banner

Co dnes vařím já? - nové reakce

Za toto téma vděčíme "tygřímámě", které za námět děkujeme.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové reakce

Celkem 19 465 příspěvků

@Lenuska1234

Středa

To netuším. Doma jsme dělali klasické smažené na oleji ale přistěhovala jsem se tady, říkají tu tomu placky, a prý si to často tady dělával i prapradědeček. Vím že někde ve Frýdku je i nějaký podnik kde se specializují na tyto placky. Prostě se to tady hodně dělá. A v létě děláme oheň, a na něj dáme tu Blachu a na ohni to je úplně super nejlepší. Ty smažené už nedělám vubec
@Akin33

Středa

to je vděčné jídlo :-) Zrovna nevím, co zítra k obědu, ale stehna asi v mrazáku nemám :/
@Hlisnikovskaveronika

Středa

jo ty dělávala moje babička a byly vždy výborné. Ptala se, jestli chceme mokré nebo suché bramboráčky :-D A mají nějaký název u vás? Nejsou to sejkory nebo ty jsou zase s česnekem?
@Lenuska1234

Středa

U nás se dělají takové speciální bramboračky. Udělá se těsto: brambory, vejce, malinko mouky, sůl a kmín. Poté lžičkou tvarují na železu z kamen placičky. Bez tuku. Pak seskrabnu a opékání z druhé strany. Na horký položím kousek másla. Je to tu u nás na Frýdecku tradiční a moc dobre.
@mamamisa

Středa

A kuřecí stehna s rýži děláme snad každý týden
@Akin33

Středa

Tak to já už to mám v oku, dělám je často doma :) hlavně hodně majoranky a česneku

Středa

Mňam bramboráčky bych si dala. Neumím je vůbec tak vychutit jak moje mamka :( Já pekla kuř.stehna se zeleninou a rýže. Když se dá, snažím se co nejvíce dělat jídlo v troubě, ať u toho nemusím stát a hlídat :D :D

Středa

Jee bramboráky bych si taky dala :-)
@Hlisnikovskaveronika

Svíčková na smetaně

Zajímavý postup. Já bych se bála asi to nechat celou noc v troubě Já dělám z Halali a čerstvé zeleniny. Přidám našpikované maso a bobk.list, nové koření a kuličky pepře a vařím. Další den si na másle osmahnu cibuli dozlatova, pak přisypu cukr a nechám zkaramelizovat. Zaliji lákem, vše rozmixuji a povařím, nakonec přidám smetanu a když je potřeba, tak zahustím moukou a podle chuti osolim :-)

Svíčková na smetaně

Svíčková je super. Já delavam většinou že zmrazené zeleniny. Koupím tak 4 balíky, maso osolíme a opepříme. Zprudka opecu a hodím k zelenině do velkého pekáče. Přihodím bobek a nové koření. Násolim a napeprim a zálohu trochou vody. Super je přidat hořčicí,sójovou omáčku, magi, bujón, vegetu. Zaklopim vrch a peču na 90 stupňů celou noc. Dopoledne pak jen dodělám omáčku. Tedy vše rozmixuju a záliju hromadou smetany, klidně 1 litr. Dochutíme a zahustim mouka a voda. A hosté mohou přijít.

Patek

My jsme měli v pátek taky hlivu, ale smaženou :) a halušky se zelím bych si dala mňam :)
@Hlisnikovskaveronika

Čtvrtek

Řízek může být pořád :-D dcerka se vždy ptá, jestli je to ten "pravý" řízek...nepravý je pro ní Holandský řízek :-D

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

21 %
11 hlasů

74 %
39 hlasů

6 %
3 hlasy

Celkem hlasovalo 53 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici