banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Dnes jen rychlovka, francouzská cibulačka s bílým vínem, pří... - diskuze

22 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Dnes jen rychlovka, francouzská cibulačka s bílým vínem, přírodní rybí filé na másle, bramborová kaše a lehký salát.Zítra máme návštěvu, tak houbové a sýrovo-brusinkové taštičky, kančí guláš s domácím vídeňským knedlíkem, tiramisu a domácí frgál.
@Sphinx Diky. Kdyz se jednoduche veci dobre zkombinuji a ochuti, tak je z toho dobrota skoro bez prace . Takove recepty mam nejradsi .
@antara Aby tě nepřekvapila Buď ji to vyhecuje.... nebo nás pozve do nějaké nóbl restaurace
@Sphinx No s tou cibulí mám asi psychický blok z dětství nebo já nevím :) jediné jídlo kde ji snesu je guláš. Ale kdo to neví, tak nepozná, že vařím bez cibule, i když spousta lidí si myslí, že to nejde.To je Dani náhodou super nápad, že bychom dělaly i večeře takhle u nás doma...jen co chudák Terka? Ta by byla v háji :)))
@stankag Náplně jsou úplně jednoduché... dávala jsem na těsto kousek kozího sýra (někdy používám Mouřenína nebo jiný zrající sýr), na to trochu brusinek, zabalila, potřela vajíčkem a posypala sezamovými semínky. Houbová náplň je taky úplně primitivní (ovšem chutná)... na oleji pořádně opražím (důležité je to nedusit) cibulku, směs lesních hub, dochutím solí, pepřem a drceným kmínem a je to.
@Sphinx Zklamaná nejsem , to je dobrá volba. Taky jsem ho zrovna dneska plnila na slano. Pak mě napadlo, že jsem se měla zeptat spíš na ty náplně . Teď jsem zvědavá ještě víc, když vím, že návštěvě chutnalo .
@stankag V tomto případě tě zklamu, žádná velká kreativita, dělám to z běžného listového těsta. Ale večeře se celkově povedla, návštěva si pomlaskávala
@antara To děláš chybu Ale budu si to pamatovat... a třeba někdy, místo k Pohlreichovi, přijedete ke mně
samé dobroty. Jaké děláš prosím těsto na ty taštičky?
@Sphinx já ji takhle vařila loni když jsme si dělali rodinné prostřeno, byla skvělá, jen jsme tu cibuli fakt poctivě dlouho smažila, ale polívka vyhrála
@Sphinx Dělám úplně stejně a hrozně nám to chutná.
@Sphinx Dělám úplně stejně a hrozně nám to chutná.
@antara Teda kromě cibulačky...cibuli jaksi nejím :)
oooo pozveš mě Dani? Nebo si můžu přijet s kastrůlkem? Beru všechno :)
@Sphinx Děkuji.
@sazicka Šlehačku ušlehám a k tomu vmíchám (šlehačem) ten tvaroh a cukr. Kafe někdy rozpustné, někdy presso, ale rozpustné úplně stačí. Nech ho jen vychladnout. Pak do dortové formy naskládej vrstvu piškotů, pak vrstvu krému, pak zase piškoty.... nakonec krém a posypat souvislou vrstvou kakaa (dobře se to dělá pomocí malého sítka).
@sazicka Už se k tomu nějakou dobu chystám Zkusím to někdy hodit do receptů.
@Sphinx A nepodelila by ses o nej? Prosím.
@Sphinx To budu muset zkusit. Šlehačku uslehas? A kafe rozpustné asi viď? sorry, za blbe dotazy, ale ja to nikdy nedělala.
@sazicka Ital by asi zaplakal, ale my to tak máme nejraději a všichni si to zatím chválí.... cukrářské piškoty lehce namočím v silné kávě a kladu do formy střídavě s vrstvou krému - 1 tvaroh ve vaničce + 1 šlehačka + cukr. Poslední vrstva je krém posypaný vrstvou kakaa. Nechávám odležet přes noc. Dělala jsem i z mascarpone, i s nějakým tím alkoholem/likérem, ale moc se to neujalo.
@HankaŽ Mám recept od šéfkuchaře Francouzské restaurace v Obecním domě... celková příprava cca 30 minut, z toho se to 20 minut samo vaří A je výborná
no, já myslím, že francouzská cibulačka není zrovna rychlovka, aby se ta cibule fakt dostatečně dlouho restovala menu výborné
Jak děláš tiramisu? Jinak bych si teda dala všechno.:)

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

27 %
19 hlasů

68 %
48 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici