Inzerce
Inzerce
Inzerce

Prosím o rychlou radu ohledně pracovního práva - diskuze

Příspěvek z diskuzí: Baby aktuálně (strana 2596).

  • Prosím o rychlou radu ohledně pracovního práva
    tedy pokud víte. Nějak se v těch informacích na netu a Zákoníku práce nemohu najít řešení svého problému.
    Jak víte, změnila jsem práci. Bohužel po těch třech týdnech už z toho zasejc uzobkávám pilule. Kulantně napsáno, pracovní podmínky hrubě nevyhovující a interpersonální vztahy spisovně napsáno v bodě mrazu. Víc rozvádět nebudu, prostě otřes. Potud důvody.
    Nynčko můj problém: uzavřela jsme Dohodu o provedení práce(nesmím překročit 300 hodin za kalend.rok). Přitom ofic.zakončení je ve smlouvě až 31.12.2018. Mám 8,5 hod. pracovní dobu na jednu směnu. TAkže jak počítám, vychází mi to dle hodin na necelé dva měsíce. Na netu píšu, že výpovědní doba je 15 dní. Oficiálně u starého zaměstnavatele čerpám do konce dubna náhradní volno a dovolenou.
    Prostě netuším, jak tuto novou práci na Dohodu ukončit. Jestli tam platí těch 15 dní, abych to stihla do konce dubna taktéž. Anebo jestli je to klasická zkušební doba, kdy bych ji mohla kdykoli ukončit. Je mi jasné, že všechno písemně. Zítra mám volno, ale čtvrtek a pátek vedoucí bude v práci, o víkendu nebude, proto moje prosba o pomoc tááák hoří.
    Kdo víte a odpovíte, moc děkuju za radu.
    helenice   | 10.04.2018 20:50:42 | Reakcí: 1, poslední: 10.04.2018 22:02:37
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Prosím o rychlou radu ohledně pracovního práva
      DPP je možné ukončit výpovědí z jakéhokoliv důvodu nebo bez uvedení důvodu s 15denní výpovědní dobou, která začíná dnem, ve kterém byla výpověď doručena druhé smluvní straně. Takze to by se do konce dubna stihlo.
      Nebo se s nimi můžeš zkusit dohodnout, pak je to ke dni, na kterém se shodnete.
      Okamžité zrušení z tvoji strany je možné jen s lékařským posudkem nebo pokud ti dluží mzdu 15 dni po splatnosti.
      stankag   | 10.04.2018 22:02:37
      Reagovat | URL příspěvku

Téma: Baby aktuálně (strana 2596)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×