Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

Pro tuto akci musíte být přihlášení
Nové diskuze
Celkem 2 585 příspěvků
Narozeninové občerstvení do práce
Ahoj holky, manžel bude mít svátek a teď si vzpomněl, že by do práce potřeboval připravit nějaké občerstvení....v práci je kolem 15 lidí.Co připravujete chlapům do práce, když mají narozeniny nebo svátek?Kvalitní nože
Zdravím,Chtela bych se zeptat, zda nemate nekdo zkusenost se znackou, ktera ma kvalitni noze. Kazdy pul rok tuto otazku resim a neustale si kupuji nekvalitni noze. Kamaradka mi rikala o znacce berghoff, mate nekdo zkusenosti s touto znackou? Dekuju za typy a vase zkusenosti.Silikonove formy
Zdravim holky,Posilam vam odkaz na silikonovou formu, ktera je fakt paradni a hlavnek kvalitní! https://www.berghoff.cz/produkt/silikonova-forma-na-peceni-srdce/.Silikonové formy
Zdravím holky,Posilam vam odkaz na skvelou formu kterou sem si koupila od berghoff, moje maminka ji pouziva leta a nemuze si ji vynachvalit!Titanová pánev
Ahoj holky,kde bych si mohla koupit nějakou dobrou titanovou pánev?Ráda si připlatím i za kvalitu.Co máte za sušičku ovoce?
Ahoj už nějakou dobu uvažuju nad koupí kvalitnější sušičky na sušení ovoce.Kuchyňský robot - prosím o doporučení
Ahoj holky,chtěla bych poprosit, zda některá z vás nemáte dobrou zkušenost s nějakým kuchyňským robotem, který by byl ideálně šlehač, měchač, mixér, strouhač a mlýnek v jednom (ten mlýnek není až tak nutný). Taky bych uvítala, aby se dal použít i jako ruční šlehač - tzn. měl odnímatelnou tu část na šlehání (když budu líná tahat celého robota a budu chtít jen rychle ušlehat šlehačku). V podstatě ho potřebuji na šlehání šlehačky, krémů, míchání těsta, strouhání oříšků, strouhanky, brambor, mixování ovoce, zeleniny...Ideál, aby byl k tomu všemu ještě dobře skladný a něco vydržel :-).K minulým Vánocům jsem totiž dostala robota nejmenované značky a už se s ním pomalu loučím. Nejdřív jsem si dokoupila strouhací příšlušenství, které se při prvním pokusu o nastrouhání brambor rozpadlo :-(. Potom poustupně začaly odcházet další součástky a nyní už jen šlehá na jednu rychlost (když ho dám do zásuvky), protože přestal fungovat vypínač - regulátor rychlostí. Navíc byl velký jak blázen, takže jsem ho měla ve sklepě, protož do kuchyňské linky se mi nevešel :-(.Předem moc děkuji za zkušenosti, nerada bych kupovala zajíce v pytli a zase byla za chvíli bez robota.Zavařujete, zamražujete?
Nebo všechno kupujete? Zjistila jsem, že tady v tom jsem docela exot. Ano stojí to čas, peníze, ale mě to baví (no baví, spíš bych řekla, nedělám to s odporem). Navíc tím že máme zahradu, tak tím tuplem by byla škoda to nevyužít. Ale já nemám problém klidně tu zeleninu nebo ovoce koupit, v sezoně je celkem za hubičku, a v zimě se to pak hodí. Už mám nějaké sirupy, marmelády, kompot, protlak, v mrazáku dřeně... Nedělám toho kvanta, tak aby se to přes zimu, max dvě, spotřebovalo...Co se da navarit sebou?
Poradte prosim co navarit a vzit sebou na vikend pro 3 dospele a 4 deti? Ja s timto nemam vubec zkusenosti a co zatim navrhly kamosky (segedin, koprovka) to moje deti nejedi...Prosím Vás pěkně o vyplnění krátkého dotazníku o zdravé výživě
Krásný den,v rámci marketingového výzkumu pro účely školního projektu na Masarykově Univerzitě bychom Vás rádi požádali o vyplění krátkého dotazníku o zdravé výživě. Jeho dokončení Vám zabere přibližně 2 minuty.https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScE55BwoOswH1-rMemOY_pKRZm1x9zqRvDlM1ivUajxhhVYvw/viewformSlepice na polévku
Jako fakt slepice, ne kuře... Dá se to vůbec koupit? Já pravda k řezníkovi chodím minimálně, mám vlastní zdroje, ale když už tam jsem, tak nic takového jsem tam nikdy neviděla. Přitom vývar ze slepice je úplně jiný než z kuřete, zvlášť polskéhoRecept na pařížský salát
Ahoj holky,máte nějaký osvědčený recept na domácí pařížský salát? Na netu jsem receptů našla poměrně mnoho, ale nevím, kde sehnat "pařížský salám", který je všude uveden. U nás jsem ho v obchodě neviděla. Popřípadě, čím ho nahrazujete? DěkujiDomácí brumíci
Já také velmi ráda peču, mé děti se zamilovali do brumíků, takže je musím stále dokola péct :) Nakonec se mi osvědčil recept na http://www.mimikucharka.cz/domaci-brumici/ . Sladím javorovým sirupem, náplň nedělám čokoládovou, ale z karobu. Chutnají celé rodině, i manžel ujídá :DThermomix TM5
Ahoj holky, chci se zeptat, jestli se podle vás vyplatí koupě nového TM5. Máte některá zkušenost? Mám ten "starý", ale uvažuju o novém. Sice dělá pořád skvělou službu, ale vzhledem k tomu jak jsem ho užila, přemýšlím jestli by mi nový model nenabídl ještě víc a starý bych mohla dát mámě. Za každý názor dík!Králík na smetaně
Holky prosím potřebuji udělat luxusního králíka na smetaně, potřebuju se blýsknout prosím tipy jak děláte... Musí být vážně skvěláPomazánka
Tuňákovou pomazánku miluju, ale jelikož jsem fakt hodně vytížená, většinou si ji koupím už hotovou :) Dobrou mají hlavně v Albertu, navíc od zítra ji tam mají ve slevě. Už se těším, až se zase nadlábnu. :D Přikládám odkaz na akční leták https://www.letakomat.cz/albert/aktualni-letak-supermarket-od-stredy-30-08-2017/pekárna
Nám se osvědčila pekárna http://www.nejlepsi-spotrebice.cz/domaci-pekarna-morphy-richards-48319/. Máme ji asi půl roku, ale stále spokojenost.Domácí knedlíky
Holky, děláte domácí knedlíky? Já je vždy připravovala, protože jsem na nich vyrostla. Pavel zase na těch kupovaných. Pak jsem připravovala ty ze Zdravého těhotenství, s celozrnnou moukou, dětem domácí - dokonce i ty celozrnné - chutnají. Ale čím dál častěji si to usnadním a koupím. Narazily jste na nějaké podobné domácím? Já tedy ne :-).Ovoce a jeho sušení
Pěkný večer. Chtěla bych si pořídit sušičku ovoce. Můžete poradit, jakou máte doma a jste s ní spokojené?kuchyňský robot
ahoj holky, prosím o tipy na kuchyňského robota, chtěla bych si ho pořídit. Předpoklad je, že bude míchat, strouhat, odšťavňovat, mlet maso. Vyhlédla jsem si pro představu ETA 0023 90050 Gratussino Max, KENWOOD KM 285 Prospero. Je to investice na delší dobu tak chci vybrat pořádně. děkujiPapiňák neboli tkakový hrnec
Holky kuchařinky máte jednoduchý osvědčený recept do tlakáče? Po dlouhých rokách odmítání jsem si ho dnes pořídila a tak by se zaručený recept hodil. PS: jsem antitalent na přípravu masa.Sušička ovoce
Ahoj. Chtěla bych si pořídit sušičku ovoce. Můžete poradit, jakou máte doma a jste s ní spokojené?
Dort k 1. narozeninám!
Ahoj holky, nechápu, jak to uteklo, ale malá bude mít rok!! Zítra peču dort Už mám nachystaný recept na docela snadný a relativně zdravý.. ale mám z toho hrůzu! Nejsem moc pekařka Nemá někdo zaručený recept na dort, který se povede i antitalentce??!T.co vy nato?
Ahoj, uvažuji nad koupí nové sady hrnců...Blouzdala jsem po netu a moc se mi líbí výrobky na i-dmacipotreby...Máte s tímto obchodem zkušenosti? Sada je docela drahá, tak chci vážně jistotu, že vše bude ok :)
Velikonoce
Holky, pečete na velikonoce nějakou specialitu? Šup, šup, pochlubte se i s receptem.Co myslíte
Patří na svíčkovou citron,brusinky a šlehačka?Já myslím ,že jo.V jedné vařící skupině na FB se hádáme ,je to zatím 50 na 50.Odpůrci říkají,že to je komunistický přežitek.No toto.
Slaný štrůdl
Holky poradíte nějaký recept na slaný štrůdl, koláč apod.? Co do něj všechno dáváte?Odšťavňovač
Ahoj, chtěly bychom si domů pořídit odšťavňovač na ovocné šťávy. Snad pokaždé, když jdu kolem Uga nebo Fruitissima, neodolám a dám si nějakou šťávu. Bylo by fajn si je moct připravovat doma :) máte s nějakým odšťavňovačem dobré zkušenosti? :) děkuju za radu
svačiny
Jak jsme tu hovořily o svačinách, narazila jsem na tento svačinový tahákhttps://www.kucharkaprodceru.cz/svacina-do-skoly/Vážně jsem se totiž musela zamyslet nad tím, že musím svačiny začít řešit trochu líp, protože už to sklouzává k tomu, že je na svačinu ve většině případů něco sladkýhoMňam
Ahoj holky, neznáte někdo mnam.cz? Moc ráda vařím a tohle mi přijde něco jako prostřeno, ale bez televize :D Sestavíte menu, nafotíte a neceníte .. Pak se na něj může někdo přihlásit a přijít k vám na návštěvu .. V poslední době nepotkávám moc nové lidi .. Ale zároveň mám trochu strach, abych to nepokazila .. Nehostil už někdo někoho tímto způsobem? Chtěla bych vědět, jak to probíhámarcipán
Někdo si ten marcipán jaksi vytváří. nebo tu bílou hmotu. Já preferuji nákup již hotového marcipánu http://marcipan-vyskov.cz/11-pravy-marcipan . Šetří to čas. Než si doma sama ukuchtím, tak to je na dlouho. A marcipán je pak vždycky dobrej.
Svačiny do školy
Blíží se škola a proto se ptám, jaké děláte dětem svačinky do školy? Ať tu máme trocha inspirace.domácí pekárna
ja teda bezlepkove nejím, ale koupili jsme domácí pekárnu a chci začít péct sama doma chleba. Dívala jsem se a dá se koupit přimo smes na pecení, kde je uplne vsechno, ale tomu já moc neverím, ze nevím, co v tom je. Co si o tom myslíte vy? koupili byste radeji smes nebo zvlást ingredience....?Bezlepkové pečivo
Holky, pečete prosím některá bezlepkové pečivo? My s tím teda bojujeme. I když to nějak nakyne, tak je po upečení ta konzistence taková zdrclá, pečivo je hodně hutné, nevím jak to přesně popsat. Tak jestli máte některá nějaký odzkoušený recept nebo rady. Děkuju
Toastovač
Nemáte některá zkušenost s dobrým toastovačem, možná je správně slovo sendwičovač, tím přístrojem na výrobu zapečných toastů?:-) Mám pokaždý problém, že se ty desky dost rychle oprýskají a to ve mě nebudí mnoho důvěry. Dá se koupit nějaký z takového materiálu, který nějakou dobu vydrží? DíkNoví pomocníci
O vánocích se mi porouchala pekárna, kámoška sloužila 7,5 roku tak měla i nárok, k tomu se přidal i šlehač ten sice sloužil méně ale o to urputněji. Tak jsem si udělala radost a obojí si koupila minulý týdne v Lídlu , už mám i vyzkoušené a super. K tomu nám doma udělal radost tatínek a máme koupil Sodastrem, léta jsme i něm mluvili a pořád váhali.
Perník
Chtěla bych upéct takovou tu perníkovou buchtu. Mám o ní velice jasnou představu, nadýchaný tmavý těsto, nahoře čokoládová poleva.Zkusila jsem to podle dvou receptů, poprvé to bylo úplný fiasko, u toho druhýho si nejsem jistá, jestli jsem neudělala nějakou chybu, chuťově to bylo fajn, ale byla to jen taková teňulinká hutná buchta...Máte nějaký osvědčený recept? Moc by mi to pomohloA ještě dotaz na čokoládovou polevu, takovou tu, jak se rozpustí čokoláda ve smetaně. Jak ji děláte (myslím poměrově)? A jak se dělá to, že to ztuhne? Mně to totiž neztuhlo, po třech dnech to nebylo patlavý, ale tuhý zdaleka ne Nebo je nejlepší a nejjednodušejší koupit nějakou tu hotovou polevu?Řecké cukroví
Já se dnes pustím do pečení cukroví z různých koutů světa. Naše perníčky jsou sice geniální, ale proč si trochu nezaexperimentovat, že :) A pokud hledáš nepečené cukroví, tak doporučuji Řecké. to vypadá móóc pěkně :)Marcipánová figurka na dort
Rozhodla jsem se malému vymodelovat na dort mašinku. Nemám s tím žádné zkušenosti, mám různé barvy marcipánu, ale nevím si rady se šedivou. Myslíte, že když smíchám trochu černého a bílého, dá to šedou? A ještě, jak se jednotlivé dílky dávají k sobě? Drží to samo, nebo se to musí nějak "lepit". Děkuji za rady.Šlehačka - jak na ni
Nedaří se mi už delší dobu pořádně ušlehat šlehačku. Je jedno, jakou koupím, prostě ať šlehám, jak šlehám, je pořád hrozně řídká. Ztužovač teda nedávám a nechci. Zkoušela jsem vše - pořádně vychladit, pár kapek citronu... Prostě nic nezabírá.Poradíte někdo, jak na to? Může to být i tipem šlehačky a s jakou máte případně dobrou zkušenost? Předem díky za rady.
Další level
Holky, je něco, co jste nikdy nevařily nebo nepekly a chystáte se na to? Já jsem třeba nikdy nedělala suši. Hrozně bych si ho dala, ale mám trochu strach, abych to nezvorala a bylo to poživatelný.
tefal clipso
holky, vy co mate tlakac tefal clipso za jak dlouho jste menily tesnici gumu? kdyz chci varit v tlakaci tak posledni mesic dva pozoruju, ze s natlakovanim je problem - nechce se natlakovat nebo aby vylitl ten cerveny cudlik tak musim tu poklici nekde primacknout rucne nebo utika para z mist pod poklici, pak staci poklici otevrit, vyndat a znova vratit gumu a natlakuje se hned.. takze predpokladam, ze je po 4 letech co ho mam, pryc ta tesnici guma...Květák, možná nic nového, tak jen pro ty co neznají
Máme rádi smažený květák, ale smažit to na pánvičce je piplačka, friťák mám, ale pak zase slívat olej....Jsem dostala nápad: Neuvařený květák jsem rozebrala na růžičky (spíš větší), odřezala z nich stopky, osolila je(ta sůl tam moc nedží, ale neva, mi to stačilo i tak), obalila klasicky v trojobalu(vajco solím a dávám do něho olej, i do masových řízků, je to lepší). Vymazala jsem plech tukem na pečení, asi není nutné, já jen tak pro jistotu, naskládala na to obalený květák a jednotlivě každou růžičku polila smetanou ke šlehání. A dala péct do vyhřáté trouby. Ale měla jsem ji na horkovzduch na 200 st. a za chvíli se připaloval od spoda tak jsem ubrala na 175, dala horní ohřev a dopekla do zlatova. K tomu brambory s tatarkou. Kurnik, to je román, ale bylo to dobré.Domácí chlebíčková veka
Ahojky děvčata, prosím nezná některá recept na domácí veku, kde v těstě je 100ml majolky +ostatní přísady.... Našla jsem na netu, vytiskla, ale neuložila, Výtisk skončil v ručkách Cipíska, nelze již přečíst. Děkuji všem za pomoc.
vedro a vareni
nejak nejde dohromady...ja jsem schopna udelat akorat salat,pripadne brambory na kyselo..daji se jist i studene a vari se kratce,cimz se eliminuje narust teplaapod.jidla...a hopik chce po me kureci nebo hovezi polevku a domaci testovinyto proste nejsem schopna..mame v byte 30 a to patri mezi chladne byty tady ve meste..na stinne strane..kde se to vedro bere nechapu...co varite vy?Formy na pečení
Zdravím, plánuji si pořídit formy na pečení z http://www.zelezarstvi-urotta.cz/peceni-1/ prosím o radu, který materiál je nejlepší.Hlavně by mě zajímalo, jak se peče se silikonem oproti jiným materiálům.DěkujiAlbert magazín
V novém čísle jsou pizza buchty.Tak to by mě nenapadlo a to dělám-pizzu,pizza šátečky,záviny,šneky,mafinky,dokonce i pizza chleba.Ale pizza buchty by mě nenapadli.Přitom na cesty ideální.Už se u nás pečou.Co všechno pizza děláte vy?A jak často děláte kupujete u vás pizzu?U nás je něco pizzového minimálně 1 týdně.
květák v trojobalu
Dělám květák v trojobalu a mám ho celkem dost.Jsme na to jen tři lidi a druhý den už dobrý není,není nad čerstvě usmažený.Proto se chci zeptat,jestli ho můžu takhle povařený,obalený v trojpbale-neusmažený zamrazit?Děláte to někdo,je potom dobrý,když se usmaží vlastně hned ještě mražený?Určitě bych ho asi nerozmražovala a rovnou házela do rozpáleného oleje.Vlastně bych si i na příště ušetřila kousek času s tím patláním :)Vzpomínate?
Na dobu ,kdy se nedali koupit chlazené a porcované kuřata a bylo jen to zmrzlé kuře,nebo zmrzlé kuřecí řízky nebo ještě stehna na tácku po 2ks. To byl hnus jak to rozmrzlo.Jsem to vykládala Gabce.Ona totiž nešáhne na celé kuře,štítí se toho.A to chlazené je krasavec proti tomu co pak rozmrzne.
Co vaříte nejraději?
Holky, máte něco, co fakt vaříte nejvíc rády? Těšíte se na to? Hlavně neříkejte, že vodu na kafe nebo na čaj .Já strašně ráda porcuju syrové maso. Takže takový guláš, roštěnky nebo řízky, to je pro mě prostě nádhera.Pokud bych měla jmenovat jídlo, hrozně ráda vařím svíčkovou. To mě přijde taková klasika a vrchol české klasické kuchyně.
maso
jaké maso u vás doma jíte?Jakému dáváte přednost? Kde ho kupujete?Kupujete třeba i králičí,krůtí a hovězí i když je to poměrně dražší než třeba vepřové?Co třeba vnitřnosti,jíte je?Máte představu,kolik utratíte za maso za měsíc?U nás doma jíme nejvíce vepřové,kuřecí a pak až to hovězí,krůtí a občas i králíka,ale to je opravdu jednou za čas :) Nakupuji většinou u řezníka.Nejčastěji vepřové raději libovější,občas koupím nějaké přední hovězí na omáčku a pak krůtí a kuřecí.Méně často kupuji hovězí zadní a třeba králíka. Třeba ryby u nás jím snad jen já a tak je ani moc nekupuji,ale občas koupím pro mě a dceru aspon filé. Vnitřnosti u nás moc nejdou,játra na cibulce jíme třeba opravdu tak dvakrát do roka,takže vnitřnosti spíše nejíme. Na vývary potom střídám,občas vyříznu kost z vepřového masa,nebo hovězí žebro,kuřecí i krůtí. Většinou si nakupuji maso na těch 14dní do mrazáku,nabalíčkuju a popíšu si to :) Většinou se vejdu do 2000Kč.za měsíc.
predni hovezi
zasadne nekupuji,ale obcas mi ho i pres muj vyslovny zakaz donese mamka..nejlepe tak 2 kilovy kus a zmrzly...a to se stalo ve stredu,ja dneska rano v polospanku vytahla maso a az v poledne jsem zjistila,ze je to tohle..juj...musela jsem vypreparovat libove maso at mame teda gulas a zbytek uvarit polevku,,,s jednim papinakem zabitej cas 3 hodiny..a presne proto to nekupuji...nikdy ani v sebe lepsi akci..tak misto litani po venku zpracovavam blbe maso,protoze je mi lito to vyhodit,zadneho velkeho psa v okoli neznam a nechci at se to zkaziVaření, pečení....
Tak teda nevím, ale znám dost lidí, co je to "na staré roky" chytlo a vaří, pečou, experimentují... Já mám naopak pocit, že čím jsem starší, tím míň mě to baví, kdybych nemusela tak snad ani nevařím :-)Co vy? Baví vás to, experimentujete, nebo vaříte jen že musíte?Další level pokořen
A to čokoládová pěna.Nad tou slintají děti,když to někdo dělá v Prostřeno.Já pěny moc ráda nemám.Děti si je dávají v restauraci nebo u moře jak jsme byli.Zdálo se mi to vždy těžké na výrobu a hlavně kalorie,kalorie-celé máslo,šlehačka,čokoláda,vajíčka....Jenže jsem našla recept na pravou francouzskou pěnu a to je jen 2 čokolády,3 vajíčka,cukr,a lžička másla.Dávala jsem to na dort a bylo to tekuté.Už jsem skoro zaplakala,ale do ráno to ztuhlo a je to výborné.Tak,že pěnám 3 zdar-NAZDAR!Jakou děláte vy?Ach ty líčka
Tatka je koupil na chalupu,mamka uvařila a nic moc.Neměla to moc dochucené.Jednou jsme je měli v restauraci.Tak jsem Gabku poslala do Makra ,že nastal čas ,abych trumfla mamku i restauraci.Zajela ,koupila,ale ta cena.315kč za 1,160 líček.Na to,že je to odpadní maso.Pro nás to bude na jeden oběd.Koupila i celou roštěnku ta nás stála 415kč a bude na 4 obědy.Už z ní mám udělané španělské ptáčky a 3 další balíčky jsou zmražené.Takový nepoměr co se týká ceny.No nevím nevím jestli to budu ještě někdy kupovat.Co vy,kupujete je,vaříte,dávate si je v restauraci?
ušlehanej bílek
zase mám úplně blbej dotaz - když v receptu píší, že mám do těsta OPATRNĚ zamíchat vyšlehaný bílky..jak jako opatrně?? Abych to tam zamíchala dokonale, tak se mi zdá, že to opatrný není...a pak třeba, když dělám dvoubarevnou bábovku a až po opatrném vmíchání bílků to rozdělím na dvě části, do kterých pak dávám další věci..parní hrnec
halelujááááá! že já se mu tak bránila, a myslela si že to bude bez chuti? jede u nas skoro pořád. theinka díky němu jí příkrmy- z vody ji to nechutná.. dneska byli karbose- a na to ze jsou z páry luxus.. i chlap je jedl:o))Domácí pekárna
Dobrý den, právě koukám po nějaké domácí pekárně. Líbí se mi tato: https://www.dommo.cz/Pekarny/Domaci-pekarna-s-bezlepkovym-programem-PC-5040. Máte s ní někdo zkušenosti? Případně máte tip na nějakou jinou? Děkuji.úspěšná premiéra
aneb já a tlakáč , super, nevím proč jsem se ho tak bála, zkusila jsem v něm svíčkovou (neb nemám momentálně troubu ale jen dvě elektrické plotýnky), nejdřív jsem vařila na dvojku, no moc se mi to nezdálo, ale za 15 minut to bylo dost měkké, tak jsem to dala na čtyřku a pak to začalo konečně vařit tak jak si představuji že tlakáč vaří, a za chvilku bylo maso měkoučký, ovšem když jsem ho otevírala tak jsem zavřela oči a otočila hlavu kdyby to náhodou bouchlo , a svíčková jedna báseň, já ji vždy jen pekla v troubě, takže tlakáč je super, už aby byla hotová kuchyň, teď na vaření nemám prostor a moc mi to chybíČervená řepa
Už byla zmiňovaná.Ale ráda bych se podělila o pár tipu jak si jí dělám já.Řepa je dobrá s křenem,ale ještě lepší je s česnekem.Je dobrá s kozím sýrem,ale stejně dobrá je i s tvarohem,nebo tvarohovým sýrem ,třeba lučinou.Je dobrá na tenké plátky,ale taky je dobrá nastrouhaná půl na půl s mrkvi a dochucená.Klidně se dá dát řepa do zeleninové polévky,nejen do boršče.
Parní hrnec
Jaký máte? Na co si dát při koupi pozor? Využíváte ho hodně?tlakový hrnec
tak jsem se v rámci modernizace kuchyně, která nastane za 14 dní, a na základě diskuze s některými z vás, rozhodla si ten tlakový hrnec přeci jen koupit, ale holky, jestli mi tady v nově zrekonstruované kuchyni bouchne máte mě na svědomí už jsem ho objednala, přijde za týdenteď ještě najít dost receptů na vaření v něm, našla jsem na netu knihu 100 receptů pro tlakový hrnec, ale už ji nelze objednat, nemáte ji některá doma? nebo nevlastníte někdo v pc formě nějaký soubor receptů pro tlakový hrnec?Ryze
Kdyz uz ji rozebirame v jine kolonce,tak by me zajimalo,jak ji varite vy. Me teda dost prekvapilo zjisteni,ze tady v CR vari vetsina lidi ryzi ve varnem sacku . Nedivim se potom,ze to neni zrovna nejoblibenejsi priloha,protoze takto upravena ryze pro me neni k jidlu.Ja delam ryzi nasledovne. Proplachnu, do hrnce dam olej, na nem osmahnu ryzi, podliju stejnym mnozstvim vody (hrnek ryze-hrnek vody), osolim, privedu k varu a kdyz bubla, prikryju, prendam na nejmensi horak, ktery dam na minimum a necham ji dojit 20 minut.Egyptska verze teto dusene ryze je:1. cast (ai 1/6) premyte ryze smazime na oleji az dokud nezhnedne (spali se), pridame zbytek, zalijeme vodou a dal jak je psano vys.2. na oleji osmahneme vlasove nudle do hneda, pridame premytou ryzi a dal jak je psano vys.3. na oleji osmazime nakrajenou cibuli do hneda, pridame ryzi a dal jak je vyseparní hrnec
tak mi ho opravily.. a decka- to je vam lahodny jidlo.. thea diky nemu zacla jist.preci jen ta zelenina je lepsi z parniho hrnce nez z vody.. a ja poprve ochutnala brokolici s bamborem a mnam- normalne sem to snedla:))ryze a brambory sou taky super... Jo jsem s nim spokojenáá:DCo vám doma chybí?
Za surovinu,co zapomínáte koupit?Mi pořád chybí rajský protlak.Vždy chci něco vařit a nemám rajský protlak.Koupím si jich asi v Makru celou krabici a bude to.Taky mi chybí cibule i když jí furt kupuji.Zajímavé je to s tvarohem.Když ho mám tak přemýšlím kam ho šoupnout,co z něho udělat,aby neprošel.A když ho nemám tak přemýšlím co dělat bez tvarohu.Zrovna,když není bych si dala tvarohové buchty,nebo pomazánku a tvaroh nikde.
parní hrnec
chtela sem ho.. a jezisek nadelil... ovsem- nevim zda neni rozbitej:D:D:D chrci jen chvili, ryzi sem po hodine delani hodila do hrnce a byla za chvili, brambory sem vyhodila po 40minutach. a stale byli tvrdýý.. takze kdyz varite v tom hrnci? hrci vám to(jakoby bubla ta voda?celý cyklus?nebo jen prvních pár minut a pak je to tichý..Rekapitulace
Co se vám na svátcích nejvíce povedlo v kuchyni,co naopak byl propadák,co mile překvapilo a co budete dělat častěji?Největší hit byli letos sýrové rolády,ty jsem dělala několikrát.Taky slanový milé překvapilo.Cukroví celkově nic moc.Naštěstí ho bylo málo.Chlebíčky jednohubky a všechno slané bylo výborné i hezky nazdobené.Propadák byla kačena.Nevím co na to lidi mají.Upekla jsem ji dobře,ale celkově jako jídlo nám to nechutnalo.Takové těžké s tím zelím a knedlíkem.perníčky
tak jsem po mnoha letech opět vyzkoušela upéct perníčky, kdysi se mi totiž nepovedli neb nezměkly, tak teď jsem vyzkoušela recept na zaručeně hned měkké, vypadají dobře, že i měkké skutečně budou, večer je Nikča nazdobí, mám jen otázku, vydrží až do vánoc? tedy musela bych je asi schovat, aby je nesežrali hned udělala jsem i pár netradičních tvarů, koupila jsem si totiž vykrajovátka Hello Kitty a Mickey Mouse, a vypadají fakt skvěleUzená polévka
Včera vařil Honza,uvařil jí výbornou.Já jsem mu říkala co a jak.Gabka byla překvapená-děláme takovou,že se uvaří vývar a pak se tam dáva zelenina jako do vývaru a pak bud kroupy nebo brambory na kostičky.Gabka jí jedla různě po návštěvách a vždy jen vývar,brambory a maso.Bez zeleniny.Já zase v dětství u babičky nesnášela uzenou polévku,protože do ní babička lila studené mléko.Bléé.To byl jen horký uzený vývar a studené mléko.Jakou děláte vy?
Musím se vám k něčemu přiznat. Celý život jsem měla odpor k olomouckým syrečkům a dalším pochutinám podobného typu. Taky jsem je nikdy neochutnala. Ani vlastně nevím proč.Až jsem tajně ochutnala od Cukříka. Bože, to je dobrota a já jsem byla pěkný trdlo, že jsem je zatracovala.Jen mě docela překvapila jejich poměrně vysoká cena.Co vy, taky máte něco, čemu jste přišly/i na chuť až léty?
Moje jogurtové eperimentovaní
Zjistila jsem,že nevím který jogurt mám kupovat.Nejvíc mi chutná řecký s medem,ale 3 lžíce za 18kč to už je teda moc.Řekla jsem si,že opráším jogurtovač a začnu si dělat svůj.Jenže ten se mi moc nedaří a výrobní náklady na litr jsou kolem 30kč.A taky co s litrem jogurtu ,aby byl furt čerstvý.Začala jsem kupovat jogurt bílí nejlepší a nejlevnější je v Lídlu.Tam stojí 400g 12kč. Tak,že 1200g za 36kč. Stačí otevřít jeden a udělat mu příchuť. Nejvíc nám chutná čoko banánek.To je kakao,cukr a banánové granko. Nebo příchuť esíčka-kakao,cukr a skořice.Ty 3 velké jogurty máme tak na týden.Jíme jogurt každý den a moc nás to nestojí.
růžičková kapusta
Máte rády? Vaříte z ní?Já ji od dětství nenáviděla, brr..Jenže se ukázalo, že jsem ji znala jen ze zmražené směsi do polívky.V poslední době jsem si víckrát ověřila, že zmražená je pro mě nepoživatelná a čerstvá dobrá a chutná mi. Si ji teď teda děláme často..Zelenina ve vývaru
To je asi nejčastější téma hádek v Prostřeno.Jak jí děláte vy?Já jí nevařím s masem,ale přidám až na poslední půl hodinku.No a někdy ji nechám v celku na velké kusiska,někdy nastrouhám,někdy nakrájím na kolečka.Moje mamka denně vaří polívku a zeleninu krájí na pořád stejné kostičky.Že jí to baví.Majonezové salátky
Včera jsem šla koupit ségře vajíčkový salát do takové mléčné jídelny.Ten ona má nejraději.Sami se je tam dělají. Koukala jsem kolik jich tam mají druhů a samé lákavé.Škoda,že to nejím,kvůli diety,hned bych si jich pár koupila.Chutnají mnohem líp než ze supermarketu.Kupujete si občas něco takového?Jaký máte nejraději?
tvarůžky
Jak jsme si tu psaly o sýrech, napadlo mě, máte rády tvarůžky?Chlap je jí na můj vkus až moc často a nechává je uzrávat (naštěstí) v ledničce, tolikrát už se mi stalo, že jsem hledala, kde je co zkaženýho nebo jinak nechutnýho..až se ukázalo, že to smrdí tvarůžky. Taky si je speciálně vozí s sebou na různý akce, jako na vodu, tvargle má 5 dní v barelu a 6.den ráno je obřadně jí - nechápu, jak někdo může jíst něco, co tak strašně smrdí, že i ve venkovních prostorech lidé v určitě okruhu omdlévají..a z tohoto, z toho mám děs a hrůzu:http://recepty.centrum.cz/recepty/predkrmy-a-chutovky/syrove-pochoutky/staticky/recepty/nakladane-tvaruzky/
Čočková polévka
jak jí vaříte? Já ji ještě nikdy nevařila a chtěla bych jí zkusit uvařit.Děkuji
Čaje a čajíčky
Kolik máte doma druhů, příchutí?My asi 15. Různé ovocné, od různých výrobců. Ale i z různých bylinek. Jsme na čaje úchyláci. Minulý týden jsem koupila čaj s příchutí perníku a jablkového závinu. Je znát, že zima se blíží. Přes léto takové zásoby doma nemáme.čínská polévka
jo, mluvím o tech nechutne umelych nezdravých... kupujete je nekdo? obcas na chut ci tak? ja na ni semtam dostanu chut..miluju kureci:Dje tu este nekdo takove \"cune\" ze to pozre a chutna mu to?:D
Hermelín
Svýho času jsem byla živá plísňových sýrů, hlavně hermelínů a spol. V těhotenství jsem to omezila, později úplně vynechala a nevrátila jsem se k nim, protože mi přestaly chutnat. Takhle, chutnají mi, ale nepreferuji je. Asi před měsícem byl u alberta k hermelínu šmoula navíc (!!), tak jsem ho koupila. Včera jsem ho v ledničce objevila, už byl pár dní prošlej. Říkala jsem si paráda, ten bude uzrálej...ale prd, vypadal jako úplně normální nezralej, nudnej sýr. Oni už teď hermelíny neuzdrávají??Jednohubky
Kdy jste měli naposled klasické jednohubky z rohlíku a pomazánek?Ted jsou v módě různé předkrmy na lžičku,různé paštičky,závitky a kdo ví co ještě a jednohubky už jsou v zapomnění. Alespon u nás.Někdy to napravím a udělám celý tác jednohubek.Které máte nejraději?Pečení v silikonové formě
Ahoj holky, chtěla bych Vás poprosit o radu, dostala jsem od ségry k narozeninám silikonovou formu na bábovku, ale ještě jsem s ní nikdy nepekla. A mám z toho trochu obavy...poslala mi tady ten odkaz: https://www.dommo.cz/Magazin/Clanky/Peceme-v-silikonovych-formachale tam je jen takový základ. Jsem zvyklá péct ve skleněné formě. Je třeba ten silikon vymazávat?? Nejraději děláme tvarohovou bábovku, a bylo by mi líto, kdyby se mi roztrhla. A nějaké zkušenosti s dobou pečení, a stupni??Díky moc LuckaDyne Hokaido
mate s ni zkusenosti? Nejaky osvedceny recept? DekujiHrnce
Jsem ted musela vyklidit skřínku,kde mám hrnce a mám je na zemi a je jich jen hromádka.3 pánve,3 rendlíky,wok,3hrnce,2 velké na polívku a jeden ten keramický co se na něho sbíralo v Albertu.To už forem na pečení mám víc než hrnců.Co Vy?Kolik jich máte a kolik jich použivate a který nejraději?Jsem prvních 10 let věci nakupovala a ted je přes 10 let vyhazuji a furt mám všeho hodně.hody a řepa
máme hody. to je zas žráádla, ALE mám tu dost řepy- co s tím.. já znám ze sk. jidelny jen \"kompot\" mám to povarit, nakrájet, a dát do misek? nebo co s tíím??zelené fazolky
Urodilo se mi letos dost fazolek. Dáváme to pod maso ještě s další zeleninou a pak je chci zkusit na omáčku. Ale dál mě nic nenapadá. Nemáte nějaký receptík na fazolky?
Dýně hokaido
Koupila jsem si dnes po cestě dýni hokaido. Chci z ní udělat polévku a nevím, zda se loupe nebo ne.Jak to děláte vy?Díky za rady.Šunkové koleno
To je teda věc.Mám takové obří.Pekla jsem ho celé odpoledne,ale stojí to za to.To bude dobrota.Dneska jsem si celkově krásně zavařila.Samá příjemná práce.Mražák
To odmražování mražáku je taková hnusná práce.Všude plno vody.Všechno až na nové maso co bylo zvlášt jsem vyhodila.Všechny moje zásoby,které už stejně nikdo nechtěl.Ještě hodinku tomu dám a zase ho pustím.Už ho mám umytý na čisto.V kolik grilovat?
My tady na chalupě o půl jedné obědváme,teda tatka.Pak je odpolední program.V 5 jde chystat ohen ,on si dělá sám uhlíky ze dřeva to trvá tak hodinku.Pak se kolem 6-7 začne dělat maso než se udělá je kolem půl 8-8 a to je na mě pozdě sníst večer 200g masa plus nějaký chleba,zeleniny atd.Nějak by to chtělo lépe časově vychytat.Tak kolem 3 začít jenže to jsou všichni po obědě a každý něco dělá nebo spí,pijeme káfíčko a jíme sladké.Kdy grilujete vy?Cheesecakes
Ahoj děvčata, jedla jsem teď na výletě v Praze úžasný jahodový cheesacakes http://www.cukrarna-hajek-hajkova.cz/vyrobky/cheesecakes/cheese-cake-jahoda-zele/. Na pěčení, vaření jsem tele, ale ten bych se chtěla naučit. Myslím, že zrovna teď do horkých letních dnů se hodí ke kávičce. Nemáte někdo nějaký dobrý OSVĚDČENÝ recept??To bude sranda
Budu jen s dětmi 14 dní v malé chaloupce.Budu muset každý den vařit.Jenže jsme všichni nejedlíci a stačí nám sušenky.To by neprošlo přes naše.Budou se chodit dívat co jíme.U nich je jídlo nejdůležitější téma na světě.Kdybych byla doma jen malýma tak by jsem vařila tak 5x a to ještě jen večeře.Už tak budeme obědvat kolem 4-5 večer.To bude řečí.Co vy máte taky jiné zvyky než jiní lidi,když s někým někde jste.My jsme jako děti často jezdili takhle někde ,kde si naši vařili.A i jiní lidi si vařili.A já těm cizím strašně záviděla.Jedli si guláše,řízky,buchty a my makrobiotiku.Zrní a hrách.Ted to bude my co budeme mít ty řízky a naši furt ten svůj hrách.To mě vytáčí
Zuzanka dělá čistku v ledničce. Dáva tam nový nákup a šílí z Gabule. Ta má ve zvyku nechávat všeho jednu lžičku,jeden kus,jeden plátek salámu,jeden hlt pití.Aby pak nemusela vyhazovat obaly.Uklízet to po ní je děs.Dělá vám to doma někdo?Vadilo by vám to?
Co v kuchyni neumíte?
Tento týden jsem si uvědomila, že si neumím nabrousit nože. Ostuda, co?Nekamarádím ani s brouskem, ani s ocílkou. Mám takový blbý ostřič, který pomůže jen na chvilku. Co neumíte vy?meruňková marmeláda
Holky potřebuji poradit s meruňkovou marmeládou, která je řidká. Dá se znovu vyklopit do hrnce a převařit? Použila jsem sice Gelfix 3:1, ale asi málo. Nezníčí se to novým převařením úplně? Mám použít další Gelfix? Děkuji za rychlou opověď nebo jakýkoliv dobrý nápad. MirkaLed
Jak chytře udělat led?Je na to nějaký fígl?Mám plastovou krabičku,klasickou.A jak do ní liji vodu tak mi to prská,když liji pomalu a pak pomalu tím hýbu tak to mám zas plné jen do půlky.Takové ty sáčky nechci,už jsem je měla a blbě se to z toho dáva pryč.Další úskalí ledu je ho narvat do moji přeplněné mrazničky,tak abych ho půlku nevylila.Když nevylijí rovnou tak určitě,když to zavírám.Další problém je jak ho vytahují z krabičky,bud mi padnou na zem,nebo do dřezu,kde je nádobí.Člověk by si řekl-taková blbost a mě to vždy tak potrápí.Totálka
Asi před 15 lety jsem úplně všechno jídlo co jsme měli doma včetně koření,kompotu prostě všechno i všechno z mražáku vyhodila a vše vymyla a koupila nové. Ted už né tak razantně to dělám tak 1 ročně.Znám paní co 1 měsíčně všechno vyhodí a obnoví.Děláte to někdy a jak často?zelenina
Jak dlouho máte zeleninu,když je dobře skladovaná?My totiž máme s Gabulí spor-ona si myslí,že i když to je to v pořádku tak se má zelenina stejně po týdnu vyhodit.Vlastně si to myslí i u ovoce.Taková blbost-třeba takové jablko vyroste na podzim a rok se skladuje než je zase další.Jak zeleninu a ovoce skladujete at vydrží co nejdéle?Velký návrat
Po více než 10 letech,možná 20 jsem se vrátila od vaničkového k normálnímu tvarohu v kostce.Ten vaničkový už byl čím dál tím mín tvarohový a třeba náplň do koláčů tak tu jsem z něho neudělala ani za nic. Ted jsem potřebovala na knedlíky a jo,je výborný i když v kostce.Děti to viděli poprvé v životě ani nevěděli co to je.Co vy,který používáte?Ten vaničkový budu dál používat ,ale už né na vše.dresing na saláty
přes léto máme rádi různé zeleninové saláty, vždycky tápu jakou zálivku.....vetšinou dělám bílý jogurt + trošku kvalitní hořčice+ olivový olej + sůl. Chtělo by to změnu. Bez zálivky to není ono .Tak pokud máte někdo nějakou oblíbenou tak sem sní.Související články
Aktuální soutěže
Aktuální testování
Těhotenská kalkulačka
Vypočtěte si v naší těhotenské kalkulačce, kdy Vás čekají ultrazvuky, kdy obdržíte těhotenskou průkazku, kdy se podrobíte triple testu, kdy se vyšetřuje streptokok, kdy se provádí amniocentéza, kdy byste si měla nachystat věci do porodnice, kdy nastupujete mateřskou dovolenou.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?
27 %
19 hlasů
68 %
48 hlasů
6 %
4 hlasy
Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků