banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

co u vás vyhrává ??? - diskuze

40 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Tak mě napadlo, v ohledu s blížící se zabijačkou, co se u vás doma nejvíc jí ???Nabízím tři možnosti:kuřecívepřovéhovězíbezmasé pokrmyNebo napište v procentech.U nás je to přibližně takhle:kuřecí 35 %vepřové 45 %hovězí 5 %bezmasé 15 %
U mě sladké.Jinak-10-hovězí,20 bezmasé,50kuřecí,20 vepřové-vepřové jen kotlety a panenka.
a procenta ti to neřeknu, ale nejvíc se u nás jí vepřové a hovězí, potom drůbež a jenom občas si dáme rybu (nedávno jsem koupila lososa po téměř dvou letech ). Bezmasá jídla máme tak 3x do týdne, ale já vařím na víc dní dopředu, takže fakt to procentuelně nezvládnu :D
@Gastrica no vidíš, na rybu jsem zapomněla, já truhlík. Je vidět že ryba je u nás skoro zanedbatelné číslo
vepřové 40% zvěřina,králík 30% ryby 20% kuřecí, hovězí.. 10%
Vepřové 50%, hovězí 15%, kuřecí 15%, ryby 10%, bezmasé 10%
Kuřecí 60%vepřové 20%hovězí 5%bezmasé 15%
No vidíš a někde mezi tím vším je králík a zvěřina
95% vepřové5% kuřecíDůvody:1) Jsem prase a mám ráda mastné.2) Jsem frňák a kuřata mě smrdí, to vařím jen z nutnosti ostatním členům domácnosti.3) Kdo by se vařil 3 hodiny s krávou.4) Manžel bezmasé jídlo nepovažuje za jídlo.
Výše píšou ostatní druhy mas jako ryby a zvěřinu a tak podobně... To 0%.
@tygřímáma tak to se u nás nechytá
@ Hele, dobrou krávu někdy připravíš i za pár minut.
Když teda musím vynechat ryby, tak takhle:30% kuřecí30% vepřové20% hovězí20% bezmasé
@Evulik25 já na ryby zapomněla Evulíku, klidně je tam někam vmáčni
@Evulik25 No, je fakt, že jsem zkoušela jen 2x a pokaždé to trvalo strašně dlouho. Ale... Nahlodala jsi mě... Mám pár takových \"lepších\" hrnců. Možná někdy časem. Ono tím, že to hovězí nejíme, tak nám ani nechybí.
@lucie73 Já to napíšu tak... Jednou týdně máme rybu. Ale to kuřecí a vepřové bych řekla tak nastejno. Hovězí, jelikož je nejdražší tak o něco míň.
@ Já jsem zase dlouho bojovala s přípravou hovězích steaků a teď už jsem to konečně vychytala a občas je na oběd udělám, to pak vrní moje chuťové buňky blahem.
@Evulik25 toho já se taky bojím, měla bych to jako podrážku. Ale miluju je
ryby a mořské plodyhovězíkuřecíbezmasé pokrmyvepřovérybu máme tak 2x (někdy 3x) do týdnepak se to střídá, prase většinou jen na gril a na guláš půl na půl s hovězím
Drůbeží+králík 30%Ryby a mořské potvory 30%Hovězí 10%Vepřové 5%Zvěřina 5%Bezmasé (zelenina, luštěniny) 20%
@lucie73 Je fakt, že si musím dávat pozor hlavně na výběr masa, tuhle jsem je tady dělala stejně jako vždycky a pomalu nešly požvýkat.
kure 25 vetsinou jen prsa,obcas polevka a stehnavepr 15, jen pecene,obcas kyta,panenkahovezi 30,jen zadni,rostena atdjehneci 10, bezmase 10
@Liberte ale nekde mi tam vypadli ryby,mame je tak jednou tydne a nebo jine morske potvory..to bude asi to bezmase
50% bezmasé, pak hodně hovazí a vepřové, míň kuřecí a taky ryby.
v procentech to nedam, ale je to veprove, drubez /kure, kruta/, hovezi, kralik, rybano bezmase, bude nekde mezi drubezi a hovezim (pokud to toho pocitam i sladka jidla)
já ti napíšu jak to máme většinou za týden 1x kuřecí zbytek ostatníminulý týden jsme měli třeba kance,předminulý daňka,občas rybu...
u nás to bude hodně podobný
Moc teď doma nevařím, ale většinou vyhrává kuře nebo bezmasé jídlo, eventuelně ryba či vepřové. Hovězí nedělám doma vůbec - já ho nemusím a děti ho mají dost ve školce.
Na procenta ti to nedám, ale prvně je vepřové, pak uzeniny, bezmasé, kuřecí a hovězí. Naposledy jsou ryby.
Tak procenta ti nedám, ale momentálně je to u nás asi v takovéto stupniciNejvíc...zelenina a luštěninyrybyasi vepřovékrůtí...kuřecí jen v nutnostiFakt přemýšlím kdy jsme měli maso...naposledy to bylo asi jehněčí a to asi tak před týdnem
@zanlena A jaký uzeniny? My krom šunky nic nekupujem...vubec nevím co bych kupovala
@Zavadilka Od místního uzenářství kupujeme tenké párky obyčejné a nebo se sýrem, špekáček, opékáček, pak různý klobásy, ale to spíš tatínkovi a nebo třeba do bramborového guláše a taky uzený maso. Pak třeba tu šunku, nebo šunkový salám zauzený, tatínek rád vysočinu.
@Zavadilka Od místního uzenářství kupujeme tenké párky obyčejné a nebo se sýrem, špekáček, opékáček, pak různý klobásy, ale to spíš tatínkovi a nebo třeba do bramborového guláše a taky uzený maso. Pak třeba tu šunku, nebo šunkový salám zauzený, tatínek rád vysočinu.
@zanlena aha díky, tak tohle nekupujem jen zcela výjmečne a to tak 2x do roka...vysočinu jsem naposledy měla asi tak před 17 rokama na turisťáku a to 2cm kolečko
veprove je tabu, kureci 65%, hovezi 30%, tech 5% kralik,kachna, jehneci. Bezmasa jidla- co to je?
s procentama to nedám. napíšu od toho co jíme nejčastěji po to nejméně.Vepřovéhovězíkrůtíkuřecíkrálíkovce
@medox jooo a bezmasá...vrážím mezí kuřecí a králíka

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

27 %
19 hlasů

68 %
48 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici