banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Formičky na rohlíčky - diskuze

24 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Letos se chystám opět péct a zase potřebuji Vaši radu. Tentokrát chci zkusit udělat pařížské rohlíčky. Koupila jsem si na ně formičky (plechové). Můžete mi poradit nějaký fígl, jak to z nich pak po upečení dostanu? Než tam budu ňahňat to těsto, tak je nejdříve vymažu nebo po upečení je nechám úplně vystydnout než je vyklopím? A nebo to jde úplně bez problémů a nemusím s nimi nic dělat? Děkuji.
Povím Ti tajemství - každý rok u nich nadávám. Trhají se, nechtěj se vyklápět. Kdybychom je tam nemilovaly, vykašlala bych se na ně
Můžu se tě ještě zeptat na vosí hnízda? Vloni jsem je dělala poprvé (jako vlastně všechno cukroví), recept byl tady z bolu od tebe. Už nevím, co s těstem bylo, ale vím, že jsme u toho nadávali (já i manžel). Nebo to těstem nebylo ale rukama. Asi se nám trhalo a nevyklápěly se nám celé úlky. Sypali jsme formičky moučk.cukrem ale šlo to špatně. Ty je máš vždy v pořádku? Mělo by být těsto takové mastnější nebo sušší?
@lucka82
@chezzie Včera jsem je už pekla. Mazala jsem rozpuštěným sádlem a mašlovačkou. Ale kdybych nemazala, také se nic neděje. Těsto jsem měla tak lepilé (hodně tuku), že nebylo potřeba mazat. Poslední várku jsem už nevymazávala a šly také krásně vyklopit.To jen můj poznatek. Tak držím palce, ať se povedou.
@chezzie Včera jsem je už pekla. Mazala jsem rozpuštěným sádlem a mašlovačkou. Ale kdybych nemazala, také se nic neděje. Těsto jsem měla tak lepilé (hodně tuku), že nebylo potřeba mazat. Poslední várku jsem už nevymazávala a šly také krásně vyklopit.To jen můj poznatek. Tak držím palce, ať se povedou.
taky me to letos prvne ceka... takze jsem rada, ze ses zeptala
@Honafa Tak to bych nedala, ale jinak normálně ukrajuju tuhé sádlo z kostky a jím.
@Honafa Vaječinka pouze na máslíčku
@tygřímáma Jo,jenomže oni nejedli Martinovou vaječinu-on tam dá na 3 vajíčka kostku sádla.Sádlo a já nejsme kamarádi.Tak ještě škvarky jednou za rok.
@Honafa V mnoha pořadech o vaření (Babica, Kluci v akci) používají sádlo normálně. Když se používá rozumně, není nezdravé
@Zavadilka Díky
Vymazávám sádlem a palcemklepu za tepla o pracovní desku
@lucka82 Vyklápím rychle a horké,protože takové těsta ještě venku dojdou a když jsem nechávala chladnout,tak se i připálili a zhnědli.Tak bacha na to.Vytáhnou když tak o vteřinku dřív z trouby.
@tygřímáma Sádlo,božínku to by mě dietáře zabilo.To my doma nemáme.
@tygřímáma To vůbec nevadí. Předem se poptávám, než se na to vrhnu. Teď jsem si na netu našla, že paní to maže rozpuštěným máslem a jak hezky to vyklápěla. Ale určitě zkusím to sádlo.
@lucka82 Lucko, nebyly jsme odpo doma. Vyklápím takto i hnětýnky. Kdesi v časopise jsem četla, že lepší než olej na vymazávání je sádlo nebo 100% tuk(omega, ceres). Já třeba formičky na hnětýnky nebo formu na bábovku vymazávám jedině sádlem. Na chuti se to nepozná, neboj
@tygřímáma Jsem čekala ještě na tebe, zda mi poradíš. Zkusím a pokud i to zklame, tak budu vykrajovat jako Dadulka. Mohla jsem to udělat rovnou a ušetřila bych 90Kč za formičky.
Lehce vymazat, po upečení nechat trochu vychladnout a klepnout s nimi o prkýnko(jemně)
Já dělám spodek na pařížské kolečkem a vykrajuji takové slabé měsíčky
@lucka82 http://www.babyonline.cz/maminka/recepty/moucniky/=/v/2423Jsou moc dobré.Už mám formiček víc.Letos už je mám upečené,jen je pak naplním.
@Honafa Hmm, tak s košíčkama by byl u nás útrum.A už vím, že je nikdy dělat nebudu.
@lucka82 Ja jsem měla 6 formiček na košíčky a dělávala jsem jich 60-to byla piplačka péct to po 6,vyklepnout,čekat až zchladnou...Myslím,že ty košíčky jsou piplačk. Potom se to ještě zdobí krémem a políva čokoládou,né?
@Honafa Coooože? To kdybych věděla předem, tak si ani ty formičky kupovat nebudu a žádné Pařížské rohlíčky nebudou. Takováhle piplačka.
Cha cha,bez problému -ja tak každoročně zápasím s formičkami na košíčky.Musíš vymazat,nejlepe mašlovačkou a olejem,každý záhyb,před každý naplněním,těsto pak propíchat vidličkou a vyklepávat teplé,musíš s tím klepnou na hranu.Po vyklopení to musíš skládat na sebe at se to těsto zatíží,já dávam do sebe tak 5 košíčku,pak pěkně drží tvar i po vychladnutí.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

24 %
16 hlasů

71 %
47 hlasů

5 %
3 hlasy

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici