banner

Celkem 2 příspěvky

Zobrazit příspěvky podle:

Přikládáme komentář nutriční terapeutky Mgr. Jany Eliášové k poznámce níže

Tekuté mléčné výrobky obsahují laktózu - mléčný cukr. Jedná se o disacharid. Ovlivňuje vzestup glykémie rychleji než ne-tekuté mléčné výrobky - sýr, tvaroh (obsah laktózy je nižší). Jejich množství v dietě limitujeme.

Výživu musíme, ale hodnotit komplexně - a to zvláště u DM. Strava glykémii neovlivňuje POUZE aktuálně, tedy konkrétní potravinou, ale celkovým složením jednotlivých potravin, jednotlivých chodů - kombinací potravin a v neposlední řadě i celkovým stravovacím režimem.

Zjednodušeně lze říci, že výši ranní glykémie nám ovlivní kontraregulační mechanismy organismu, které reagují na
situaci související nejenom se snídaní, ale i druhou večeří a večeří. Jak je podrobně zmíněno v textu, pokud bude dieta dodržována komplexně s důrazem na
pravidelný příjem stravy, doporučené množství a správnou kombinaci
jednotlivých zdrojů sacharidů, bílkovin a tuků, měla by být glykémie
udržována v optimálních hladinách.

Závěrem - dieta musí být v souladu s
léčbou, proto VŽDY respektujte doporučení svého diabetologa a nutričního
terapeuta.
Dívala jsem se jen zběžně, protože tohle už mám chvíli za sebou, ale když jsem řešila těhotenskou cukrovku já, varovali před mlěčnými výrobky k snídani (mléko, bílá káva, jogurt). Kdykoliv jindy ano, samozřejmě, ale při snídani si s tím tělo po noci neporadí. Měřením jsem si to ověřila.

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč