banner

Celkem 6 příspěvků

Zobrazit příspěvky podle:

Kdyby jen neměly kosti...

Nevím, možná to přeháním, ale vždy když dělám dětem rybu, jsem šílená z vybírání kostí.
Mám fakt strach, že jim nějaká v krčku uvízne.
Takže jim to vždy rozcupuju na malinké kousíčky, čímž ovšem můj kulinářský výtvor zcela ztratí na ceně.
Rybáře mám doma a proto jsou naše ryby na talíři opravdu zaručeně čerstvé a s úpravou JEDNODUCHOU souhlasím,mě tedy vyhovuje klasika sůl+kmín a opéci na másle.
Ahoj Davide, díky za rybičkové počteníčko. Je fajn, že jsi se tomuto tématu věnoval, rybek se u nás (v ČR) jí obecně moc málo, což je škoda.
Nedávno jsme tu s holkama probíraly taky rybky, Andělka vychvalovala pražmu a Beruška obecně všechny mořské - ale že ti to vůbec píšu, kdepak bys mohl holky znát, že jo U nás doma se ryb sní asi víc, než je republikový průměr, máme je moc rádi - pečené, zapékané, (moc je nesmažím, to fakt asi jen na Vánoce) udili jsme taky kdejakou příšerku, občas si dáme uzenou makrelu, milujeme rybí polívku (a nejen na Vánoce), prostě "íbu", jak říká kluk, máme rádi. V poslední době právě kvůli němu často kupuju pangase (ale v tom nejsem žádnou vyjímkou, ten se asi zvlášť v rodinách s malými dětmi uchytil v poslední době dost dobře).
Jen je škoda, že jsme ve většině odkázáni právě jen na ty mražené, bydlíme na vesnici, rybáře v rodině nemáme a ani v nejbližších městech, kam jezdíme nakupovat, čerstvé nekoupím. Takže když pak mám možnost (třeba aspoň v Makru, nebo když se namanu jinde v rybárně), většinou neodolám. Fskt je, že obsah vitamínů podle chuti neposoudím, ale třeba čerstvé filátko z lososa se s tím mraženým srovnat nedá.
My jsme měli včera k večeři pečené pstruhy.To bylo žrádýlko-je to ten nejvýstižnější výraz.Jen si myslím,že cena ryb je dosti vysoká.
No mi u jakehokoliv jídla vadí,že jde poznat co to bylo předtím.Tak,že se rybě do očí nedívám.Dávám přednost filetum.Ted miluji toho Penguse,to je fakt dobrota .Vylepšil skore v počtu snězených ryb u nás.

Lesklé oči

Při čtení dnešní Davidovy kapitoly Rybičky jsem si vzpomněla na rozhovor s číšníky při výběru ryby v jedné lisabonské restauraci. Ta kromě vynikajícího jídla nabízela i hudební zážitek v podobě jejich proslaveného fada.
Během našeho výběru se číšník přišel otázat, co jsem si vybrali. "No asi to turistické menu, tam bude vše, že," odpověděli jsme nejistě. "To Vám nebude chutnat," vpadl nám do odpovědi pohotově číšník a navrhl nám rybu, kterou přinesl na podnosu a při demonstraci její čerstvosti prohlásil: "Podívejte se, jak se jí ještě lesknou oči." Jeho nabídku nešlo odmítnout. Jídlo bylo vynikající, a přitom jednoduše připravené.

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč