banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Neobvyklé suroviny v kuchyni - diskuze

69 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Navážu na kuchařky a zeptám se, jaké neobvyklé suroviny používáte v kuchyni, může to být cokoliv - koření, zelenina... o čem si myslíte, že se v Čechách běžně nepoužívá a mohlo by ostatní zaujmout.My rádi vaříme z cizrny (děláme z ní falafel, hummus), z méně obvyklého ovoce a zeleniny miluju avokádo, které dáváme do salátu nebo jíme jen tak posolené.
@zajic Sušené mango miluju, to mi připomělo, že už jsem si ho hooodně dlouho nekoupila
@lucie73 Někdo někoho zve ..... já se přidám
@sazicka já ho letos taky našla prvně - teda taky bych ho asi přešla, ale byli v lese nějací výletníci, kteří nás na něj upozornili, protože ho nemohli brát s sebou na chatku, kde bydleli A druhého jsme našli asi měsíc poté, to už jsem věděla, jak vypadá
občas použiji vše, takže neobvyklé suroviny se u nás objevují často a časem už je nepovažuji za neobvyklé, ráda zkouším nové věci a nové recepty
@zajic a ja mam pohanku jako zcela beznou,kuskus,ryby,hlivu atd atd pro me je to bezne,tak me ani nenapadlo to uvadet..
@zajic já nevím, proč mi tenkrát nechutnal, a pak jsem ho celkem dlouho nevařila, protože jsem byla fakt znechucená ale jak jsem ho zkusila znova, tak už to bylo dobrý taky ho teď vařím ve slané vodě nebo ho zalívám vývarem, ale nejradši ho máme osolený a s opečenou zeleninou a kousíčkem másla, to je naprosto dokonalý
@ Kotrce bych ani nepoznala
@ Kotrče jsem nepotkala už snad 30 let.
@tygřímáma vidíš, já letos dělala držkovku dvakrát z kotrče
@IvetJas lososoa muzeme take,tunaka ,pstruha,fenula apod...proste ryby co nepachnou jako kapri,pangasiove atd..
@IvetJas To vis, to uz nevim, ale tipla bych, ze jo..
kuskus a mozzarella to jsou dvě věci které asi nově používáme, jinak z ovoce (toho neobvyklejšího) mi chutná jen kaki. Máme rádi olivy a kapary (ty se stopkou a semínkama), pak taky zajímavý název pro houstičku (krutonky)na salát.Občas hlívu, sušená rajčata, ráda chutnám nové věci, ale nemám odvahu je připravit rodině. Chcete mě někdo na něco pozvat ????
@sazicka A dělalas ho přesně podle návodu? Já ho ze začátku musela dělat přesně, aby se povedl, teď už to mám vychytaný...
@Liberte Aha, my rádi rybovité ryby jako pstruh, losos, kapr...
@zajic Blbý poměr voda kuskus a nemíchala vidličkou. Já taky jak nemíchám vidličkou, tak nejde hezky od sebe a měla ho takový bahnitě divný
@Honafa To zni taky dobre. Diky.
@Honafa No jo, ale to je právě to... já červenou řepu neberu jako neobvyklou, stejně tak i zázvor a celer. Pěstujeme (krom zázvoru) na zahrádce, i doma - nyní v prádelně, kde čučím, jak mi třeba petrželka krásně roste Ale třeba cizokrajné ovoce, ty výše zmiňované ryby .... já třeba žraloka asi opravdu nikdy nejedla. Ani nevím, jak bych ho upravila. Jíme kapra, pstruha, měla jsem i štiku, makrely ... a to jsem skončila, co se ryb týče. Lososa, tuňáka apod. spíše do pomazánek. A ano, řada surovin je levná, ale jsou věci, které jsou dost drahé.
@zajic nyní, když mám zahrádku, už půjde všechno do země Měla jsem jednu hezkou tygrovanou, byla mou chloubou kuchyně vyjímala se na bílem parapetu
@škubanek Hmm,tak to si dovolím nesouhlasit.Nemusíš to kupovat v nějakých speciálkách,většinou jsou to levné obyčejné věci,třeba zrovna červená řepa je záležitost pár korun,nebo zázvor-taky celkem novinka jen pár let u nás,nebo řapíkatý celer stojí 20kč,ten jsem měla dlouho za exotiku,ted ho mám doma pořád.Ty různé luštěniny nejsou taky drahé.Jasně třeba lanýže,tak už nejsou pro každého.
@sazicka Nebo můžeš udělat pohanku takto.Na oleji opéct cibulku ,přidat pohanku,orestovat,zalít vodou,osolit. Chvili vařit pak dát dojít pod peřinu.Pak v ní rozmíchat sýr,my dávame tavený,ale můžeš i tvrdy.A potom to jíme se zelím,kyselým klidně i červeným. Mnam,to je dobrota.
@sazicka majoránku
@zajic Jeste me napadlo, davas tam nejake koreni krome soli?
@zajic Diky, skocim do obchodu a kdyz ji koupim, udelam!
@zajic Ale vidíš, zkusím to uvařit Kubovi, ten jí i suchou rýži, což já taky nechápu
@moninif Možná, že to, co my běžně jíme, jen ten hnusnej nepoveden kuskus. Ještě jsme nezkusili ten dobrý, tak jíme toto
@škubanek V květináči to v zimě chcípne snad vždycky. Myslím, že ty kytky nezvládnou to teplo a přitom málo světla.V zemi to přezimuje úplně v pohodě, ani nijak nezakrývám.
@sazicka rovnou, jak rýže, tak 20 minut.Sýr dávám goudu, je tučná a pěkně se rozteče a M a A ji jedí. Niva by byla super, jenže to by nejedly holky.
Já jsem úplně marná, co se týče neobvyklých surovin v kuchyni. Ale myslím si, že je to otázka času a tu a tam něco nového okoštujeme a pak se k tomu třeba vracíme. jinak vzácné je podle mě i dražší.... takže je to v dnešní době i otázka peněz, co si člověk může dopřát
@zajic A pohanka se dopredu nejak namaci nebo se vari rovnou? Jinak teda to s temi brambory a syrem asi zitra prubnu, jestli u nas koupim pohanku. Syr davas obyc nebo je lepsi napr. Niva?
@zajic Ja uz si to moc nepamatuji, ale myslim, ze byl oboje, neochuceny a mirne rozblemcany.
@zajic tak tomu jsem teda opravdu nepřišla na chuť...
@zajic I já je miluji Už se těším, až si udělám na zahradě svůj koutek. Loni jsem měla tři druhy máty v květináči, ale na podzim mi umřely
@nadule1 My milujeme majdu z hlívy
@Courtney Jsem doslova šokovaný zajícJá ho právě nechutím, uvařím ve slané vodě, tak ho jedí holky jen tak, lžičkou.
@zajic zajíci když jsem ho dělala poprvé, tak se fakt nedal vůbec jíst i když nevím čím to bylo, protože teď i když ho neochutím, tak se ho můžu ujíst ale dlouho trvalo, než jsem ho vychytala tak, aby chutnal fakt všem
@IvetJas Dělám z ní polévku na způsob dršťkové. Dětem moc chutná.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

27 %
19 hlasů

68 %
48 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici