banner

Mám pocit, že když zapiji tučné jídlo alkoholem, např. pivem, tak jej trávím lépe.

Odpověď Mgr. Jany Eliášové, nutriční terapeutky:

Je to logické u konzumace Plzeňského piva, které je zásadité, po tučném jídle. To totiž způsobí vyšší sekreci kyselých žaludečních šťáv, které právě zásaditý nápoj napomůže neutralizovat. Ale POZOR, rozhodně takovéto stravovací návyky nemůžeme doporučit. Alkohol pouze příležitostně a v přiměřeném množství, tj. po tučném jídle maximálně jedno pivo. Ideální by však bylo nejíst ono tučné jídlo a nemuset pak po něm pít pivo. Co se alkoholu týče, tak obecné doporučení pro tzv. zdravé pití povoluje pouze 20 g alkoholu u žen (1 pivo, 2dcl vína) a 40 g u mužů.

Sdílejte stránku

Následující článek:

Strava ve vánočním období

Poradna

Dobrý den, jsem ve 25. týdnu těhotenství a celé těhotenství jsem chodila na nehtovou modeláž. Nyní se v médiích objevují články o škodlivosti látky TPO v těhotenství. Některé z výrobků, které nehtařka použila,tuto látku obsahovaly. Všechny těhotenské výsledky vyšly dobře, ale i tak mám obavu. Je možné, že se mohlo něco stát? Velice děkuji za odpověď

Dobrý den,

tzv. teratogenní okno je do 90. dne těhotenství, pokud screening strukturálních vad ve 2. trimestru dopadl v pořádku, buďte v klidu.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

17 %
8 hlasů

77 %
37 hlasů

6 %
3 hlasy

Celkem hlasovalo 48 unikátních návštěvníků

Diskuze 0