Inzerce
Inzerce
Inzerce

tlakový hrnec - diskuze

  • tlakový hrnec
    tak jsem se v rámci modernizace kuchyně, která nastane za 14 dní, a na základě diskuze s některými z vás, rozhodla si ten tlakový hrnec přeci jen koupit, ale holky, jestli mi tady v nově zrekonstruované kuchyni bouchne máte mě na svědomí   už jsem ho objednala, přijde za týden

    teď ještě najít dost receptů na vaření v něm, našla jsem na netu knihu 100 receptů pro tlakový hrnec, ale už ji nelze objednat, nemáte ji některá doma? nebo nevlastníte někdo v pc formě nějaký soubor receptů pro tlakový hrnec?
    HankaŽ   | 04.02.2015 21:12:36 | Reakcí: 6, poslední: 11.02.2015 21:18:03
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: tlakový hrnec
      Myslím, ze se obejdeš i bez ní.Neumím si představit, v čem s ty recepty mohli byt jiné než běžn?. Používám ho všude tam, kde potřebuji vaření nebo dušení urychlit. Nejrychlejší jsou brambory. Pak všechny vývary. Do studené vody dam maso, přivedu k varu, seberu vysráženou bílkovinu, zavřu a vařím. Podle druhu masa za chvíli otevřu a přihodim zeleninu, koření a sůl a zase zavřu a vařím.
      Stejně tak udělám základ na guláš, omáčky, perkelty a pod., zavřu a vařím. Jen zahustuji až po otevření, protože mouka by se bez kontroly mohla prichitit. Po zavření ho mám na plotně na nejnižší maximálně druhy nejnižší stupeň. Přitom je všechno měkčí rychleji a s menší spotřebou energie. Otvírám zásadně pod kohoutkem pod studenou vodou. Ve chvilce schladne natolik, že se dá otevřít bez velkého zapáření kuchyně.
      Používám ho přes dvacet let, mám druhý a vůbec si bez nej vaření neumím představit.
      stankag   | 06.02.2015 15:04:11
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: tlakový hrnec
        díky, já mám z toho přeci jen asi pořád strach, ale miluju kuchařky a vařím spíš podle receptů než z hlavy, tak proto asi sháním recepty, a brambory ty budu asi pořád vařit spíš v parním hrnci, na páře mají úplně skvělou chuť, která se vařením ve vodě vyvaří
        HankaŽ   | 06.02.2015 21:19:22
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: tlakový hrnec
          Tak třeba ji ještě někde seženeš. Z parního budou asi lepší. Já je v papiňaku dělám, když pospíchám. Jinak v normálním hrnci, abych z vody mohla udělat česnečku. Jinak se fakt neboj. Pokud pod ním omylem necháš běžet plotnu naplno, tak je tam pojistka, která přetlak odpustí, takže je to naprosto bezpečné.
          stankag   | 06.02.2015 22:20:48
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: tlakový hrnec
      Hlavně, když v něm budeš vařit tak nesmíš dávat moc vody, aby ti obsah nevytekl. Když vařím vývar, dusím maso nebo vařím potraviny, které bobtnají tak hrnec plním jen do poloviny u ostatních potravin jako třeba brambory tak plním do 3/4 hrnce.
      zanlena   | 06.02.2015 22:38:42
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: tlakový hrnec
      Hani, mam tu kucharku co jsem dostala k tefalu.. reknu manzelovi aby to oskenoval a pak bych si pisla o mail adresu a poslala pres uschovnu..
      chezzie   | 10.02.2015 12:40:40
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: tlakový hrnec
        jééé, to by jsi byla zlatá, hrnec už mám doma, fagor, ale v tom návodu je celkem nic moc, ani pořádně nechápu jak čistit ten ventil, no budu to muset nějak zkusit, a návod na vaření vcelku slabý, není tam uvedené ani vepřové, fakt slabá tabulka, no v neděli bude mít hrnec premiéru, zkusím guláš, ostatní zjišťování časů vaření bude asi pokus omyl  
        HankaŽ   | 11.02.2015 21:18:03
        Reagovat | URL příspěvku

Téma: Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače (strana 239)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×