčemu přiznat. Celý život jsem měla odpor k olomouckým syrečkům a dalším pochutinám podobného typu. Taky jsem je nikdy neochutnala. Ani vlastně nevím proč.Až jsem tajně ochutnala od Cukříka. Bože, to je dobrota a já jsem byla pěkný trdlo, že jsem je zatracovala.Jen mě docela překvapila jejich poměrně vysoká cena.Co vy, taky máte něco, čemu jste přišly/i na chuť až léty?

Moje jogurtové eperimentovaní

Zjistila jsem,že nevím který jogurt mám kupovat.Nejvíc mi chutná řecký s medem,ale 3 lžíce za 18kč to už je teda moc.Řekla jsem si,že opráším jogurtovač a začnu si dělat svůj.Jenže ten se mi moc nedaří a výrobní náklady na litr jsou kolem 30kč.A taky co s litrem jogurtu ,aby byl furt čerstvý.Začala jsem kupovat jogurt bílí nejlepší a nejlevnější je v Lídlu.Tam stojí 400g 12kč. Tak,že 1200g za 36kč. Stačí otevřít jeden a udělat mu příchuť. Nejvíc nám chutná čoko banánek.To je kakao,cukr a banánové granko. Nebo příchuť esíčka-kakao,cukr a skořice.Ty 3 velké jogurty máme tak na týden.Jíme jogurt každý den a moc nás to nestojí.

růžičková kapusta

Máte rády? Vaříte z ní?Já ji od dětství nenáviděla, brr..Jenže se ukázalo, že jsem ji znala jen ze zmražené směsi do polívky.V poslední době jsem si víckrát ověřila, že zmražená je pro mě nepoživatelná a čerstvá dobrá a chutná mi. Si ji teď teda děláme často..

Zelenina ve vývaru

To je asi nejčastější téma hádek v Prostřeno.Jak jí děláte vy?Já jí nevařím s masem,ale přidám až na poslední půl hodinku.No a někdy ji nechám v celku na velké kusiska,někdy nastrouhám,někdy nakrájím na kolečka.Moje mamka denně vaří polívku a zeleninu krájí na pořád stejné kostičky.Že jí to baví.

Majonezové salátky

Včera jsem šla koupit ségře vajíčkový salát do takové mléčné jídelny.Ten ona má nejraději.Sami se je tam dělají. Koukala jsem kolik jich tam mají druhů a samé lákavé.Škoda,že to nejím,kvůli diety,hned bych si jich pár koupila.Chutnají mnohem líp než ze supermarketu.Kupujete si občas něco takového?Jaký máte nejraději?

tvarůžky

Jak jsme si tu psaly o sýrech, napadlo mě, máte rády tvarůžky?Chlap je jí na můj vkus až moc často a nechává je uzrávat (naštěstí) v ledničce, tolikrát už se mi stalo, že jsem hledala, kde je co zkaženýho nebo jinak nechutnýho..až se ukázalo, že to smrdí tvarůžky. Taky si je speciálně vozí s sebou na různý akce, jako na vodu, tvargle má 5 dní v barelu a 6.den ráno je obřadně jí - nechápu, jak někdo může jíst něco, co tak strašně smrdí, že i ve venkovních prostorech lidé v určitě okruhu omdlévají..a z tohoto, z toho mám děs a hrůzu:http://recepty.centrum.cz/recepty/predkrmy-a-chutovky/syrove-pochoutky/staticky/recepty/nakladane-tvaruzky/

Čočková polévka

jak jí vaříte? Já ji ještě nikdy nevařila a chtěla bych jí zkusit uvařit.Děkuji

Čaje a čajíčky

Kolik máte doma druhů, příchutí?My asi 15. Různé ovocné, od různých výrobců. Ale i z různých bylinek. Jsme na čaje úchyláci. Minulý týden jsem koupila čaj s příchutí perníku a jablkového závinu. Je znát, že zima se blíží. Přes léto takové zásoby doma nemáme.

čínská polévka

jo, mluvím o tech nechutne umelych nezdravých... kupujete je nekdo? obcas na chut ci tak? ja na ni semtam dostanu chut..miluju kureci:Dje tu este nekdo takove \"cune\" ze to pozre a chutna mu to?:D

Hermelín

Svýho času jsem byla živá plísňových sýrů, hlavně hermelínů a spol. V těhotenství jsem to omezila, později úplně vynechala a nevrátila jsem se k nim, protože mi přestaly chutnat. Takhle, chutnají mi, ale nepreferuji je. Asi před měsícem byl u alberta k hermelínu šmoula navíc (!!), tak jsem ho koupila. Včera jsem ho v ledničce objevila, už byl pár dní prošlej. Říkala jsem si paráda, ten bude uzrálej...ale prd, vypadal jako úplně normální nezralej, nudnej sýr. Oni už teď hermelíny neuzdrávají??

Rekord

Máte nějaký rekord,že jste něčeho snědli hodně?Třeba 10 knedlíku nebo 1kg masa.

Jednohubky

Kdy jste měli naposled klasické jednohubky z rohlíku a pomazánek?Ted jsou v módě různé předkrmy na lžičku,různé paštičky,závitky a kdo ví co ještě a jednohubky už jsou v zapomnění. Alespon u nás.Někdy to napravím a udělám celý tác jednohubek.Které máte nejraději?

Pečení v silikonové formě

Ahoj holky, chtěla bych Vás poprosit o radu, dostala jsem od ségry k narozeninám silikonovou formu na bábovku, ale ještě jsem s ní nikdy nepekla. A mám z toho trochu obavy...poslala mi tady ten odkaz: https://www.dommo.cz/Magazin/Clanky/Peceme-v-silikonovych-formachale tam je jen takový základ. Jsem zvyklá péct ve skleněné formě. Je třeba ten silikon vymazávat?? Nejraději děláme tvarohovou bábovku, a bylo by mi líto, kdyby se mi roztrhla. A nějaké zkušenosti s dobou pečení, a stupni??Díky moc Lucka

Dyne Hokaido

mate s ni zkusenosti? Nejaky osvedceny recept? Dekuji

Hrnce

Jsem ted musela vyklidit skřínku,kde mám hrnce a mám je na zemi a je jich jen hromádka.3 pánve,3 rendlíky,wok,3hrnce,2 velké na polívku a jeden ten keramický co se na něho sbíralo v Albertu.To už forem na pečení mám víc než hrnců.Co Vy?Kolik jich máte a kolik jich použivate a který nejraději?Jsem prvních 10 let věci nakupovala a ted je přes 10 let vyhazuji a furt mám všeho hodně.

hody a řepa

máme hody. to je zas žráádla, ALE mám tu dost řepy- co s tím.. já znám ze sk. jidelny jen \"kompot\" mám to povarit, nakrájet, a dát do misek? nebo co s tíím??

Bagety

máte na ně nějaký osvědčený recept?Děkuji

zelené fazolky

Urodilo se mi letos dost fazolek. Dáváme to pod maso ještě s další zeleninou a pak je chci zkusit na omáčku. Ale dál mě nic nenapadá. Nemáte nějaký receptík na fazolky?

Dýně hokaido

Koupila jsem si dnes po cestě dýni hokaido. Chci z ní udělat polévku a nevím, zda se loupe nebo ne.Jak to děláte vy?Díky za rady.

Šunkové koleno

To je teda věc.Mám takové obří.Pekla jsem ho celé odpoledne,ale stojí to za to.To bude dobrota.Dneska jsem si celkově krásně zavařila.Samá příjemná práce.

Mražák

To odmražování mražáku je taková hnusná práce.Všude plno vody.Všechno až na nové maso co bylo zvlášt jsem vyhodila.Všechny moje zásoby,které už stejně nikdo nechtěl.Ještě hodinku tomu dám a zase ho pustím.Už ho mám umytý na čisto.

V kolik grilovat?

My tady na chalupě o půl jedné obědváme,teda tatka.Pak je odpolední program.V 5 jde chystat ohen ,on si dělá sám uhlíky ze dřeva to trvá tak hodinku.Pak se kolem 6-7 začne dělat maso než se udělá je kolem půl 8-8 a to je na mě pozdě sníst večer 200g masa plus nějaký chleba,zeleniny atd.Nějak by to chtělo lépe časově vychytat.Tak kolem 3 začít jenže to jsou všichni po obědě a každý něco dělá nebo spí,pijeme káfíčko a jíme sladké.Kdy grilujete vy?

Cheesecakes

Ahoj děvčata, jedla jsem teď na výletě v Praze úžasný jahodový cheesacakes http://www.cukrarna-hajek-hajkova.cz/vyrobky/cheesecakes/cheese-cake-jahoda-zele/. Na pěčení, vaření jsem tele, ale ten bych se chtěla naučit. Myslím, že zrovna teď do horkých letních dnů se hodí ke kávičce. Nemáte někdo nějaký dobrý OSVĚDČENÝ recept??

To bude sranda

Budu jen s dětmi 14 dní v malé chaloupce.Budu muset každý den vařit.Jenže jsme všichni nejedlíci a stačí nám sušenky.To by neprošlo přes naše.Budou se chodit dívat co jíme.U nich je jídlo nejdůležitější téma na světě.Kdybych byla doma jen malýma tak by jsem vařila tak 5x a to ještě jen večeře.Už tak budeme obědvat kolem 4-5 večer.To bude řečí.Co vy máte taky jiné zvyky než jiní lidi,když s někým někde jste.My jsme jako děti často jezdili takhle někde ,kde si naši vařili.A i jiní lidi si vařili.A já těm cizím strašně záviděla.Jedli si guláše,řízky,buchty a my makrobiotiku.Zrní a hrách.Ted to bude my co budeme mít ty řízky a naši furt ten svůj hrách.

chvála remsosce..stali se z nas kamosky:o)

koprovka

z vody? ci z mlika? ja z mlika a davam tam i smetanu..

To mě vytáčí

Zuzanka dělá čistku v ledničce. Dáva tam nový nákup a šílí z Gabule. Ta má ve zvyku nechávat všeho jednu lžičku,jeden kus,jeden plátek salámu,jeden hlt pití.Aby pak nemusela vyhazovat obaly.Uklízet to po ní je děs.Dělá vám to doma někdo?Vadilo by vám to?

Co v kuchyni neumíte?

Tento týden jsem si uvědomila, že si neumím nabrousit nože. Ostuda, co?Nekamarádím ani s brouskem, ani s ocílkou. Mám takový blbý ostřič, který pomůže jen na chvilku. Co neumíte vy?

meruňková marmeláda

Holky potřebuji poradit s meruňkovou marmeládou, která je řidká. Dá se znovu vyklopit do hrnce a převařit? Použila jsem sice Gelfix 3:1, ale asi málo. Nezníčí se to novým převařením úplně? Mám použít další Gelfix? Děkuji za rychlou opověď nebo jakýkoliv dobrý nápad. Mirka

Led

Jak chytře udělat led?Je na to nějaký fígl?Mám plastovou krabičku,klasickou.A jak do ní liji vodu tak mi to prská,když liji pomalu a pak pomalu tím hýbu tak to mám zas plné jen do půlky.Takové ty sáčky nechci,už jsem je měla a blbě se to z toho dáva pryč.Další úskalí ledu je ho narvat do moji přeplněné mrazničky,tak abych ho půlku nevylila.Když nevylijí rovnou tak určitě,když to zavírám.Další problém je jak ho vytahují z krabičky,bud mi padnou na zem,nebo do dřezu,kde je nádobí.Člověk by si řekl-taková blbost a mě to vždy tak potrápí.

Totálka

Asi před 15 lety jsem úplně všechno jídlo co jsme měli doma včetně koření,kompotu prostě všechno i všechno z mražáku vyhodila a vše vymyla a koupila nové. Ted už né tak razantně to dělám tak 1 ročně.Znám paní co 1 měsíčně všechno vyhodí a obnoví.Děláte to někdy a jak často?

zelenina

Jak dlouho máte zeleninu,když je dobře skladovaná?My totiž máme s Gabulí spor-ona si myslí,že i když to je to v pořádku tak se má zelenina stejně po týdnu vyhodit.Vlastně si to myslí i u ovoce.Taková blbost-třeba takové jablko vyroste na podzim a rok se skladuje než je zase další.Jak zeleninu a ovoce skladujete at vydrží co nejdéle?

umeocet

Já používám jako zálivku na salát i umeocet a olivový olej. Vynikající kombinace, nikdy jsem netušila, že to může být tak dobré.

Velký návrat

Po více než 10 letech,možná 20 jsem se vrátila od vaničkového k normálnímu tvarohu v kostce.Ten vaničkový už byl čím dál tím mín tvarohový a třeba náplň do koláčů tak tu jsem z něho neudělala ani za nic. Ted jsem potřebovala na knedlíky a jo,je výborný i když v kostce.Děti to viděli poprvé v životě ani nevěděli co to je.Co vy,který používáte?Ten vaničkový budu dál používat ,ale už né na vše.

dresing na saláty

přes léto máme rádi různé zeleninové saláty, vždycky tápu jakou zálivku.....vetšinou dělám bílý jogurt + trošku kvalitní hořčice+ olivový olej + sůl. Chtělo by to změnu. Bez zálivky to není ono .Tak pokud máte někdo nějakou oblíbenou tak sem sní.

poprve

v zivote delam ryzový nákyp:D a beda jak to nebudou jíst.. je to jejich prání.já to moc nemusim....

zdrave susenky

holky,Alex bude mit narozeniny,dejte mi tip na nejake rychle zdrave susenky,co mam upect do skolky..nemaji nosit bonbony a sladkosti,tak nejakou zdravejsi verzi..tahat do skolky 30 jablek se mi faaaakt nechce..diky

Začínám \"blbnout\"

V úterý jsem dělala z 1,5kg jahod marmošku, dneska jsem zavařila 20sklenic (malých) třešní... Už se těším až budou meruňky, broskve a švestky, neb zásoby se nějak tenčí :-D

Kašovitá a měkká strava

prosím napište mi co vás napadá. Peťa má jít na krční mandle a tak přemýšlím co mu budu vařit. Zatím mě napadá, rajská a k tomu asi rozmixovat těstoviny pak špenát, bramborová kaše a sekaná, krupičná kaše a možná nějaká masová omáčka rozmixovaná.

Pstruzi na lávovém kameni

O víkendu chceme dělat pstruhy na lávovém kameni, chci se zeptat a nějaký osvědčený recept od Vás, na netu jich je spousta, ale chtěla bych znát názor někoho kdy s tím má zkušenost, děkuji za rady

Kam se na mě hrabe Hruška

A jeho levné vaření z polotovaru.Včera jsem koupila v Lídlu sekanou (30kč)sáček zelí (20kč) a hotový knedlík(to nevím asi 30)Tak,že 80kč a udělala jsem z toho bez práce 4 fakt plné talíře.Všem moc chutnalo.Jsem si říkala,že lepší než kupovat vaničky nebo alobaly.Děláte taky něco takového mega rychlého a dobrého z polotovaru?

Další lever

Tralala naučila jsem se dělat ztracené vajíčka.Předtím jsem si na ně netroufla.Někteří kuchaři to ukazují jako strašně těžkou věc.Kuchař v kuchařské pohotovostí ukázal,že se to nemusí ani míchat,ani dávat ocet,nic.Jen nechat uvařit vodu,kydnout do toho vajíčko,vodu vypnout a nechat 3min dojít pod pokličkou.Dala jsem si ho to zeleninového salátu.Jak děláte ztracená vajíčka vy a do čeho je používáte?

rohliky bez pekarny

Zkusene kucharinky, jdu k vam pro radu. Za necele dva mesice odletame na dlouhou dobu do Egypta a ja se pevne rozhodla,ze tam budu vyrabet svoje vlastni pecivo, protoze to jejich sladke neni pro me pozivatelne a kazdorocne hladovim. Potrebuju recept,ktery by byl polopaticky, pro skoroblondynu,ktera nema moc zkusenosti s kynutym testem a hlavne bez pekarny, tu tam mit nebudu. Chtela bych to odzkouset jeste doma na necisto. Dekuji za rady

zítra budu péct dort

poprvé v životě!! já, taková patla! tato zodpovědná činnost na mě padla jen proto, že všichni moji přátelé jsou natolik zaměstnaní, že na pečení dortu si nejsou schopni najít chvilku. to jsem teda fakt zvědavá, jak to dopadnebudu dělat tentohttp://www.janinyblog.com/2014/04/cokolado-jahodovy-dort.htmlnebo tentohttp://www.janinyblog.com/2012/03/jahodovy-dort.html

Mléčná bílkovina

Třeba mi to někdo vysvětlí obsahuje hera mléčnou bílkovinu či ne? Zaujal mě dort bez mléčné bílkoviny a v surovinách je pak hera která přeci nějaké to mléko či jeho složku obsahuje.

Nakládané pochoutky

Co máte rádi nakládaného?Mám moc ráda nakládané plněné papriky,nebo grilované a pak naložené.Hmm,to bych jedla ke všemu.

Jaké máte rádi polívky?

Ja skoro všechny,protože jsou pro mě vzácnost.Skoro je nevařím.Nejraději mám vývar a pak krémové.Ty dělám z čehokoliv,né jen těch pár známých.V Prostřeno většinou nikdo nemá rád ty krémové,že to je jak pro miminka.V podstatě nemám ráda jen rajskou polévku.

tak jsem si zadala

do gůglu \"hruška recept\", protože jsem chtěla chytit inspiraci, co s hruškama.A už vím, co je to pan Hruška za kuchaře

Kytičkový med

Loni Liberte myslím psala že taťka dělá medík z pampelišek bez vaření, dělá ho ještě někdo nebi Jaru nemohla bys prosím zjistit jak ho dělá? chci ho letos udělat ale chci aby mu zůstal nějaký vitamín a ne je všechny vyvařit

Jak to uchovat?

Tím ,že jsou Velikonoce v pondělí jsem každoročně nevěděla kdy jít nakoupit salám,maso,pečivo.To už jsem celkem vychytala.Všimla jsem ,že už všichni pečete beránka,jidáše,mazance -jak to uděláte,aby to vydrželo čerstvé i v pondělí?

musím se vám přiznat

Že od té doby, co chodím do práce, mi moc chybí vaření. Není tolik času, občas uvaří i Cukřík a občas padám únavou. Těším se na volné dny, že se v kuchyni vyřádím.

holky, mate zkusenost s telecim masem? jakou cast kupujete, jak ho delate?vcera jsem si u reznika vsimla, ze ho maji (asi diky velikonocum, je sice drazsi, ale docela bych to zkusila)

Zeleninové saláty

Jaké nejčastěji děláte?

Soutěžní vaření

Má svého vítěze je to Honza.Holky se nakonec šíleně pohádaly.Už chápu ,proč se hádají v Prostřeno.To fakt chce nakonec všecko si vyříkat.Máme přes sebou druhé kole.Vyhlásila jsem,že to musí být české menu,musí být i polívka a celodenní jídlo pro 4 osoby se musí vejít do 500kč.Co by jste uvařili vy?

Chlapská party

Pepa tu bude mít pár chlapů - max. 5, na chlapskej pokec o práci. Budou u toho opíkat buřty, chlastat nebudou. Jaký byste jim udělali moučník? Co mají chlapi nejraději? Pepa mi řekne, že ode mě je všechno dobré, ale mi je jasné, že jáhový moučník s čerstvým ovocem asi neocení.

Co místo kávy?

Po tom co bylo zle tak nesnesu kafe a ani Caro.Tak asi budu mít Grankoa nebo máte nějaký dobrý tip na dobrou čokoládu?Děkuji

Ryby

Zaujalo mě,že často děláte lososa.U nás se nedá moc snadno koupit.Když je naporcovaný na tácku chlazený tak je pro mě v blbém balení a ještě není na výběr,u nás je tak 1 balíček v celém obchodě.Někdy je v Lídlu,ale tam zas moc často nechodím,abych to vychytala.Zmražený celý bez hlavy je taky jen občas a není moc dobrý.Kostky 100procent masa mají v Tesku,ale taky moc často né.Pak je mražený v Makru ,ale to balení stojí 1000kč a je tam 20- 200g kousku,nebo tak nějak.To kupují naši.Mi by to nevešlo do mražáku.Rybí prodejnu tu asi ani nemáme.

Kouzelné bylinky

Koukaly jste v neděli na Kouzelné bylinky na ČT1? Je to nový pořad, první díl byl o kašli a nachlazení. Kdo neviděl a zajímá ho to, je to tady http://www.ceskatelevize.cz/porady/10744345634-kouzelne-bylinky/

lasagne

nebo jak se to pise:D:D koupila sem si je v obchode..a jelikoz sem je videla porpve v zivote:D a budu je delat porpve v zivote, a besamel( v receptech- vidim poprve v zivote) napiste mi nekdo recept, kterej delate, (prosim postup jak pro debila) at doma muzu zazarit:D:D:D a kterej dobre smakuje:o)

Oběd

V kolik obědváte?Ja neobědvám nikdy,nebo né oficiálně,beru si oběd až jak se mi chce.Naši jí přesně o půl jedné.K tomu přizpůsobují celý den.Mamka z toho celý život šílí,ale nezmění to.

Dort pro ročňáka

Holky, prosím poraďte mi dort pro Vašíka, pozítří bude mít rok.Respektive dort asi vím, budu dělat klasicky z šlehačky, kys. smetany, piškotů a ovoce. Je to jednoduchý a chutná i nám dospělým. Ale řeším jaký ovoce můžu ročňákovi dát.Přiznám se, že trochu tápu. Jak není nic moc sezónního teď a ještě se vyhýbáme citrusům, tak Vašík teď v podstatě jí jenom jablka a banány - nic moc teda...ale to je do toho dortu málo - teda jablka se mi tam nějak nehodí vůbec a jen s banánem je to na prd. Může už v roce jahody??? To je silnej alergen, ale nevím jestli v roce už je to v pohodě. A když tam frknu trochu kiwi??? Ono se asi prd stane, žejo - sní toho trochu. Tak ale obecně, jak ovoce jedí vaši prcci v tomhle ročním období - pokud máte taky takováhel batolata?

ovocno masovy tyden

si uzivaji ted deti...v pondeli svickove steaky a omacka ze susenych svestek, vcera kureci prsia a broskvovomerunkove pyre,dneska veprove steaky a tvorh vyslehany z mrazenyma jahodama,zitra bude zralok a ovocny salat z exotickeho ovoce s kokosovym mlekem a v patek pecene kure a pomerancova omacka a pomerancovy sorbet...proste nemame zadne prilohy ,protoze je nechteji a tatinek chudak trpi jak zvire a stravuje se po hospodach

Od čeho začít?

Gabka má kamarádku co má 20 let a ted se odstěhovala ke klukovi a neumí vůbec vařit.Od čeho by tam měla začít?Ja radím od polívek,pak něco smaženého obalovaného,palačinky,saláty...

měké maso

Poprvé v životě jsem udělala super měké odpadávající maso. Nejdřív jsem udělala takový základ něco jako na svíčkovou, ale z řapíkatého celeru, hodně cibule a rajčatového protlaku, na to jsem položila do hrnce okořeněnou krkovici v celku a dala na tři hodiny do trouby na 150-180. A holky to byl orgasmus. Tak měké maso jsem nikdy neudělala. Jsem do toho bodla vidličku a projela jako máslem......Nami.....Už vím jak na to a teď se rozjedu.Už umím udělat super vývar.....a trvalo to dlouho. Teď jsem odhlalila i záhadu měkého masa.....Co objevím příště?

Příprava

Minulí týden na chalupě jsem pozorovala naše jak vaří.Oni vaří hodně ze zeleniny a denně podle mě spotřebují tak pul kg cibule. Ja být mamkou tak si normálně před vařením dělám přípravu-do misky nakrájím tu cibuli na celý den a pak si ji odebírám.Oni totiž vaří oba,mamka i tatka a ještě ráno ,v poledne,večer.To samé třeba s mrkvičkou atd.Fakt bych ráno nakrájela zeleniny a pak už jen vařila.Doma to nedělám,zas takovou spotřebu nemám a mám různé mixery a kráječe a používám zmrzlou zeleninu.Ale někdy,když mě čeká velké vaření tak si suroviny nachystám na stůl a neuklízím je v průběhu vaření,ale až dovařím.Co vy-děláte si někdo přípravu jak v restauraci?Mimochodem,otázka mě napadla při dívaní se na Svátu Kuřátka a i když jsem to viděla po letech už loni,tak letos se mi to zdá příšerné to jeho vaření,až nechutné.

Když margarín -tak jaký?

Ja většinou Ramu.Občas něco jiného jako Floru,že podlehnu reklamě,ale to mi nechutná.A když né Ramu tak Zlatou Hanu.To mám doma asi nejčastěji.Občas Ramu bonjur.A máslo kupujete jaké?Když byl doma Martin tak jsem kupovala máslo Prezident ten osolený.To mu chutnalo.Taky máme pořád doma pomazánkové máslo-tam je mi to jedno,když už tak mám ráda křenové.Bohužel děti né.

Dort, co se musí uležet a navíc se dobře převáží

Příští neděli budeme v Rožnově slavit narozky moji maminky.Chtěla bych jí udělat dort, ale z provozních důvodů ho můžu udělat jen ve čtvrtek, a navíc doma, takže by pak jel 200 km autem.Který dort je lepší po třech dnech a ještě neutrpí převozem?Napadá mě jen medovník. Je ještě něco? (Nic proti medovníku, samozřejmě)

maslo

zkouseli jste doma udelat sami maslo nejakym zpusobem?a jak se zadarilo?

Nějaký dobrý, osvědčený recept na medovník? :)

Omáčka k těstovinám

Kuchařinky, prosím o receptíky. Míšovi teď zachutnaly všelijaké omáčky, nejraději je baští s těstovinama, ale zdá se mi, že pořád jedu těch svých pár receptů a ráda bych vyzkoušela něco nového. Poradíte?

Domácí müsli

Delate si nekdo? Podelite se o recept? Dekuji.

pekárna mi testo zamícha.ale testo v ni nekyne jak by melo.stale je nechutne dole, nenadychane a nic:( napred sem si rikala blby drozdi.ale dela to pokazdy,takze predpokladam ze v drozdi ani mouce chyba nebude.. asi nejak nehreje ci co...kazdopadne uz je po zaruce..takze se asi musim poohlidnout po jine:((:(

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

27 %
19 hlasů

68 %
48 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici